cnmm toprak ın 1,5 aylıkken poposunda apse çıktı 4-5 ay oldu geçmemişti.en son cerrahlar ameliyatla temizleyelim dediler ama ondan önce araştırma yaptılar neden kaynaklı diye kan tahlillerinde tesdüfen bağışıklık sistemindeki igg si düşük çıktı.bu değer düşük çıkınca immün yetmezliği diye bir hastalık oluyormuş ivig diye bir sserum takıldı sonra 2 ay sonra tekrar baktılar yine düşük çıktı ay başında yine taktılar bklm ne olacak bilmiyoruım kan o proteini üretmiyormuş ama bu rtahatsızlıkla ilgili hiç bişey s, yok.normöal de bu değer düşük olan çocukla<ar çok fazla üst solunum yolu hastası oluyormuş toprak ta böyle bir sıkıntıda hiç yaşamadık ama anlamış değilim tesadüfen çıktı bu ardada çok şükür poposu düzeldi bir antibiyotik vermişlerdi ameliyata gerek kalmadı.inşallah bağışıklık sistemindeki bu değerde düzelsede oğluşum kurtulsa yanlız birde önümüzdeki hafta fırsat bulursam ege üniv.götüreceğim oranında iminoloji bölümü iii dediler bklm .cnm bu arad mutlaka bi hafta sonu gçrüşelim müzeyyencim .ben çıkıyorum kızlar hepinizi ve bebişleri öpüyorumm
ii tatiller hepinize
kızlar canım çok sıkkın naz artık hiçbişey yemiyo napıcam ben ya.. kendini geriyo doğru atıyo atıyo lafı az fırlatıyo kaşığı uzatınca. anakucağında yedireyim diyorum nasıl tekmeler savuruyo o popoyu nası kaldırıyo kendini aşağıya itiyo anlatamam.. gözünden yaşlar akıyo. görsen işkence yapıyorum sanki.. nooldu bu kıza bilmiyorum bugün 5. gün kahvaltı + meme başka hiçbişey yemiyo.. işbaşı yapıcam tam zamanını buldu yememek için. ne güzel hergün yiyodu çorbasını yoğurdunu meyvesini mafoldumben iyice aklım kalcak şimdi..mafoldumben
sağolun kızlar valla bugün 5. gün işte. okadar huysuzki anlatamam. bişey de yemiyo. bide işbaşı yapıcam ya çok üzülüyorum. hadi şimdi yemeyince emziriyorum ben işteyken nolucak(
bu arada şu çörekotu yağından aldım nası kullanıyodu bilge varmı hatırlayan..
Gunaydinlar..
3 gun oldu yoktum annem ameliyat olcak omurilikten diye gittik Eylülle. Hoca iptal etti filan.. Bakamadim gecmise cok uzun gozukuyor gozum yemedi..
pazar günü tabi herkes yatıo olmalı arda bey pazar pazar sabah 7 de uyandırdırdı biziii:))) herkese ii haftasonu inşallahhhhhhhh
Günaydın sıcaklar geri geldi olmayan uyku düzenimiz iyiden sapitti hay allahım nasıl olacak ben bu kadr uykusuZ minayla nasıl ilgileneceğim gündüzleri hiç bilmiyorum
günaydın hanımlar ve iyi haftasonları...
naz yeni bi adet çıkardı.. normalde geceleri 6-7 kere kalkar emer uyurdu. şimdi bildiğin uyanıyo oturuyo ya.. oyun oynuyo filan. böyle hani sabah olmuşta uykusunu almış gibi gecenin ikisinde üçünde... :1shok: bu nerden çıktı şimdi tam işbaşı yapacağım zaman anlamadım gitti. 1 saat ben salladım dün gece uyumadı. bi emziriyorum bi hamakta sallıyorum baktım olacak gibi değil.. başıma ağrılar girdi babasına söyledim. o da bir saatten fazla salladı ancak uyudu.
çalışan hanımlara bi sorum olacak.. şimdi bizim nazla sabah düzenimiz şöyleydi.. sabah 7 de uyanıyodu. ben hemen kahvaltısını hazırlayıp 7:30 gibi yediriyodum. dokuz gibi zaten uyku krizine giriyo ve emmeden uyumadığı için emzirip uyutuyodum.. 11:30 gibi uyanıyodu ve asıl güne başlıyoduk... çorbasını içiyodu vs.
