2009 Aralık Anneleri

evvet kendime özel yaptım onu

eeee nilay için de aynı şeyi demiştin

Arkadaslar selam gerci suan burda Kimse yok:)
Oglus bikac seferdir yikanirken coklkkk agliyor napacagimi sasiriyorum elim ayagim dolabiyor napabilirim bi fikri olan varmi cok uzuluyorum Hic aglamazdi Ne olduysa((

bizimkinde de oldu öyle bir dönem nazancım
başını en son yıkıyoruz (hep öyleydi gerçi) ben küvete biraz su koyup oyuncak veriyorum sağa sola bakarken yıkıyorum bir de suyun ısısını biraz düşürdüm allaha bin şükür kesildi ağlamalarımız bir dönem bayağı bir eziyetliydi

oyh günaydın içim şişti
ilk olarak bakıcı değiştirme fikrini aklından çıkar, yazboz tahtası değil bu
öyküye iyi bakıyor öykü de seviyor üstelik uzaktan da olsa akrabalık var ki başkasına göre yine "sizin" insanınız olması çok önemli
kızmakta haklısın ama çözüm değiştirmek olmamalı
akşam gittiğinde sakin sakin "ama ablacım çok zor durumda kalıyorum işyerim yakın bir yer değil ki seni bekleyip gideyim biliyorsun şartlarımızı. her zaman olacak şey de değil, o saatte yollara düşemem diyorsan bu akşam burada kal öyle çözelim ben sorun olsun istemiyorum" diye ikna yoluna git
sonuçta kızının hatrı için veriyorsun ödünü bunu gözardı etme, onların hatrı için neleri yutmuyoruz ki?

MELİKE
sen kıza ne yemek veriyorsun bilmiyorum ama dün akşam umut paşa bizi şaşırtan bir keyifle yemek yedi. ben her zaman bizimle birlikte oturtuyorum sofraya bazen ben daha sonra yiyorum bazen de bir lokma ona bir lokma bana şeklinde yiyoruz ve birlikte oturduğumuzda iştahı hep daha iyi oluyor. dün akşam bir küçük tabağa benim yemeğimin aynısını koydum (etli türlü vardı ayıptır söylemesi) pütürlü olacağı için yemeyeceğini düşünmüştüm "çorba falan neymiş ya koca adam oldu benim oğlum benimle aynı yemeği yer" dedim çatalla ezip bir ona bir bana şeklinde yedik ve öğürmeden etmeden güzel güzel yedi benim oğlum
sözün özü sizin yemeklerinizden denemeni öneririm bizde işe yaradı

KIYMET
bilgilerini aldım şekerim
ARKADAŞLARIM AD-SOYAD-ADRES-ÖDEME TERCİHİNİZİ-VARSA ŞAPKA-ATKI RENK TERCİHİNİZİ LÜTFEN EN KISA SÜREDE Ö.M OLARAK GÖNDERİN

ve de cümleten günaydın

Arkadaslar selam gerci suan burda Kimse yok:)
Oglus bikac seferdir yikanirken coklkkk agliyor napacagimi sasiriyorum elim ayagim dolabiyor napabilirim bi fikri olan varmi cok uzuluyorum Hic aglamazdi Ne olduysa((

aynen ilk banyosundan beri banyo bitince tekrar yıkanmak isteyen sesini çıkarmadan suyla oynayan bebek gitti yerine bu ne olduğu meçhul bebek geldi soyunurken bıcıbıcı yapıcak diye koşuşturan kız bezi çıkınca önce suratını asıyor küvete yaklaşınca başlıyor ağlamaya ben de önce vücudunu en son başını yıkıyorum hatta ilk önce ördekleri yıkıyorum ilgisi onlara kaysın diye yok evi yıkıyor hele başını yıkarken gözyaşı yok ama sadece bağırma
banyto bitiyor havluya sarıyorum gülücükler bıcı bıcı hareketleri ne neşe sonra gidiyor küvetteki suyla oynamaya kalkıyor

hep bizim yemeklerden veriyorum çok az tuzla pişiriyorum salça annem yapıyor ki onu da az kullanıyorum çorba dökmekten 50 saat hazırlayıp yememesinden bıkmıştım nasıl olsa ömür boyu bunları yiyecek diye vazgeçmiştim özel yemek yapmaktan ama her akşam kesin çorba yapıyorum ben de çorbacıyımdır zaten

ben de yemekte yanımıza alıyorum eline suluğunu veriyorum o suyu heryere dökerken yedirmeye çalışıyorum bazen sorunsuz yiyordu ( sadece akşma yemeğini )ama son zamanlarda o da bitti
dün tatlı yiyorum oynamak için bana geliyor bende çatalda ki tatlıyı uzattım ham yap dedim yolun yarısından döndü geriye sadece görünce tatma yok var bir sıkıntısı heralde

günaydın hepinize

kızım için katlanıyorum zati
insansın dimi; söylemeye ne hacet biliyor iş durumumu
ben her sabah 6 da uyanıyorum
akşam eve 19:00 dan sonra giriyorum
anlayış yok bigem anlayış
fatihe dedim özüm bulsun o zaman ne yapalım dedim
tabi paşa paşa bugün erken geldi yarında erken gelecek

herkeslere gunaydinlar...

