2009 Aralık Anneleri

ya evet okudum geçmişi bendende bir sopa olur haketmiş.

ayberk paşa bana mesaj yollamadı mı? o kadar mesaj yolladık kendisine :umursamaz:

yolladı teyzesi yollamaz mı o da sana selam söyledi bir de öpücük yolladı opuyorumnanaktan sonra da sordu anne bilge teyze kim diye :)) ben de benim arkadaşım annecim onun da berkay gibi bebeği var dedim o zaman biz neden gitmiyoruz onlara berkayla oyun oynarlardı dedi. ben de evleri çok uzak annecim deyip yanından kaçtım çünkü bu ahiret sorularının devamı gelecekti sempatiksalakcinnikafamçokkarıştı

ooooooh yarasınnnnn
napalım sibeli taşıyıp bakıcı buluyoruz bir de mümkünse kocasının kafasını kırıyoruz kaydirigubbakcemile3

sibeeeeel kızıyorsan söyle de susayım :kedi:

:mymeka:

:mymeka: sormadan ne söylemiyon kötü kadın müzeyyen laelaelaelaelae
ama bak ne güzel akıl etmiş benim yakışıklı koçum... koccaman öp onu bilge teyzesinden Şeniz

bilgeeeee
ilk adım ayakkabısı ne kıııı bilmiyorumkismile

yürümeye başladıklarında giyecekleri ortopedik ayakkabılar yasemincim... tabanlarının vs sağlıklı olması için özel ayakkabılar bunlar
bu arada bir arkadaştan bir şey öğrendim foto araştırıyorum bulayım anlatıcam

şimdi... bu fotoda bi bacak dizden kırık oturmuş ya (başka benzer foto bulamadım idare edin) işte bacakları öyle dizden dışa doğru kırıp oturmaları içe basmaya diğer deyişle paytaklığa sebep oluyormuş. benim arkadaşımın kızı şu an içe içe basıyor ve doktor bu en önemli sebebi demiş. dolayısıyla böyle oturduğunu gördüğünüzde kuzunun bacağını düzeltin. tercihen bağdaş kurar gibi oturtun o olmuyorsa bile böyle dışa kırmasın

Aaamin amin amin amin.....

paqpa'nın sitesinden alıntı

Sağlıklı ayaklar çocuğunuzun düzgün bir şekilde koşması,yürümesi ve ayakta durması için gereklidir.
İnsan ayağı bebeklik döneminden hayatımızın sonuna dek hiçbir sorun yaratmadan bizleri taşımak için tasarlanmıştır.Ama böyle olmasını sağlamak için ayak serbest ve
Sınırlanmamış şekilde tutulmalıdır.Ayaklarımız çıplak halde,ayak anatomisine uygun
Şekilli ve ayağın etrafındaki boşluğun sınırsız olması gereken yüzeylerde yürümek üzere dizayn edilmiştir,ve de ayak hastalıklarının % 95 uygun olmayan ayakkabıların giyilmesi sonucunda kısa ve uzun dönemlerde ayaklarımızın hasar görüp görev yapamaz hale gelmeleri sebebi ile ortaya çıkmaktadır.
Ayaklar çok özel bir ilgi ister çünkü her gün bizim için çalışırlar ve serbestçe hareket etmemizi sağlarlar. Bağlarla bağlı 26 kemik ve 30 eklemin takım çalışması ve kaslarla hareket etmesi ayağın düzgün olarak yere basmasını sağlar.

Bebeğin ilk aylarında anne ve babalarda çocuğun normal gelişimi konusunda şüpheleri olur.Bu yüzden bu alanda 40 yıllık tecrübemizi xxx ortopedi hastanesinin Baş hekimi olan Dr.xxxxx ile ortaklaşa olarak hazırladığımız bu rehberi sunduk. İlk yaştan itibaren bebeğin ayak gelişimi mutlaka dikkatle takip edilmeli. Gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmalar göstermektedir ki yeni doğan bebeklerin% 99`unun ayakları sağlıklı iken sadece % 40`nın ayakları erişkin olduklarında bu durumlarını koruya bilmektedir.Bu ürkütücü durum çocuklukta yanlış ayakkabı giymekten kaynaklanmaktadır.Anne ve baba çocuğun vücudun diğer organları gibi ayakların da yanlış alışkanlıklar ve de yanlış bilgilerden sakınmak için kontrol edilmesi gerektiği bilinmelidir.Uzmanımıza ayak gelişimi ile ilgili annelerin bilmek istediği her şeyi sorduk.

