2009 Ekim Anneleri

yaa zuzu öyle oldu ma artık tövbe elimi sıcak sudan soğuk suya sokmam daha....

bu da sana ders olsun candy..ufak tefek şeyleri tabi yapıcaz ama sonra büyük pişmanlık çekmek de war Allah korusun...amazon burda olsa bi güsel çekerdi kulağınızı

Yaa kıslar ben de ufacık bi iş yapınca hemen karnımda bi kasılma oluyo. Ya da yatakta aniden dönünce falan ama hep sağ taraftan bi kramp giriyo gibi oluyo, yarım saat kadar da sürüyo. Haftaya sorucam doktora ama, siz de de oluyo mu merak ettim.

cnmm benim hemen belim ağrıyoo, hele evi süpürürken ben çok güç sarfediyorum eşim yaptırmıyo o yüzdenkaydirigubbakcemile3

kocam cumarteside çalışıo yazık adama bi gün dinlenio benim gene 2 günüm var:)) ben yaparım anacım yavaş yavaş allahım güç verdikçe yerimseniben

hay maşallah handancım bravo valla..en güzel şey kendini dinlememk valla ...ama ben bazen beceremiyom bu işi...

benim kocişimde yapıyo da ben yokluğundan fırsat bildim galiba otururken boş boş şeytana uydum ondan sonra ama tövbe daha elimi sıcak sudan soğuk suya sokmammmmmmmmmmfisfisfis

yaw midem 2 gundur kotu. ama boyle ne bulantıya benzio ne eksimeyebenneyaptımki garip anlam veremiyorum.agzımın tadı cok degisik.offf bu ne simdi yaa. aynı durumda olan var mı ??

aynen canım..özellikle yatakta hızlı dönünce çok feci kramp giriyo

Şenizay kızlar iyiki varsınız:1hug:
:icecream: :icecream:
zuzum dürtmüonki sen damardan girionnnnkaydirigubbakcemile3
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile2

kocam cumarteside çalışıo yazık adama bi gün dinlenio benim gene 2 günüm var:)) ben yaparım anacım yavaş yavaş allahım güç verdikçe yerimseniben
benimkisi de cmts çalışıo cicim..bi de ben ewdeyim he çalışmıyoum :)) olsunn benim bebeğimmi bi tek yapcak tabi..erken yatsın cmts dinlensin pzr süpürsün bananeee

17. haftalık hamilesiniz (16+0, 16+6. günler)

Bu hafta ya da en geç 18. haftanın sonuna kadar üçlü test incelemenizi yaptırmalısınız.

Bu hafta sizde oluşan değişiklikler
Rahiminiz göbek deliği seviyesine ulaşmak üzere ve bunu elinizle hissedebilirsiniz. Bebeğiniz bu haftadan itibaren önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya ve gelişmeye başladığından muhtemelen siz de biraz daha hızlı kilo almaya başlayacaksınız. Bu döneme kadar anne adayları ortalama ortalama olarak 2.5-5 kilo alırlar. Bazı anne adaylarının "karınları" kendi "haftadaşlarına" göre daha büyük olabilir. Bunun en muhtemel nedeni bağırsaklar içinde biriken gazdır. "Karnı" daha küçük gösteren anne adaylarında ise muhtemel neden karın ciltlerinin sıkı olmasıdır.

Bu hafta ya da en geç 18. haftanın sonuna kadar üçlü test incelemenizi yaptırmalısınız. Bazı laboratuvarlar kullandıkları bilgisayar programlarının yardımıyla üçlü test değerlendirmesini 20. hafta ve hatta sonrasına kadar yapabilseler de risk belirlemesinin daha erken yapılmasında fayda vardır.

Bazı doktorlar 11-14 testi yapıldığında üçlü test yapılmasını gerekli görmezken, diğerleri hem 11-14 testi, hem de üçlü test yapılmasını önerebilirler. Doktorunuz hangi yaklaşımı uyguluyorsa siz de ona uyun.

Bazı doktorlar ise 11-14 testinin yapılması sonrası üçlü test uygulanmayacaksa gebelik takibinde nöral tüp defekti (NTD) riskini belirlemek için yıllardan beri kullanılagelen alfafetoprotein (AFP) ölçümü yapılmasını önerirler. Çoğu doktor ise detaylı yapılan bir ultrasonografide NTD tanısı mümkün olduğundan bu amaçla üçlü test yapılmasını gerekli görmez.

Bu hafta bebeğinizde oluşan değişiklikler

Bebeğin ciltaltı yağ depoları bu gebelik haftasından itibaren hızla artmaya başlar. Bebek ve plasenta bu haftada yaklaşık aynı boyutlardadır. Ufacık kalp günde 30 litre kan pompalar.

Bebeğinizin emme, yutma ve göz kırpma refleksleri de bu gebelik haftalarında ortaya çıkar. Bu haftadan itibaren bebeğinizin kemiklerinde kalsiyum depolanma işlemi hızlanır. Bu nedenle kalsiyum içeren gıdaları bolca tüketmeniz son derece önemlidir. Bebeğiniz asla kalsiyumsuz kalmaz, ancak siz yeterince kalsiyum almazsanız kemiklerinizdeki depolarınız azalabilir.

içimden geldi ekliim dedimmmyerimseniben

Şenizkızlar iyi varsınız iyiki sizi tanıdım iyiki hep yanımdasınız sizinle olmaktan çok mutluyum beni hiç bırakmayıon olur mu..???:1hug:

yaw midem 2 gundur kotu. ama boyle ne bulantıya benzio ne eksimeyebenneyaptımki garip anlam veremiyorum.agzımın tadı cok degisik.offf bu ne simdi yaa. aynı durumda olan var mı ??

o rutin bulantılar bitti ama ekşiyo habire..ne yesem pişman oluyorum..bazen bulanıyo da

benim de ağzımın içi tatsız tuzsuz.sanırım kullandığım ilaçlardan.vitamin yanısıra kan ilacı alıyorum.kan tüpü her saba haç karnıma.
kansızlık ya da mide ekşimesi olan var mı?çözümünü bilen var mııııı :))

sende iyiki varsın nazcım ay lav yoa.s.

evet zeynepcim insan kendini dinleyince heryerinden bi agrı çıkıo:) ben çocuklugumdan beri agrı sızı çekiom ama nazlı degilim öle aslında biraz olsam ii olurdu:jeyyar: bebekimide dayanıklı yetiştiricem allah izin verirse inş öle düşcek kalkcak canı acıycak ki dayansın

buketcim demir hapı kullanıyosan o çok kötü yapıyo insanın ağzını, resmen demir yalamışın gibi oluyon.
diğer vitaminlerde etkliyo, hemde nette mide ekşimesi normal diyo, korkmaayerimseniben

mersüüü cicimmŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…