2009 Aralık Anneleri

merveye kargo bilgilerini yolladım hepimiz atmayalım diye söylüyorum

nevracım bugün hesabını kontrol et bahsettiğim para gelecekmiş

allah kavuştursun canancım eh o havada mümkünse kapanın zaten ama kız sıkıldıkça ne oyunlar uyduracaksın merak etmiyor değilim :95:

allah kavuştursun canancım eh o havada mümkünse kapanın zaten ama kız sıkıldıkça ne oyunlar uyduracaksın merak etmiyor değilim :95:

orasını sorma zatemn bnde düşünüyorum valla şimdiden başladı sıkılmaya 2 gündür evdeyiz

günaydın herkezeee yeni yılımız hepimize önce sağlık, huzur vede mutluluk getirsin inş.

bilgecim paketler yanımda birazdan kargoya vericem ama eklemeler oldu içine listeye yazacakmısın diye sana sorayım dedim

KIŞIN ÇOCUKLARDA SIK GÖRÜLEN DÖKÜNTÜLÜ HASTALIKLAR

Kışın döküntülü hastalıklar neden daha sık görülür, nasıl bulaşırlar?

Kışın, soğuk havalarda, kapalı mekanlarda, kalabalık ortamlarda daha sık bulunma nedeniyle mikrobiyal hastalıklar daha kolay bulaşır ve bu nedenle çocuklarda döküntülü hastalıklar daha sık görülür. Bu hastalıklar, damlacık enfeksiyonu ile üst solunum yollarından veya tükürük temasıyla bulaşır.

Döküntülü mikrobik hastalıklar nelerdir?

Kızıl, kızamık, kızamıkçık, suçiçeği, numaralarla isimlendirilen dördüncü, beşinci, altıncı hastalık isimli hastalıklar ile diğer bakteriyel ve viral hastalıklardır.

Hastalıkların bazıları neden numara ile adlandırılır?

Bundan 100 yıl önce çocuk hekimleri bu gruptaki çocuk hastalıklarını 1- 6 arası numara ile isimlendirmiştir, bunların ayrıca tıbbi isimleri de vardır. Bu sıralama şöyledir:
1. Kızamık
2. Kızıl
3. Kızamıkçık
4. Dukes hastalığı( Dördüncü hastalık)
5. Eritema infeksiyozum(Beşinci hastalık)
6. Rozeola infantum( Altıncı hastalık)
Bu hastalıklardan 4,5 ve 6 numaralı olanlar genellikle numaraları ile adlandırılır.

Bu hastalıkların hepsi virüslerle mi meydana gelir?

Kızıl dışında diğerleri hepsi viral hastalıktır. Sadece kızıl bademciklerde yerleşen bakterilerin toksinlerine bağlıdır.

Bu hastalıkların ilk belirtileri nedir?

Hemen hemen hepsi ateş, kırgınlık, kas ağrıları, bazen öksürük ve burun akıntısı ile başlar, birkaç gün sonra deri döküntüleri ortaya çıkar. Bu nedenle başlangıçta gribal enfeksiyon zannedilebilir.

Bu hastalıkların deri döküntüleri nasıl görülür?

Her hastalığın kendine özgü deri belirtileri vardır ve çoğu doktor tarafından yapılan klinik muayene ile kolay teşhis edilir. Genellikle laboratuvar incelemesi gerektirmez.

Viral döküntülü hastalıklar başka hastalıklarla karışabilir mi?

Bebeklerde isilikle karışabilir. Tüm çocuklarda alerjik döküntüler ve özellikle ilaç ya da besin alerjileri ile karışabilir.

Bu hastalıkların döküntüleri hastalığa göre nasıldır?