Ayaklar vücudumuzun çok önemli bir parçasıdır. Bebeklerin ayakları yumuşak ve esnektir. İskeletin sadece bir parçası kalsiyumludur.Bağlar gevşektir ve kaslarda oldukça güçsüzdür.Ayaklar normal olarak 12 aylıkken yürümeye başladığında normal çalışır. Bebeğinizin ayak kemeri tam gelişmiş değildir.Yavaş gelişir ve ancak 6 yaşındayken tam anlamıyla gelişmiş olur.Bu süre içinde anne babalar çocuklarının dışarıda çıplak ayakla yürümelerine izin vermelidir. Bu kadar önemli olan bir başka şeyde çocuğunuzun giydiği ayakkabılardır. Ayakkabılar ayağa uygun olmalı ve uzmanlar tarafından belirtilen bütün kalitede özelliklerine sahip olmalıdır..

Çocuğuzun doğumdan itibaren bir pediatri uzmanı tarafından yanlış ayak şekillenme bozuklulukları açısından kontrol edilmelidir. Gelişme esnasında ayağın sadece şekli değil işlevi de kontrol edilmelidir.
İlk yaşında bebeğin ayakları doktorunuz tarafından her üç ayda bir kontrol edilmelidir.
Çocuğunuz yürümeye başladığında yılda bir yada iki kez pediatri uzmanı tarafından kontrol yeterlidir. Ciddi bozukluk durumunda bir ortopedi uzmanına danışılması gerekir.
Doktorunuz ile ebeveylerin birlikte hareket etmeleri çok önemlidir.çünkü çocuklar büyük bir zamanlarını anne ve babaları ile geçirmektedirler. O yüzden onlar olabilecek sorunları daha iyi fark edebilirler.çocuk sık sık kontrol esnasında evinde daha farklı olarak davranır.

Ayakkabılar çocuğunuzun ayağını soğuk,nem,darbe,incilme ve yaralanma gibi zararlı dış etkenlerden korur. Bu durumda özellikle yaklaşık bir yaşında iken çocuğunuz ev dışında yürümeye başladığında özellikle önemlidir. iyi bir ayakkabıda ayak baş parmakları serbestçe kıpırdamasına izin vermeli taban termoplastik yumuşak esnek ve kaydırmamalı üst kısmının tamamen doğal yumuşak deri olmalı,burada önemli olan ayakkabının flexibel olması bileği saran pet sayesinde topuğu yönlendirmesidir. Çocuklar hızlı büyür ve yaşlarıyla bağlantılı olarak her yıl ayakkabı numaralar 2-3 numara artar,bunu ayakkabı alırken hatırlayınız.Ayakkabı çok küçükse çocuğun ayağına baskı uygular. Ama daha çok giyilsin amaçlı olarak büyük numara ayakkabı alındığında da ayağa zarar verme olasılığı aynıdır.Çünkü Paqpa nın tasarladığı destek ve esneme noktaları ayağa uygun yerlerde olmayacaktır.Paqpa satış noktalarında çocuğuzun ayağını paqpa ayakölçer ile numarasını belirleyin bunu her iki üç ayda bir yaparsanız çocukların ayakkabıların kısa kalmasında ya da sıkmasında rahatsızlıklarını genellikle şikayet etmezler.

ayak numarası belirlemek için çıktı alabilirsiniz

hadi iyi haftasonlarıııııııııı
koştum ben koçumaaaaaaa opuyorumnanaktan

ben sorucaktım o ayakabıları canım sen ağzımdan aldın. ne alacaz bende merak ediyorumCADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…