2009 Aralık Anneleri

sibel hem grip için hem de nazın gözü için geçmiş olsun canım. üzme kendini allah beter dert vermesin. hayatı boyunca geçireceği en büyük operasyon bu olsun inşallah.
grip dinlenmeden geçmiyor ilerliyor dikkat edin kendinize.

pazartesi gecesinden beri 38-39 derece ateşle yattım. dün işe gelemedim doğal olarak. bütün vücudum parmak uçlarıma kadar ağrı içinde çok kötüydü yaa. yürüyecek dermanım bile yoktu. kaç kere terledim değiştim hatırlamıyorum valla. nefret geldi artık ne biçim hastalıksa yapıştı kaldı atlatamadım bir türlü. bugün biraz daha iyiyim mecbur geldim büroya. allahtan paşalarım iyiler ona şükrediyorum.

Gecmis olsun sanada bir duzelemedin valla 2 gun evden cikmadan yat dinlen annen de iyi durumdaysa kalsin yatmadan toparlanamyr insan

sibel biz zaten d3 hiç kullanmadık multıtabs kullandık. sonra minadex vermişti. 1 yaşından itibaren de efavit e geçtik.

berkay emmeyi bıraktığı için süte başlayabilirsiniz dedi. keçi sütünü sordum gerek yok normal günlük süt dedi.

yemek düzeni de sabah öğle akşam yemeği 3 ana öğün şeklinde. öğün aralarında bir parça meyve veya meyveli yoğurt (evde hazırlanmış) falan veriyoruz. gece geç yattığı veya emmediği için de mutlaka muhallebi yiyor.

bunun dışında genel olarak bizim doktor da aynı şeyleri söyledi.

Gecmis olsun sanada bir duzelemedin valla 2 gun evden cikmadan yat dinlen annen de iyi durumdaysa kalsin yatmadan toparlanamyr insan

ay valla düzelemedim artık hastayım demekten nefret ediyorum yaa. allah razı olsun annem hiç bırakmıyor yatıyorum dinleniyorum geçti diyorum 2-3 gün yine aynı oluyorum. antibiyotik kullanıyorum cumadan beri ilaç kullandığım halde tekrarladı ne biçim hastalık anlamadım.

afiyet bal olsunda hergün daha erken gitmeye başladın cnım benim
kahvaltı etmedin yine dimi

sağolasın da... ettim
sıkılıyorum meral etkinlik oluyo yemek yemek

bende yemeğe çıkıayım bariiii

afiyet olsun süt olsun

bulunduğunuz odaya kaynar su içinde 2-3 damla (markasına göre değişiyor aslında kimi çok keskin kokuyor kimi az kokuyor) nane yağı damlat onu da sürekli buharlaşma sağlayacak şekilde bir yere koy... burun tıkanıklığınız bayağı bir azalır
bir de nazın burnunu ıslak penye mendil veya kumaş parçasıyla silersen daha az tahriş olacağı için daha az itiraz eder :94:
çok geçmiş olsun
ama var bu 1 yaş doğumgününde bir şey bizim de hala burun tıkalı :2:

hay allahım
çok geçmiş olsun müzeyyencim

ah sibelcim evdeyken bol bol dinlende atlatın şu meret hastalığı cnm

kıyamam ben kara kuzuma mahfetti yavruları bu dşler
hayırlısıyla hepsini tamamlasakda onlarda bizde rahat etsek

sendemi müzeyyen
allah şifa versin cnm benim

kuzum yaa ne kadar canı acıyordur kıyamam. bir atlatsalar şu diş faslını kuzular da rahatlasa biz de. allah hepimize güç kuvvat versin canım.
hay allahım
çok geçmiş olsun müzeyyencim
çok sağol bigecim. hala tıkalı mı paşanın burnu yaa(
sendemi müzeyyen
allah şifa versin cnm benim

yaa ben de meralim( amin tüm hasta bebişlere ve annelere allah tez zamanda şifa versin. mikroplar kırılsın gitsin artık.

