bu sıralar geneli öyle kuzuların
diş çıkarıyodur doruk paşa büyük ihtimalle
bi atlatsak şu diş dertlerini diyorum ama korkuyorum aynı zamanda da bu sefer ne başlıycak diye :26:
26 haftalık olcak kızım perşembe günü teyzesi
kalıyo 14 haftamız sonra
paintten farklı kaydet yaparken jpg seç uzantısnı 2 kez falan yap kaydet resmi
yada photo scape programını indirme imkanın varsa ordanda çok kolay küçü
ltebilirsin yada bana mail at ben küçülteyimn sana yollıayayım sen iste şekerim her şekilde hallederiz
oh oh hamarat hatıun seni ör şekerim ör resminide göster bizeya örnek yollayabilrim bizde malum örgü makinası bir anneanne var her türlü model nbulunur
ebru eczaneden şu ağızlık ve eldiven al bari evde bulıun sun her ihtimale karşı allah korusun bir pişerse daha kötü olur her zaman kaka yapacakj değilya yaptığı zaman taksın ağızlığı çevirsin kafasıonı silsin ah bu erkekler
ahh şirin göremedim şu kermiti unuttuk dün göster dicektim lafa karıştı neyse kısmet değilmişl :26:
Alıntı yapamadım dedikleriniz doğru kızlar benim de içim gitti oturmuş öyle oğluş cumartesi günü ama bu adamın midesi inanılmaz hassas kokulara karşı her şeyini yaparım ama altını değiştiremem diyordu hamile kaldığımdan beri altını açtığındaki kokuya dayanabilse zaten yıkar da küvette ya da temizler ıslak bezle falan o sorun değil de kokuya dayanamıyormuşş ama tabii ki böryle de olmaz önümüz yaz o halde kalamaz belki Cananın önerdiği maske çözüm olabilir evde vardı bir öyle denesin bakalım.
Sabah 6 30 kalkış bana ama hiç şikayetçi değilim çünkü 16 05 de evdeyim bu da süper bir şey.
Geçmişi okudum hatta birkaç şey yazacaktım ama unuttum uykum geldi herkesi ve bütün bebişleri öpüyorum görüşüzz.
Bu arada Bige diğer tarafta okuduğum şu 8-10 kelime söyleyebilme durumuna canım sıkılmadı değil bizde sadece tek kelime var o da mamaa bir de meme diyordu ama onu bıraktığından beri demiyor, ancak bunun bir kritik davranış olmadığını düşünüyorum 1,5 yaş dönemi için.
Günaydın herkese
Maşallah canımya okadarlık oldumu sanki daha dün öğrendim gibi
zaman ne çabuk geçiyor
nako baby ipini çok beğeniyorum bn yasemin sana resim çekip yollıym bi ara örnekleri
yazlık için elbise sevmiyorum bnb merserize falan olabilir belki ama yazın sıkar çoçuğu bnce
programı izledim psikolojim bozuldu ya ne kdr cahiliz o kdrda okuyorum ama öğrencek şey btmio işte
resimlerden bahsetti çoçuklarınuız resim çizerken çizimlere dikkat edin dedi mesela resimde hep tekrar şeyler yuvarlaklar çizgiler ayrıuntılar depresyon korkuyu ifade ediyomuş mesela ev yapmş cam kapı yok dikkat dağınıklığını ifade ediyor diyor yağmur resmi çizmek depresyon ifadesidir diyo
çizdiği yüzlerde özellikle gözleri kara yuvarlak çizi,yorsa ona bağıran biri var demektir diyo
hani bi ara mamba vardı buyrdaağlatarak çoçuğu uyutmaya çalşoyordu hani pes ediyor alışıyor diyordu sabiha paktuna bu o kadar yanlışki dedi sen başardım pes eti bn kazandım dersin ama yakında gelecek olan artıçılara hazır ol dedi uyku çok öenmli dedi uyku düzeni olmayan çoçujlarda korku depresyonm sorunları daha çok yaşanırmış
çoçuğa korkuyla birşey öğretmeyin yemek yemezsen ölürsün dişini fırçlamazsan dişin çürür ölürsün anne seni sevmiycek gibi korkuları aşılamayın diyo bilnç altına işler kaybetme korkusu büyür daha büyük sorunlara sebep olur diyor baba döver anne döver demeyin dio mesela o valiyi örnek veriyomuşlvali kızar falan gibi anne babay güven gitmemeli diyo vs vs vs ve b
Alıntı yapamadım dedikleriniz doğru kızlar benim de içim gitti oturmuş öyle oğluş cumartesi günü ama bu adamın midesi inanılmaz hassas kokulara karşı her şeyini yaparım ama altını değiştiremem diyordu hamile kaldığımdan beri altını açtığındaki kokuya dayanabilse zaten yıkar da küvette ya da temizler ıslak bezle falan o sorun değil de kokuya dayanamıyormuşş ama tabii ki böryle de olmaz önümüz yaz o halde kalamaz belki Cananın önerdiği maske çözüm olabilir evde vardı bir öyle denesin bakalım.
