ii bak kendine cnm....geçmiş olsun:1hug:bende cıktım kızlar bulantı var dinleneyim biraz
fatoşcum bu ağrılar normalmiş...ama yinede dikkat et dinlen istersen:teselli:benimde karnim agriyor sanki adet olacakmis gibi :S
cnm balık çok önemli yemeye çalışsan omega 3 yönünden baya ii bir besin,ama ceviz, fındık, soya fasulyesindede bulunuyor omega 3 dr.la görüş istersen tekrar....:1hug:kızlar ben vejeteryanım yani yarım vejeteryan diyelim süt ürünlerini tüketiyorum süt haricinde ama et ve balık yiyemiyorum.şimdi hamilelikte hafta da 2 kez balık yememi söyledi doktor mutlaka ye dedi.ben yiyemiyorum yaa. sizler ne yapıyosunuz.balık yerine geçen besinler varmı ki??? kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı:uhm::uhm:
balikmi? doktorum hic baliktan bahsetmedi. bana sadece bol bol su ic dedi. ama baligin saglikli oldugunu okumustum internetde. 16 sinda randevüm var sormak lazim merak ettim simdi. hic baliktan bahsetmedi cünkü
canım doktorlar bazen unutabiliyo ama bazı besinler varki herkes tarafından bilinen .mesela balık et süt ürünleri falan bunları çok tüketmek gerek.yani en azından hafta da 1 balık.haftada 1 kez et köfte yada tavuk yemeli.bol bol su (günde en az 2 lt.)taze sıkılmış meyve suyu.taze sebze meyve ..süt ürünleri.ayrıca destek olarak fındık fıstık ceviz badem antep fıstığı gibi çerezler .kuru kayısı ,kepek ekmeği haftada 3 kezden fazla olmamak şartıyla maden suyu..bunlar tavsiye edeilen beslenme şekli.ama sen doktoruna sor bunlar bana tavsiye edildi doktor tarafından ..şimdiden bilgin olsun hamileliğin boyunca bunları bol bol tüket dedi.sende ye bunları canım hem sağlıklı hemde bebeğe faydalı besinler bunlar.sanada mutlaka söyler doktorun. bu arada doktorumun uyardığı noktalarda var çiğ et gibi yiyecekler çiğ köfte salam sosis iyi pişmemiş et.iyi pişmemiş yumurta ve pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini asla ve asla yeme dedi. umarım faydası olur sizlerede. kaydirigubbakcemile5
Bol balık yemek bebeğin uzun olmasını sağlıyor
12 bin kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre hamileliğin son aylarında bol bol balık tüketen kadınların bebekleri, diğerlerinden daha uzun boylu ve kilolu olarak doğuyor. Hamileliğin son aylarında anneleri bol bol balık tüketen bebekler, diğerlerinden daha iyi gelişiyor. Britanya'da Bristol Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının 12 bin kadın üzerinde yaptıkları araştırma, balığın ceninleri büyüttüğünü gösterdi.
Uzmanlar, kadınlardan gebeliğin 32. haftasından itibaren ne kadar balık tükettiklerini kaydetmelerini istedi. Bu kayıtlardan yola çıkılarak kadınların, sağlığı olumlu etkileyen Omega 3 yağ asidi tüketimleri hesaplandı. Bilim adamları, çok balık tüketen kadınların bebeklerinin az balık tüketen kadınlara oranla daha büyük olduklarını, balığın ceninin büyümesi üzerinde olumlu etki yaptığı gözlendi. Normalde 10 bebekten biri küçük doğuyor, ancak balık tüketmeyen kadınlarda bu sayı sekizde bire çıkıyor. Araştırma ekibinin başkanı Dr. Imogen Roberts, balığın içindeki Omega 3 yağ asitlerinin kanı daha akışkan hale getirdiğini, rahimdeki kan dolaşımının böylece hızlandığını, bunun da bebeklerin gelişmesine olumlu katkı yaptığını söylüyor. Bu nedenle gebe kadınların haftada iki öğün balık yemelerini salık veren Dr. Roberts'a göre, doğum sırasında normal kilonun altında olan bebeklerin 40 yaşından sonra kalp, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklarla karşılaşma riski daha yüksek.
