2009 Aralık Anneleri

maş. naz hanıma annesi...

esraaaa asyanın emekleme, ayağa kalkıp tırmanma , sıralama sonrası yaptıklarını söyler misin?

yok canım her türlü konservenin içinde katkı maddesi olduğu için tabi tuz da var.. eğer ev salçasıysa ve az tuzluysa kullanabilirsin..

Eşimin ailesi kendi bahçelerinde yetiştirdikleri domatesten yapıyorlar salça ama çok fazla tuz koyuyorlar içine bozulmasın diye söyleyeyim de biraz da tuzsuz yapsınlar diyeceğim ama öyle olunca da çabuk bozuluyor yazın problem değil domates var ama kışın mecbur kullanıyoruz.

ben de bezelyemi koydumda
bugün 10 kilo barbunya aldım
onu da koyacağım
domateste yapcağım da cam akvonzlara
biraz daha var ...

bu arada geçmişe şöyle bir göz attım
pelin geçmiş olsun canım
nezın kontrolüde iyi geçti inş
fotoğrafları çok cici cadının:)
diş çıkaranlara hayırlı olsun:)
bizim ishalimiz daha orta karar gidiyor
nehir hanım emekliyor 2 gündür haldır haldır
ve ebrua ynen dediğin gibi
herşeye eli gidiyor artık
tepesinden ayrılmak imkansıoz gibi bişey oldu:)

spora gitim geldim birde öğlen
pertim çıktı
ama dayanıyorum
üstelik dün gecede nehirle ileri geri 4 e geliyordu uyuduğumda
sonra 7 de ve ,9 ,11 ed kalktık allahtan acıdı halime kızım:)

selam kızlar benim bebeğim hala desteksiz oturamıyo bide öyle bi yerlerden filan tutunarak ayağa kalkamıyor normalmi sizce kafama takıldı şimdi akşam akşam

kızlar oğluşumun fotolarını ekledim bakalım begencek misinizzz büyümüş mü oğlusum:)

Maaşallah naza sibelcim.

ben emmek istemediğinde sevdiği bir ninniyi söyleyerek poposunu pışpışlayarak emziriyorum. önce biraz direniyor sonra tadını alınca da bırakmıyor yaramaz oğluşum

benim kiloma şaşırcaksınız.. ben 60 hamile olduğumu öğrendim .. 65 doğum yaptım. Şimdi 58 kiloyum ... 56 - 57 olamıyorum bi türlü belki ramazan da veririm bakalım ..

allah allah 5 kilo mu aldın? gerçekten çok şaşırdım. çağla şikel bile daha fazla almıştı yanlış hatırlamıyorsam. e bebiş kaç kilo doğdu ki? benim bebek su plesanta derken doğum sonrası 8 kilom gitmişti. kalan 4 kilo da bir ayda gitti. sonrasında da eksiye düşmeye başladım.

selam kızlar benim bebeğim hala desteksiz oturamıyo bide öyle bi yerlerden filan tutunarak ayağa kalkamıyor normalmi sizce kafama takıldı şimdi akşam akşam

canım bir yakınımın bebeği 9 aydan sonra oturdu 1 yaşında emekledi 18 aylık yürüdü. her bebekte farklı olabiliyor. ama bir öneri sana. bildiğin çamaşır selesine oturt. berkay da 6 yı doldurduğunda oturamıyordu. çamaşır selesine oturtuyorduk. kenarlarına tutuna tutuna alıştı oturmaya 1 haftada. ama içine yumuşak ince birşey ser ve dışına önüne arkasına yanlarına yastık koy belli olmuyor devriliveriyor çünkükaydirigubbakcemile3

çamaşır sepetini deniyim canım saol yorumun için...

ay ben kaçırmışım pelin çok geçmiş olsun mina'mın gözü mikrop kapmış :1no2:
kıyamam ya, inşallah hemencik iyileşir

sibel maşallah naz'ımada :)))

valla oturmasını bilmiyorum canım ama naz ne emekliyo ne tutunarak kalkıyo hatta bırak ayağa kalkmayı sırt üstü yatarken oturur pozisyona da geçmiyo. her bebeğin gelişimi farklı okadar takılmamak lazım. benim arkadaşımın kızı da emeklemiyodu 9, 5 aylıkken yürümeye başladı...

esraaaa asyanın emekleme, ayağa kalkıp tırmanma , sıralama sonrası yaptıklarını söyler misin?

söyliyeyim hemen aylarını da söyleyecekmiyim.
6 ayın başlarında yüzsütü sürünmeye çalışıyodu ama sürünemiyodu sadece pervane gibi döne döne istediği yere gidiyodu sonrasında dört ayak pozisyonuna getirmeye başladı kendini 6 buçuklukken dört ayakta ileri geri poposunu sallıyodu ir hafta sonra sürünmeye başladı 6 ayın son haftasında tam emeklemeye başladı tam bir hafta sonra tutunarak ayağa kalkmaya başladı.7.ayından bu zamana kadar da tam sırasını bilmiyorumda sıralamaya,yerden eğilip bi obje almaya ,emeklerken elinde oyuncağını tutarak emeklemeye,3 5 saniye desteksiz ayakta durmaya her zaman değil ama ender,emeklerken oturur pozisyona gelmeye,kanepeden destek alarak hands free şekilde oyuncaklarıyla oynamaya başladı.ayrıca elektrik prizlerine elini sokmaya çekmecelere elini sıkıştırmaya kabloları koparmaya yerdeki ölü sinekleri yemeye çiceklerimi koparmayada başladıeyvahedigeldismile

ayyyy o elektrik prizi filan cok tehlikeli. bizimki de elini atiyor, kapattim hepsinin uzerini. mobilyalarin koselerini de koruyucuyla kapladim. muhakkak yapisip yaliyor oralari :) bu arada kafasini gozunu filan carpiyor tabii. cok korkarim ben bu ev kazalarindan bilmiyorumkismile

8 aylığa kadar desdeksiz oturması gerekiyo daha var ben bi buçuk yaşında yürümüşüm yani son noktada gayette fitim allahıma bin şükür.bi arkadaşın kızı da aynen 6 aya kadar ayaklarını yere basamıyodu 10 aylıkken yürüdü patır patır dolanıyo şimdi.bide iyi emekleyen bebeler daha geç yürüyor hepsi öyle değil tabi de bebeklerin işine geliyor asılsa işimi hallediyorum niye yürüyeyim hesabı.tercihen emeklemeden yürümek daha karizmatik tabi keyifleri bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…