daha iyiyim pelin bikaçgün ablamda kaldım zeyneple o ilgşlendi ben sadece emzirmeye aldım dinlendim baya iyi geldi. siz nasılsınız gezmişsiniz geçen hafta kızınla:))öznur çok geçmilş olsun nasılsın atlattınmı
ayy inş yapmaz cnm ya eşimde görevde olcak evde yalnız olcam çok tedirginim inancanan rota ateş yapmıyor cnm korkma
burcu aynı sorun bndede var ama o kdr çok deil sanırım senin kız daha fazla tıkanıyor bn sürekli yan yatırıyorum sorun kalmıyor sırt üstü yatır diolar kafası düzgün olsun sivrildi diolar ama ne zaman yatırsam tıkanır vaziyette yakalıyorum ağzı açık can çekişiyıor yavrum allah korusun hani görmesek düşünemiyorum bileDaha iyi gibiyim en azindan ani bas donmelerim yok ama bazen butun kanimin cekildigini hissediyorum hala . Yoruldum Pelin artik. Sanirim ondan oluyor . Hem vucut yorgunlugu hem Eylülün tukurugunden bile bogulmasi beni yoruyor . Gecen gun ana dizindeydi bende tv ye bakiyorum ana dizi oynamaya basladi bi baktim nasil cirpiniyor nefessiz kalmis yine . Gozleri buyuyor bildigin cirpiniyor . Sinirlerim dayanmiyor artik valla ya .
inş büyüdükçe geçicek bnlar
Butun kuzular boyle mi bilmiyorum . Ben mi abartiyorum acaba diyorum bazen . Tukurugunden boguluyor . Nefes alamiyor basliyor cirpinmaya . Alicaksin kucagina bazen hatta ters cevirmek zorunda bile kaliyorum . Sonra vurup aciyorum . Her an yanindayim . Wc ye bile biliyorsun bebek arabasinla Eylülle gidiyorum ben . Kusup tikanmasi bir yandan tukurugunden bogulmasi bir. Allah beterinden korusun yien bisey demiyorum ama sinirlerim yoruldu .
Allah şifa versın kuzene kolay gecer inşallah
iyiyiz ası olduk halsızız bıraz onun harıcınde iyiyiz çok şukur
ömer nasıl alıştımı memesızlıge ben çok korkuyorum mına alışamayacak memeden kesmeye dıye çok bagımlı
hırka çıngarak ne bulursa tutup agza emmeye :)
yenı huyu eger 2-3 dk emmdıyse ilk açlıgını bıraz bastırdıysa bırı konuşurken çıkarıyor memeden agzını kafa çevriliyor etrafa gözler bakınıyor ses nerden dıye ben yok bişey devam et dıyorum tekrar emıyor aaa dıyorum mesela hemen çıkıyor meme bakınıyor yıne çok hoş ya eşim kızıyor oynama çocukla emsın dıyor ama eşimin sesıne yada tv sesıne yıne memeden agız çıkıyor :)
Kolik ağlamaları üçüncü ayda son buluyormuş. Az kalmış ha gayret inşallah seninki de biter.selam kızlar benim bebeğim kolik galiba çok gaz sancısı oluyor gece bi ağlamaya başlıyo sabah 9 10 a kadar uyumuyo yavrum çok şükür bir rahatsızlığı yok kontrol ettirdik ama bu kolik çok kötü anca saç kurutma makinası sakinleştiriyo kuzumu Allahım bir an evvel geçer inşallah o öyle katıldıkça ben de ağlıyorum içim gidiyooo
Çok büyük geçmiş olsun bebişine. Allah şifa versin.evime geldim şükür, çok yorgunum ama yazmadan duramadım. oğlum bronşrolit oldu hastanede yattık çarşamba günü, cuma günüde çıktık. ilk kez duydum bu hastalığıda soğuk nedenli değilmiş bir virüs neden oluyomuş. hastanede kaldığımız kat olduğu gibi aynı hastalığa yakalanmış çocuklarla doluydu. çok zordu ama bebeğim emdiği için tez iyileşti. balgam ve öksürüğü var azıcık onada şurup kullanıyoruz dua edinde bebeğim iyi olsun
