2009 Ekim Anneleri

baharcım hoşgeldin...şeker sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim canımmmmmmyerimseniben

baharcım tokluk ilk yazdığında 61 yazıyo o 161 dimi cnm...

senağlama senağlama çok üzüldüm canım merak etme iyi olur. sıcak su torbası koyun yanına. Bir de bactrim şurubu şırınganın yarısına doldurup ağzının içine sıkmıştı dr.bir de yemek yememesinin sebebi de burnunun tıkalı olması. benim çilek te hasta olmuştu soğuktan burnu akıyordu hapşuruyordu ama iyileşti Allahıma çok şükür
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin :Saruboceq:

baharcım hoşgeldin...şeker sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim canımmmmmmyerimseniben

ben de çok sevindim. çünklü tokluğu alırken canım çok yandı. açlıkla tokluk arasında gittim tetenoz aşımı yaptırdım.. geldim hem yoruldum hem acıktım ondanmı bilmem canım çok yandı. hala da kan alınan yer yanaıyo... eğer 50 lik yüksek çıksaydı 100 lüğü yaptırmam çok cesaret işi olacaktı... e dpoktorun ne dedi.... cuma gidecektin. ben perşembeden beri giremedim pek. geçmişde baya birikmiş okuyamadım. özet geçiver şekerim. bu ara daha 2 kilo almışsın insanın moralini bozuyosun resmen:))))))))

Canım çok şükür gerek kalmamış 100lüğe. Dr.un öyle diyosa öyledir. Kıss doktoruna bana kız mı dedin kiloların için alemsin haaa. Benim dr. da kilo manyağı 27. haftaya başladık 7.5 kilo almışım ama ödüm kopuyo nasıl tartılcam diye. 1 gr fazla görse hemen kızıyo. O da iyi değil yanii, artık sağlığımı değil dr.un kızmasını düşünüyom. kaydirigubbakcemile3

yani bi nevi bana kız demiş gibi bişey oldum. adam bana 9 kilon nerde diyo.. anlaşılmıyo diyo... dedim ama fazla kilo alınca kordon yağlanması bebeiğin sağlıklı beslenememesi ben engelleyemiyorum dedim. adam bana dalga geçer gibi.. ne ne ne dedi... ay yok öyle bişey fazla kilonun bebeiğin beslenmesiyle ilgili gelişimiyle ilgili hiç bi zararı yok tek zarar anneye sadece normal doğum zorlaşıyo ama tıp da imkansız diye bişey yok... benim eşim de 25 kilo almışda ama normal doğurdu dedi. adam hep iyi şeyler söylediç.. benim fazla pimpiri,kli olduğumu biliyo belki ondan kilo için baskı yapmıyıo. çünkü kiloyla ilgili bişey dese ben hiç bişey yemeden durmaya çalışırımmm...

ay evet ya... o yzüden hesaplamayı anlayamadın galiba. yani aslında ben anlatamamışım ama olur hem hamileyim hem kan aldırdım hem iğne oldum hem aç kaldım. :)))))))

kaydirigubbakcemile3
cnm anlamaya anladımda benim tokluk kan şekerim 145 çıktığı halde bana 100lük yükleme yapalım dedilerde ondan kafam karıştı...
100lükv yüklemeyide beceremedim 2 gün üst üste denendi ama hep kustum...

Ne iyiymiş canım yaaa. Bence öylesi daha iyi. Hem o kadar zararlı olsa karısına izin vermezdi heralde o kadar kilo almaya. Bence de çok aşırı bir kilo alımı olmadıktan sonra bebekle ilgili bir problem olmazda sadece doğumdan sonra moral bozucu olur :umursamaz:

açlığın kaç çıkmıştı senin???? belki açlık değerinin 2 katından fazla çıkmıştır...

açlığın 2 katıysa benim aç 90 çıktı 90*2: 180 normal olması lazım. baharın dr a gtiseydim 100 lük teste gerek kalmıcaktı bu durumda. benim 175 çıktı tıpış tıpış 100 lük yaptıracağım.
10 kg da ben aldım dikkat et dedi az az sık sık ye dedi.

evet canım doğum sonrası sanırım onalr için de morla bozucu olmnuş. adamın tavırlarından konuşmalarından anladığım kadarıyla adam karısında boşanmışşş. ama adama soramıyom tabi... zaten bana da kilon iyi problem yok eşiniz ne düşünüyo bu konuda bilemem tabi dedi..:))))))))))valla eşim şimdi iyi düşünüyoda bebek .çıktıktan sonra nasıl düşünür bilemem:))))))))

:)))). gelseydin şekerimm.. ya zaten hamilelere neden yüzlük yapılıyo anlamıyomki... o kadar zorluyolar.. baktın yüksek direk ver dieti dikkat etsin yemesine içmesine... kilo olayında benim düşük kiloyla hamile kalmış olmamın etkisi olabilir. boyum 1.60 ama kilo 42 ydi. bi de ben hamile kalınca sigarayı da bırkatım. o yüzden 9 kilo için çok demedi. senin vücudun kaldırmış dedi...

Kızlar bişiy sorcam,

Yüzünüzde böcek dolaşıyormuş gibi bir his ve arkasından kaşınma hissi yaşıyor musunuz?
Bana ara sıra olmaya başladı. Bir de el ve ayaklarda hafif belli belirsiz şişmeleriniz var mı? Mesela sol yüzüğüm sağ elime de oluyordu ama şimdi olmuyor.

valla elacım benim değerlerimden daha iyi değerlerin.. tedbir içinmi acaba istiyo doktorun bilmiyorumki???? başka bi doktora gösterdinmi????? yada sordunmu?

evt cnm benim değerler seninkine göre daha düşük olduğu için bende şaşırdım...
başka doktora falan göstermedim...

Bir de şunu okudum az önce...

Sezaryenla doğumda çocukların tüm hayatını etkileyecek büyük bir tehlike ortaya çıktı.

ısveç'te yapılan bir araştırma, sezaryenle doğan çocukların DNA'larında değişim yaşandığı sonucunu verdi.

ısveçli doktorların, kadınların gittikçe daha çok tercih ettiği sezaryenle doğum konusunda yaptıkları araştırmaya göre, bu yöntemle doğan çocuklar ileride sağlık açısından sorunlar yaşıyor.

Karolinska Enstitüsünde yapılan araştırma, sezaryen yönteminin neden olduğu genetik yapıdaki değişimin şeker, kanser ve astım hastalıklarının görülme riskini artırdığını ortaya koydu.

Araştırma sırasında normal doğumla dünyaya gelen çocuklar ile sezaryenle dünyaya gelen çocukların kordon bağından alınan kan örnekleri laboratuvar ortamında tahlil edildi. Her iki gruptaki çocukların kanlarında bulunan al yuvarlarda farklılıklar olduğu, bu farklılığın da DNA'larda değişime neden olduğu belirlendi.

Doktorlar, bu değişimi, doğum sırasında bebeklerin yaşadığı strese bağladı. Normal doğumda bebeğin yaşadığı stres, doktorların olumlu olarak niteledikleri ağırdan başlayıp artan bir stres olurken, sezaryenle yapılan doğumlarda bebeklerin yaşadığı ani stres olumsuz olarak değerlendirildi.

Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, “Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA'sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Batı dünyasında sezaryenle doğumların arttığına dikkati çeken Norman, ileride çocukların karşılaşabileceği hastalıkların dikkate alınmasını istedi ve “Bu konuda daha dikkatlı olunsun. Sezaryenle doğum tamamen tehlikesiz görünmesin” dedi.

Hürriyet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…