şimdi sabah 7 de uyanınca emzirmek istiyorum çünkü işe gidicem.. e doğal olarak 7:30 da tekrar kahvaltı etmez.. e 9 gibi zaten uykusu geliyo hayatta ağzına bişey sürmez biberonla tekrar süt verip uyutacaklar.. 11:30 kalkınca mı kahvaltı edecek?? ee sonra nezaman çorba meyve yoğurt yiyip aralarda süt içecekki?? gün yetmez.. siz nasıl yapıyosunuz??
bu arada bizim zıpa çok huysuz, hiçbirşeyden mutlu olmuyor, gece 11: 30 olmadan uyumuyor birde uykusu geldiğinde kıyameti koparıyor, bir türlü uyutamıyoruz, ağla ağla, artık sinir felan kalmadı,
dün en son nilayda isyan etti öyle bir laf etti ki bizim bütün stres gitti..
geçti karşısına açtı ellerini " gökay ya sen benim ailemi çok sarstın ya " dedi, ağlamaya başladı, geldi sarıldı bana, sen üzülünce bende üzülüyorum anne dedi, geçecek bugünler oda benim gibi büyüyecek dedi, yavrum beni teselli ediyor ya, o konuşuyor o konuştukça benim zaten sinirlerim zıplamış, başladım ağlamaya nilay ağlıyor ben ağlıyorum sarıldık ağlaştık kızımla, ohhh rahatladık sonra gökayı uyuttuk, balkonda oturduk çekirdek yedik...
oh oh gözünaydın, yemekler güzel olmuş demek ki, ellerine sağlık,
ayne öyle melikecim, gökay ne zaman oldu, nilay bizim gözümüzdede o gün büyüdü, gökay olana kadar hep bizim küçük kızımızdı :)
atlattık iftarı yoruldum ama değdi güzel oldu
yattım canım saat dokuz ibi uykusu geldi 1 saat daha uyuduk..
canım yaa kıyamam ...bitki çayları falan varya rezene falan içmiyo mu
köfte kızartarak bizim dr. yasak demişti kızaran yağ kansorejen falan diye yediriliyor mu ?
hepimizde aynı dert. nedir bu kuzuların zoru anlamadım ben de. allah hepimize güç kuvvet versin valla çok zor dayanmak.
inşallah düzelir. zaten uykumuz bölünüyor uyuduğumuz uykudan birşey anlamıyoruz. bir de 1 saat uyank kalırsa nasıl gideceksin işe? artık eşind e destek olacak mecbur.
bakıcı işini ne yaptın sibel var mı bir gelişme?
benimki uyanınca emiyor. bir saate yakın geçince kahvaltı. kahvaltı bittikten bir saat sonra uyku öyle devam ediyor. ama berkay biberondan anne sütü içmiyor o yüzden gündüzleri süt alamıyor. ya da sağdığım süt varsa kahvaltısınıa ya da meyve püresine falan karıştırıyoruz.bence sabah kalkınca kahvaltısını yedirin. sen de emzirmek yerine sütünü sağ bırak uyuyacağı zaman içsin.
canım benim yaa kardeşler nasıl da olgunlaştırıyor ağbileri ablaları. maaşallah akıllı kızına nilgüncüm.
aynen ben de hep onuderim. biz doğuma hep beraber gittik. ayberk de odada annemlerle bekledi kardeşini. doğuma gitmeden önce öptüm kokladım küçücük ağbi olucak diye geçirdim aklımdan. sonra bir döndüm. berkayı gördükten sonra bir baktım ayberk kocamaaan bir çocuk oldu bir anda.
