2009 Ekim Anneleri

:))) bide baya soguk sanırım patronum kışın bile odasında soguk klima açar soguga bayılır siz alışmışınızdır tabi:)

Bölge ye göre iklim farki oluyor fakat benim kaldigim yerde öyle soguk falan pek olmaz bol yagmur yagar o baska biz alistik yagmura ama havasi temizdir oyle bunaltici rubetli nemli degildir havasi , yuksek bolgelerde biraz daha serindir ama dondurucu soguk hic gormedim , gerci bu yil cok kar yagdi yillardir ilk defa bu kadar cok kar gordum :))

şekerler yaaa bu mide bulantısı mahvetti beni elma ile ömür geçer mi yada zeytinle başka bişi yiyemiyom...

şekerler yaaa bu mide bulantısı mahvetti beni elma ile ömür geçer mi yada zeytinle başka bişi yiyemiyom...

ben dun gece fekalet bir gece gecirdim canim simdi bulantisi olanlari daha iyi anliyorum , 8 hata 4 gunluk hamileyim 4 kez bulantim oldu oda hep geceleri oldu ama dun gece kendimden gececek kadar kotu istifar ettim , ama migden bulaniyorsa surekli benim annem boyle yagsiz seyler ye demisti mesela gun icerisinde leblebi varya ondan ye :)) migdeni bastirir hava guzelse temiz havada yürüyüs yap bunuda doktorum önermisti eger migde yanmasi da oluyorsa kesinlikle asitli bir sey yeme elma bile migden de asit yapar portakal gibi , muz ye yumusak yagsiz olan seylerden ye benim bir arkadasim gecen yil dogum yapti 1 yasinda cocugu var ama arkadasim yazik 9 ay boyunca birsey yiyemedi ekmek haricinde birsey yiyemedi oda ekmek ve leblebi yiyordu ama bebegi saglikli bir sekilde dogdu doktorun verdigi vitaminleri al insallah 10 haftadan itibaren yavas yavas azalir tatlim genelde boyle diyorlar ama cok kotu oluyorsan doktora git belki bir surup falan verir ALLAH yardimcin olsun

slm kısslar nasılsınız bugün...benim midem bugün biraz daha ii gibi şükürler olsun...sabah kötüydüm ama şimdi rahatım..aman nazar degmesin :))) diğer sayfalarda testlerden falan bahsetmişsiniz.ne zaman yapılıyor bu ikili 3 lü testler tam olarak ????

Arkadaslar folik asid kullanan varmi hala ? ben 6 hafta kullandim sonra elevit almaya baslayinca biraktim doktoruma da danismadim 16 sinda randevum var ama elevit icerisinde folik asid mevcut oldugu icin biraktim , ne kadar dogru yaptim bilmiyorum , sizler arasinda devam eden varmi ?

a,selam canim hosgeldin , gecmis olsun , sen bari rahatlamissin guzel bir haber nazar degmesin canim , ikili test 11 ila 14 hafta arasinda oluyormus 3 lu test 16 20 hafta arasinda oluyormus canim , simdi birde 4 lu test cikmis sanirim 3 testin yerini alacakmis ayin 16 sinda ben doktoruma danisacagim artik bu 4 lu test neymis ne zaman yapilirmis en dogru bilgiyi doktorlar verecektir bizlere , insallah testlerden sorunsuz cikariz simdi endiselerimizden birisi bu

ben de elevit kullanıyorum ama folık asıtı bırakmadım..cünkü elevitin içinde 0,8 mm folık var ama normal degeri 5mm.yani ben de tam olarak bilmiyorum ama ben bırakmadım haftaya doktora gidecem soracam ben de bırak derse bırakacam..

ilkay ve fatoş bende doğma büyüme baselliyim daha öncedede söylemiştim gerçi
bu sabah sütlü msır gevreği yedim süt içmek için bi yol sade süt içemm şuanda dehşet bulantım var
şaftı kayık bi şekilde yatıyorum pazartesiden beri ayran içebiliyorum ve kivi yiybiliyorum dehşet aç hissediyorum kendimi umarım yakın bi zamanda canım bişi çekerde yerim

evet canım yaa benim de tek derdim şimdi bu testler...Allah ın izniyle sorunsuz cıkarız su testlerden. :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

maşallah sana ve bebeğine seldus
2li test 11-14 haftalarda yapılıyor, 3lü test 16-18 haftalar arasında (3lü testininkinden çok emin değilim)
doktorun zaten seni yönlendirir cnm mrk etme...

