:) Verdim siparisi . Alayim okuyim bari.
ilginç bilgileri bizimle de paylaş yerimseniben beleşe eğitim alcam ben de cinim ya kaydirigubbakcemile3 naniknanik
Uc kaaatci seni :içelim:
inşaalllah normal olur bende normal istiyorum ama hangisi hayırlısıysa o olsun.göbekler büyüdükce doğum aklımıza gelmeye başladı öyle değilmi.
Hakkımızda hayırlısı ne ise öyle olsun.
Umarım normal doğum yapabiliriz.:saruboceq:
ssk'lı hamile bayanlara ilaç bedava!
Ssk'lılar hamilelikle ilgili ilaçlarını katkı payı ödemeden alabiliyor.
Reklam
eczacılar, halkın bu uygulamadan habersiz olduğunu söylüyor.
Iddialara göre, bazı ssk yöneticileri bile uygulamayı bilmiyor. Konunun yalnızca ssk'ya özgü olduğunu hatırlatan izmir eczacı odası başkanı tuncay sayılkan, şu uyarılarda bulunuyor: "eczaneler ssk sistemine 'hamilelik' ya da 'analık' koduyla girdiğinde hastalıkla ilgili ilaçlardan katılım payı alınmaz. Bu uygulamadan faydalanılabilmesi için reçetede 'hamilelik' veya 'gebelik' ibaresinin bulunması şart."
sayılkan'ın verdiği bilgiye göre ssk'ya özgü başka uygulamalar da var. örneğin 'işyeri hekimliği' diye bir oluşum ssk dışında hiçbir kurumda yok. Sadece ssk, işyeri hekimlerinin yazdığı reçeteleri ödüyor. Ssk'daki hamilelik uygulaması diğer kurumlardan farklı. Bu yüzden sıkıntı ortaya çıkıyor. Eczacılar bedava ilaç uygulamasını atlayabiliyor.
Izmir eczacı odası başkanı tuncay sayılkan, gebelik teşhisi konan ssk'lı hastaların eczacıları uyarmasını istedi. Sayılkan, "eczacılar bu durumda hastayı bilgilendirmeli. Sistemde özel bir bölüm var. Hamilelikle ilgili ilaçlar için oraya girmek gerekiyor. Mr, tomografi gibi çekimlerde kullanılan ilaçlarda da benzer uygulama var. Tüm sosyal güvenlik kurumları bu ilaçlardan sıfır katkı payı alıyor." diye konuştu.
Izmir konak'taki aktuğ ezcanesi'nin sahibi tuğba toker de böyle bir uygulama olduğunu doğruluyor. Hamile hastalardan yüzde 20 oranında katılım payı almadıklarını belirten toker, ancak konunun bütün eczacılar tarafından aynı titizlikle uygulanmadığını söylüyor. Toker, "hem vatandaştan para alıp hem de devletten kesinti yapılmamış gibi para almak mümkün. Bu bir vicdan meselesi." dedi. Hamile ssk mensubu veya eşlerine sıfır katkı paylı ilaç ödemesi, 506 sayılı sosyal sigortalar kanunu'nun 43'üncü maddesine göre yapılıyor. Bu maddede şu ifadeler yer alıyor: Sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısının analığı halinde, aşağıda yazılı yardımlar sağlanır: Gebelik muayenesinin yaptırılması ve gerekli sağlık yardımlarının sağlanması doğumda gerekli sağlık yardımlarının sağlanması sigortalı; kadının doğumdan önce ve sonra işinden kaldığı günler için ödenek verilmesi...
Inci sarıoğlu isimli vatandaş, bu durumu hamileliğnin son döneminde öğrendiğini anlatırken, süheyla yıldız da şunları dile getirdi: "gittiğim eczanede eczacı para almayınca şaşırdım. Daha sonra gittiğim başka bir eczane yüzde 20 katkı payı istedi. Küçük bir katkı ama insanlarımızın faydalanması gerekir
ssk'lı hamile bayanlara ilaç bedava! Haberi | haber aktüel - son sürat haber, haber, haberler
daha önce duymuş muydunuz kızlar???
bir zamanlar doğmak üzere olan bir çocuk varmış. Ve dünyaya gideceği gün allah’a sormuş:
“bu kadar küçük ve korunmasızken dünyada nasıl yaşayacağım?”
allah “meleklerimin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni hep koruyacak.” diye cevap vermiş.
“ama lütfen söyle bana, burada cennet’ te hiçbirşey yapmadan şarkı söylüyor ve gülümsüyorum, ben böyle çok mutluyum.”
“senin meleğin de sana şarkılar söyleyecek ve sana hergün gülecek. Sen de o meleğin sevgisini hissedeceksin ve mutlu olacaksın.”
“peki insanlar benimle konuştuklarında ben onları nasıl anlayacağım, ben onların dilini bilmiyorum ki.”
“meleğin sana dünyadaki sözlerin en güzelini ve en tatlısını söyleyecek, ve görebileceğin en büyük sabır ve ilgi ile sana konuşmayı öğretecek.”
“o zaman seninle konuşmak istediğim zaman ne yapacağım?”
“meleğin senin ellerini birleştirecek ve sana dua etmeyi öğretecek.”
“duydum ki dünyada kötü insanlar varmış. Beni kim koruyacak?”
“merak etme, meleğin seni hayatı pahasına dahi olsa savunacak.”
