2009 Aralık Anneleri

kızlar doktorumuz verdiği menüler

9-12 aylık çocuklar için örnek menüler

saat besin türü(9 aylık)

08:00 anne sütü veya 200 cc devam sütü
1 tam yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2-3 bisküvi, 1-2 tatlı kaşığı pekmez

10:00 Meyve püresi+2-3 adet bisküvi

13:00 Etli sebze yemekleri veya dolmalar(kabak,biber vb.)+yoğurt+1 ince dilim ekmek

16:00 Meyve püresi veya suyu (150 ml)

18:00 çorbalar veya sebze yemekleri+1 ince dilim ekmek

21:00 anne sütü veya 200 cc .devam sütü

BESİN TÜRÜ(10 aylık)

08:00 anne sütü veya 200 cc devam sütü
1 tam yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2-3 bisküvi, 1-2 tatlı kaşığı pekmez

10:00 Meyve püresi+2-3 adet bisküvi

13:00 1-2 köfte kadar et(tavuk etide olabilir)+sebze yemeği+pilav

16:00 yoğurt 200 gr.

18:00 çorbalar veya sebze yemekleri veya dolmalar+1 dilim ekmek

21:00 anne sütü veya 200 cc .devam sütü yada muhallebi

ben şişkoymuşum bebekken 4800 doğmuşum ve devamıda gelmiş yani top gibi bişimişim sırnaşık şey

biz iyiyiz canım canavarla uğraşıyoruz işte .. bayramda kudurdu iyicene bütün gğn birlikte olunca şımardı soytarım..
biz tarhana veriyoruz.. ev tarhanası annem yaptı .. renksiz yaptı ama beyaz .. bazen beyaz olarak pişiriyoruz bazende domatesli olarak .. pek sevmiyoo ama yiyoo anneneden kaçış yok çünkü..

Sadece bir kere tarhana yedirdik Canberk e Sinop dayken hiç sevmedi ağzını burnunu buruştura buruştura yedi gene gerçi ama severek değil ben de bir daha hiç vermedim.
Bizim çorba fiks kabak, havuç, patates, soğan, varsa duruma göre bezelye ya da taze fasulye ara sıra yeşil ya da kırmızı mercimek pirinç zeytinyağ ama ben de artık sarımsak katacağım çorbasına.

Sadece bir kere tarhana yedirdik Canberk e Sinop dayken hiç sevmedi ağzını burnunu buruştura buruştura yedi gene gerçi ama severek değil ben de bir daha hiç vermedim.
Bizim çorba fiks kabak, havuç, patates, soğan, varsa duruma göre bezelye ya da taze fasulye ara sıra yeşil ya da kırmızı mercimek pirinç zeytinyağ ama ben de artık sarımsak katacağım çorbasına.
He bir de kırmızı et tabii ki.

nilgüncüm güzelmiş senin tarif hım ben de organik alıcam yapamadım zaten ben ne anlarım tarhana yapmaktan..ancak barbunya bezelye koyarım birde domates yaparım kışlık...henüz level atlayamadım ev kadınlığında o kadar:) sana tebrik koyuyorum kuzu misali burdan :) gökayıda öpüyorum...
biraz daha iyiyim bu arada ..ilaçlar iyi geldi...iyi olmayıpta ne yapcam seçeneğimmi var sıkıysa yat aşağı:) yok öyle lüksler kadın olmanın kitabında...:)

ebrucum biz iyiyiz ne olsun seminerler bahanesi bir çıkıyom evden ancak geliyorum işlerim oluyor birazda alışveriş...haftaya başlıcam nasipse bakalım... canberk nasıl hamağına alıştımı çok merak ettim...dikkat et nehir hamakta dört dönüyor...komple iple bağlıcam bizim kızı çok fena...zaten elleride bırakıyor bu ara ayaktayken olmadık yerlerde birde...peşindeyim sürekli:)

nevracım seninde iyi olmana sevindim..görüşemedik bir türlü aynı semtte olmamıza rağmen...bebişte iyidir dilerim....tarhanayı denicem bu arada...inş sever...ısrarla denicem her yeni şeyi...uzmanlar bıkmayın 12 kere kadar deneyin diyorlarmış...anneannemiz öle didi:)

haklısın canım bu kadar yakın olupta bi türlü görüşemedik ama ayarlayalım en kısa zamanda akşam üzeri filan görüşelim mutlaka .. özelden tel vereyim sana ..

ben çıkıyorum arkadaşlar oğluşuma gideyim .. öpüyorum hepinizi.. opuyorumnanaktan

ben tarhanayı bayadır yediriyorum seviyorda.sebzeyi sevmiyor benmkisi de hiç yediremedim desem yeridir.

