2009 Ekim Anneleri

valla bilmiyorum handancım. gebelik.org sitesiydi galiba. kaçıncı hafta olduğunu bilmiyorum ama bebeğe zararlı olacağı yazılıyordu. bi araştır istersen

Gebelik Döneminde Tüketilmesi Gereken Besinler ve Ölçüleri

Doğru beslenme ve gebelik durumunun özellikleri nedeniyle gereksinmelerin çeşitli yiyecek guruplarından sağlanması gerekir.

Besin öğeleri vücudumuzda çeşitli görevler yaparlar. Aynı görevleri yapan yiyeceklerden besin grupları oluşturulmuştur. Grup seçeneklerinden birini tüketmiyorsanız bir diğerini yiyerek de doğru beslenebilirsiniz.

BESİN MİKTARI

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ 2 Su Bardağı süt veya yoğurt 1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek

ET ,YUMURTA, KURUBAKLAGİLLER 1 Yumurta

1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (60-90gm.)

1 porsiyon kurubaklagil yemeği (120gm)

TAZE SEBZE VE MEYVELER 2 Porsiyon pişmiş taze sebze

3 porsiyon çiğ taze sebze

2-3 adet orta boy meyve veya taze meyve suyu

TAHILLAR 6-8 İnce dilim ekmek

1 porsiyon pilav veya makarna

1 porsiyon çorba

YAĞLAR 3-4 Silme yemek kaşığı sıvı yağ

ŞEKERLER 1-2 Tatlı kaşığı bal, reçel veya pekmez

Örnek Yemek Listesi

SABAH:

1 bardak süt,

1 yumurta,

1 dilim peynir,

1 dilim ekmek,

1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

ARA ÖĞÜN:

1 meyve,

1 bardak ayran,

1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:

1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği

1 porsiyon pilav veya makarna

1 bardak ayran

1 porsiyon salata,

1 orta dilim ekmek,

1 adet meyve

ARA ÖĞÜN:

1 dilim ekmek,

1 dilim peynir,

domates ve salatalık,

1meyve

AKŞAM:

1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)

1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği

1 bardak ayran,

1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:

1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı

1 porsiyon meyve

Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.

“Gebelik Güzelliktir”

Gebelik anne adayı olmak, eşine ve kendine benzer bir canlıyı vücudunda taşımak çok özel ve sorumluluk isteyen bir süreçtir.

“Bebeği içinde hissederek yavaş yavaş artan ağırlaşma ve değişen fiziksel görünüm anneye apayrı bir güzellik katar.”

İnsan yaşamında beslenmenin çok önemli ve çok özel olduğu devrelerden biri olan gebelik, anneye topluma sağlıklı bireyler kazandırma sorumluluğunu vermiştir. Anne iyi ve doğru beslenmezse ölü doğum, erken doğum, düşük ağırlıklı doğum, bedensel ve zihinsel özürlü doğumlar gibi tehlikelerle karşılaşabilir. Kendisinde de kansızlık, tansiyon problemleri, vücutta su tutulması, yorgunluk, diş kayıpları ve kemik problemleri olabilir.

Sonuç olarak; gebelik süresince bebek iyi beslensin diye fazla ve dengesiz beslenmek doğru olmadığı gibi doğum sonrası eski görünüme kolayca ulaşmak için az yemek de doğru değildir. Temel prensip; içerideki bebeğin yeterince yararlanacağı doğru ve dengeli beslenmeden geçer...

yanca aslına bakarsan ben hep buralardayım. genelde işyerinde olduğumdan sohbetinize katılamıyordum. şuan evdeyim. bi bakim dedim güzel annelerimiz nasıl diye

açık sütmü içmek gerekırmıs o zaman..
az once mutfaga gıttım cıkarmamak için tuttum kendımı....sizd eoluyor boyle seyler degılmı kızlar

Soya sütü çok faydalıymış ya ama pahalı geçen markette gördüm bi paketi 10 ytl idi bi paket alıcam denicem

herkese merhaba benimde sat 14 ocak. muhtemelen dogum tarihi 21 ekim :). 7 + 1 haftamdayim. p.tesi ilk kalp atislarini duyduk bebisimin. benide eklermisiniz?

