2009 Aralık Anneleri

aaaaaaaaaaaa yaşasın bende tokat erbaa lıyım.çok mutlu oldum iyim sen nasılsın buralara geliyomusunuz?

Canım benim her yaz gelmeye çalışıyoruz bir haftalığına eşimin annesi babası orada yaşıyor.Çocuk olunca nasıl olur bilmem ama çok güzel bir yer tokat.Ama Amasya daha güzel geldi bana..Ferhat şirin için dagları yol yapmış, kral mezarlıkları hele hele alabalığı süper yaa..Tokat ı pek gezemedim ben eşim turhal lı ya amasya ya daha yakın.Ama tokat kebabı süper...

Kızlar gÜnaydın nasılsınız bugÜn ben akŞma nÖbetÇıydım ve heryerım ŞıŞmıŞ hıÇ ıyı deĞılım... Kızlar Özel hastanede doĞum yapınca doĞum parasında bı farklılık olabılıyomu bı bılgınız varmı ben bursada Şevketyılmaz hastanesınde dr.ama yandıĞı ıÇın muhtemelen sevk edecek dıyorum barıŞımdıden Özele gıdeyım olarla gÖrÜŞeyım doĞum ıznınde parasında bı problem Çıkıyomu bılgınız varmı?

DUMANSIZ HAVA SAHASINI SONUNA KADAR DESTEKLıYORUM ARKADAŞLARalkisalkisalkis. bu yasa ençok biz sigara içmeyenler hamileleri ve doğacak çocuklarımız için nekdar güzel bişey değilmi. önceden işyerinde yanımızda içenler şimdi içemiyor. hamile ve çocuklu anneler eskiden lokantaymış kafeymiş gitmeye çekinirken şimdi rahatlıkla oturabileceğiz oralarda değilmi. bebişlerimiz bukonuda gerçekten çok şanslı dünyaya gelecekler. Sağlık bakanımızı bukonuda gerçekten tebrik ediyorum. hamileliğinden dolayı sigarayı bırakan arkadaşlarıda tebrik ediyorum. umarım doğumdan sonrada hiçbiriniz içmezsiniz.lmaz:

çıkmıyor bildiğim kadarıyla benim gittiğim hastanede ssk anlaşmalı özel bi hastane..
ama sanıyorum doğumdan önce ssk ile ilgili birtakım işlemler yapılıyormuş bende tam bilmiyorum ne olduğunu araştırmak lazım artık. Ama izin ve para olayında bi problem yaşamazsın..

Öznur sende çalışıyosun demi?

Tavuskuşu 77,sıla özlemi ve hamilelik bir arada katlanılması zor iki hal...ben 7 yıldır burdayım ama mecazi anlamda sıcaklığı bulamadım burada..istanbul bir başka,bambaşka..insan sahiden o şehire aşık oluyor..taşı,toprağı,binbir çeşit insanı...eğer başka seçeneğim olsa biran bile durmam burda...ama eşim ve kızlarım buralı..bense ölene dek gurbet gelini....
burda çocuklar çabuk büyüyor,güçlü ve yapılı oluyorlar..benim kızların bıngıldakları 3 aya varmadan kapanmıştı..doktor,güneşin etkisi dedi..benim alman komşularım var;aralık ocak gibi çocukları yarı çıplak atıyorlar balkonda güneşin altına..ben de uyguladım ve sonuç süper,6 yaşındaki kızım insan azmanı..bi de en çok dikkat etmen gereken terlemesin bebeğin,o ıslaklık hasta ediyor zaten..yine bi alman arkadaşım bu iklimde,yünlü,polar vs yerine kat kat pamuklu önermişti..çok haklıymış..hem alerjik olmuyor hem de ısıya göre giydirip çıkarabiliyorsun.

bi nokta daha;aldığın herşeyin kafadan rahat geçecek olmasına dikkat et..yakası düğmeli,çıtçıtlı filan olsun..

Duygu ve düşüncelerini ne kadar da güzel anlatmışsın. Benim de ikinci hamileliğim ama aradan 8 yıl geçti. İlki yazın domuştu. O yüzden kış bebekleri için verdiğin tavsiyelere uyacağım.
Bugün ayrıntılı ultrasona girdim. Herşey normal dedi. Kilosu 512 gram, boyu söylemedi. Bir de cinsiyetin erkek olduğu kesinleşti. 45 dakika falan sürdü, bu kadar olacağını tahmin etmemiştim.

