2009 Ekim Anneleri

bende cıktım kızlar bulantı var dinleneyim biraz
ii bak kendine cnm....geçmiş olsun:1hug:
benimde karnim agriyor sanki adet olacakmis gibi :S
fatoşcum bu ağrılar normalmiş...ama yinede dikkat et dinlen istersen:teselli:
cnm balık çok önemli yemeye çalışsan omega 3 yönünden baya ii bir besin,ama ceviz, fındık, soya fasulyesindede bulunuyor omega 3 dr.la görüş istersen tekrar....:1hug:

balikmi? doktorum hic baliktan bahsetmedi. bana sadece bol bol su ic dedi. ama baligin saglikli oldugunu okumustum internetde. 16 sinda randevüm var sormak lazim merak ettim simdi. hic baliktan bahsetmedi cünkü

canım doktorlar bazen unutabiliyo ama bazı besinler varki herkes tarafından bilinen .mesela balık et süt ürünleri falan bunları çok tüketmek gerek.yani en azından hafta da 1 balık.haftada 1 kez et köfte yada tavuk yemeli.bol bol su (günde en az 2 lt.)taze sıkılmış meyve suyu.taze sebze meyve ..süt ürünleri.ayrıca destek olarak fındık fıstık ceviz badem antep fıstığı gibi çerezler .kuru kayısı ,kepek ekmeği haftada 3 kezden fazla olmamak şartıyla maden suyu..bunlar tavsiye edeilen beslenme şekli.ama sen doktoruna sor bunlar bana tavsiye edildi doktor tarafından ..şimdiden bilgin olsun hamileliğin boyunca bunları bol bol tüket dedi.sende ye bunları canım hem sağlıklı hemde bebeğe faydalı besinler bunlar.sanada mutlaka söyler doktorun. bu arada doktorumun uyardığı noktalarda var çiğ et gibi yiyecekler çiğ köfte salam sosis iyi pişmemiş et.iyi pişmemiş yumurta ve pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerini asla ve asla yeme dedi. umarım faydası olur sizlerede. kaydirigubbakcemile5

Bol balık yemek bebeğin uzun olmasını sağlıyor

12 bin kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre hamileliğin son aylarında bol bol balık tüketen kadınların bebekleri, diğerlerinden daha uzun boylu ve kilolu olarak doğuyor. Hamileliğin son aylarında anneleri bol bol balık tüketen bebekler, diğerlerinden daha iyi gelişiyor. Britanya'da Bristol Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarının 12 bin kadın üzerinde yaptıkları araştırma, balığın ceninleri büyüttüğünü gösterdi.

Uzmanlar, kadınlardan gebeliğin 32. haftasından itibaren ne kadar balık tükettiklerini kaydetmelerini istedi. Bu kayıtlardan yola çıkılarak kadınların, sağlığı olumlu etkileyen Omega 3 yağ asidi tüketimleri hesaplandı. Bilim adamları, çok balık tüketen kadınların bebeklerinin az balık tüketen kadınlara oranla daha büyük olduklarını, balığın ceninin büyümesi üzerinde olumlu etki yaptığı gözlendi. Normalde 10 bebekten biri küçük doğuyor, ancak balık tüketmeyen kadınlarda bu sayı sekizde bire çıkıyor. Araştırma ekibinin başkanı Dr. Imogen Roberts, balığın içindeki Omega 3 yağ asitlerinin kanı daha akışkan hale getirdiğini, rahimdeki kan dolaşımının böylece hızlandığını, bunun da bebeklerin gelişmesine olumlu katkı yaptığını söylüyor. Bu nedenle gebe kadınların haftada iki öğün balık yemelerini salık veren Dr. Roberts'a göre, doğum sırasında normal kilonun altında olan bebeklerin 40 yaşından sonra kalp, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklarla karşılaşma riski daha yüksek.

Balığın, hamilelik süresini uzatmadığına dikkat çeken uzmanlar, doğrudan alınan balık yağının ise hamilelik süresini uzattığını, ancak kilo ve boyu etkilemediğini belirtti. Ancak gebelerin, yüksek miktarda civa içeren kılıç balığı, köpek balığı ve ton balığından uzak durmaları gerekiyor.

Gebelikte beslenme önerisi
Hamileler ve süt veren annelerin haftada 4-5 kez balık yemesi gerektiğini, balık yenmediği günler Omega-3 yağ asitleri içeren besinlerin alınmasının önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Demir, balığın kızartma şeklinde değil, ızgara ya da buğulama olarak tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Ayrıca her sabah kahvaltıda 2-3 ceviz yemeyi öneren Prof. Dr. Demir, şöyle devam etti:
“Doğum sürecinde bu besinleri tüketemeyen gebeler, özellikle gebeliklerinin ikinci yarısından itibaren Omega-yağ asidi içeren ilaçlar kullanabilirler. Burada önemli olan, balık karaciğerinden hazırlanmış ürünleri kullanmamaktır. Bunlar yüksek dozda A vitamini içerdiğinden bebek üzerinde olumsuz etkilere neden olabilirler.”