günaydın burcu

günaydın günaydın günaydın,

iksinide kendime yaptım banane banane banane

ne var ne yok nasılsın keyifler nasıl?

gerçi umut paşa yemek yemiş, o anlamda yeterince keyiflisindir

meralim, se haklısın ama Bige de haklı, bakıcı değiştirmek, sorun oluyor ilerleyen zamanlarda

söylenmesi gerekenleri söylemiş sana

sende içini döktün rahatladın
akşamda konuşur çözersin

ben mecbur kalmasan anneanne ile babaanneyi bile değiştirmiycem yani mümkünse hep birisi baksın istiyoru ama olmuyor, şartlar işte

evet herkes haklı insan karşısındakinin de biraz anlayışlı olmasını istiyor ama en azından öykü konusunda gözün arkada kalmıyor kızım nasıl ne yapıyor diye endişelenmiyorsun ve 3 yaşına kadar bakıcının değişmesi ilerde sorun olabiliyor ( gerçi 1 tane değiştirmek heralde çok sorun olmaz ama bulacağından bu kadar memnun da olamayabilirsin )
nilkünnn sana da günaydın canım

çalış şekerim çqalış benim iş yok
öğlen bile oldu huy yaaaaaaaaa
oğlum olsa kıznı alırdım ama nilgünüm:86:
doğursam geç kaldım dimi yaaaaaaaa
keşke senin ilki oğlan olsaydı kızımı veridim
ikinciside kız olsaydı ben hemencik oğlan yapardım
sanki merketten alıyorum he

valla nilgünüm öykü konusunda şükür bir sıkıntımız yok
artık kreş dönemine kadar idare etcez elim mecbur dimi:44:

akşama kadını göremiyomki 17:30 gibi çıkıyor güzelim
bugün yarın akşam annem kardeşim kızı teslim alacaklar
akşamda yemeğimizi hep beraber yeriz herkez evine dağılır.

evet o da bir gerçek
dayanacağım
kızım için dayanacağım sanırım kızlar

günaydın şekerler

eski günlerden bir yazı

HAYAT BİR ÇOCUĞA NASIL ANLATILMALI?

Aylin Kotil, Cumhuriyet Gazetesi

Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, 'Sen eğitimcisin, neler öğretmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum' dedi. Sorusu kolaydı ama yanıtı zordu, akıl vermesi basitti ama uygulaması karmaşıktı, anlatmaya başladım:

Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden adı 'insan yetiştirmek' olan bir iş. Bir kere bilmelisin ki, zaman alacak. Neye zaman harcarsan onun karşılığını alırsın. İşine zaman harcarsan işinden, eşine zaman harcarsan eşinden, çocuğuna zaman ayırırsan da ondan karşılığını alırsın. Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret, acı çekmeden olgunlaşamayacağını... Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden 'neden ben değil de o?' demeden...

Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini. Çünkü bir adım sonrasında görünüşte galip olanları gösterecek hayat ona. Her şeyin bir sonu olduğunu öğret. Sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini, kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu, gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret. Kitaplardan keyif almasını, ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasını, ama okumayı sevmesini öğret ona. Elbet er ya da geç alacaksın biliyorum, ama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı. Ona kendisi ile kalacağı sakin zamanlar ver, sıkılmayı öğret ona, sıkılıp ta kendini yönlendirmeyi bulmasını.

Doğaya götür onu, hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın kendi içindeki gizemini bulmasına yardımcı ol, yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla. Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğret, belki büyüdüğünde bir gece sevgilisine ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirlerine sarılırlar, bunu öğretmemiş diğer sevgililerin aksine...

Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona. Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğret. Alın terine saygıyı öğret ona.
Aşk acısı çekmenin hiç âşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğret. Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi gerektiğini öğret, başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamayı... Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değil, söylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret. Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.

Hayatı sorgulamayı öğret ona... Bilginin en büyük güç olduğunu öğret. Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğret. Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını.

Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret. Basit yaşaması gerektiğini öğret ona, çay içmekten keyif almayı... "İstemiyorum", "hayır" demeyi öğret ona, istediğinde ise "istiyorum" demeyi, Sevdiğinde ise "seni seviyorum" diyebilmeyi öğret ona. Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona. Temiz kokmasını...

Sorgusuz sevmeyi... El yazısı ile notlar yazmayı... Lafı dolandırmamayı... Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapması gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona. Müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasını, İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret... Ama en çok da kendini sevmesini öğret... Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini... Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerektiğini... Kendine özenli yemekler yapıp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazırlamayacağını...

Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona...

herkese selam
meral arkıdışler herşeyı soylemışler zate umarım bı once duzelır durumlar...
nılkuunnnn nılay da anımsatıyor fakat gokay kuuzusu aynı sennn yaa maşallahhhh,,bende cok ıstemıştım bana benzesın ama benım kız kımseye benzemıyor o da ışın ılgınç tarafı yanı
bigee sen cocuga verme oyle guzel yemeklerı zamanında sonra puturlu yemıyor deee,,bak kuzum buyumuş erkek adam olmuşta sofralardan yemış,maşallahhhh..catallada ezmeye gerek yok artıkım sen dırekt koy onune paşanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…