2009 Aralık Anneleri

tüm annelerin dikkatine, hastane doluydu bu tanı dan, bence okuyun bilginiz olsun, özellikle sigara kullanan aileler,
doktor çocuğun yanında değil dışarıda içseniz bile üzerinize sinen yeter çocuğunuzun bu hastalığa yakalanmasına dedi

BRONŞİOLİT NEDİR?

Akciğerlerin içindeki küçük solunum yolları olan bronşiollerin iltihabıdır.

Belirtiler

Bronşiolit, genellikle süt çocuklarında görülen, genellikle tüm havayollarını, ama en çok da akciğerlerdeki küçük hava keseciklerini (Bronşiol) etkileyen bir hastalıktır. Aynı zamanda nezleye de sebep olabilen birçok farklı virüs tarafından ortaya çıkarlar. En sık neden, RSV olarak kısaltılan respiratuar sinsisial virüstür Bazı küçük çocuklar ve bebeklerin akciğerleri tam olgunlaşmamış, bronşlarının çapı dar, bronşları çevreleyen kıkırdak halkaları çok yumuşak olduğu için viral enfeksiyonlarla sık sık bronşiolit geçirmeleri mümkündür. Yaş ilerleyip akciğerler olgunlaştıkça virüsler bronşiolite neden olamamaktadır.

Bronşiolit, genellikle ateş ve burun tıkanıklığının eşlik ettiği soğuk algınlığı şeklinde başlar. 2–4 gün içinde bronşiollere inerek tahriş ve küçük hava yollarında daralmaya neden olur. Bu da çocukta öksürüğe ve nefes verme sırasında duyulan ıslık gibi (vızıltı) yapar. Bazı çocuklarda solunum hızı ve eforu artıp öksürük boğuklaşarak astım gibi tıkanmaya ortaya çıkabilir. Bu dönemde genellikle ateş düşer, çoğu çocuk iştahsızlaşır, süt çocuklarında emme güçlüğü ortaya çıkar. Uykuda huzursuzluğa sık rastlanır.

Hırıltı 3–5 günde gerilese de burun tıkanıklığı daha uzun sürer, öksürük ise 1-2 hafta devam edebilir.

Tanı

Tanıda hekiminiz muayeneyi takiben kan testleri ve göğüs röntgenine ek olarak burun akıntısından alacağı örnekte respiratuar sinsisyal virüs araştırması yaptırabilir.

Tedavi

Hırıltılı solunum için nefes açıcı ilaçlar verilebilir. Antibiyotikler ancak hastalığın üzerine ek bir bakteryel enfeksiyon geliştiğinde etkili olacaklardır. Oksijen tedavisi ve ağır olgularda çocuğu hastaneye yatırmak gerekebilir.

Öneriler

Evde nem yapıcı aletler kullanılabilir, bunların içinde bakteri üremesini engellemek için günlük temizliklerini yapmak şarttır.

Öksürük, havayollarını temizlemeye yarayan güzel bir reflekstir. Öksürüğü baskılayan ilaçlar ve dekanjestan şuruplar salgıların koyulaşmasına ve hastalığın ilerlemesine neden olabilir.

• Hastalığın en sık sebebi aile içi gribal durumdur. Bu nedenle tüm aile bireyleri gribal durumdan korunmalı, gerekirse çocuğa maskeyle yaklaşılmalıdır.
• Hastalık başladıktan sonra çocuklara bol sıvı verilmeli ve sık sık akciğerlerine belli aralıklarla masaj yapılmalıdır.
• Kirli, tozlu kent havasından uzak durulmalı, bin metreden yüksek yerlere gidilmemelidir.
• Aile içinde sigara kullanımı engellenmelidir.

günaydın herkese..

öznur çok geçmilş olsun nasılsın atlattınmı
daha iyiyim pelin bikaçgün ablamda kaldım zeyneple o ilgşlendi ben sadece emzirmeye aldım dinlendim baya iyi geldi. siz nasılsınız gezmişsiniz geçen hafta kızınla:))
burcucum senin bu nazlı kuzu seni üzmeye devam ediyo desene.. bencede git biraz annende kal iyi gelir sanada hem biraz dinlenmiş olursun ..