gözünü seveyim siz bari yapmayın:18:

Melikee zeyno nasıl bugün
[/b][/color]

yok öyle hasta değil ama dün birkaç kez hapşırınca korktum maşallah diyeyim iyi kuzum

maşallah zeynep kuzusunaa .. Nazar değmesinn.. Aman siz hasta olmayın bari...

maşallah iyi canım tek sağlıklı biz kalacağız galiba aman yaa hepsi iyileşsin

sağol melikecim ama artık çok geç ikimizde çok fena şekilde grip olduk kabus bi gece geçirdik aman siz dikkat edin bari..

sağol canım aman size de en kısa sürede atlatırsınız inşallah

amin canım hepimiz inşallah rabbim hepimizin evlatlarına iyi günler göstersin

yaaaaaa siz yemekten bahsediyorsunuz biz sadece akşam 1 kase ekmek doğranmış çorba veya yemek yiyoruz bazen bitirmiyor bile bir de meyva onun dışında sadece anne sütü offf yaa ben bakamıyorum bu çocuğa

maaşallah yurtaya melikecim. herşeyden önce sağlıklı olmaları önemli tabi ki.
Osmani seyrettim icim sisti valla ya
ben de mahvoldum izlerken yaa :2: nasıl rol yapıyor o ufacık çocuk. çok da tatlı yavrum yaa aklıma gelince bile kötü oldum bak şincik(
kızım 1 yaşında yeni çizelgem nasıl olmuş

süpeeer

aman allah korusun bari siz hasta olmayın melikecim.

seninki anne sütüne çok düşkün demek ki doyuyor da ondan yemiyordur melike. aç kalsa öyle bir yer ki. eninde sonunda yiycek nasılsa ne güzel emiyor ya.

biz pazartesiden beri püreyi kaldırdık arkadaşlar. püre olunca öyle böyle 1 tabak dolusu yiyordu her öğünde ama zorla öğüre böğüre. hafta sonu karar aldım ben de az da yese parça parça çiğneyerek yesin artık herşeyden diye. pazartesi uygulamaya başladık. şu an 1 tabak olan öğünleri 3-4 lokmaya düştü ama o 3-4 lokmayı bir güzel yiyor ağzını şapırdata şapırdata tadına vara vara:) olsun az yesin ama tadına vararak zevk alarak yesin. alışana kadar biraz kilo kaybedecek belki ama yemek yemeyi öğrenecek inşallah sonunda.

Bu sabah tam sağlık ocağına gitmeyi düşünürken aradılar zeynep hanımla görüşebilir miyiz diye ellerinde kızamık aşısı kalmamış gelince biz sizi ararız dediler ama bu hafta gelmezse haftaya ben erken geleceğim işe gidemem annemde senin evde olacağın gün yaptır diye tutturdu kızamık ateş yaparmış size yapmamıştı yanılmıyorsam ?????????
Yılbaşı ertesi 1 ocakta acaba özel hast. Açıkmıdır doktoruna götüreyim orada yapılsn

kadın kendine gel ya da bize gidelim
1 yaş faslını hasta olmadan bir tek siz atlattınız görünüyor üstelik aha da kendi yazın "benim kızımda 1 yaşında 9 kilo ve 72 cm canım dr iyi durumda diyor her bebek aynı olmuyor çok kilolu olmasındansa ben durumundan memnunum çok şükür önemli olan sağlıklı olması bence ben de çocukluğumdan beri zayıfım ama kolay kolay hasta olmam"