Sabah 6 30 kalkış bana ama hiç şikayetçi değilim çünkü 16 05 de evdeyim bu da süper bir şey.
Geçmişi okudum hatta birkaç şey yazacaktım ama unuttum uykum geldi herkesi ve bütün bebişleri öpüyorum görüşüzz.
Bu arada Bige diğer tarafta okuduğum şu 8-10 kelime söyleyebilme durumuna canım sıkılmadı değil bizde sadece tek kelime var o da mamaa bir de meme diyordu ama onu bıraktığından beri demiyor, ancak bunun bir kritik davranış olmadığını düşünüyorum 1,5 yaş dönemi için.
cananım ellerine sağlık paylaşım için
bilmediğimiz ne kadar çok şey dimi yaaaaaaaaaaaaaaaaaa
evet meral ve hep yapılan şeyler aa ye bakiym bak ali büyür sen büyüyemezsin ölürsün yemezsen ii o zaman hasta olda doktorda iğne yapsın falan sonra o parmakla azarlamak falan
bi kadın geldi dio böyle kibar hanım hanımcık falan çoçuığunu getrmiş çzidiği resimlere baktım diyo gözler lkara kara çizmiş şaşırdım dio kadın hiç bağıracak birine benzemiyo demiş bu evde buna bağıran biri var ay demiş kadın ne yapayım sabrediyorum sabrediyorum dayanamıyorum artık bağırıyorum :26:
Portakalın ve haktan ın anasınada günaydın
nako baby ipini çok beğeniyorum bn yasemin sana resim çekip yollıym bi ara örnekleri
yazlık için elbise sevmiyorum bnb merserize falan olabilir belki ama yazın sıkar çoçuğu bnce
programı izledim psikolojim bozuldu ya ne kdr cahiliz o kdrda okuyorum ama öğrencek şey btmio işte
resimlerden bahsetti çoçuklarınuız resim çizerken çizimlere dikkat edin dedi mesela resimde hep tekrar şeyler yuvarlaklar çizgiler ayrıuntılar depresyon korkuyu ifade ediyomuş mesela ev yapmş cam kapı yok dikkat dağınıklığını ifade ediyor diyor yağmur resmi çizmek depresyon ifadesidir diyo
çizdiği yüzlerde özellikle gözleri kara yuvarlak çizi,yorsa ona bağıran biri var demektir diyo
hani bi ara mamba vardı buyrdaağlatarak çoçuğu uyutmaya çalşoyordu hani pes ediyor alışıyor diyordu sabiha paktuna bu o kadar yanlışki dedi sen başardım pes eti bn kazandım dersin ama yakında gelecek olan artıçılara hazır ol dedi uyku çok öenmli dedi uyku düzeni olmayan çoçujlarda korku depresyonm sorunları daha çok yaşanırmış
çoçuğa korkuyla birşey öğretmeyin yemek yemezsen ölürsün dişini fırçlamazsan dişin çürür ölürsün anne seni sevmiycek gibi korkuları aşılamayın diyo bilnç altına işler kaybetme korkusu büyür daha büyük sorunlara sebep olur diyor baba döver anne döver demeyin dio mesela o valiyi örnek veriyomuşlvali kızar falan gibi anne babay güven gitmemeli diyo vs vs vs ve b
cananım ellerine sağlık paylaşım için
bilmediğimiz ne kadar çok şey dimi yaaaaaaaaaaaaaaaaaa
güzelim maskenin içine de selpak mentollü koysun ne koku kalır ne bi şey
diğer tarafta sen niye benim arkadaşım diilsin? ya da arkadaşımsın da ben mi farkında değilim? :26:
sabah tek tek kelimeleri saydım yemin ederim
gooo (gol - sürekli söylüyor)
anni (anne-nadiren)
baba (nadiren)
dede (nadiren)
gay (çay-düzenli şekilde kullanıyor)
ge (gel-arada)
diit (git-arada)
dayı (çok nadir)
kelime olarak sayılırsa bolca ıııınnnnn veya hayvan kükremesi
