2009 Aralık Anneleri

ya kızlar bebeğimin kg alımı yavaş.merak ettim bebeği güzel kg alan anneler nasıl besleniyorsunuz.
ben düzenli beslenmeye özen gösteriyorum yalnızca gaz yapan bakliyatları yemiyorum.eşimde tutturdu sen güzel beslenmiyorsun ondan böyle oluyor diye.halbuki çok iyi biliyorum sütü yapan su ve sulu gıdalar ama yinede sormak istedim.
fındık ceviz yesem yada vitamin hapımı kullanmıyordum kullansam fark edermi acaba.ne bileyim canımı sıktı bu kg mevzu aklıma bunlar geldi.

ayda ortalama kaç gr alıyor bu arada benimki 6 kilo olmuş kilo almış meğer boşa takmışım doktor uyuyan çocuğu rahatsız etme boşuna acıkınca uyanır dedi ama ben genede yatmadan evvel emziriyorum

ayda ortalama kaç gr alıyor bu arada benimki 6 kilo olmuş kilo almış meğer boşa takmışım doktor uyuyan çocuğu rahatsız etme boşuna acıkınca uyanır dedi ama ben genede yatmadan evvel emziriyorum

canım ilk ay 800 gr aldı 2.ay 500 gr.bu ayın ilk 10 günü hiç almamıştı dr da hiç iyi değil kg 10 gün sonra gel düzelme yoksa mamaya başlarız dedi ama dr gitmedim bir daha.sağlık ocağında tartıldı 3630 doğmuştu şimdi ise 4700..

sormayı unuttum senindemi kg problemin vardı..

yok kilo problemi yoktuda iki haftadır 7 saat uyumaya başlamıştı bende kilo almadı durdu zannettim ama bir haftada 250 gr almış rahatladım ilk aylardaki kilo alımı sonraki aylarda olmuyo doğum kilosuyla hesaplıyolar benimki ayda 500gr alırsa yetiyomuş ben mamadan ziyade daha sık emzirme taraftarıyım sonuçta öylede kilo alıyor tabi tercih meselesi

Son düzenleme:

senin yediklerinden ziyade bebegini emzirme seklinle alakali bu. sut uretimi kan yoluyla oluyor. nasil emziriyorsun? gunde kac kere? kac dk memede duruyor?

slm herkese .ben de kendimi dısarı bir attım pir attım.kaç gündür evde yoktum.ne kadar çok şey birikmiş okumayalı.yeni gelen arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz.anemlerde kızkardeşimde kaldım.bugün uzun zamandan beri ilk defa arbamımı sürdüm.bugün kontrolümüz vardi.canım sıkıldı gene .500 gr almış oğluşum.o kadar da uğraşıyorum.zorla yediriyorum.yani emziriyorum mama veriyorum.artık ne yapacağımı şaşırdım.
Nilgün canım bana dr ismi vercektin bir ara. arkadaşlarına sorabildin mi?

benım bebegımın persentıl egrısı iyi..sen önce oersentıl egrıne bı bak canım..sonra kılolu cocuk saglıklı diye düşünme önemlı olan dengelı kılo alımı..ben sürekli emzırıyorum ilk başta süt olsun diye ayva suyu cok içtim dut suyu cok içtim şimdide sadece yedıklerımle süt oluyor..erkekler cok biliyor benım eşimde ekmek yeme su iç sütün olur diyor..boshayallersmile

ben bu işin içindeyim hiç takıp etmedim hafta hafta ..sadece ay lık olarak kılo alımına ve persentil egrisine ddikkat ediyorum bide kafa ölcüsüne

bebeğin boyunun kilosunun ve baş cevresinin ortalamanın neresinde olduğunu söylüyor 1 den yüzde kadar 50 tam ortası malum.yüzde 50 nin üzerindemi altındamı diye bakıyosun galiba yüzde 10 ile 25 arası iyi değil tam net bilmiyorum ama

merhaba arkadaşlar... sürekli okuyorum ama yazmaya pek fırsatım olmuyor. 3 hafta oldu çalışmaya başlayalı... herkeste var olan sıkıntılar bizde de var. bu aralar biraz daha hafifledi... inşallah yakında herkes kurtulur sıkıntılarından...:Saruboceq:
iyi geceler...

çalışmaya başladıktan sonra süt işini nasıl hallettin sütte azalma falan oldu mu genelde arkadaşlarım iş stresinin sütü azalttığını sözylüyorlar vede bebeğin evdeki gibi sürekli emmemesi falan

senin yediklerinden ziyade bebegini emzirme seklinle alakali bu. sut uretimi kan yoluyla oluyor. nasil emziriyorsun? gunde kac kere? kac dk memede duruyor?

sık emziriyorum.memeyi kendi bırakana kadar bekliyorum.çünkü 10 gün boyunca 10 ar dk tuttum memede ve bıraktırdım ama hiç kilo almamıştı o zaman.şimdi daha sık emziriyorum ama göğüslerim bu günlerde çok boş.sütüm yetersiz gibi geliyor.

tabiki kilolu çocuk sağlıklı olarak düşünmüyorum ama herkes bu çocuk çok zayıf deyince.üzerine tartıda kilosu düşük çıkınca.üzerine birde aynı gün kaynanam gelip sütümle ilgili konuşunca iyice canım sıkıldı.evet ya sadece eşlerimiz değilki herkes çok biliyor herşeyi..yani herkes birşeyler söylüyor.bilgisi olan olmayan herkes bir yorum yapıyor.aman sıkıldım artık insanlardan.rahat bıraksınlar artık bizi ya...

günaydın kızlar işe başlayacak olanlar süt işini nasıl hallediyosunuz biriktiriyomusunuz 22 martta göreve başlıcam şimdiden biriktirmeye çalışıyorum ama günde 100ml den fazla çıkmıyor bazı günler o da olmuyor sütümü iyice coşturmak istiyorum iyi bir stok yapmak istiyorum var mı taktikleriniz

benım arkadaslarımdan bazıları mama takvıyesıyle ve sağilmiş sütle 2 ögünü atlatarak günü tamamlıyorlardı..zor calışan anne olmak..ben bile şimdi meyve suyu tattırıyorum anne sütü yettiği halde..

hava güzel diye herkes kendini dışarı mı attı nedir? sadece ben mi evdeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…