daha neyine bakamıyormuşsun bakalım

Bizim dr 1 ocakta olmaz eminim ben melike ara sor simdiden bellidir olup olmycgi minada amanda ne guzel yiyor degil istemezse mumkun dgl agzini acmyr o yuZden oyle dusunme elimizde olsa keske elimiZden geleni yapiyrz biz muzeyyen ben catalla ezip veriyrm yediklerimizi oyle vermesem minada yemez 3-4 kasiktan baska diye cesaret edmyrm mesela kahvalti 2 lokmadan fazla almaz pure yapmasam ee hic kahvalti etmemis olck diyr napym annemde kzyr sen alistrmyrsun herseyi hersekilde yer artk dyr aslinda kornet kurabiye yiyor hic itraz etmeden isterse yiyor herseyi sorun olmyrda istemzse mumkun degil butun biseye agzini acmyr ezip resmen tikyrm agzina ama doyuyr ayyy ne dertlymisim he :))

ya orası öyle ama yemiyor tatlım 1 yaşında kız sadece meme emiyor ne yoğurt ne süt ne muhallebi sadece meme eeeee bunun vitamini var yoğurdu peyniri var

ya orası öyle ama yemiyor tatlım 1 yaşında kız sadece meme emiyor ne yoğurt ne süt ne muhallebi sadece meme eeeee bunun vitamini var yoğurdu peyniri var

yağmurdaq yoğurt yemiyor ama yoğutlu makarnaya bayılıyor öyle dene istersen belki yer

biz de çatalla ezip yediriyorduk pelin ama yavrum nasıl yediğinin farkında olmadan yutuyordu lokmayı. işte kandırarak bir şekilde bir tabağı mutlaka bitiriyordu her öğünde. benimki de sabah 1 parça peynir 3 parça fındık büyüklüğünde yumurta 2 lokma da bal sürülmüş ekmek yedi. üstüne de 1 çay bardağı süt içti. yani normalde yediğinin 4 te veya 3 te biri. zamanla artacağına inanıyorum 1-2 hafta deneyelim dedim. annen doğru söylüyor alışturmaya bağlı. biz hala her gittiğimiz yere çorba taşı meyve püresi taşı yoğurt taşı. hata ediyoruz aslında.

pelin inşll sorunsuz çıkardır dişlerini kıyamam kuzuma ..

ay allah yaaa atalatamadız bi türlü .çok geçmişolsun canım .. D.günü sonrası paşamda hastalandı . öksürük, salya sumuk neyse şimdi daha iyi arada öksürüyo ama oda geçer heralde..
hastalığını bana sattı ama ben kötüyüm dinlenmem lazım ama nasıl

aman nazar değmesin melikecim .. hasta olmazsınız inşll.

ya burak ta hala yemek yemiyoo .. bi sabah kalhv. başka bişe yok arada tek tük bebe bisküvisi oda bişey yemediği için annem veriyo eline .. ne yapabilirim kızlar yaa bi yardımcı olun ..
sizle neler veriyorsunuz yemek olarak

bn hiç çatalla ezmiyorum ama en başından beri hep öyle yaptım belkişde ondan alıştı elmayı bile rahjat rahat yiyor

aynen canım yemiyor hasta olacağım yemin ediyorum düşününce kalbim sıkışıyor yemiyor dün tüm gün yediği sabah 4 bebe bisküvisini portakal suyuyla ısladım 1 çay kaşığı labne koydum tam bitirmedi öğlen meyva ( mandalina )akşam 4-5 çay kaşığı köfteli patates yemeği yedi bitti bu sabah omlet yaptım 1 lokma bile yemedi sadece meme emdi öğlen meme emecek akşam bakalım kaç kaşık yiyecek

umut'un beslenmesi:
6-6.30 gibi emiyor
13 civarında (evet doğru okudunuz!!!) bir kase çorba içiyor (et, sebze, karbonhidrat bombası şeklinde)
16 civarında meyve püresi yiyor (baaaaazen)
17.30 gibi emiyor
19.30 civarında meyveli muhallebiye katılmış mama
yatış saati yarımı bulursa arada 22.15 gibi daha küçük bir kaseyle çorba
21.30 gibi uyursa meme meme meme :92:

maşallah umut paşamıza .. bizimki de eskiden böyle ama 1 yaşımıza girdiğimizden beri bıraktık yemeği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…