Bu hastalıkların döküntüleri kısaca şöyle tanımlanabilir:
Suçiçeği: Saçlı deri, yüz ve gövdeden başlayıp kol ve bacaklara yayılan belirtiler çok tipiktir. Pembe bir leke üzerinde içi su dolu kabarcıklar görülür. Bu tipik görünüm: ?Gül yaprağı üzerinde çiğ damlası? olarak tanımlanır. Belirtilerin bir kısmı kabuklanırken yeni kabarcıklar çıkmaya devam eder, kaşıntı vardır. Kaşıntı sonucu iltihaplanıp iyileşince yerinde yuvarlak,çukur izler kalabilir.
Kızamık: Ateş, öksürük, gözlerde kızarıklıkla başlar, sonra yüzde, kulak arkaları ve gövdede koyu kırmızı kabartılar olur, iyileşirken ciltte soyulmalar görülür. Aşı olan çocuklarda belirtiler hafif geçer.
Kızıl: Yüksek ateş, boğaz ağrısı, dilin başlangıçta beyaz olması ve daha sonra kırmızı çilek görünümü tipiktir. Boyundaki lenf bezleri şişer. Burun akıntısı, öksürük genelde olmaz. Ağız çevresi soluktur, yüz ve tüm vücutta kırmızı, üzeri ince pürtüklü görünüm adeta ince bir zımpara kağıdı gibidir. Dirseklerin iç yüzünde koyu kırmızı çizgilenme olur. 4-5 gün sonra ciltte , avuç içi ve ayak tabanında soyulmalar olur. Ağır bir hastalık tablosudur, ciddi komplikasyonlar yapabilir.
Kızamıkçık: Hafif ateş, başağrısı ve halsizlikle başlar, gül pembesi lekeler, yüz ve gövdede yerleşir, boyun lenf bezeleri şişer. Bu hastalık hamilelerde bebek sakatlıkları ve ölüme sebep olabileceği için evde bu hastalığı olan çocuk varsa kesinlikle hamile bayandan uzak kalmalıdır.
4. Hastalık: Nadir görülür. Kırmızı döküntüler tipik değildir.
5.Hastalık: Baş ağrısı , titreme ile birlikte ateş sonrası yanaklar ?Tokatlanmış gibi? görülür. Burun ve ağız çevresi soluktur. Sonra kol ve bacaklarda dantela gibi dalgalı kızarıklıklar çıkar, hafif kaşıntılı olduğu için alerji sanılabilir.
6. Hastalık: Anneden veya bakıcıdan çocuğa tükürükle bulaşır. Genellikle 3 yaşından küçük çocuklarda görülür. Yüksek ateşle başlayan döküntüler gövdeden başlar, yüze doğru yayılır. Göz kapakları şişer, öksürük de olabilir. Kızamık ve kızamıkçık ile çok karışır. Bu sayılan hastalıklar dışında daha birçok virus, solunum yollarından bebek ve çocuklara bulaşabilir. Bahsedilenler sadece sık görülen hastalıklardır. Döküntülü hastalıklar bir kitap konusu olacak kadar çoktur.

Bu hastalıklar tehlikeli midir?

Birçoğu evde iyi bir bakım, istirahat ve iyi beslenme ile kendiliğinden iyileşir. Ancak yanlış tedavi, direnç düşüklüğü ve araya giren başka hastalıklar sonucu çok tehlikeli komplikasyonlar olabilir.Kulak iltihabı, zatürrie, meninjit, beyin iltihabı, kalıcı sinir sistemi hastalıkları gibi ciddi durumlara yol açabilir. Suçiçeğinde aspirin kullanımı beyin ve karaciğer harabiyetine neden olarak ölümcül bir hastalığa yol açabilir. Bu korkulu duruma Reye Sendromu denir.

Bu hastalıklardan çocukları nasıl koruyabiliriz?

Damlacık enfeksiyonundan korumak için çocuklar kalabalık ortamlardan uzak tutulmalı, evler sık sık havalandırılmalı, çocuklar kesinlikle öpülmemelidir. Okul çocuklarının da bu konuda anne-baba tarafından eğitilmesi şarttır. Aşılar düzenli yapılmalıdır. Aşılar çocukları büyük oranda korur, enfeksiyon olsa bile hafif geçer. Cilt döküntüsü olan çocuklar iyileşinceye kadar okula gönderilmemeli ve diğer çocuklardan uzak kalmalıdır.