kıyamam ya tıkalı die ememiyor nazan ballı ıhlamur iç bol bol limonda at içine geçmiş olsunSelam arkadaşlar.gribim oğluma geçti sanırım.sürekli burnu tıkanıyor ben uğraşıp açıyorum o yine tıkanıyor.Dün akşam ememedi bile oğlum kavga etti resmen emmmeye çalışırken canm benm.kaç gündür ondan uyumuyordu belki de.dr.a gidelim dedim eşim deniz suyuyla açıyorsun ya dr.da bişey vermez zaten diyo allam ya.ama direttim gidecez öğleden sonra
ayy sorma valla pelin napıcamı şaşırdım kafam allak bullak devlet ödüyo bazı aşıları millet özele gdio nie acaba diom sağlık ocağına gdenler ii diolar memnunlar en sonunda bascam gtcem türkiyeye he olan o olcak sempatiksalakcinnisagol cnm inşallah
orda olmakta ayrı dert desene
tüh burnu tıkalı dıye emmek ıstemyr tabi
gecmiş olsunçok
tüm annelerin dikkatine, hastane doluydu bu tanı dan, bence okuyun bilginiz olsun, özellikle sigara kullanan aileler,
doktor çocuğun yanında değil dışarıda içseniz bile üzerinize sinen yeter çocuğunuzun bu hastalığa yakalanmasına dedi
BRONŞİOLİT NEDİR?
Akciğerlerin içindeki küçük solunum yolları olan bronşiollerin iltihabıdır.
Belirtiler
Bronşiolit, genellikle süt çocuklarında görülen, genellikle tüm havayollarını, ama en çok da akciğerlerdeki küçük hava keseciklerini (Bronşiol) etkileyen bir hastalıktır. Aynı zamanda nezleye de sebep olabilen birçok farklı virüs tarafından ortaya çıkarlar. En sık neden, RSV olarak kısaltılan respiratuar sinsisial virüstür Bazı küçük çocuklar ve bebeklerin akciğerleri tam olgunlaşmamış, bronşlarının çapı dar, bronşları çevreleyen kıkırdak halkaları çok yumuşak olduğu için viral enfeksiyonlarla sık sık bronşiolit geçirmeleri mümkündür. Yaş ilerleyip akciğerler olgunlaştıkça virüsler bronşiolite neden olamamaktadır.
Bronşiolit, genellikle ateş ve burun tıkanıklığının eşlik ettiği soğuk algınlığı şeklinde başlar. 24 gün içinde bronşiollere inerek tahriş ve küçük hava yollarında daralmaya neden olur. Bu da çocukta öksürüğe ve nefes verme sırasında duyulan ıslık gibi (vızıltı) yapar. Bazı çocuklarda solunum hızı ve eforu artıp öksürük boğuklaşarak astım gibi tıkanmaya ortaya çıkabilir. Bu dönemde genellikle ateş düşer, çoğu çocuk iştahsızlaşır, süt çocuklarında emme güçlüğü ortaya çıkar. Uykuda huzursuzluğa sık rastlanır.
Hırıltı 35 günde gerilese de burun tıkanıklığı daha uzun sürer, öksürük ise 1-2 hafta devam edebilir.
Tanı
Tanıda hekiminiz muayeneyi takiben kan testleri ve göğüs röntgenine ek olarak burun akıntısından alacağı örnekte respiratuar sinsisyal virüs araştırması yaptırabilir.
Tedavi
Hırıltılı solunum için nefes açıcı ilaçlar verilebilir. Antibiyotikler ancak hastalığın üzerine ek bir bakteryel enfeksiyon geliştiğinde etkili olacaklardır. Oksijen tedavisi ve ağır olgularda çocuğu hastaneye yatırmak gerekebilir.
Öneriler
Evde nem yapıcı aletler kullanılabilir, bunların içinde bakteri üremesini engellemek için günlük temizliklerini yapmak şarttır.
