2009 Aralık Anneleri

hemen çıkmam lazım ama yazayım dedım
babamın eczacı arkadası var ona gitti aşıyı sormaya
çocuguna daha yenı yaptırmışlar rotayı
yok oyle bırşey dıyor benım haberımın olmaması ımkansız demış
kardeşimide aradım akşam arayacak benı yazarım

sinirlerim çok bozuk kızlar..bugün kızımla meme savaşı yaptık resmen.hem mama hem meme alıyor sözde bizimki ama memeyi iyice almaz oldu.en fazla 5 dak emiyor sonra kasıyor kendini ağlamaya başlıyor.bende mamayı kaşıkla vereyim artık dedim.60 cc mama hazırladım istemeye istemeye 30 cc ye yakın içti.kaşıkla ilaç verdiğim için sanırım o psikolojiyle içti.sonra ağzını kapadı almadı mamayı.bende o sinirle soğuk mamayı koydum biberona içirdim.yine ağladı bir 30 cc mama daha hazırladım onuda çok sinirli bir şekilde söylene söylene verdim.yani hem onun için hem benim için stresli bir deneme oldu.memeyi bıraksın istemiyorum ama beni en çok kasan kayınvalidem.ilk önce mama ver mama ver diyordu ben o zamanlar sadece emziriyordum şimdide her geldiğinde her tlf la konuşmamızda emiyormu diye soruyor evet emiyor diyorum hala soruyor.dünde geldi yine aynı mevzu sıkıldım artık ya.bende daha çok geriliyorum.sonrada kızdım kendime nasıl böyle davranırım kızıma diye ağlamaya başladım.off çok sıkıldım ya.

hem mama veren hem emziren anneler sizin bebişlerin emmesi nasıl?

birde kızım saçlarını tutup çekiyor eli hep saç oluyor sürekli temizliyorum kontrol ediyorum elini ama yinede elini ağzına götürdüğü için saç yutma riski var.bugün ağzının kenarında saç aldım.sizdede varmı böyle bir sorun merak ettim..

slm kızlar ya kzım dün gece ağlayarak uyandı hep hiç bukadar içini çeke çeke ağlamazdı ve sabahtan beri hiç uyumadı hep ağlıor 10 dakka uyudu yine aynı içini çeke çeke ağlayarak uyandı off strese girdim ya hep böle yaparsa geceler yine dedim ne yapıcam kızlar neden böleoluyo yardım lütfen

benim kızda öyle canım tuttuğunu kopartıyo valla. sürekli saçlar toplu geziyorum ama kucağa falan aldığınnda yapışıyo neresi gelirse. bu zamanlarda kavrama tutma yetenekleri gelişiyo sanırım oyuncak falan tutabiliyorlar ya artık

biz geldiiikkk.. ananede kahvaltıdan sonra arkadaşımıza gittik yeni geldik. giderken yürüdük dönüşte minübüse bindik:) kangruyla çok rahat oldu. oh be dışarı çıkmak ilaç gibi geldi ikimizede.

benim 3 kilo fazlam kaldı 53 kiloyum şuan. evimin alt katı spor salonu ama şuan almıyo hoca beni sezeryan olduğu için 6 ay geçsin diyo. o üç kilonunda hepsi göbekte mübarek yazda geldi denize nası gircez bakalım.

bişey sorucam ben şuan sadece emziriyorum kızı ve hep aynı şekilde yiyip içiyorum. ama mesela bugün hiç sütüm yoktu dün sağıp buzluğa attım çoktu. bu bukadar neden değişiyoki acaba??

canım benim kız kendi saçını kopartıyor.arada sırada benimkinede yapışıyor ama bazen başarılı oluyor..o kolay yakalayıp alıyorum elinden ama kendi saçı çok ince ve elinde birkaç tane oluyor mutlaka..