Anne-Babalara bu hastalıklar için tavsiyeler:
1. Çocuk doktorunun önereceği aşılar düzenli olarak yaptırılmalıdır.
2. Kalabalık ortamlar, sigara dumanlı, havasız odalarda çocuk bulunmamalı, çocuk odası sık havalandırılmalıdır. Çocuğun yattığı, oyun oynadığı odaya kalabalık ziyaretler yapılmamalıdır. Küçük çocuklar mecbur kalmadıkça kalabalık ortamda bulunmamalıdır.
3. Ateş, burun akıntısı, kırgınlığı olan çocuklar evde istirahat etmeli ve birkaç gün döküntülü bir hastalığın başlangıcı yönünde izlenmelidir.
4. Bu hastalıklarda aspirin vermek, ölümcül beyin ve karaciğer hasarına neden olabilir, ateş varsa aspirin dışı diğer ateş düşürücüler kullanılmalıdır.
5. Doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik verilmemelidir, bu grup hastalıklarda antibiyotikler tamamen etkisizdir. Sadece kızıl, antibiyotiklerle tedavi edilir. Doktor önermeden antibiyotikler kesinlikle verilmemelidir.
6. Ciltte görülen döküntüler alerji zannedilebilir, doktor görmeden krem-merhem sürülmemelidir. Bu grup hastalıklarda cilde sürülen kremler gereksizdir. Sadece kaşıntı giderici ve bakterilerin hastalığa eklenmesine engel olan bazı ilaçlar ancak doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır.
7. Ilık banyolar, rahatlatıcıdır. Ovalayarak yıkama, küvet banyoları döküntüler geçinceye kadar yapılmamalıdır.
8. Yatak istirahati, bol sıvı verilmesi, vitamini zengin taze sıkılmış meyve suları, hafif çorbalarla düzenli beslenme sağlanmalıdır. İştah azalacağı için sık aralıklarla hafif beslenme tercih edilmelidir.
9. Evde başka çocuk ve hamile varsa bu hastalardan uzak durmalıdır. Viral döküntülü hastalıklar anne karnındaki bebekte sakatlıklara hatta ölüme yol açabilir.
10. Döküntülü hastalıklar konusunda anne- babalar, ana okulu ve ilkokul oğretmenleri mutlaka bilgi sahibi olmalıdır.

1.- saçımız ince telli ve az o yüzden havlu yetiyoo
2.- kendi kendine canı isterse yiyiyo , genelde elinde ufalayıp yere atıyoo.
3.-paşamızın keyfine göre bazen tek teki bazende milupanın kahv. karışımına peynir , pekmez , yumurtasını karıştırıp veriyoruz..

süpermiş bu yaaa

kızlar bu arada 8 ocak cumartesi günü pastranede doğum günümüzü kutlayacağız hepinizi bekliyorum adres ve kroki yollarım zaten yeri çok basit kalırsanız yatacak yerimizde mevcut bekliyorum

nice mutlu yıllara melikecimm inşll çok güzel geçer

ay allah yaaa ebrucuğum çok geçmiş olsun.. bizimkinin de sesi kısıldı ..

bene gelecek canım . adım nevra

pelin çok geçmiş olsun kıyaman minama yaa.. inşll . hayırlı haberlerle gelirsiniz..

burcu çok geçmiş olsunnn ..

Pelincigim cok gecmiş olsun minacık tez zamanda iyileşir.Bizdede ben kötüyüm yine sinirlerim gergin sürekli, reglide olmuyorum ödüm kopuyor yarında olmazsam tahlil yapacagım

hadi yaptır tahlil de için rahatlasın ..

günaydın canancıımm

allah kavuştursun canımm..

merveye kargo bilgilerini yolladım hepimiz atmayalım diye söylüyorum

nevracım bugün hesabını kontrol et bahsettiğim para gelecekmiş

günaydıınn canımmmm.. sağol bende merve ile ark. değiliz biri adresi versin diyecektim.. her zamanki gibi yetiştin hemen ..

tamam canım kontrol ederim ..

Herkese günaydınnnn .. biraz işlerim var onları halledeyim gelirimm

orasını sorma zatemn bnde düşünüyorum valla şimdiden başladı sıkılmaya 2 gündür evdeyiz

hamurlu bir şeyler yap yoğurmana yardım etsin

günaydın canım
bilmem... nasıl bir miskin durumdayım anlatamam hazır listesi varsa yazayım yok uğraşıp baştan yapacaksan artık salalım ucunu :83:

günaydın canımm
hamurlu bir şeyler yap yoğurmana yardım etsin

günaydın canım
bilmem... nasıl bir miskin durumdayım anlatamam hazır listesi varsa yazayım yok uğraşıp baştan yapacaksan artık salalım ucunu :83:

yoğurmakmı
daha o kadar hamarat değil şimdilik kemirmeyi öğrendi sıpa

sanada günatydın nevraaa

günaydın nevracım
sizin ziyaret tarihiniz saatiniz belli oldu mu? herkese söyleyip ben geciktirdim kargoyu ancak çarşamba verebileceğim gibi görünüyor da 1 günde gelir herhalde di mi ya

NİLKÜNÜM mng'de kiminle görüşülecek kargo için?