dün yemek yaparken uyandı eşime verdim 2 dak tut geliyorum diye eşimin üstünde sadece atlet vardı yakalamış omzunu cok cok emiyor eşim gıdıklanıyor haslleri çok komikti

canan rota ateş yapmıyor cnm korkma
ayy inş yapmaz cnm ya eşimde görevde olcak evde yalnız olcam çok tedirginim inan
burcu aynı sorun bndede var ama o kdr çok deil sanırım senin kız daha fazla tıkanıyor bn sürekli yan yatırıyorum sorun kalmıyor sırt üstü yatır diolar kafası düzgün olsun sivrildi diolar ama ne zaman yatırsam tıkanır vaziyette yakalıyorum ağzı açık can çekişiyıor yavrum allah korusun hani görmesek düşünemiyorum bile
inş büyüdükçe geçicek bnlar

kaydirigubbakcemile3 çok güzel yaaaa bende o aşamaları görmeyi istiyodum çok ama kısmet alıştı ömer mamaya biberona, tabii mama olunca düzende daha iyi 3 saatte bir içiyo....mamanın tek iyi tarafı o, ne kadar içiyo onu biliyosun, ağlarsa neden ağladığını biliyosun :ecrin_bebek:

Kolik ağlamaları üçüncü ayda son buluyormuş. Az kalmış ha gayret inşallah seninki de biter.

Çok büyük geçmiş olsun bebişine. Allah şifa versin.

kıyamam ya tıkalı die ememiyor nazan ballı ıhlamur iç bol bol limonda at içine geçmiş olsun
sagol cnm inşallah
orda olmakta ayrı dert desene

tüh burnu tıkalı dıye emmek ıstemyr tabi
gecmiş olsunçok
ayy sorma valla pelin napıcamı şaşırdım kafam allak bullak devlet ödüyo bazı aşıları millet özele gdio nie acaba diom sağlık ocağına gdenler ii diolar memnunlar en sonunda bascam gtcem türkiyeye he olan o olcak sempatiksalakcinni

selam kızlar biri bana şu alttaki takvimlerden yapabilirmi

bn buhar makinesi kullanıyorum sürekli bebek olan eve şart bnce

aman iyi çok şukur
evde durmadık geçen hafta ıyı olmuş baksana havaya
dün yemek yaparken uyandı eşime verdim 2 dak tut geliyorum diye eşimin üstünde sadece atlet vardı yakalamış omzunu cok cok emiyor eşim gıdıklanıyor haslleri çok komikti
iyice sevımlı oldular ortaya çıktılar masallah

selam kızlar biri bana şu alttaki takvimlerden yapabilirmi

bilgilerini yaz ben sana yapayım
d.tarıhı ve bebegın adı

meral hepinize slm söyledı 25 martada izni bitiyormuş ama 1 ay ücretsız ızın alacakmışiyilermiş öyku de meralde

Geçmiş olsun Pelin. İnşallah ağrı ateş falan yapmaz. Kilo alımı da iyi bir de tam anlayabilmek için hep aynı yerde ve aynı şekilde tartırmak gerekiyor.
Biz Canberk i bir gün arayla iki farklı yerde tarttırdık 100 gr farketti.

amin canım çok geçmiş olsun, allah korusun kazadan beladan hastalıktan sıkıntıdan

geçmiş olsun siz nerdeydiniz bizde haberleri izliyoruz Türkiyenin başı sağolsun

geçmiş olsn elazığdada deprem olmş 41 ölü vrdı en son :sinifsinif:

batmandayım ben... bayağı yoğun hissettik sarsıntıyı. hatta sabahki 5.6 lık artçı da bayağı şiddetli hissedildi. Allah ölenlere rahmet, yakınlarına sabır versin...

ebru nbr canberk nasıl
bugun gıttım hıntlı doktoru buldum s.ocagında babulıne korkmadan ver alışkanlıkta yapmaz sorunda olmaz bagırsaklar için dedi birde bıze demır takvıyesı ilaç verdıler mına için ilk 4 ay anneden aldıgı demırı kullanıyormuş bu aydan ıtıbaren o stok bıtıyormuş takvıye sartmış ben doktorumuzu arayıp sorayım bakayım öyle baslayayım

evdekı kendı tartıldıgımız tartıyla yazıp ondan takıp edecegım artık ona karar verdım

pelin bzde başladık demir takviyesine 2 gündür veriyorum sana verilenin ismi ne özelden yazabilirmisin bana

kızlar cnm o kadar sıkkın ki valla canımdan bezdim...

Çok geçmiş olsun oğluşuna canım. Burunları tıkanınca ne emebiliyorlar ne de uyku uyuyabiliyorlar doğru dürüst.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…