bugün aşı için randevu alıcam gittiğimde mutlaka sorucam çok rahatsız etti beni de
diğer arkadaşlarım hepinizin dediği gibi her çocuğun ritmi farklı ve temelinde ben de anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum ve allaha bin şükür umut her söylediğimi anlıyor, işine geleni de uyguluyor uygulamadıkları anlamamasından değil işine gelmemesinden... herhangi bir yönden gelişim geriliği olduğunu sanmıyorum ama yine de sormakta fayda var psikopat anne modeli olarak
herkese günaydın bu arada
çizimlerde ortak bir şeyler mutlaka vardır da her kara göz çizen çocuğa bağrıldığını da sanmıyorum ben
her çocuk birbirinin aynı mı ki? etrafındakilerin hepsi kara gözlüdür çocuk da kara göz çizer bence
korkutmama konusuna tümüyle katılıyorum ama... geçenlerde babam radyoda dinlemiş "hayır kelimesini mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın" diyormuş pedagog, kim ne amaçla söylerse söylesin her "hayır" çocuğun anneye yapışmasına neden olur diyormuş, ben de dikkat ettim yürümeye başladığından bu yana hayırlarımız arttı (doğal olarak sanıyordum ben) ve umut bana daha yapışık... şimdi kelimeyi kullanmadan açıklıyorum eskiden "hayır kuzum o sana zarar verebilir" diyordum şimdi hayır kısmını atıp anlatıyorum. aynı pedagog prizleri kapatın (güvenlik aparatları var ya) sonra elini sürmesine izin verin her şeyi sonsuza kadar yasaklayamazsınız diyormuş ki ben insanlık hali güvenliğini takmayı unuturuz bir şey olur onun için prizle oynamaya alışmasın diye telefon prizine bile izin vermiyordum. bu kadar kontrol manyağı olmıycaz demek ki :78:
aman yaaaaaaaa ne kadar doğru bilinen yanlışlar var ise yanlış bilinen doğrularda vardır elbetevet meral ve hep yapılan şeyler aa ye bakiym bak ali büyür sen büyüyemezsin ölürsün yemezsen ii o zaman hasta olda doktorda iğne yapsın falan sonra o parmakla azarlamak falan
bi kadın geldi dio böyle kibar hanım hanımcık falan çoçuığunu getrmiş çzidiği resimlere baktım diyo gözler lkara kara çizmiş şaşırdım dio kadın hiç bağıracak birine benzemiyo demiş bu evde buna bağıran biri var ay demiş kadın ne yapayım sabrediyorum sabrediyorum dayanamıyorum artık bağırıyorum :26:
öykümün anasınada günaydıııınnn
hmm merserize ipten
yok canan öyle sıkacak bunaltacxak bişey değil çooook güseeeellll
Resmini koyabilirsem koyarım internetten bulmuştum
çocuk yetiştirmek çok ama çoook zor gerçekten
bazen korkmuyor değilim doğrumu yapıyorum nasıl davranmalıyım ya şöyle olursa ya böyle olursa diye bir çok tereddüt yaşadığım oluyor
allah yardımcımız olsun da iyi düzgün ahlaklı çocuklar yetiştirelim
aaah meralim daha neler neler öğreneceğiz şu hayatta allah bilir :26:
Piskopat anne seni piskopat anneeee
Sor bacım sorda rahatlat içini
bizdede anne, baba, dede ,gel, attım, mama, cici, dedi(kedi), hadi, hoppa, det (kızdığında) bilinçli ve sık kullandığı kelimeler
tek tük söylediği şeylerde var mesela çak diyoruz elini kaldırıyo daç diyo kerata:)))
pipisini cis diye yada dıgıl diye seviyo
arabaya hınnn diyo vs.vs.