Sebze Sevmeyen Çocuklar İçin Yemek Önerileri

Çocuğunuz sebze yemeyi sevmiyor hatta nefret mi ediyor? İşte size onun bitkisel gıdaları da almasını sağlamanız için bazı öneriler.
Çocuğunuz sebze yemeyi sevmiyor hatta nefret mi ediyor? İşte size onun bitkisel gıdaları da almasını sağlamanız için bazı öneriler. Bu teknikleri kullanırken dahi siz hergün ona sebze yemeği yedirmeye çalışmaktan vazgeçmeyin. Bir gün mutlaka başaracaksınız!
Ona örnek olun.
Çocuğunuzun yanında sebze yiyor musunuz? Sizin yediğinizi görmezse o da yemeyecektir. O nedenle önce ona örnek olun ve gözlerinin önünde sebze yemeği yiyin.
Çeşitlendirin.
Bir sebzenin pişmişini sevmiyor olması onun konservesini, dondurulmuşunu veya salatasını sevmeyeceği anlamına gelmez. Besin değeri açısından bunların birbirinden çok farkı yoktur. Sadece konservelenmiş olanlar fazlaca tuz içerir. Ancak bol suda durulamak bu sorunu çözecektir, o nedenle çok dert etmeyin. Önemli olan sebze yedirmek. Bir diğer önerimizde şu; çocuğunuz diyelim ki patates püresini çok seviyor. O zaman ona sevmediği sebzelerin püresini yapıp verin ve şansızını deneyin.
Soslardan faydalanın.
Eğer üstüne ketçap döktüğünüzde, veya peynir sosu ile kapladığınızda sebze yiyorsa, hiç durmayın devam edin. Bazen brokolinin üzerine konulan azıcık peynir onun için bunu lezzetli bir yemek haline getirebilir. Ona fırında patates yaptığınızda içine sebzeler koymayı deneyin. Çocuklar yemeklerini birşeylere daldırmayı severler. Yemeğin yanına koyacağınız soslarla hem onun damak zevkine hitap edebilir hem de ihtiyacı olan besinleri almasını sağlayabilirsiniz. Ancak özellikle çiğ sebzeler konusunda dikkatli olun. 2 yaşından küçük çocuklarda çiğ sebzeler boğulmaya sebep olabilir.
Pizzasını yapın.
Çocukların çok sevdiği yemeklerden biridir pizza. Normalde yemediği sebzeleri pizzasının sosuna veya doğrudan kendisine katmayı deneyin. Mantar, dolma biber, soğan hatta brokoliyi bile bu şekilde ona sevdirebilirsiniz. Eğer peyniri seviyorsa pizzasında peyniri bol tutun ki sebzelerin tadı ağır basmasın.
Omletine katın.
Bir yöntem de yaptığınız omleti kapatmadan önce içine ıspanak, mantar, soğan gibi sebzeleri koymaktır. Peyniri çok koymak yine faydalı olacaktır.
Salataya karıştırın.
Çocuklar genellikle lahana salatasını severler. Ona tarifi size özel bir salata hazırlayabilirsiniz. Biraz renk için havuç, besin değerini arttırmak için brokoli ve aklınıza gelen diğer sebzeler ile onun aklını çelebilirsiniz.
Spagetti sosundan faydalanın.
Spagetti sosları ve konserve domatesler de aslında sebze sayılır. Eğer çocuğunuzun tek yediği sebze domates ise ona sık sık spagetti yapın. Spagetti sosuna hafif havuç rendesi veya kabak katmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu genellikle geri teper. Tuz ve biberi de çok kaçırmayın. Her fırsatını bulduğunuzda spagetti sosunu önüne koyun. Ekmek bandırarak yemek hoşuna gidecek ve ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri bu sosdan alacaktır.
Çorbasına karıştırın.
Önüne koyduğunuzda havuç veya mısır yemeyen bir çocuk bunları bir çorbanın içinde içebilir. Eğer sizin çocuğunuz da bu gruptansa çorbalarına bolca sebze katın.
Sebze suları içirin.
Domates suyu ve diğer sebze suları vitamin ve mineralce zengindir ve sebze sayılırlar. İçirmeye çalışın.
Bol bol meyve yedirin.
Eğer sebzelerle ilgili hiçbiri işe yaramıyorsa bol bol meyve yedirin. Meyveler de sebzeler gibi A ve C vitamini ve lifler içerir. Sebze yemeyen çocuklarda normalin iki katı meyve tüketimi ihtiyaç duyduğu besini almasını sağlayacaktır.

