2009 Aralık Anneleri

sibelcim ömrü boyunca gördüğü göreceği en büyük sağlık problemi bu olsun naz kuzusunun. sonuçta sen de biliyorsun basit bir operasyon olduğunu ama annesin endişelenme desek de boş endişeleneceksin aksi garip olurdu zaten. benim tek söyleyeceğim o endişeni gerginliğini naz'a fazla yansıtmamamaya çalış. ben umut'a doğduğu günden bu yana her şeyi anlatıyorum, aşıya giderken mesela "şurana küçük ya da büyük doğrusu neyse bir iğne batıracaklar biraz acıyabilir ama senin iyiliğin için bunun olması gerekiyor. canın yanarsa veya aynmasa bile ağlamak istersen ağlayabilirsin. hemen bitecek ben seni kucağıma alıp öpüp koklıycam vs vs vs" defalarca ve uzun uzun anlatıyorum, bugüne kadar aşı için en uzun ağladığı 15 saniye oldu inan hele ki şimdi daha iyi anlıyorlar her şeyi onun için otur anlat kuzuya görürsün çok daha kolay atlatacaksınız o zaman

şimdi sizi toparlamaya gelince... boğazın için defne yağı kullan sibelcim, gargara yapabilirsin, günde 2-3 kez sıcak suyun içine veya bir kesme şekere 2-3 damla damlatıp içebilirsin. ayrıca nazın yemekleri dahil her yaptığın yemeğe bir defne yaprağı atarsan antiseptik özelliğinden daha fazla faydalanmış olursun. boğazını korumak için bu ara çok sıcak veya soğuk içme hep ılıktan git mümkün olduğunca.
vücut direncini artırmak için de en güzeli çörekotu, seversen ağzına atıp iyice çiğneyerek yiyebilirsin veya yağını kullanabilirsin, çörekotu ve dolayısıyla yağı aynı zamanda anne sütünü de artırır, onu da defne yağı gibi kullanabilirsin.
naz ve kendin için ıhlamur, papatya, ayva yaprağı, çörekotu, kuşburnu, tarçın, zencefil, karanfil (bu son üçünün hepsini aynı anda koyma acılaştırır ve de çok az kat içine hafif kokusu gelse yeterli), elma kabuğu ve çekirdeğini kısa bir süre kaynat altını kapar kapamaz ya küçük boy ya da yarım defne yaprağı da katabilirsin ılık ılık ikiniz de için
tavuk suyuna karabiberli şehriye çorbası içebilirsin onun da garip bir şifası var... başkaaa :44: var bir dolu şey daha da ilk etapta aklıma gelenler bunlar

Osmani seyrettim icim sisti valla ya

yarım yamalak göz ucuyla bakabildim seyrettim diyemiyorum ama ben bile şiştim

özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtladığın noktada bitiyor da bilen var mı acaba? o tarz yaklaşım insanların derdini anlatma özgürlüğünü kısıtlıyor neticede
çok tüyler ürpertici bir laftır ama ben çok inanırım "lohusanın mezarının 40 gün açık" olduğuna... hatta bence daha da uzun süredir de 40 demişler gibi gelir o yüzden dayanamıyorum

günaydın arkadaşlar
bugün yine uykum var
artık uykular yetmez oldu, yoruldum hemde çok
cuma günü izin alsammı diyorum
3 gün dinlensem diyorum ama öykü ile ne mümküm

günaydınnn

günaydınnnn :89:

1 yaş kabusuu sibel dikkat edin kendinize ..

maşallah zeynep kuzusunaa .. nazar değmesinn.. aman siz hasta olmayın bari...

kızım 1 yaşında yeni çizelgem nasıl olmuş

çok güzel olmuşş..