cnm bende senin gibiyim...
doktorum elindeki folik bitince daha alma dedi günde 1 tane elevit e başlattı...
yaklaşık 20 gündür sadece elevit içiyorumyerimseniben

ben folik asiti hiç kullanmadım anne olmayı düşünmüyordum hamil kalınca elvite başladım eczacımın yönlendirmesiyle bide şimdi bulantıdan bişi yiymiyorum korkmaya başladım gelişemez fln diye:çok üzgünüm:

kızlar geçerken topiğinize uğriim dedim daha hamileliğin başında testlerden şikayet ediosunuz ohooooooooooooooooooooooooooooooo ben 1 ay sonra dourucam hala testlere devam hiçbir zaman testler bitmio beklemeyin boşuna zaman geçtikçe görürsünüz. neyse bu arada elevit içmeye başlamışsınız bu da demek oluoki çok kısabir süre sonra iştahınız açılmaya başliicak. benden size öneri ilk 4 ay kilonuzu sabit tutun çünkü 5-6 aylardan sonra her hafta tartıya çıktığınızda ohaaaaaaaaaaaa diye bağırdığınız anlar olacak bir çoğunuzu doktorunuz azarlayacak. spor yapmayı ihmal etmeyin tabii düşük tehlikeniz yoksa. ben hala spor yapıorum şuan zorlansamda sonuna kadar yapıcam. bu hem sizin dolaşım sisteminizdeki bebeğe zararlı fazla tuzu ve atıkalrı terle atmanızı sağlar gebeliğin ilriki dönemlerinde vücudunuzun ödem yapmasını engeller. şuan vücudu ödem yapmış birçok arkadaşımız var nisan annelerinde, bir kısmı yürüyemiyor bile ağrılarından. bol su için çünkü bebeğiniz amniyotik sıvının içinde ve bu sıvı 2 saatte bir kendini sizin aldığınız sıvılarla yeniliyor ayrıca insan vücudunun yüzde 70 inin sıvılardan oluştuğunu varsayarsak bebeğiniz için en önemli şeyin sizin su içmeniz olduğunu görürsünüz. benden size tavsiye bu kadar şimdilik. inşallah hepiniz kazasız belasız hastalıklardan stresten uzak rahat bir hamilelik geçirerek bebeklerinizi kucağınıza alırsınız.

bu arada şimdi okudum gebelikte folic asit doktor önerisine göre8 yada 12. haftaya kadar kullanılıyo bebeğin omurilik gelişimi açısından hayati önemi var ama daha sonra elevitin içerdiği folik asit miktarı yeterli.

slm kızlar ben folibolu ve eleviti bi arada kullanıyorum doktorum elevitiyeni verdi. folibol bitene kadarda kullan bitincede alma dedii.... demir ilacı verdiii bide sabah miğde yanmasına şuruppp

hosgeldiiin aramıza yaa ne güzel sen yüzmüş yüzmüş kuyruguna gelmişssin..Rabbim hayrlısıyla bebegini saglıklı sıhhatlı kucagına almayı nasıp etsin insallah...ama yazdıklarını okuyunca korkmaya basladımben şimdi..bulantılardan kal geldi artık gecsin diye sabırsızlıkla 12. haftayı bekliyorum...insallah sorunsuz atlatırız arkadaslarım ve ben senin gibi sona varırız hayırlısıyla..:1hug::1hug:

cicekcim teşekkürler ne güzel aydınlatmışsın bizi
yanlız benim merak ettiğim bişi var ben bukadar testlere karşıyım mecbur değiliz değilmi yani isteğe kalmış bişiymi bunlardan geçmek?

Canım sen hala doktora gitmedinmi hiç görmedinmi bebişini :uhm:

kızlar doktorların önerdiği herşeyi yaptırın derim ben bu şekilde birçok şey önceden görülüp çaresine bakılıyo. artık o yüzden kadınlar nurtopu gibi sağlıklı bebekler doğuruo eskisi kör topal doğmuyo bebekler herşeyin çözümü anne karnında. O yüzden ne gerekiyorsa yaptırın belki biraz sıkıcı ama olsun. tembellik yok anne olucaz 3 lü test yaptırıosunuz sanırım bundan sonra bitane daha testiniz olucak. sonra her ay kan ve idrarınız alınacak rutin kontroller devam 20. haftadan sonra ayrıntılı ultrasona gideceksiniz bu biraz uzun sürecek bebeğin kalp kapakçıklarından minik ayak parmaklarına kadar herşeyi ayrıntılı göreceksiniz bu bebeğin iyilik durumunu kesinleştirecek. ondan sonra şeker yüklemesi var 26. haftada. ne yazıkki bir kısmınızda gebeliğe bağlı şeker çıkacak. dietler falan filan derken zaten biyerden sonra haftalar çok hızlı geçiyo en son zamanlarda da nst denen bişeye bağlanmaya başliicaksınız göbeğinize 2 kemer bağlicaklar yarım saat bekliceksiniz her seferinde bu kasılmalarınızı ölçecek:) ve ennn sonunda doktorlar çatı muayenesi adı verilen iğrnç şeyi yapacak yani elle muayene ama ona da alışıo insan:) şimdilik bu kadar.

sormak sitediğiniz bişey var mı bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…