Kaynak: Hürriyet Aile

günaydın canımm

yoğurmakmı
daha o kadar hamarat değil şimdilik kemirmeyi öğrendi sıpa

sanada günatydın nevraaa

yoğurmak derken seninki mıncıklamıyor mu eline aldığı ekmeği mekmeği :44:
bu arada dün bir kurabiye uydurdum... eh paşa sevdi sayılır, benimki tatlı sevmediği için çok belli belirsiz bir tatlılığı var hatta yok bile denebilir :86:
1 yumurta
1 muz
1-2 bütün ceviz
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
aldığı kadar pirinç ununu yoğurdum, ince çubuklar halinde 170 derece soğuk fırına attım, beyaz haldeyken çıkardım. kalınca olan çubukların içi muzdan dolayı biraz ıslak gibi kalıyor o yüzden ince yapmak lazım çıtırdaması için içine pekmez katılabilir, elma katılabilir, katılır oğlu katılır fikir olsun diye anlatıyorum

1 numara (0-3aylık) 2 çift ayakkabı (kız)
2 çift patik (3-4 ay) (kız)
1 çift patik (3-4 ay) (erkek)
5 çift çorap (3-4 ay)(kız)
1 yaş elbise
1 yaş şortlu takım (kız)
1 yaş 2 adet atlet(kız)
1 yaş kot pantolon (kız)
(3-4aylık) uzun kollu çıtçıtlı bady 2 adet
(3 yaş) pijima takım 1 adet(kız)
2(yaş) pijima takım 2 ad(kız)

yazdım ben . mng kargıya versek sorun olmaz demi. adresin sonu silinmiş no:38 k:3 d:5 mi acep

no:98 gerisi doğru

hıı öyle veriyorum hatta az önce patatesli poğoca yedi ve halıyada bolca yedirdi :89:
ay bn hep çubuk kraker veriyorum aslında böyle birşey yapmak daha faydalı demi

hıı öyle veriyorum hatta az önce patatesli poğoca yedi ve halıyada bolca yedirdi :89:
ay bn hep çubuk kraker veriyorum aslında böyle birşey yapmak daha faydalı demi

öyle tabii çubuk kraker daha pratik oluyor ama yine de mümkün mertebe böyle şepler yapıp eve bırakmayı düşünüyorum ben... portakal sulu yapsam diye düşündüm 60 derecede C vitamini ölüyor bi faydası kalmayacak ne koysam içine bilemedim ya :26:

eeee benim teşekkür mesajım gelmedi ama değil mi geçen günde eşime ( hatta burcunun d.gününe gittiğimizde ) çektiğim msj gitmemişti neden kü

yaşlılık böyle birşey

hadi allah kavuştursun canım amanın -22 ne menem bir derecedir öyle

hamarat arkadaşım sağol deneyeceğim ben de severim öyle çubukları hemde besleyici 1-2 bütün cevizi döveceğiz heralde dimi
ben de dün cici bebe verdim eline geze geze yedi ( heralde çünkü yarısına kadar yediğini gördüm sonra baktım yok etraftada yoktu )

no:98 gerisi doğru

bana da bildirsenize adresi bir de en son ne zaman ellerinde olması lazım

en son gelecek hafta o zaman melike, çok ciddiyim bak haftaya da ihmal eder gitmezsen dr'a gidene kadar seninle konuşmayacağım. birazcık etkim olur onun farkındayım onu kullanıyorum

yaşlılık böyle valla şekerim işte bi sen anlıyosun beni :13:

ben cevizi sarımsak rendesinde rendeliyorum

hehe cicibebenin diğer yarısı yarın öbürgün çıkar halının altından :86:
bizim diyetisyen bebe bisküvileri her şeyden daha zararlı demişti :44: alışkanlık yapması ve obeziteye yatkınlaştırması falan gibi bir şeyler anlatmıştı sanırım tam hatırlamıyorum, süt mevzuundan dolayı biz nasılsa yiyemiyoruz diye kös dinledim

günaydın

yıl yeni, hafta yeni, gün yeni
ama hastalıklar yine aynı, tüm hasta olan bebişlere geçmiş olsun

ve bizim artık kadrolu oldu, Nilay yine hasta

mng kargo, meşrutiyet cd. no: 41
özlem adı " ben yoksam bile siz benim adıma bırakın ben hallederim " dedi

yok be canım zaten yemiyor babasının elinden pideyi kaptı kemiriyordu acaba yer mi diye verdim 1 tanecik o yüzden şaşırdım baktım koltuk altlarına halı kenarlarına bulamadım ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…