Canım ben de çok sevdiğim işimi, arkadaşlarımı İstanbul'da bırakıp Antaya'ya geldim. Alışmaya çalışıyorum. Annemler, arkadaşlarım hamiş göbeğimi göremiyor diye üzülüyorum. Ama napalım eşim burada iyi bir iş teklifi aldı. Katlanıcaz. Kat kat pamuklu fikrine katılıyorum. Şu sıralar bacak kramplarım başladı, onunla uğraşıyorum. Sanki idrar yolu iltihabı gibi sancıyor. Perşembe ayrıntılı ultrasonum var, bakalım doktor ne diyecek. Bu arada benim adım İnci :)

ıyı cnm sıcaklarla boğusuyoruz işte hadi bakalım hayırşlısı bebişi görcen bnde p.tesi detaylı ultrasona gidicem ne kdrlık hamilesin?

ben 23+3 hamileyim güzelim,ben de haftaiçi detaylıya gidicem
,hayırlısı bakalım...dün de kendi dr.uma gittim,plasentam daha yukarı çıkmamış,o yüzden istitrahate devam edicem...12 hafta daha sabır en azından,bebişimin gelişimi için...vakit geçermi ya?bilmiyorum...

slm canım rabbım kucagına bı avzda kavustursun ısallah bebısını amın..:)

bende en son ıkıgun once gıttım kontrole plasenta asagıda ama zamanla yukarı cıkacaktır dedı...
pekı sana neden dınlen dedı dr?bana oyle bırsey demedı :ecrin_bebek:

Arkadaşlar , sabahtan beri vagina içinde sol tarafta bir ağrım var.. şimdi biraz hahfifledi.Doktorumu aradım.Gidemiyorum çünkü şuan tatildeyim. Önemli değil dedi. Kanama veya akıntı yoksa korkma dedi..Bu tür ağrışar normal dedi ve mantar veya enfeksiyon olabilir dedi.. ıdrar yolu enfeksiyonuna karşı monurol kullannamı tavsiye etti... 5 gün önce burada kontrole gitmiştim başka doktora o zaman sorun yok demişti.. Bu kadar olumlu gelişmeye rağmenben yin de de çook korkuyorum çünkü geçen sene y,ne ağustoz ayında 4,5 aylık gebeyken sularım boşaldı ve gebeliği sonlandırmışlardı..şimdi yine aynı zamanlar korku sardı beni.. Dua edin ihtiyacım var:Saruboceq:

geçmiş olsun cnm yorma kendini uzanma fazla dinlen bol bol stres te yapma ayrıca içini ferah tut hepimizin bebeği allaha emanet :Saruboceq:

bak 23 hafta nasıl geçti inan 12 hafta daha çabuk geçer bnde 22 haftalık hamleym zaman su misali bebekler sağlıkla gelsinlerde inş biz ağrıyı sızıyı cekmeye razıyız dimi:1hug:

teşekkür ederim hayat24,, Biraz yürüdüm eşimle ve ağrılar dindi.. önemli bir şey olmadığını aslında biliyorum ama yinede kötü tecrübeden dolayı sıkıntı ediyorum... ınşallah canım hepimizin bebeğini sağlıkla kucağımıza almayaı nasip etsin Rabbim...:Saruboceq:

arkadaşlar selam,

benim doktorum tetanoz aşısını yaptırma, gerek yok dedi. aynı yorumu yapan doktorlarınız var mı?

canım lekelenmen,ağrın falan yoksa öyle demiş olabilir...benimki total plasenta previaydı,o şekilde çok yoğun çalıştım.zamanla biraz yukarı çıkmış ama ben çok yordum kendimi,işlerim çok yoğundu ve 3 hafta önce lekelenme şeklinde kanamam oldu ne yazıkki...kahverengi şekilde.o yüzden dr.um dinlen dedi.kontrolümde de tam manasıyla yukarı çıkmadığını görünce istirahate devam dedi...3 haftadır yatıyorum evde,çok zor geçiyor zaman...bebeğim sağlıklı olsun da yatmaya razıyım ben...sen de dr.un demese bile vakit buldukça yat bacaklarını yukarıya dik ve dinlen...öpüyorum canım Allah sağlıkla bebeişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

sağol canım Allah sabırını da veriyor...3 haftadır yatıyorum,bebeğim sağlıklı olsun,yatmaya razıyım...bebeklerimize hayırlısıyla kavuşuruz inşallah...:Saruboceq:

arkadaşlar selam,

benim doktorum tetanoz aşısını yaptırma, gerek yok dedi. aynı yorumu yapan doktorlarınız var mı?

"Aşının tüm dozları uygulandıktan sonra 10 yıldan az geçmişse yaptırmaya gerek yok." dedi doktorum. Ama aşının 3 doz olarak uygulanması lazımmış bunun için. Benim 2 dozdu. O yüzden sağlık ocağına gidip aşımı yaptırdım. Bugün de ayrıntılı ultrason için gittiğimde aşıyı yaptırdığımı söyledim. Aslında gerek yokmuş. Kötü ve sağlıksız koşullarda doğum yapabileceğimiz göz önünde bulundurularak bu aşı yapılıyormuş. Bebek doğduğunda bağışıklı olsun diye. Hastanede doğumlarda böyle bir risk yokmuş. Şimdi ilk dozu oldum, boşa gitmesin bari. İkinciyi de kısmetse pazartesi olacağım.

kizlar bisey soracam benim ayin 17sine doktor randevuya cagirmis fince bi kagit yollamista yani idrar testi diyo bu haftalarda sizler öyle bi test yaptirdinizmi netten arastirdimda idrar kultur testi olabilir diye tahmin ediyom bakalim gidince ne yapacaklar

Sabah ağrılarım vardı vajinadan... Benden de istedi..Ben yapacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…