2009 Aralık Anneleri

kızlar günaydın
bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum
öykü sabah sabah çok mız mızdı... evden çıkarken çığlık çığlığa arkamdan ağladı.
işe gelmemeyi düşündüm ama alışmam gerekli olduğu içinde kulaklarımı tıkayıp kaçar gibi kendimi asansöre attım.
of ya ne zormuş((
ilerde büyüdükçe dahada zorlaşacak bu durum biliyorum. ne yapacağım nasıl dayanacağım bu duruma acaba(((

canımmmmmm günaydın :teselli: böyle böyle onlar da alışacak biz de alışacağız meralcim daha dillenip "anne gitmeeeeeee" diye hıçkıra hıçkıra da ağlayacaklar, biz de ağlaya ağlaya işe geleceğiz senağlama

günaydın canım , morelini bozma yoksa bugün nası biter. neler yapacaklar daha arkamızdan dur bak. benimkide sabah küçük emrah modundaydı akannehirdudak büzük kaşlar çatık.. öptüm gıdığından ve koşar adım kaçtımmafoldumben

NE ZORMUŞ ÇALIŞAN ANNE OLMAKmafoldumben
NASIL OLACAK NE YAPACAĞIZ BİLMİYORUM:çok üzgünüm:

o yüzden evde oturanlar kıymetinizi bilin.klava: keşke her hallerini görebilseydik. dün benimki bay bay yapmış camda ilk gören karşı komşuakannehir allah bize sabır ve dayanma gücü versin:Saruboceq:

doktorumuzun verdiği bilgileri paylaşayım sizinle bebeğin ağzından yazılmış

Anne ve babama sesleniyorum.

Artık 10-12 aylık oldum.

Sağlıklı olmama yardım edin.
1 yaşına geldiğimde beni doktor kontrolüne götürmeyi unutmayın. Bu dönemdeki sağlık kontrolümde;
*Ateş,kilo,boy ve baş çevrem ölçülecek, sistemik muayenem yapılacaktır.
* bu ayda daha önceden yapılmamışsa beni 4 yaşıma dek menejit, zatürre, üst solunum yolu enfeksiyonları ve orta kulak iltihabına yol açan mikro organizmalardan koruyacak olan HEMOPHİLUS İNFLUENZA B aşısı (act-Hıb) yapılacak.

• bazı eşyalar benim için zararlı olabilir. Kurşunlu boya içeren mobilya veya diğer eşyaları çiğneyerek vücuduma kurşun alabilirim. Kurşun sinirime ve kemiklerime geçer. Sinirlerimi kan hücrelerimi ve beynimi etkiliyebilir.
• Beni orta kulak iltihabı açısından gözleyin. Bir gribal enfeksiyondan birkaç gün sonra kulaklarımı çekmeye veya kaşımaya başlarsam bu kulak iltihabı anlamına gelebilir.

*benim için bir kitap yapın. Sert kartonlardan sayfalar hazırlayıp üzerine dergilerden fotoğraflar kesip yapıştırın. Kendi fotoğraflarımı ailemin fotoğraflarını, en sevdğim yiyecekler, oyuncak ve yerlerin fotoğraflarını görmek hoşuma gider.sayfaları çevirmeme izin verin.
.

Benimle oynayın. Bu öğrenmeme yardım eder.
Hangi elimde oyunu oynayın. Küçük bir eşyayı elinizde tutun, elinizde ne olduğunubana gösterin sonra elinizi arkada saklayıp, her iki elinizde kapalı iken eşyanın hangi elinizde olduğunu sorun. Bir elinize uzandığımda eğer doğru ele uzandıysam “evet burada” deyip elinizi açın ve bana gösterin.
Küçük objeleri bir kutuya doldurmamı sağlayın. Onları boşaltmak için yardımınız gerecektir.
Bir kaşıkla yemek yememe izin verin. Elma püresi bu iş için uygun bir yiyecektir. Sofradki gıdaların ezilmiş ve doğranmış halleri bu dönemde benim için uygundur

Güvenliğimi sağlayın.
Çekmecelerdeki eşyaları dışarı çıkarmaya bayılırım.Çekmecelerde benim için tehlikeli olabilecek şeyleri bulundurmayın. Bana bir çekmece veya dolap verin. İçine bazı oyuncaklarımı koyun.Eşyalarımı kitaplarımı ve oyuncaklarımı ulaşabileceğim yerlere koyun. Sağlam raflar, kova, sepet gibi şeyler uygun olabilir.

Yemek yerken boğulabilirim. Patlatılmış mısır v.b. çerezler ve üzüm gibi çiğnenmesi zor yiyecekleri bana vermeyin. Küçük parçalara bölünmüş olsa bile sosis vermeyin. Ben hala dikkatlice izlenmeliyim.

1 yaşıma geldiğimde aşağıdaki listede yapabildiklerime işaret koyun ve kontrolüm için gittiğimizde bunları doktoruma anlatın.