Söylenen herşeyi anlıyo, mesela
kumandayı getir diyorum getiriyo
bezini al gel değişelim diyorum bezini getiriyo
babaya söyle dedeyi arasın diyorum telefonu alıp babasına götürüyo dede dede diyo
al babayı gel yemek yiycez diyorum koşuyo babasının elini tutup mutfağa masaya sürüklüyo
banyo yapalımmı diyorum havlusuna yada banyo kapısına koşuyo
yok bigem ya öle karta göz deil burda kadının gösterdikleri öfkeli gözler besbelli biri anlatınca anlamamnız normal bnde amaaan derdim ama resimleri görünce etkilendim doğrusuçizimlerde ortak bir şeyler mutlaka vardır da her kara göz çizen çocuğa bağrıldığını da sanmıyorum ben
her çocuk birbirinin aynı mı ki? etrafındakilerin hepsi kara gözlüdür çocuk da kara göz çizer bence
korkutmama konusuna tümüyle katılıyorum ama... geçenlerde babam radyoda dinlemiş "hayır kelimesini mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın" diyormuş pedagog, kim ne amaçla söylerse söylesin her "hayır" çocuğun anneye yapışmasına neden olur diyormuş, ben de dikkat ettim yürümeye başladığından bu yana hayırlarımız arttı (doğal olarak sanıyordum ben) ve umut bana daha yapışık... şimdi kelimeyi kullanmadan açıklıyorum eskiden "hayır kuzum o sana zarar verebilir" diyordum şimdi hayır kısmını atıp anlatıyorum. aynı pedagog prizleri kapatın (güvenlik aparatları var ya) sonra elini sürmesine izin verin her şeyi sonsuza kadar yasaklayamazsınız diyormuş ki ben insanlık hali güvenliğini takmayı unuturuz bir şey olur onun için prizle oynamaya alışmasın diye telefon prizine bile izin vermiyordum. bu kadar kontrol manyağı olmıycaz demek ki :78:
çok doğru söylüyosun yasemin ama her zaman tutmuyo ya mjutfakta denedim işe yaradı bu ama salondaki konsoldan bıkmkyo ya ordaki camları tek tek indiriyo mama dio bıkar umudundayım hala toplamaktan bıktımbak bu anlattığına benzer bir örnek anlatayım
mutfakta tüm çekmeceleri karıştırıyor ve her defasında hayır oğlum bırak elin sıkışır acır
diyorum inadına daha çok gidiyor
bunu farkettikten sonra misafir odasında borcamları koyduğum dolaba gittiğinde hiç bişey demedim ve ancak 2-3kere açtı kapağını
oda mutfakta yaptığı gibi saçıp boşaltmadan sadece açtı
daha da ellemiyo o dolaba mesela
bide bir şeyi ısrarla yapma dersen daha çok yapıyolar
yeğenlerimdede vardı aynısı
yapma demek yerine alternatif sunmak işe gerçekten yarıyo
mesela yırtma o kağıdı demek yerine hadi kağıdı katlayalım demek çocuğu yırtma eyleminden uzaklaştırıyo
doğru düşünüyonda nilgün işte şeytan dürtüyo okuyunca görünce etkileniyor insan ister istemezselam kızlar ,
ben bu kadar çok okuyup, çok irdelemininde iyi olduğunu düşünmüyorum,
evet bilimsel yöntemleri gözardı etmeyeceğiz ama annelik içgüdüsünüde işin içine katı
falz panik ve psikopat olmadan bu dönemleri geçirmemiz gerekir diye düşünüyorum
hep söylüyorum her çocuk kendi kitabini kendi yazıyor her çocuğun hem fiziksel hem ruhsal gelişimi farklı ve çok şükür ki bizim çocuklarımızın hepsi herşeyi zamanında yapıyor
o yüzden biraz daha rahat olun derim ben tabi naçizaneeeeeeeeeeeeee
günaydın herkeseeee
örneğe hiçte yok diyemiyecem canan
internette buldum bi kaç örnek
daha önce yeğenimede ördüğüm bi elbise vardı ondanda örcem ama daha farklı bişey bulursam neden olmasın
hafta sonu ip alcam
bebe yününden öreyim dimi
aslında örme yazlık bi elbise modeli var süper ama ipi nasıl olcakta yazın yanmıycak çocuk ve elbisede güzel durcak pek anlamam bu işlerden sorsana anneanneye :26:
yürüme konuşma eylemleri diş çıkarma olayı çocuktan çocuğa değişiyo
ikiz yeğenlerin yaşlarına kadar dişleri yoktu ve ancak 1,5 yaşında tek tük bişeler söylemeye başladılar ve yürümeye başladılar
bi yeğenim 2 yaşına girdi yine tek tük kelimeleri söylüyo ama 10 aylık yürümüştü
bi yeğenimde
10 aylık yürüdü 10 aylık kelimelere başladı
hiiiiç endişelenme yani bu konuda
zamanı gelince herşeyi yapacaklar allahın izniyle
asıl sonrası olay
susturamıycaz sus diyecezde
günaydın canım
yaaa oldu tabi yarım dünyaya döndüm bile
3 ayım kaldı doğuma işte:18:
sen nasılsın bakalım görünmüyosun
yakışıklın nasıl
uzun zamandır resimde eklemedin paşamızın son hallerini görsek
selam kızlar ,
ben bu kadar çok okuyup, çok irdelemininde iyi olduğunu düşünmüyorum,
evet bilimsel yöntemleri gözardı etmeyeceğiz ama annelik içgüdüsünüde işin içine katı
falz panik ve psikopat olmadan bu dönemleri geçirmemiz gerekir diye düşünüyorum
hep söylüyorum her çocuk kendi kitabini kendi yazıyor her çocuğun hem fiziksel hem ruhsal gelişimi farklı ve çok şükür ki bizim çocuklarımızın hepsi herşeyi zamanında yapıyor
o yüzden biraz daha rahat olun derim ben tabi naçizaneeeeeeeeeeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?