2009 Aralık Anneleri

ferro sanol mu ! ilginç peki içeriğini okudunmu bebeklere veriliyormuy muş ?

bebekler için zaten damla şeklinde benim bildiğim kilo başına bir damla şeklinde ve 6ç aydan sonra kullanıldığı 13 damla neye daynarak söylendi anlamıyorum hani test falanda yaplımadıki kızımın demir ihtiyacı bu kadar fazla diyebileyim ben gene iyi bi araştırmalara gireyim

BEBEKLERE DEMıR TAKVıYESı UYGULAMASI YANLIŞ BıR POLıTıKA

Çocuk hekimleri olarak anne adaylarına 6. aya kadar sadece anne sütü verin, yeterli diyoruz. Bizler anne sütünü özendirirken, Sağlık Bakanlığı 4. ayda bebeklere demir takviyesi veriyor. Tabii anne adayın da doğal olarak ikilem başlıyor.

Sağlık ocaklarında çocuklara 2,3,4 ayda aşı yapılıyor. Bakanlık aile gelmişken, bir daha gelmez yaklaşımı ile 4. ayda demir takviyesi başlattı. Halbuki 6. ayda bile gerek var mı diye tartışılıyor. Bunu 4 .aya çekmek karışıklığa yol açıyor.

Kaldı ki, süt çocuklarına demir takviyesini destekleyen yeterli bilimsel veri de yok.

Demir verilse bile çocuklarda kansızlığın önlenemediğine dair araştırmalar da var.

Sanki bilimsel desteği varmış gibi uygulamaya konulması çok yanlış.

Aslında sorun sağlıklı beslenmede. Aileler çocuklarına yeterli et yediremiyor. Etin az kullanılması durumu ileri yaşlarda önemli bebekler et yemelidir.

Özellikle kansızlığı önlemek için önemlidir. Bence Bakanlık demir takviyesi vereceğine, ailelere besin takviyesi yapsın. Hem iç üretimimizi destekleriz, hem tarımımızı, hem de daha doğru bir yaklaşım olur.

Düşük ekonomik durumdaki ailelerin çocuklarına besin desteği ABD de yapılıyor ve gerçekten de etkili oluyor.

ılaçla verilen demir, etle alınan demir gibi güzel emilmiyor. Avrupa da kanser fazla. Bunda aşırı demir alımının etkili olduğu düşünülüyor.

Demir takviyesi vücutta ishal, kabızlık yapabiliyor. Bebeğe demir takviyesi verilirken ilk uygulama sağlık ocaklarında yapılıyor sonra diğerleri anneye veriliyor, evde verirsin diye.

Demir, karamel tadındadır. Çocuk yanlışlıkla aldığında zehirlenme olabiliyor. Zaten çocuklar arasında ilaç zehirlenmeleri içinde demir zehirlenmeleri ön sırada yer alıyor .

Durum böyleyken, "1,5 milyon çocuğa 4. ayda demir verin" demek yanlış bir politikadır.

Kaynak: SagliginSesi
ahanda budur işte aradığım yazı ben 6.aya kadar beklicem sonra demir konusunu bi daha gündeme getiririz tahlil durumuna göre bakarız

bilemiyorum ama ben doktorumu aradım kesinlikle daha vermiyoruzdedi bakalım nezaman vereceğiz ?

nasıl uykum geldi anlatamam. kızda yeni uyandı 3 saattir uyuyo maşallah. e şimdi hemen yatmazda. dün gece uyutmadı bugünde uyutmazsa yandımm.

evet benim arkadaşımda 4. ay kontrolünde demire başladı başladığından beri kız kabız yazık. bizimde bu ayki kontrolde verirler heralde ama aynı gün doktor kontrolümüzde var bizim doktor nasıl uygun görürse öyle yapıcam. doktoruma çok güveniyorum. ablamın kızı ve abimin kızı ikiside 3 yaşına kadar ona gittiler şuan biri 7 biri 6 yaşında maşallahları var. gitmişken rotayı da sorucam biz rotayı ona sormadan yaptırmıştık başka bi yerde.