selam herkese
berbat bi gece geçirdik daha doğrusu sabahta sayılır. sahuru beraber yattık sonrada 5 te zorla uyuttum artık Allahım nasıl bi enerji gözleri cin cin bakıyo anlamadım gitti ben bu çocuğu ya eşim diyoki yemini fazla mı veriyoruz biz bunun böyle oluyo bu hiç dur durak bilmiyo sonra arada 2 kez uyanmakla birlikte 8 de kalktı ve gece uykusu bitti. salladım tekrar yok babasına verdim oynayın diye ağlamak ki nasıl ağlamak annii diye hadi beraber azcık oynadık yok hala huysuz nilgün gökayın mutsuzluğu gibi bizimki de mutsuz bu sıralar. sonra yarım fitil attım azcık kendine gelsin uyusun bende uyuyım diye. o haliyle bile 1 saat sonra babasının kollarında bu arada film seyredelim bari dedik sızdı. sonra 11 de hopp klktı ve daha demin uyuttum zorla yine. gecemiz gündümüz birbirine karıştı iyice. nilgün düzelicek diyosun inş. ama memeyi bırakıncaya kadar çok var dahaauykum var deli gib, ama uyuyamıyorum ve ağlamak istiyorum klava:
selam herkese
berbat bi gece geçirdik daha doğrusu sabahta sayılır. sahuru beraber yattık sonrada 5 te zorla uyuttum artık Allahım nasıl bi enerji gözleri cin cin bakıyo anlamadım gitti ben bu çocuğu ya eşim diyoki yemini fazla mı veriyoruz biz bunun böyle oluyo bu hiç dur durak bilmiyo sonra arada 2 kez uyanmakla birlikte 8 de kalktı ve gece uykusu bitti. salladım tekrar yok babasına verdim oynayın diye ağlamak ki nasıl ağlamak annii diye hadi beraber azcık oynadık yok hala huysuz nilgün gökayın mutsuzluğu gibi bizimki de mutsuz bu sıralar. sonra yarım fitil attım azcık kendine gelsin uyusun bende uyuyım diye. o haliyle bile 1 saat sonra babasının kollarında bu arada film seyredelim bari dedik sızdı. sonra 11 de hopp klktı ve daha demin uyuttum zorla yine. gecemiz gündümüz birbirine karıştı iyice. nilgün düzelicek diyosun inş. ama memeyi bırakıncaya kadar çok var dahaauykum var deli gib, ama uyuyamıyorum ve ağlamak istiyorum klava:
düzelecekler canım hepsi aynı artık gündüz uykuları azalıyor eğer gün içinde uyursa gece uyuyamıyorlar ben umutla sıcaklarda olduğunu düşünüyorum ve havalar serinleyince hepsi düzelecek diye umuyorum :Saruboceq: bizim bile günümüz gecemiz karıştı sahura kalkmak bile etkiliyor uykularını evde hareket ses oluyor anlıyorlar ben de sabahtan beli belediye anonsları yüzünden delirmek üzereyim tam uyuyor taaaa gazitepede ( bize 1-2 saat ) biri vefat etmiş anons gece sahilde tiyatro varmış tam yarım saat anlatıyor zihinsel engelli çocuklar oynuyormuş onun anonsu eee benim sinir sitemi gitti
düzelecekler canım hepsi aynı artık gündüz uykuları azalıyor eğer gün içinde uyursa gece uyuyamıyorlar ben umutla sıcaklarda olduğunu düşünüyorum ve havalar serinleyince hepsi düzelecek diye umuyorum :Saruboceq: bizim bile günümüz gecemiz karıştı sahura kalkmak bile etkiliyor uykularını evde hareket ses oluyor anlıyorlar ben de sabahtan beli belediye anonsları yüzünden delirmek üzereyim tam uyuyor taaaa gazitepede ( bize 1-2 saat ) biri vefat etmiş anons gece sahilde tiyatro varmış tam yarım saat anlatıyor zihinsel engelli çocuklar oynuyormuş onun anonsu eee benim sinir sitemi gitti
ya pazar günü hiç tadı yok buranın :bbo:
hoşgeldin canım. geçmiş olsun neyi var annenin burcu?
.
sen ne yaptın bakıcı işini, ben 2 gündrü evdeyim ya giremedim hiç,
ben sabah 7-9 emziyiorum benim avantajım evden geç çıkmam,
sonra 9: 30 gibimama sandalyesine oturtuyorum annem kızım ben kahvaltı ederken, biraz yumurta sarısı, biraz peynir biraz pekmez, küçük küçük ekmekle elimle ağzına veriyorum, çok yemiyor ama yavaş yavaş alışsın diye işte uğraşıyorum işte..