Öksürük, havayollarını temizlemeye yarayan güzel bir reflekstir. Öksürüğü baskılayan ilaçlar ve dekanjestan şuruplar salgıların koyulaşmasına ve hastalığın ilerlemesine neden olabilir.
Hastalığın en sık sebebi aile içi gribal durumdur. Bu nedenle tüm aile bireyleri gribal durumdan korunmalı, gerekirse çocuğa maskeyle yaklaşılmalıdır.
Hastalık başladıktan sonra çocuklara bol sıvı verilmeli ve sık sık akciğerlerine belli aralıklarla masaj yapılmalıdır.
Kirli, tozlu kent havasından uzak durulmalı, bin metreden yüksek yerlere gidilmemelidir.
Aile içinde sigara kullanımı engellenmelidir.
selam kızlar biri bana şu alttaki takvimlerden yapabilirmi
aman iyi çok şukurgünaydın herkese..
daha iyiyim pelin bikaçgün ablamda kaldım zeyneple o ilgşlendi ben sadece emzirmeye aldım dinlendim baya iyi geldi. siz nasılsınız gezmişsiniz geçen hafta kızınla:))
burcucum senin bu nazlı kuzu seni üzmeye devam ediyo desene.. bencede git biraz annende kal iyi gelir sanada hem biraz dinlenmiş olursun ..
iyice sevımlı oldular ortaya çıktılar masallahdün yemek yaparken uyandı eşime verdim 2 dak tut geliyorum diye eşimin üstünde sadece atlet vardı yakalamış omzunu cok cok emiyor eşim gıdıklanıyor haslleri çok komikti
aşıdan geldık aşı olurken çok agladı yakıyormuş bacagı bırtanesı ama 5 dk sonra sustu
2 bacaktan yaptılar geçen ateş yaptımı dıye sordular 2.ay asısı o zaman ne yaptıysan aynısını tekrarla dediler calpol verdim uyudu şimdi 700 gr. almış sanırım karışıyor hep doktor çıplak saglık ocagı kıyafetle tartıyor kıyafetı 200 gr. duşersem 700 almış sanırım ama zaten bu aydan ıtıbaren kılo alması azalıyormuş sorun yok yanı inşallah sorunsuz bır gece geçirirz
amin canım çok geçmiş olsun, allah korusun kazadan beladan hastalıktan sıkıntıdan
geçmiş olsun siz nerdeydiniz bizde haberleri izliyoruz Türkiyenin başı sağolsun
geçmiş olsn elazığdada deprem olmş 41 ölü vrdı en son :sinifsinif:
batmandayım ben... bayağı yoğun hissettik sarsıntıyı. hatta sabahki 5.6 lık artçı da bayağı şiddetli hissedildi. Allah ölenlere rahmet, yakınlarına sabır versin...
Geçmiş olsun Pelin. İnşallah ağrı ateş falan yapmaz. Kilo alımı da iyi bir de tam anlayabilmek için hep aynı yerde ve aynı şekilde tartırmak gerekiyor.
Biz Canberk i bir gün arayla iki farklı yerde tarttırdık 100 gr farketti.
bn buhar makinesi kullanıyorum sürekli bebek olan eve şart bnce
ebru nbr canberk nasıl
bugun gıttım hıntlı doktoru buldum s.ocagında babulıne korkmadan ver alışkanlıkta yapmaz sorunda olmaz bagırsaklar için dedi birde bıze demır takvıyesı ilaç verdıler mına için ilk 4 ay anneden aldıgı demırı kullanıyormuş bu aydan ıtıbaren o stok bıtıyormuş takvıye sartmış ben doktorumuzu arayıp sorayım bakayım öyle baslayayım
Selam arkadaşlar.gribim oğluma geçti sanırım.sürekli burnu tıkanıyor ben uğraşıp açıyorum o yine tıkanıyor.Dün akşam ememedi bile oğlum kavga etti resmen emmmeye çalışırken canm benm.kaç gündür ondan uyumuyordu belki de.dr.a gidelim dedim eşim deniz suyuyla açıyorsun ya dr.da bişey vermez zaten diyo allam ya.ama direttim gidecez öğleden sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?