Foto yÜkledİm...
Pelİn rotayla İlgİlİ beklİyorum yazını

senin şu fotoğraflarına bayılıyorum ben canım ya.. ne güzel görüyor demekki gözlerin valla süper olmuş.. nehir kızıma maşallah.. canım benim hele o beyaz elbisesi yok mu bayılıyoruz ardayla ::))))

iyiki söyledin bilmiyordum ben yapmıyorum ama....

senin şu fotoğraflarına bayılıyorum ben canım ya.. ne güzel görüyor demekki gözlerin valla süper olmuş.. nehir kızıma maşallah.. canım benim hele o beyaz elbisesi yok mu bayılıyoruz ardayla ::))))

teşekkür ederim arzucum...içinde bebek olan tüm kareler güzel aslında...severek çekiyorum
denk gerlise bir gün minik ardayı da çekeriz merak etme...
tüm bebeklere maşallah
yok yok anladım nehir ile arda arasında bir elektrik var:)))))))))

herkesciklere günaydın....
gece klasikti herşey...
sabah bel korsemi takmak zorunda kalmam dışında:)
hava gzüel gibi babamız işe gitti öğlen gelir...dışarı çıkasımız var:)

günaydınnnnn,

bugün tam manasıyla akşamdan kalmayım, çok içmedim ama 3.30 da döndük
anneciğimden Allah razı olsun her hafta sonu rahatlayım die gecede çocuklarıma bakıyo...başım çok ağrıyo şimdide kafamçokkarıştı

Nazan dün 1 e kadar bozhanede dışarda oturduk bi yerlerimiz dondu...sonra tek katlı lojmanlardan bi arakdaşa gittik....offff o nasıl sıcak bir ev iliğimiz kemiğimiz ısındı...sizinde öle mi oluyo?? Mert Efe tek bodyle dolaşsa yeridir ne güzellll yaaa....

günaydın kızlar, hava süper ve haftasonu herkese bol gezmeli günler. minişlere doğal d vitamini aldıralım..

sağol canım.

benim sorunum daha farklı canım.emmek istememesinin yanı sıra mama verdiğim için tedirginim memeyi bırakırmı diye..cvp için sağol..biberon başlığı bizimde öyle ayına göre kullanıyorum zaten..ahh o günlere daha çok var gibi geliyor ama bir bakmışızki zaman çabucak geçmiş..

o konuda çok titizim zaten.ılık suyla sürekli ellerini temizliyorum dediğin gibi çabuk pisleniyor.ama saçı eline hangi ara alıyor işte onu anlamıyorum.sürekli temizliyorum yine saç var elinde.başında bekliyorum artık uyanıkken ama çok zor oluyor buda..

iyi haftasonları arkadaşlarım hava bizleri kıskandırırcasına güzel. :) Ben de inşallah çıkabilirim dışarıya bugün.sevgiler...

ben o konuda orta karar takılılıyorum elimden geldğince yapıyorum...ama sürkeli bişiler olaibliyor elinde orasında burasında ...sokak çocuğumu olcak ne:)

günaydıın
fena bi gece geçirdik ama zeynonun keyfi yerinde uykusuzluk ona pek koymuyo anlaşılan ama benim çok uykum var..anlatmaya çalışıyorum yazık banada benim biraz uymam yemek yemem dinlenmem lazım her saatbaşı meme diye ağlıyosun sonra dinlenemezsem sütte olmaz diyorum ama bana gülüyü sıpa..çok bencil bu veletler..

gülerler:):) ne fena on lar dimi:)
birileri yardıma gelsin sana canım ya olmazsa sen dinlenirsin biraz hiç olmazsa...
gece çok kalkınca üst üstte sersem gibi oluyor insan
ee bebekler bencil olur:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…