bu arada hazanyagmuru aynisi bendede var dokunamiyorum. helede uclarinda acayip bi karincalanma var. aynen elimi atamiyorum

hoşgeldiniz beryal. hazan yağmuru

nerelerdesiniz

canımmm günaydın .ben giremedim pek bu günlerde.halsizlik ve yemek yiyememe problemi çıktı başıma.ne canım bir şey istiyo nede ayağa kalkmak.ben aslında kiloluyum ve çok iştahlıyımdır.hatta hamilelikte daha da kilo alıp fil gibi olcam diyodum kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 kendi kendime ama tam tersioldu.ne seviyosam önceden şimdi hiçbirini yiyemiyorum.herşeyden iğreniyorum.mide bulantısı kusma falan yok ama yemek istemiyorum.ama eşim çaresini buldu sabahları 2 dilim kepek ekmeği içine kaşar koyup kaşarlı tost yapıyo yanında taze sıkılmış portakal suyu içiyorum o biraz iyi geldi.herkese tavsiye ederim.sabah ve öğlen tost ve taze sıkılmış portakal suyu içiyorum akşamlarıda çorba ve yoğurt yiyiyorum.şimdi daha iyiyim.bunlar iyi geldi.birde önceden sabahları süt içiyordum zaten sevmem sütü zorla içiyordum artık içmiyorum doktora sordu eşim .süt içemiyorsa yoğurt ayran peynir ve yumurta yesin demiş. birde tüm hamile arkadaşlara atvsiyem hergün taze sıkılmış portakal suyu için en az bir bardak.çünkü portakal suyunda folik asit ve calsiyum varmış.doktor tavsiye etti.hem çok lezzetli hem çok sağlıklı.sabah mide bulantısı olanlarada iyi geliyo ekşi ekşi mayhoş tadıyla.deneyin arkadaşlar.sabahları başka bişey yemesenizde kaşarlı tost ve taze sıklımış portakal suyu içseniz bile hem aç kalmazsınız hem sağlıklı beslenmiş olursunuz hemde mide bulantınız fazla olmaz .öptüm hepinizi.

lall güldürdün beniikaydirigubbakcemile3
doğru sölüyosun baba ne ektiyse onu biçiyoz:roflol:

:roflol::roflol:ama öle değilmi cnm?bu tarz takvimler eğlencelik hiç bir gerçekçiliği yok.....:icecream:birde önce sağlıklı ve hayırlı olsunda cinsiyeti önemli değil.....:ecrin_bebek:

fatoşcum hoşgeldinn..ilk sayfadaki konu sahibi anjelice özel msjla satını muhtemel doğum tarihini yolla o seni ekler cnm

bide damarlar süt kanallari yani acayip belirginlesti..

bu arada 24 yasindayim. cin takvimine baktimda erkek cikti :). allahtan hayirlisi bakalim. Saglikli olsunda bebisim ne olursa olsuun. ilk hamileligim cok heycanliyim:)

Kızlar şimdi araştırdım markalı kapalı peynirler pastörize sütten yapılıyormuş gönül rahatlıgıyla yiyebilirsiniz :)

merhaba fotaş Allah hayırlı uğulu etsin bebişini. benim sat 17 ocak aramızda 3 gün var. ama ben daha bebeğimin kalp atışını duyamadım. gittiğimde 5 haftalıktı ancak keseyi görebildik. bende haftaya gidcem inş. bi aksilik olmazda bebişimin kalp atışını duyabilirim

beryal cnm yine güzel bir liste eklemişsinn...Şeniz
ben günde 1 bardak süt içiyorum 1 kasede yoğurt yemeye çalışıyorumm:1rolleyes:zaten diabetten dolayı sınırlı ve dikkatli yemek zorundayımmm..:bbo:
benimde göğüs değil ama bel ağrılarım hala devam ediyorrrrr:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…