2009 Aralık Anneleri

sağolun kızlar valla bugün 5. gün işte. okadar huysuzki anlatamam. bişey de yemiyo. bide işbaşı yapıcam ya çok üzülüyorum. hadi şimdi yemeyince emziriyorum ben işteyken nolucak (

bu arada şu çörekotu yağından aldım nası kullanıyodu bilge varmı hatırlayan..

canım çok çok geçmiş olsun tekrardan.. iyi gelir o ilaçlar inşallah.. Allah şifa versin.. Allah beterinden korusun yavrularımızı..

kızlar kafama bişey takıldı benim geçen gün dayımlar bize gelmişlerdi.. deniz bebekleri oldu biliyosunuz.. dedim ki sünnet yaptırcakmısınız sizde yapında kurtulun filan diye öyle laflarken, demezlermi bebekken sünnet edilen bebeklerde ilerde yamuk oluyomuş diye.. boyutunu ayarlıyamadıkları için, yamukluk filan oluyomuş diye ay beynimden aşağı kaynar sular döküldü.. medikal park ta çocuk cerrahı salih bey yaptı bizim sünneti.. kontrole gittiğimizde, ilerki pipi boyutunu hesaplıyarak yapıldı dedi ama yinede kafam karma karışık oldu... varmı sünnet yaptıran etrafında böyle bişey duyan gören..

canım bende 4 aylıkken yaptırdı bir çok insanda bebek küçükken hatta 40 çıkmadan yaptırıyor olurmu yamuk falan iyi yapılmazsa büyüyünce yaptırsanda yamuk olur merak etme bir şey olmaz

canlar ek gıda bölümümüze bakıyodum değişik tarif içinde..
tuz yasak denmiş..
ayyyy ben bir parça atıyodum yemeğini hazırlarken.. tüüüüüüh.. bişey olurm u acaba.. ya onuda bana teyzem dedi, bu ne dedi, tatsız çocuk yemez tabi accık bir fiske serp hiç bişey olmaz dei bende öyle başlamıştım.. hay allahım.. doktorumuza hiç danışmamıştım.. doktorlarınız bu konuda kesinlikle yasak mı diyor????

canım bende 4 aylıkken yaptırdı bir çok insanda bebek küçükken hatta 40 çıkmadan yaptırıyor olurmu yamuk falan iyi yapılmazsa büyüyünce yaptırsanda yamuk olur merak etme bir şey olmaz
aa evet hafizeydi dimi canım adın hatırladım sen yaptırmıştın benden iki hafta önce filan.. dediler ki bizimkiler kimi gördüysek etrafta hepsi öyle oldu dediler ondan korktum.. ayy Allah korusun inşallah

evet canım peş peşe yaptırdık bir şey olmaz bence ki bize çok iyi bir ürolog prof hemen yaptırmamızı tavsiye etmişti doğduktan sonra 3. günle 10. gün arası yaptırın demişti

pipisi büyürde dikiş atılan yeri büyümezmi büyür o dedikleri yanlış yapılan sünnetde olurki oda büyüyünce yaptırsanda olur

canım mesela küçükken kolumuza dikiş atıldığını düşün o dikiş atılan yer tüm vücudun gibi büyür gider eğer büyümese bir tarafı büzgülü kalır

Son düzenleme:
Gunaydinlar..
3 gun oldu yoktum annem ameliyat olcak omurilikten diye gittik Eylülle. Hoca iptal etti filan.. Bakamadim gecmise cok uzun gozukuyor gozum yemedi..

Bende gidicem Ankaraya . Eylülü Anitkabire goturmek istiyorum mutlaka . 10 Kasimda gitmek cok istiyorum ozellikle ama hafta arasi esim calisiyor .Ekim gibi gidelim ? Tek sorun kalcak yer ben fazla bilmiyorum Ankarayi cunku .Kalacak yer ayarlayalim gidelim . Benimkinin arkadaslari da orda zaten o kendi basina takilir onun kalcak yeri cok ama bana yer yok :)

valla benim doktorum kesinlikle yasak diyor. bağırsakları ve böbrekleri için sakıncalıymış. besinlerin içindeki tuz miktarı bebekler için yeterliymiş.

neyse bundan sonra koymazsın. tatsız neye göre tatsız?? teyzen tuzun tadını biliyor bebekler bilmiyor.. bebeklerin damak tadı bizimkiyle aynı olmadığı gibi beslenmelerinin de gereksinimleri farklı olduğundan bizimkinden ayrı tutulması gerekiyor..

valla bizim doktor dediki kendi yemeklerinizden tadımlık verebilirsiniz ama öğün olarak vermeyin. bebeğe salça, ayçiçekyağı, tuz, acı, patlıcan, bakla 1 yaşına kadar yasak dedi. hatta mümkünse ayçiçekyağı ve beyaz ekmeği tamamen hayatınızdan çıkarın çok zararlı dedi.

Gunaydinlar..
3 gun oldu yoktum annem ameliyat olcak omurilikten diye gittik Eylülle. Hoca iptal etti filan.. Bakamadim gecmise cok uzun gozukuyor gozum yemedi..

geçmiş olsun canım. ee nolcakmış şimdi..

günaydın herkese dicem ama kimse yokki kaydirigubbakcemile3 e tabi hsonu.. hadi bakalım iyi tatiller...

Arzucum verme tuz keske heptuzsuz yiyebilseler 1 çay kasigi tuza vücudun ihtiyacı olrmus büyük ınsanda onuda sebzelerden alırmışız zaten aslında tuz gereksiz bile yani ki bebeklerede zararlı

Gunaydinlar..

geçmiş olsun annene canım

Arzucum verme tuz keske heptuzsuz yiyebilseler 1 çay kasigi tuza vücudun ihtiyacı olrmus büyük ınsanda onuda sebzelerden alırmışız zaten aslında tuz gereksiz bile yani ki bebeklerede zararlı

orası öyle keşke bizde yemesek ama hele ben tuz çok kullanırım bazı yemeklere bakmadan atrım bilmiyorumkismile

günaydın kızlar bu akşam annemler iftara gelecek pilavımla çorbam dışında hazır sayılırım birde fırına tavuklar girecek o da en son turtamı babaanne aldı alt katta oynuyorlar

bizim dr. azcık at tuz dedi.tuzsuza değil az tuzluya alışması lazım dedi.ben atıyorum valla o yüzden.hatta kendi yemeklerinize az tuz at alışsın o da yesin sizin damak tadınıza alışması lazım dedi valla herkes farklı diyor sanırım.
oğluşum öksürmeye başldıdr. gidecez 1*30 a randevu aldım.uyuyor şimdi.ben de gidim hazırlanıyım görş.arkadaşlar

Bende atıyorum valla tuz,zaten zoraki yıyor bı de tuz atmazsam hıc yemez herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…