2009 Ekim Anneleri

bir ara ekle ciciler topiğine de göreli,m kızının çeyizlerini... yürüyen beşik nasıl bieşymiş merak ettim?

bu arada nisasum bende de öle bi uyku varki ama yatıp uyuyamıyorum.. balkonda birleştirdim 2 armut koltuğu aldım üstüme de pikemi. yarı uyku modundayım bilgisayar başında uyursam hiç şaşmam)))))))))))

CANIM BENİM HAYIRLISI olsun...insaalah..insan odaklanınca bırazcık şok gecırıyor

iyi geceler anacıklarrr:)
ya kızlar ben de gece 3 gibi uyanıyorum, alışkanlık oldu. salona geliyorum, tv yi açıyorum, koltuk tepesinde tv izleyerek uyuyorum. kocim de yatağında iki seksen horul da horul uyuyor :)

iyi geceler anacıklarrr:)
ya kızlar ben de gece 3 gibi uyanıyorum, alışkanlık oldu. salona geliyorum, tv yi açıyorum, koltuk tepesinde tv izleyerek uyuyorum. kocim de yatağında iki seksen horul da horul uyuyor :)

canımmm iiyi geceler...opuyorumnanaktan
ya canım uyanıp uyuyabilsem sorun yok ama ben uyuyamıyorumm...:çok üzgünüm:gıjık oldum ya...şuan uykum var ama uyuyamıyorummmm:çok üzgünüm:

benim de uyumam 1 saati buluyor lalcim. aslında uyumasam uyumam yani, öyle dinç oluyorum. bi d uykum yok diye kafaya takınca hepten kaçıyor uyku. ama nette okumuştum vücut bebiş doğunca, gece uyanmalarına hazırlık amaçlı , anneyi gece zinde bir şekilde uyandırırmış gecede bir kaç defa. sanırım ondan oluyor bu durum. bütün hamişlerde oluyor genelde son aylarda.
ama sen hiç uyuyamıyosuuun, sıcaklardan mıdır nedir aceba?

evet canım Şenizbende vücudun kendisini doğuma hazırladığını okumuştummmmmm...ama ben zaten çok uykuyu seven biri değilim..birde sıcaklar eklendi uyku diye birşey kalmadı.....:bbo:
kızlar hepinizi öpüyorum iyigeceler herkeseee.....opuyorumnanaktan

Sezaryen bebekleri 'genetik' tehdit altında
29 Haziran 2009 21:40
- ısveç'te yapılan bir araştırma, sezaryenle doğan çocukların DNA'larında değişim yaşandığı sonucunu verdi.

ısveçli doktorların, kadınların gittikçe daha çok tercih ettiği sezaryenle doğum konusunda yaptıkları araştırmaya göre, bu yöntemle doğan çocuklar ileride sağlık açısından sorunlar yaşıyor.

Karolinska Enstitüsünde yapılan araştırma, sezaryen yönteminin neden olduğu genetik yapıdaki değişimin şeker, kanser ve astım hastalıklarının görülme riskini artırdığını ortaya koydu.

Araştırma sırasında normal doğumla dünyaya gelen çocuklar ile sezaryenle dünyaya gelen çocukların kordon bağından alınan kan örnekleri laboratuvar ortamında tahlil edildi. Her iki gruptaki çocukların kanlarında bulunan al yuvarlarda farklılıklar olduğu, bu farklılığın da DNA'larda değişime neden olduğu belirlendi.

Doktorlar, bu değişimi, doğum sırasında bebeklerin yaşadığı strese bağladı. Normal doğumda bebeğin yaşadığı stres, doktorların olumlu olarak niteledikleri ağırdan başlayıp artan bir stres olurken, sezaryenle yapılan doğumlarda bebeklerin yaşadığı ani stres olumsuz olarak değerlendirildi.

Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, "Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA'sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

Batı dünyasında sezaryenle doğumların arttığına dikkati çeken Norman, ileride çocukların karşılaşabileceği hastalıkların dikkate alınmasını istedi ve "Bu konuda daha dikkatlı olunsun. Sezaryenle doğum tamamen tehlikesiz görünmesin" dedi.

kızlar yeni okudum,paylaşmak istedim..(memurlar.net ten)

günaydın can taneleri güzel ekim anneleri keyifler nasıl biz kızımla yeni uyandık kahvaltımızı yapmadan teyzelerimize günaydın diyelim dedikopuyorumnanaktan

İki hafta önce anne oldu. Ama hamile olduğunu hiç beklemediği şekilde öğrendi.

İsrail'de Reut Yosef adlı 27 yaşındaki kadın, doğum yapmasına 4 gün kala hamile olduğunu öğrendi. Reut Yosef, iki hafta önce sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Ancak hamile olduğunu çok ilginç bir şekilde öğrendiği ortaya çıktı.

Sürekli kilo aldığını gören kadının, hamile olduğundan habersiz zayıflamak amacıyla bir diet programına başladığı, ancak eski kilosuna dönmekte başarısız kaldığı belirtildi.

Kadının en sonunda hamilelik testi uygulayınca doğum yapmasının çok yakın olduğunu öğrendi.delikafaduldenkaydirigubbakcemile3:sm_cool::1shok:kafamçokkarıştı

günaydın can taneleri güzel ekim anneleri keyifler nasıl biz kızımla yeni uyandık kahvaltımızı yapmadan teyzelerimize günaydın diyelim dedikopuyorumnanaktan

günaydın canımmm...Şeniz.uykusuzluk dışında keyifler iyi canım...:1rolleyesrensesinle sana afiyet olsun bitanemmmmmopuyorumnanaktan

günaydın canımmm...Şeniz.uykusuzluk dışında keyifler iyi canım...:1rolleyesrensesinle sana afiyet olsun bitanemmmmmopuyorumnanaktan
sagol canım benim ahh ahh yaramızı deşme bazen ciddi ciddi 30saatlik uykusuzlukla ayakta kaldıgımız oluyo kramplar ve diş agrılarından bunun nedeninin günde enaz 2bardak süt içmeyi ihmal ettigimizden oldugunu ögrendik asıl kötüsü bu agrılar son 2.5ayda egerki günde 2bardak süt içmezsek 10katı artıcagına şikayetlerden çok rahatsız bir hami,lelik geçircegimizi ögrendim kıslar napmak gerekli acilllll sabah aç karnına süt 2bardak gerekirse alıyosa mide 4bardak gün içindeeekaydirigubbakcemile5

yok artıkk....çok ilginç yaaa....birde diet uygulamış ve bebiş sağlıklı ....ozaman bu bayan 2 -3 lü şeker taraması filanda yaptıramamıştır...:bbo:nese bebişi sağlıklıymışya gerisi önemli değil ama ilginç....kafamçokkarıştı
zeze cim paylaşım için sağol bence herzaman herşeyin doğalı opuyorumnanaktan

bitanem ben sütümü içiorumm ama hiç ihmal etmiom süt içmeyiiiiiiyerimseniben

bitanem ben sütümü içiorumm ama hiç ihmal etmiom süt içmeyiiiiiiyerimseniben

ben bazen unutkan oluyom ancak bigün aksatıyosam diger gün ceza veriyom kendime 1kutu süt içiyom aradaki boşlugu kapatıyım die heheopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…