Balığın, hamilelik süresini uzatmadığına dikkat çeken uzmanlar, doğrudan alınan balık yağının ise hamilelik süresini uzattığını, ancak kilo ve boyu etkilemediğini belirtti. Ancak gebelerin, yüksek miktarda civa içeren kılıç balığı, köpek balığı ve ton balığından uzak durmaları gerekiyor.
selam kızlara.s. benide listeye eklermisiniz.son sat tarihim 14 ocak tahmin edilen dogum 21 ekim.12 mart ta doktora gidicez inşallah bebişimin kalp atısını dinlicez.cok korkuyorum umarım her sey yolundadır kalp atıslarını duyabılırız:Saruboceq:
cig köfteyede bayilirim :)). valla doktorumdan duymadiklarimi senden duydum cok sagol canim. aslinda doktorlarda kesin böyle beslenme listesi gibi bisey olmali hamileler icin. bi sorim bakim bende :CüvCüv: bu resme bayiliyorum :))
ayyy canimmm ayniyiz seninle. benimde sat 14 ocakti. bu korkular normal canim bendede oldu duyar duymazda öyle bi rahatladimki sanki dünyam kapkaraydi birden aydinlandi cok sükür. ilk resminide cektirdik :))) ayni ben :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
cok sevindim senin için Fatoş:))umarım haftaya bende duyarım bebişimin kalbini:)!!
29 yasındayım canım sen kac yasındasın?
Bol balık yemek bebeğin uzun olmasını sağlıyor
12 bin kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre hamileliğin son aylarında bol bol balık tüketen kadınların bebekleri, diğerlerinden daha uzun boylu ve kilolu olarak doğuyor. Hamileliğin son aylarında anneleri bol bol balık tüketen bebekler, diğerlerinden daha iyi gelişiyor. Britanya'da Bristol Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının 12 bin kadın üzerinde yaptıkları araştırma, balığın ceninleri büyüttüğünü gösterdi.
Uzmanlar, kadınlardan gebeliğin 32. haftasından itibaren ne kadar balık tükettiklerini kaydetmelerini istedi. Bu kayıtlardan yola çıkılarak kadınların, sağlığı olumlu etkileyen Omega 3 yağ asidi tüketimleri hesaplandı. Bilim adamları, çok balık tüketen kadınların bebeklerinin az balık tüketen kadınlara oranla daha büyük olduklarını, balığın ceninin büyümesi üzerinde olumlu etki yaptığı gözlendi. Normalde 10 bebekten biri küçük doğuyor, ancak balık tüketmeyen kadınlarda bu sayı sekizde bire çıkıyor. Araştırma ekibinin başkanı Dr. Imogen Roberts, balığın içindeki Omega 3 yağ asitlerinin kanı daha akışkan hale getirdiğini, rahimdeki kan dolaşımının böylece hızlandığını, bunun da bebeklerin gelişmesine olumlu katkı yaptığını söylüyor. Bu nedenle gebe kadınların haftada iki öğün balık yemelerini salık veren Dr. Roberts'a göre, doğum sırasında normal kilonun altında olan bebeklerin 40 yaşından sonra kalp, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklarla karşılaşma riski daha yüksek.
Balığın, hamilelik süresini uzatmadığına dikkat çeken uzmanlar, doğrudan alınan balık yağının ise hamilelik süresini uzattığını, ancak kilo ve boyu etkilemediğini belirtti. Ancak gebelerin, yüksek miktarda civa içeren kılıç balığı, köpek balığı ve ton balığından uzak durmaları gerekiyor.
Alaraaa hosgeldin , tebrik ederim ALLAH tamamina erdirsin canim , bu arada senle yasitiz :))kaydirigubbakcemile5
selam kızlara.s. benide listeye eklermisiniz.son sat tarihim 14 ocak tahmin edilen dogum 21 ekim.12 mart ta doktora gidicez inşallah bebişimin kalp atısını dinlicez.cok korkuyorum umarım her sey yolundadır kalp atıslarını duyabılırız:Saruboceq:
:CüvCüv:
MERHABAAA arkadaslar nasilsiniz bugun ??????? ben yeni kalktim yine :)))) uykucunuz geldi ama birazdan ütü yapacagim malum evin isleri beni bekliyor aksama yemek falan gun hemen bitiyor benim icin :)) bu arada calisan annelerimize kolaylik diliyorum ben bu hamileligimde calismamaya karar verdim ve evdeyim en iyisi boyle stresten uzak kalmak hem anne hem bebek icin önemli ama sartlar itibariyle calismak zorunda olan annelerede ALLAH kolaylik versin kaydirigubbakcemile5
cok sevindim senin için Fatoş:))umarım haftaya bende duyarım bebişimin kalbini:)!!
29 yasındayım canım sen kac yasındasın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?