yaa zuzu öyle oldu ma artık tövbe elimi sıcak sudan soğuk suya sokmam daha....
kıslar ben herişimi yapıyorum her cumartesi evi süpürüyorum siliyorum toz alıyorum benmi dayanıklıyım anlamadımki anacım hemde en çürük benim aslında agrım sızım oluo ama olcak o kadar diom napım çok dinlemeyin kendinizi kuzular analarımız halı bile yıkarmış hamileyken yerimseniben
ayynen ööle şekerimm..biri gelse de dürtse die bekliolar..ben de dürtüweriyorum laelaelaelaelae
kıslar ben herişimi yapıyorum her cumartesi evi süpürüyorum siliyorum toz alıyorum benmi dayanıklıyım anlamadımki anacım hemde en çürük benim aslında agrım sızım oluo ama olcak o kadar diom napım çok dinlemeyin kendinizi kuzular analarımız halı bile yıkarmış hamileyken yerimseniben
Yaa kıslar ben de ufacık bi iş yapınca hemen karnımda bi kasılma oluyo. Ya da yatakta aniden dönünce falan ama hep sağ taraftan bi kramp giriyo gibi oluyo, yarım saat kadar da sürüyo. Haftaya sorucam doktora ama, siz de de oluyo mu merak ettim.
:icecream: :icecream:Şenizay kızlar iyiki varsınız:1hug:
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile2zuzum dürtmüonki sen damardan girionnnnkaydirigubbakcemile3
benimkisi de cmts çalışıo cicim..bi de ben ewdeyim he çalışmıyoum :)) olsunn benim bebeğimmi bi tek yapcak tabi..erken yatsın cmts dinlensin pzr süpürsün bananeeekocam cumarteside çalışıo yazık adama bi gün dinlenio benim gene 2 günüm var:)) ben yaparım anacım yavaş yavaş allahım güç verdikçe yerimseniben
ayynen ööle şekerimm..biri gelse de dürtse die bekliolar..ben de dürtüweriyorum laelaelaelaelae
Şenizay kızlar iyiki varsınız:1hug:
zuzum dürtmüonki sen damardan girionnnnkaydirigubbakcemile3
yaw midem 2 gundur kotu. ama boyle ne bulantıya benzio ne eksimeyebenneyaptımki garip anlam veremiyorum.agzımın tadı cok degisik.offf bu ne simdi yaa. aynı durumda olan var mı ??
Şenizay kızlar iyiki varsınız:1hug:
Şenizkızlar iyi varsınız iyiki sizi tanıdım iyiki hep yanımdasınız sizinle olmaktan çok mutluyum beni hiç bırakmayıon olur mu..???:1hug:
yaw midem 2 gundur kotu. ama boyle ne bulantıya benzio ne eksimeyebenneyaptımki garip anlam veremiyorum.agzımın tadı cok degisik.offf bu ne simdi yaa. aynı durumda olan var mı ??
17. haftalık hamilesiniz (16+0, 16+6. günler)
Bu hafta ya da en geç 18. haftanın sonuna kadar üçlü test incelemenizi yaptırmalısınız.
Bu hafta sizde oluşan değişiklikler
Rahiminiz göbek deliği seviyesine ulaşmak üzere ve bunu elinizle hissedebilirsiniz. Bebeğiniz bu haftadan itibaren önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya ve gelişmeye başladığından muhtemelen siz de biraz daha hızlı kilo almaya başlayacaksınız. Bu döneme kadar anne adayları ortalama ortalama olarak 2.5-5 kilo alırlar. Bazı anne adaylarının "karınları" kendi "haftadaşlarına" göre daha büyük olabilir. Bunun en muhtemel nedeni bağırsaklar içinde biriken gazdır. "Karnı" daha küçük gösteren anne adaylarında ise muhtemel neden karın ciltlerinin sıkı olmasıdır.
Bu hafta ya da en geç 18. haftanın sonuna kadar üçlü test incelemenizi yaptırmalısınız. Bazı laboratuvarlar kullandıkları bilgisayar programlarının yardımıyla üçlü test değerlendirmesini 20. hafta ve hatta sonrasına kadar yapabilseler de risk belirlemesinin daha erken yapılmasında fayda vardır.
Bazı doktorlar 11-14 testi yapıldığında üçlü test yapılmasını gerekli görmezken, diğerleri hem 11-14 testi, hem de üçlü test yapılmasını önerebilirler. Doktorunuz hangi yaklaşımı uyguluyorsa siz de ona uyun.
Bazı doktorlar ise 11-14 testinin yapılması sonrası üçlü test uygulanmayacaksa gebelik takibinde nöral tüp defekti (NTD) riskini belirlemek için yıllardan beri kullanılagelen alfafetoprotein (AFP) ölçümü yapılmasını önerirler. Çoğu doktor ise detaylı yapılan bir ultrasonografide NTD tanısı mümkün olduğundan bu amaçla üçlü test yapılmasını gerekli görmez.
Bu hafta bebeğinizde oluşan değişiklikler
Bebeğin ciltaltı yağ depoları bu gebelik haftasından itibaren hızla artmaya başlar. Bebek ve plasenta bu haftada yaklaşık aynı boyutlardadır. Ufacık kalp günde 30 litre kan pompalar.
Bebeğinizin emme, yutma ve göz kırpma refleksleri de bu gebelik haftalarında ortaya çıkar. Bu haftadan itibaren bebeğinizin kemiklerinde kalsiyum depolanma işlemi hızlanır. Bu nedenle kalsiyum içeren gıdaları bolca tüketmeniz son derece önemlidir. Bebeğiniz asla kalsiyumsuz kalmaz, ancak siz yeterince kalsiyum almazsanız kemiklerinizdeki depolarınız azalabilir.
içimden geldi ekliim dedimmmyerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?