“ama ben seni göremeyeceğim için çok mutsuz olacağım.”
“meleğin sürekli sana benden bahsedecek ve sana bana nasıl tekrar ulaşabileceğini anlatacak, ama beni göremesen de ben hep senin yanında olacağım.”
tam o esnada cennet’te ki huzur ortamına dünyanın homurtuları karışmaya başladı. Dünyaya gitmek üzere olduğunu anlayan çocuk aceleyle son sorusunu sordu:
“peki allah’ım şimdi gitmek üzereyim, lütfen bana o meleğin ismini söyler misin?” “meleğin ismi önemli değil ,
sen ona
‘anne’ diyeceksin.”
napalım güzelim gelinin çeyizi almış başını gitmiş biz daha oğlana bir şey yapamadık böyle böyle biriktirip oğlumuza çeyiz yapcaz :kedi: boynu bükük mü kalsın benim oğluşum mafoldumben
:roflol:
evet cnm duymuştum komşum geçensene doğum yapmıştı bu kan şuruplarını ilaçları hep bedavaya alıyormuş.bense ayda 20 tl sırf kan şurubuna veriyorum diğer ilaçlar ayrı tabi sordum sağlık ocağıda evet ücretsiz alman gerek dedi.eczaneye sordum o geçen seneydi artık yok dedi.
Ooooo daha bunun baslik parasi var agirlinca ..Yada soyle yapalim annesinin kilosu olsun o simdi daha mantikli bana kalirsa :) Hatta 2 ay sonraki kilosunu alalim dunurcum ya
bana üçkağıtçı diyene bak sen sırnaşık şey:roflol:
bence sözün kesildiği gün esastır... eh seninle dünür olalı nereden baksan 1,5-2 ay oldu... kızının o zamanki ağırlığınca altın veririm şakkıdı
Napalim artik o da olur . Idare etcez Şeniz
:roflol: iki ay önce 100 gram var mıydı gelinim?? :jeyyar:
iyiyiz sağol siz nasılsınız bakalım sengözlerimebaksanab
BİR ZAMANLAR doğmak üzere olan bir çocuk varmış. Ve dünyaya gideceği gün Allah’a sormuş:
“Bu kadar küçük ve korunmasızken dünyada nasıl yaşayacağım?”
Allah “Meleklerimin arasından senin için bir tanesini seçtim. O seni bekliyor olacak ve seni hep koruyacak.” diye cevap vermiş.
“Ama lütfen söyle bana, burada Cennet’ te hiçbirşey yapmadan şarkı söylüyor ve gülümsüyorum, ben böyle çok mutluyum.”
“Senin meleğin de sana şarkılar söyleyecek ve sana hergün gülecek. Sen de o meleğin sevgisini hissedeceksin ve mutlu olacaksın.”
“Peki insanlar benimle konuştuklarında ben onları nasıl anlayacağım, ben onların dilini bilmiyorum ki.”
“Meleğin sana dünyadaki sözlerin en güzelini ve en tatlısını söyleyecek, ve görebileceğin en büyük sabır ve ilgi ile sana konuşmayı öğretecek.”
“O zaman seninle konuşmak istediğim zaman ne yapacağım?”
“Meleğin senin ellerini birleştirecek ve sana dua etmeyi öğretecek.”
“Duydum ki dünyada kötü insanlar varmış. Beni kim koruyacak?”
“Merak etme, meleğin seni hayatı pahasına dahi olsa savunacak.”
“Ama ben seni göremeyeceğim için çok mutsuz olacağım.”
“Meleğin sürekli sana benden bahsedecek ve sana bana nasıl tekrar ulaşabileceğini anlatacak, ama beni göremesen de ben hep senin yanında olacağım.”
Tam o esnada Cennet’te ki huzur ortamına dünyanın homurtuları karışmaya başladı. Dünyaya gitmek üzere olduğunu anlayan çocuk aceleyle son sorusunu sordu:
“Peki Allah’ım şimdi gitmek üzereyim, lütfen bana o meleğin ismini söyler misin?” “Meleğin ismi önemli değil ,
sen ona
‘Anne’ diyeceksin.”
ozelıkle kız cocuklarında ılk 4ay su ve pamukla sılın dıyor doktorlar ıdrar yolu ıltıhaplanmasındıye benım kızım daha 40 cıkmadan ıdrar yolu ıltıhaplandı 3ay antıbıyotık tedavısı gordu mınıcıkken cok cektım oyuzden ılık su dolu kucuk bır kapta pamukla ıslatıp altını sılıp kagıt havluylada kurulayıp kremını suruyordum
Hhahahhah yok ya pışııııkkk ne gelini anasini baz alcan sen ben tamam dediysem ona dedim anasinla butun o cunku delikafadulden
benim ilk gittiğim hastanede ANALIK diye damga vuruyordu dr. ama yinede para ödemiştik. sonrakiler vurmadı zaten.. o damgayı vurdurayım ben bari bir dahakine de, para vermeyeyim.. hakkımız neyse kullanalım arkdaşlar.. biz bu devlete neler ödüyoruz.. hiç birinden doğru dürüst haberimiz yok..
iyiyim bilgecim yemekten sonra uyku bastırdı uyukluyorum ama sizi okuyorum :))
kızlar ben yenidoğan ıslak mendil diye aldım sadece su ve pamuk mendilden oluşuyormuş alkol parfüm filan yokmuş güvenilirdir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?