sonra ben çıkıyorum evden, 11.30 gibi, kalan yumurta sarısı, peynir, pekmez ceviz içi, ekmekğinden oluşan kahvaltısını yapıyor, sonra uyuyor, 2 de ben gidiyorum eve emziriyorum, 1,5 saat sonra tekrar çorbasını yiyor, 2 saat sonra yoğurt, meyve ne denk gelirse, akşam tekrar emziriyorum, sonra biz sofraya oturunca, onada 1 tane köfte kızartıyorum ( yeni başladık daha ) hepsini bitirmesese yarım köfte salatanın suyu biraz karpuz derken elimde besliyorum yine, sonrada sabaha kadar tam gaz emiyor işte
Sibel aynen Mina'da 9 da biraz uyuyup ki aslında gece uykusuna yatardi eskiden şimdi kalkıp gündüz gibi 12 ye kadar oturuyor geçicidir umarım çalışmıyorum ama Mina 12 de yatmaya başlayınca yeme düzenize değişti emıyor tekrar yatıyor 10:30 11 arası kahvaltı ediyor benim için iyi oldu ilk ekip yatıyor bu saate kadar aciktigi icinde kahvaltıyı yiyor zorlamadan hiç olmazsa 12:30 meyva eğer uykuya dalarda yemezse ya uyaninca Yada yoğurda katyrm 2 de öğle yemeği 5 de yoğurt aksam 8 veya 8:30 aksam yemeği ki aksam yemek yemeği sevmiyor yeni düzen bu eskiden 8 de kahvaltı 10 da meyva diye devam ediyordu ama kendi dgstirdi nazda alisir yeni düzene merak etme
aynen gece saat 3 te kalkıyor yok uyku filan oynuyor gülüyor konuşuyor hatta mutlu olduğu için çığlık atıyor ama benim resmen içim uyuyor bayağı bir süre sonra uyuyabiliyor hergün yeni ve eskisinden daha acayip huylar buluyorlar
benim avantajım ben gidip emzirebiliyorum Allah kolaylık versin tatlım sen kaçta gideceksin işe sabah kahvaltısını yaptırsan sonra senin sütünü içip uyusa sen de o kahvaltısını yaparken sağsan bıraksan
geçecek geçecek, ama emdikleri sürece geçmiyor, ne zaman memeden kesceğiz o zaman toparlayacaklar,
aslında ben alıştım uyku düzensizliğine, gece 6-7 seferde kalksam sorun değil ama, bu hali yani hiçbirşeyden memnun olmama ve sürekli ağlaması inanılmaz canımı sıkıyor,
dün teyzeme gittik, geçmiş olsun demeye orda durmadı, kadına 2 tencere yemek yapayım dedim, bırakmadıki, akşam görümceme gittik, onunda kızı var 2,5 yaşında, hadi dedik çocukları parka çıkaralım, keşke demeseydik,
parktan direk arabaya, ordanda eve,
eve geldik düzeldi mi yok
ağla ağla baba uğraşır yok
ben uğraşırım yok,
ablsı gelir alır, biz sinirlenip gerilmeyelim diye yok
kaç gündür böyle, bir an önce düzene girsin diye bekliyoruz artık
hepimizde aynı dert. nedir bu kuzuların zoru anlamadım ben de. allah hepimize güç kuvvet versin valla çok zor dayanmak.
inşallah düzelir. zaten uykumuz bölünüyor uyuduğumuz uykudan birşey anlamıyoruz. bir de 1 saat uyank kalırsa nasıl gideceksin işe? artık eşind e destek olacak mecbur.
bakıcı işini ne yaptın sibel var mı bir gelişme?
benimki uyanınca emiyor. bir saate yakın geçince kahvaltı. kahvaltı bittikten bir saat sonra uyku öyle devam ediyor. ama berkay biberondan anne sütü içmiyor o yüzden gündüzleri süt alamıyor. ya da sağdığım süt varsa kahvaltısınıa ya da meyve püresine falan karıştırıyoruz.bence sabah kalkınca kahvaltısını yedirin. sen de emzirmek yerine sütünü sağ bırak uyuyacağı zaman içsin.
walla napıyım kı, tecrübeyle sabit, bizim zıpanın ablasıda böyleydi, ne zaman memeden kestim o vakit düzeldi,
evet çok var ama zaman çabuk geçiyor, birde ben o kadar uykusuzluğu işe geliyorum, ben ne yapayım, aptala bir kalmıştı, 3 gündür onuda geçtik, iyice semeleştim, beynim ayrı düşünüyor, ağzımdan çıkan laf başka,-tatlicadiarzu-
züğürt tesellisi biliyorum ama , artık sadece sağlıklı olsun da buna razıyım demekten başka çıkar yolum yok, ama hepsi geçecek inşallah inşallah :)))))))))))
aman ya sizin bu belediyenin anonslarıda,direği yıksan
yada hoparlörün kablosunu felan koparsan olma mı??????????????
harbiden insanın çıldırmaması içten bile değil yani burda da sabahtan beri arabalar geçiyo yok halıcı yok tabakçı patatesi soğancısı ayrı offf fenalık geldi gerçekten melike kopartsan kabloları yetişebilcek yerdeysen:)
ben yarın tatilim :lepi:hihoyyyt:teytey:
valla eşim açıkça söylemedi ama benim anladığım görümcem bakmak istemiyor. Ablamın da pek hevesli olduğunu söyleyemicem.. Ama bakıcı bulana kadar ablam bakacak annemle yardımlaşarak. Hiç istemediğim bişey yani.. Eşim bakıcıya razı oldu. Ama geç oldu işte. şimdi işbaşı yapcam bakıcı arıcam hem stres verici olacak hem zor...