selam kızlara.s. benide listeye eklermisiniz.son sat tarihim 14 ocak tahmin edilen dogum 21 ekim.12 mart ta doktora gidicez inşallah bebişimin kalp atısını dinlicez.cok korkuyorum umarım her sey yolundadır kalp atıslarını duyabılırız:Saruboceq:

cig köfteyede bayilirim :)). valla doktorumdan duymadiklarimi senden duydum cok sagol canim. aslinda doktorlarda kesin böyle beslenme listesi gibi bisey olmali hamileler icin. bi sorim bakim bende :CüvCüv: bu resme bayiliyorum :))

zeytinim paylaşımın için çok teşekkür ederim tatlım. :1hug:

ayyy canimmm ayniyiz seninle. benimde sat 14 ocakti. bu korkular normal canim bendede oldu duyar duymazda öyle bi rahatladimki sanki dünyam kapkaraydi birden aydinlandi cok sükür. ilk resminide cektirdik :))) ayni ben :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

cig köfteyede bayilirim :)). valla doktorumdan duymadiklarimi senden duydum cok sagol canim. aslinda doktorlarda kesin böyle beslenme listesi gibi bisey olmali hamileler icin. bi sorim bakim bende :CüvCüv: bu resme bayiliyorum :))

canım sakın çiğ köfte yeme.bebişe geçen hastalık kaparsın.toxoplazma testi bu yüzden yapılıyo hayvanlardan iyi yıkanmayan sebze ve meyveden ve çiğ yada iyi pişmemiş etten geçen bir hastalık..hamilelerde bebeğe bile geçen çok kötü bir şey sakın arkadaşım yeme çiğ et.meyve sebzeyide bol suyla iyice yıka ve sakın evcil de olsa hayvanlara fazlam yaklaşma.evinde kuş bile olsa hayvan besleyenlerden uzak dur.

Kıslar bende çigköfte çok severim daha dün akşam yedim ama artık saglık bakanlıgı kurallarına göre çig köteye et koyulmuoyo biliosunuzdur sadece bulgur ve baharat içiniz rahat olsun

cok sevindim senin için Fatoş:))umarım haftaya bende duyarım bebişimin kalbini:)!!
29 yasındayım canım sen kac yasındasın?

:CüvCüv:
MERHABAAA arkadaslar nasilsiniz bugun ??????? ben yeni kalktim yine :)))) uykucunuz geldi ama birazdan ütü yapacagim malum evin isleri beni bekliyor aksama yemek falan gun hemen bitiyor benim icin :)) bu arada calisan annelerimize kolaylik diliyorum ben bu hamileligimde calismamaya karar verdim ve evdeyim en iyisi boyle stresten uzak kalmak hem anne hem bebek icin önemli ama sartlar itibariyle calismak zorunda olan annelerede ALLAH kolaylik versin kaydirigubbakcemile5

canim bunlar guzel bilgiler tesekkürler ekledigin icin , balik yemegi bende severim taze taze olunca :)) en cokta cuprayi seviyorum , deniz baligi guzel oluyor benim kaldigim ulkede göl cok oldugu icin en cok ta göl baligi oluyor ama sevmiyorum deniz baligi buldugum an aliyorum Türkiye de olsaydik hele karadeniz de oh oh ne guzel olurdu hergun balik yerdim sanirim balik mevsimininde son gunleri aman degerlendirin bol bol yiyin hamisler :)))kaydirigubbakcemile5

Alaraaa hosgeldin , tebrik ederim ALLAH tamamina erdirsin canim , bu arada senle yasitiz :))kaydirigubbakcemile5

tesekkur ederım ilkaya.s. seni de tebrik ederim canım:)) inşallah hamileliğimizi sorunsuz, keyifli gecirir bebişimizi saglıkla kucagımıza alırız:Saruboceq:
senin bebiş kac haftalık?

cnm hoşgeldin aramızaaaaaa.s.

cnm bu günlerimizi iyi kullanmalıyız malum bebişler doğunca belkide hiç uyuyamıyacağız....bence keyfini çıkarr bu döneminnn...:asigim:
benide bıraksalar uyuycamda kızım ve ödevlerii ve dediğin gibi evv bana bakıoookafamçokkarıştı

alaraa benim bebegim 8 hafta 3 gunluk , yani doktor terimine gore 9 haftanin icerisindeyiz ayin 16 sinda ikinci randevumuz var doktorda ilk randevumuz 13 subattaydi bebegi gorduk kalp atislarini dinledik , simdi ikinci randevuyu bekliyoruz insallah hersey yolundadir ALLAH hayirlisi ne ise onu versin tek dilegim saglikli bir sekilde dogmasi , sayet benim ikinci hamileligim ilk bebegim 6 aylik dogdu ikinciyide erken dogurma riskim %25 ila %50 en buyuk korkum bu ALLAH kimseye yasatmasin gercekten cok zor bakalim insallah hayirlisi olur ve bebeklerimiz saglikli bir sekilde gununde zamaninda dunya ya gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…