3 kilo ne güzel ninni gibi geliyo kulağa bende bugün eski kotlarımdan bi tanesini en bolunu giydim gerçi fermuarı yatarak çektim ama olsun eski kotlarıma giriyorumu demek içindi zaten
sütün bolluğu dinlenmeylede alakalı oluyoya bugün bende fazla iş yapmadım göğüslerim hep gergindi ama oturmadığım zamanlar ki çok oluyo böyle zamanlar paçavraya dönüyolar bu mandıra işi bitince ne hale gelecekler çok merak ediyorum:)

dün gece çok kalktık, bugünde gezdim ondanmıki acep? e öyleyse yandık işbaşı yapınca noolcak, benim iş hem çok stresli hem çok yoğun cinler diyo çık işten!! (tam bu sırada melekler giriyo araya kızını düşün ona daha iyi bi gelecek sun diyo) kaydirigubbakcemile3

ben hiç mama vermedim ama emerken bizde cebelleşiyoruz kilo alsın diye sık sık emzirmeye çalışıyorum tam acıkmadığı için pek emmek istemiyor bende yürüyerek emziriyorum yürüyerekte emmediğinde bekliyorum biraz daha acıksın o zaman zaten kendi yalanmaya başlıyor en fazla 5 dk emiyor karnı hafif doyunca etrafa bakınmaya başlıyor bu seferde sessiz bi yere gidiyorum orda gene yürüyerek emziriyorum yürürkende mayışmaya uyumaya başlıyor o zamanda zafer benim oluyor oturarak emziriyorum gece öyle bi sorun olmuyor cünkü uykulu oluyor uyku arası rahat emiyor yürümeme gerek kalmıyor ben işteyken eşim bakıyor sağdığım sütü bibereonla veriyor eğer acımadıysa kesinlikle vermiyor iyice acıkmasını bekliyor buda ortalama 3 saat demek acımadığında biberonu sakız yapıyor ağzında bide 0-3 ay biberon başlığı kullanıyoduk memeyi bırakmasın diye süt az gelenelerden şimdi onlarla vermiyoruz çünkü sütün yarısını içiyor gerisini gene sakız yapıyor süt bol gelen biberon başığına geçtik daha kısa sürede süt veriyorum iki arada bi derede umarım yardımcı olur bu bilgiler kolay gelsin sana canım sinirlerini çok özel şeylere sakla daha çok tıngırdatacaklar sinir tellerimizi mesele gecenin bi yarısı eve geldiklerinde :)

anladım canım yani ben yanlış anlamışım. bizimkinin çekicek kadar saçı yok:)
ellerini sürekli temizlemek lazım malum hep ağızda elleri. parmaklarının arasında o kadar pislik nasıl toplanıyo anlamıyorum zaten.:sm_confused:

ayy evet bu parmaklar benı delı edıyo,ne kadar dıkkat etsem temızlesemde sanıyesınde yıne bıseyler dolaluyo parmaklarının arasınaiıslak mendılle sılmek ıstemıyorum,yıkıyorum devamlı,eller de her an agzında ne olacak bunun sonu bilmıorum valla...

saat 7den beri kız kucağımda uyuyo her yanım tutuldu ağrılar girdi.. kıyamıyorumda biliyorum bıraktığım an uyanacak. kocamda gelmedi daha..

merhaba arkadaşlar bebeğim günde 3_4 kez kaka yapardı bugün hiç yapmadı biliyorum 1 gün için endişelenilecek bi durum diil ama telaşlandım işte

etkiliyor bende iki hafta önce işbaşı yaptım gerçi ben yarım gün haftada 4 gün gidiyorum ama sonuçta iş stresi aynı ama işte bence düşünmemek lazım bana işbaşı yapma sütün azalacak diyen arkadaşlar vardı valla onların lafı daha fazla etkiledi beni yok yorulacaksın falan bende biliyorum evde durmayı ama iş öyle olmuyor çalışmak gerekiyor neyse iki hafta oldu bi sorunda olmadı okulda bi kere sağdım tabi emdiği gibi olmuyor ama gerginliği azaltmak için evdede saat başı emziriyorum gecede yatana kadar iki saatte bir gece dokunmuyorum kendi kalkarsa neyse bi düzen oturtuluyor yani sende 6.ayda başlıcan zaten ek gıdaya geçmiş olacaksın işyerinde sağdıkların ve gece emzirmelerin bebeğe yeter zannımca mecbur zamanı gelince ayrılacaksınız bende çok takıyosum yarım gün olsa bile ama insan alışıyor normale dönüyor herşey

sabah servis beni 06:30 da alıyor. akşamda 20:00 de eve geliyorum. gerçi benimde haftada bir süt iznim olacak. ama neye yeterki. ahhh ahhhh.

bebekleri için demir takviyesi alan arkadaşlar ne durumdasınız bugün sağlık ocağında ferra sanol verdi hemşire 13 damla vericen dedi ben şok oldum çok fazla geldi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…