() görme ve işitme duygularım daha iyi gelişmiştir. İki küpü üst üste koyabilirim
() yardımsız yalnız başıma birkaç adım atabilir. Elimden tutulursa yürüyebilirim.
() 1-2 kelimelik kelime hazinem vardır. Bunları bilinçli olarak kullanabilirim.
() korku kızgınlık kıskançlık gibi hislerimi belirtebilirim.
() basit emirleri anlar ve yababilirim yabancıları yadırgarım
()resimlere kitaplara bakmaktan hoşlanırım.
()adımı bilir ve imimle çağırılınca reaksiyon veririm

burada birbirimize sarılıp ağlayacağız meralcim olacağı o... geldim senin mesajını okudum ya gözlerim dolup duruyor deminden beri... ay bi şi diil makyajım akiceeeeeeeek bayanssulusmile

benimki de dün ilk kez kanapeye tırmanmış eyvahedigeldismile ilklerini kaçırıyoruz ya içim parçalanıyor senağlama

valla sevgili oğlum senin için kitap yaparım da bulduğun kağıtları yutmaya niyetlendiğin için korkuyorum eyvahedigeldismile ben alışveriş merkezlerinde ne kadar insert varsa topluyorum kitap olarak okuyor benim sıpam kaydirigubbakcemile3 ama sürekli gözetim şart en son ağzından sayfa parçaları toplamak zorunda kaldım :mymeka:

şşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş bebekler uyuyoooooooo :ecrin_bebek:

Ah bilgecim ah canları sağ olsun mutlu olsunlar tek istediğimiz bu ama gele görki bu gibi durumlar perişan ediyor işte...

Konuyu Toplam 4 Kullanıcı okuyor. (4 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
frezya_tg, b_i_o+, mcetin1+, Tweety75

kimse yokki alla alla nerdeki millet:hulya:

Ah bilgecim ah canları sağ olsun mutlu olsunlar tek istediğimiz bu ama gele görki bu gibi durumlar perişan ediyor işte...

sabiha paktuna keskin'in bana seni anlat anne diye bir kitabı var... çocuk sorular soruyor sen cevaplıyorsun sayfaya... "seni en çok ne yaparsam mutlu ederim" gibi bir soru var... günlerce düşündüm cevaplamak için... sonunda buldum ve yazdım "mutlu ol"
hakikaten başka hiçbir şey beni daha mutlu edemez ki annelik bu demek ki opuyorumnanaktan
şarkıdaki gibi "bir tek dileğim var mutlu ol yeter" :sm_cool:

bebeler uyusa iyi türkiyem uyuyoakannehir

türkiye yıllardır uyuyo tülaycım bi uyanacak ki fıçının altından memleket gitmiş :mymeka:

bugün burasıda pek sessiz
ne o gizli gizli ağlayanlarmı var yoksa

ben senden şüpheleniyodum meralllllllll :jeyyar:

meralcim günaydın.. hepimiz aynı şekildeyiz. çalışan annelerin kaderi bu .birbirimize destek olacağız başka çare yok. böyle kendini bırakma ama hadi toparlan yoksa akşamı yapamazsın.. olumunekankayizsmile

aa aynı bizimki eline bi kağıt parçası geçmesin hemen parçalayoo ağzına atıyoo . bizde geçenlerde peçete parçalarını topladık ağzından sonrada puzzle yaptık peçede eksik var mı diye.. offf off işimiz zor valla..

Herkese günaydın.... İyisinizdir umarım kuzular nasıl .. Bizimki yeni adet edindi.. Uyutup yatırıyoruz 1-2 saat sonra uyanıyoo .. kaldırıyorum tekrar sallıyorum ayaklarımda.. bide inmek istemiyoo orada uyuyacakmış ..iyi uyusun bişey demiyorumda onu uyuturken benim uykun geliyoo. ben bi koltukta ayaklarımda burak, koçişko diğer koltukta .. böyle uyuya kalıyoruz .. 1-2 saat sonra birimiz uyanıyoruz ki bu genelde eşim oluyoo topluyoo hepimizi yatağa götüryoo.. bakalım geçiçidir inşallah.

ya benimki efendi gibi okuyodu yeni çıkardı kağıt yeme işini lmaz: bi de ağzını açmıyo köpek... kavga dövüş çocuğa eziyet eder gibi yanaklarından tutup ağzını açıyorum bu kez etraftakiler bakıyo bu napıyo diye klava:

nevra gözünü seveyim yere minder koy ona oturup salla ayağında... sen de daldığında bi dönüverir allah korusun koltuktan hooooop yere :1no2:

:kedi: yok valla ağlamadım ama ağlamak üzereydim
şimdilik daha iyiyim ama aklım evde
aradım annem kızı uyutuyor sanırım görüşemedimşakkıdı

umarım geçicicdir
bu dişlerde yavruları perişan ediyor
hayırlısıyla hepsi çıksada bir kurtulsalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…