günaydın meralcimm

günaydınn canancımm

günaydınnn

günaydınnnn :89:

bana günaydın yok mu

ay bige bn plates falanda yapamam yaa çok tembelim o konularda valla söylemesi bile üşendiriyo beni tek yapabileceğim şey yürüyüş ve koşu onuda burda yapamam böle kalacam bu kesin sanırım

resim yorumkları için hepinize çook teşekür ederiz teyzeleri ben çıkıyorum şimdi kahvaltı hazırlıyayım sibel çok üzüldüm valla kolay bi operasyoın çok sıkta görünen bir durum die biliyorum ama annelik işte hemen gelir geçer inşallah

günaydın herkese
ne var ne yok genel olarak bakamadım dün
buguünde bakabilecek gibi değilim
yıl sonu işlerim var, haber vereyim dedim merak etmeyin

saçma ama ne saçma canan
kansızlıkla d vitaminiyle ne alakası varmış ki

günaydın herkese
ne var ne yok genel olarak bakamadım dün
buguünde bakabilecek gibi değilim
yıl sonu işlerim var, haber vereyim dedim merak etmeyin

ben merak ederim

geçmiş olsun canım dikkat et kendine daha da kötüleşmeden Allah ım ya inanmayacaksınız düne kadar gasyet iyi olan kızım bugün hapşırmaya başladı lanet mi bu 1 yaşına giren hasta oluyor :2:

sağol melikecim ama artık çok geç ikimizde çok fena şekilde grip olduk kabus bi gece geçirdik aman siz dikkat edin bari..

ah canım benim çok sağol.. hemen yapıcam bugün çünkü çoook kötüyüz.. yine buna şükür gerçi de ikimizin de deli gibi burnu akyıo hapşırıyoruz.. tabi halsizlik huysuzluk filan var.. hadi ben neysede malum nazın burnunu temizlemek kabus.. e burnu tıkalı oluncada uyuyamıyo ememiyo yemiyo vs vs.. kaç gündür de evdeyiz he bi ptesi 10 dakka sağlık ocağına gidip aşı olup geldik. bide dün doktora gittk işte.. nası üşüttük anlamadım..

ya bir yaş kontrolüne gidenler dr görüşmelerini paylaşsa diyorum fikir olurdu..

bizim doktor d3 e yaza kadar devam edilmesi gerektiğini söyledi.. (sağlık ocağı bir yaşından sonra kullanma demişti halbuki)

herhangi bir yiyecek kısıtınız yok artık dedi. (ama şekersiz az tuzlu ve balı da az ver dedi)

akşamları mutlaka akşam yemeği yesin dedi.

yatmadan acıkırsa muhallebi verirsin dedi. (normal sütle)

he keçi sütüne gerek yok dedi. şuan emdiği için aldığı süt yeterli ama başlayacağın zaman normal günlük süt vermen yeterli dedi.

emzirme olayı gönül isterki 2 yaşına kadar ama inşallah yaza kadar devam edebilirsin kışın emiyo olması bizim için çok önemli dedi. (gece emzirdiğn sürece sütün olur dedi)

tv günde yarım saatten fazla izlemesin dedi.

mümkün olduğunca sıkı sıkı giydir hergün hava alsın dedi.

bide bol bol konuşun dedi.. aklıma gelenler bunlar..

Sibel bizede keci sutu veya cocuk sutu degil gunluk sut olsun dedi mina icmyr muhallebi bizede verblrsin dedi ilaci 1 yasinda kestk biz bu arada ameliyat icin gcmis olsun simdiden allah yardimciniz olsun ikinizinde

Mina dun gece yine 1'5 ta uyudud o saate kadr agladi agzinda azilar dahil beyaz gozukmeyen yer yok cok cani acyr belli aglayarak uyandi yarim saatde bir allahtan gecen hafta iyidi ben dinlenmistimki sarj oluyorum arada duzelince yoksa feci kanama yapti spiral cok halsiz birakti beni dayanamazdim uykusuzlugada arada allah guc toplayalim diye uyutyr bunlari birkac gun sanirim bu hafta uykusuz zor bir hafta olacak sanirim Cani aciyor cok belli insanin ici gidiyr oyle gordukce oyoyyy su dis faslini atlatsak cumleten cok iyi olacak

S ibelcim çok gecmiş olsun güzelliğine . .Allah en kısa zamanda şifasını verir inşallah . .

Melike Allah kuzunada sağlıklı sıhhatli nice yaşalar gösterssin sizede sağlıkla bağışlasın inşallah . .torunlarınıda görün inşallah . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…