Evet umarım alışır ama onun içinde zor olcak çünkü şuan için alışcak bi düzeni yok maalesef kuzumun mafoldumben biraz teyzenin düzeni biraz ananenin biraz benim yakında bi bakıcı bulursak bi yabancının memnun kalmazsak başka bi bakıcının mafoldumben perişan olcak turtam...
Ya evet keyfide yerinde oluyo okadar da şirin görünüyoki insan kızamıyoda ama gözümü açamıyorum tam gecenin yarısı uykunun en tatlı yerinde :)
ya benim servis beni 6:30 da alıyodu ama şimdi taşındı ya işyeri 7 de alır heralde. çok erken yani.. Zaten naz en erken 7 de kalkıyo. Daha erkende uyandırıp kahvaltı ettirmem lazım yazık kıza uyusun..
Aynı fikirdeyim canım. Geceleri kalkıp emzirmek yormuyo da beni sürekli mızırdanma halleri yokmu!! Yürütece koyuyorum ağlıyo yere yatırıyorum ağlıyo oturtuyorum yok mama sandalyesine koyuyorum yok yatağı ı ıh ayyy bazen çıldırıyorum oyuncak veriyorum hayır... Kronik mutsuz oluyo bazen cadı kızım..
Kızına bayıldım ya maşallah büyümüşte annesini teselli ediyo kıyamam.. Cnaım benim öp onu benim için..
Evet zaten gece 6-7 kere kalkıyorum bide öyle uyanık kalırsam yandım. Bütün gün hesap kitap yapıyorum çok stresli bi işim var zaten.. Hayatta çekilmez.. Bakıcı işi henüz bi gelişme yok mafoldumben uyanınca kahvaltısını vermek istemiyorum. Sağdıkça süt azalıyomuş ne kadar sık emerse okadar iyi. Zaten ben çok erken çıkıyorum evden ve geç geliyorum. Ne kadar çok emzirsem kar kardır.. Artık olmadı kahvaltı etmez. En azından öğün olarak. Ablamlar tadımlık verirler yumurta peynir vs.
ya pazar günü hiç tadı yok buranın :bbo:
Omurilikte kayma var. 4 tane platin takilcak ama yas biraz engel oluyor doktorlara.
walla napıyım kı, tecrübeyle sabit, bizim zıpanın ablasıda böyleydi, ne zaman memeden kestim o vakit düzeldi,
evet çok var ama zaman çabuk geçiyor, birde ben o kadar uykusuzluğu işe geliyorum, ben ne yapayım, aptala bir kalmıştı, 3 gündür onuda geçtik, iyice semeleştim, beynim ayrı düşünüyor, ağzımdan çıkan laf başka,-tatlicadiarzu-
züğürt tesellisi biliyorum ama , artık sadece sağlıklı olsun da buna razıyım demekten başka çıkar yolum yok, ama hepsi geçecek inşallah inşallah :)))))))))))
aman ya sizin bu belediyenin anonslarıda,direği yıksan
yada hoparlörün kablosunu felan koparsan olma mı??????????????
ah nerde tam dibimde direk ama uzanamıyorum denedim denemez olur muyum ama balkonun köşesi iyice dar oradan uzanmak zor aşağıda bulabilirim kendimi
ben çalışacağım kociş evde yatacak(((((((((((
inşallah hayırlısı olsun canım gönlüne göre bir bakıcı bulursun da aklın evde kalmaz neyse kocan da ikna olmuş hem çalışmak hem anne olmak zor
bayramlık alan var mı kuzulara bu ilk bayramları ben kot etekle gömlek aldım aradım bütün gün maxi kipa eşim sonunda koca avm de bulamadın 8 aylık bebeği kiğılıdan mı giydireceksin dedi lcw den aldım[/QUO
ben de zara dan bakarım muhtemelen bugün lcw ye baktım kızlar için o kadar cici şeyler yapıolar erkekler için yokk malesefff...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?