yaaa aslında çok doğru bi tespit bende bunu bayadır düşünüyorum benim oğlum çok iştahsız hiç bişey yemiyo ve benim hamileliğimin 9 ayı sürekli bulantım oldu hiç bişeyi iştahla yiyemedim şimdi oğlumda aynı

Benim başlarda çok olmuştu bulantım ama geçmişti sonradan.oğlan da genel olarak fena deil ama bazen zor yiyor.ama yine de maş.var

kimsecikler yokmuuuu huuu huuuu komşularrr . .Halitin yarın kontrolu var bakalım inşallah iyleşir biran önce artık antbiyotik vermek istemiyorum çocuca . .neyse yarın gelişmelerden haberdar ederim ..
bu arada halitte sebzeden nefret ediyo patatez hele korkulu ruyamız . . corbalardan içiyo okadar şimdilik . .

herkese selaaammm... ya kızlar akşamları yedibuçukta geliyorum sekizbuçuğa kadar kızla ilgileniyorum sonra bişiler yiyorum ve uyuma moduna geçiyoruz. bu bi saat bana hiç yetmiyoki mafoldumben

Canberk hamağa alıştı Senem çok memnun kaldım ben ve de üzüldüm keşke daha önceden alsaymışım. Orada uyumuyor ancak uyuyunca koyuyorum uzun süre uyuyuyor içinde.
EVet bizimkide aynen dört dönüyor uyumadan koymaya imkan yok uyurken fazla kımıldamıyor.
Canberk de öyle Senem çok tehlikeli oldular çok nerede girilmeyecek tehlikeli bir yer varsa orara televizyon sehpasına tutunup kalkmak en büyük zevki o da tekerlekli kayıyor kayıpta düşecek diye aklım gidiyor Allah korusun bebişlerimizi.

gündüz bi geldim ama dönemedim tekrar zeynep uyandı yemekti temizlikti derken fırsat olmadı. benim gün iyi başldı ama kötü bitti canım acayip sıkkın
bu kadın anca oğluyla beni ayırdığı zaman rahat edicek gibi geliyo bana artık bıktım ya evlendiğimizden beri ara ara tutuyo nöbetleri .eşimde bıktı ama konuşmak kar etmyo. şimdide ben lohusayken kzını evden kovmuşum (ki yok öyle bişey asla yapmam) özür dilememişim.bütün lohusalığımı bana zehir ettiler ağlamaktan fenalık geçiriyodum artık sütüm kesilcek diye çok korkmuştum o zaman . kızı onlara eziyet ediyomuş depresyona girmiş bunalımdaymış mış mış ... yok durum çözlmezse ipleri koparırmış. annemlerle zaten benim doğumda kesti ilişkiyi bahanelerle. şimdide saçma sapan sebeplerle çamur atıp duruyo zaten sevgi falan kalmadı sırf eşimin hatrına katlanıyodum artık durum ne olucak bilmiyorum. of of offff

zeynepte yavrum bu halimden etkilendiğinden daha da huysuzdu bütün akşam sürekli bi ağlak anne görmekten gelip gelip sarıldı

gündüzleri pek iştirak edemesemde akşamları okuyorum ama yazamıyorum takipteyim yani. kendinize ve bebişlere ii bakın. Allah bizim de sonumuzu hayr eylesin amin

canım ya Allahından bulsun ne diyim.. ne isterler bu yaratıklar anlamıyorum bizlerden.. üzülme nolur sen çocuğuna eşine sarıl inadına daha da iyi olun.. elden başa ne gelir... büyüklerya güya hep onlar haklı herşey onların hakkı..

günayddınlar nasılsınız öznur mereba kız nasıl .bu arada bu ay heddiye sırası sendeydi adresini özelden yazarmısın bana.

arzucum sen nasısın bklm arda nasıl yok dimi bi yaramazlık .of ya takip edemiyorum ya kuduruyorum .bnm de cnm sıkkın dün toprak ın sesleri kısıılmış ya umarım çabuk iileşir....

günaydınnnlar herkeslereboshayallersmile
gece zor uyudu arda sabahda erken kalkıyo artık daha da erken yani..
çok bitkin hissediyorum uyusada 1-2 saat bende uyusam gerçi öylede uyanırken ağlıyo bende fırlayınca kötğ oluyorum ama
of bilmiyorum işte..
4. diş üstten baya bir zorluyor bir türlü patlayamadı semsert ve bembeyaz gözükyor.. çok zorluyor..

calgel kullanıyormusun o bayağı rahatlatıyor .toprağunda 6 dişi var ama sanırım azılar çıkacak eli hep arka damakta.umarım çabucak patlar ardanın dişte rahatsızlığı geçer.hadi ben kaçar .kendinize ve bebişlere ii bknn.herkese de selamlarrrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…