2009 Ekim Anneleri

slm kızlar bende az once dr dan geldim dusuk tehdidimiz hala devam ediyor ama bebiste buyumus saglıklı gozukuyo dedi dr amcası haftaya tekrar kontrol var kabızlık icin ilac verdi dua edin kızlar bana bebegim bırakmasın beni:Saruboceq:

çiçek süpersin çoooookkk teşekkürler sen anlat nasıl beslenelim neler yapalım nelerden kaçalım spor dedin mesela ne tarz sporlar öneriyorsun bu evrede biraz daha anlata.s.a.s.:1hug::1hug::asigim: :asigim: :asigim: :asigim::asigim:

canım benim dualrım seninle ve tüm anne adaylarıyla...insallah hayırlısıyla kucagımıza saglıklı sıhhatli alırız bebişlerimizi...senin neden düşük riski vardı ki canım?

cicekcicek , merhaba ALLAH tamamina erdirsin bebegini saglikli bir sekilde kucagina alirsin insallah , umarim bizde insallah guzel bir sekilde 35 haftaya geliriz , guzel tavsiyelerde bulunmussun tesekkür ederiz

görmedim..korkuyorum..

kız niye neyden korkuyorsun ii düşün ii olsun insallah.. korkma kuzum bence bebişin de sen de saglıklı sıhhatlisiniz ve insallah ekim de kucaklarımıza alacaz bebişlerimizi...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::1hug:

cicekcim teşekkürler ne güzel aydınlatmışsın bizi
yanlız benim merak ettiğim bişi var ben bukadar testlere karşıyım mecbur değiliz değilmi yani isteğe kalmış bişiymi bunlardan geçmek?

Ben seni anlayamadim canim :uhm: nasil olurda testlere karsiyim diyorsun ????? sen meslek psikolog olarak yaziyor simdi ben celiski duymaya basladim !... belli bilgilere senin daha yatkin ve daha bilincli olup pozitif düsünmen gerekmiyordu , sonuc itibariyle psikoljie okumak tibbin bir yarisi , ben acikcasi senden bizlere ruhsal anlamda destek olamani düsünüyordum aldigin egitim geregi , oysa sen test yaptirmak bile istemiyorsun ? ben cok sasirdim simdi korkun nedir ? paylasmak istermisin canim , bu testler ne kadar önemli bebegin gelisimi acisindan eger herhangi bir sorun varsa bunu önceden ögrenmek ona göre önlem almak tedavi görmek gerekiyor , ALLAH hepimize saglikli dogumlar nasip etsin tek dilegim bu ama bence senin düsüncen yanlis geldi bana doktoruna danis hayatim en dogru bilgiyi yine o verecektir :CüvCüv:

a,selam canim , korkma korkuyla bir yerede varilmiyor zaten hayirlisi olsun ,biraz dinlen bence yat yorma kendini bir kac hafta sonra bu tehlikeyi insallah atlatirsin , kabizlik sorunun varsa kuru erik yesen sabahlari ac karinina iyi olur cunku ilac bence son care saglik olsun canim ALLAH im bebegini sana bagislasin

aybike neden korkuyorsun anlamadım testlere karşıyım diyorsun pek anlam veremedim açıkçası .
bugün doktora gideceğimiz için eşimle sabah 6 da kalktık heyecandan uyuyamadık bebeği göreceğiz diye. bana 4 hafta sonra gel dedi 4 haftada iyimi değilmi ben meraktan patlarım diye düşünüyorum yani senin hala görmemiş olman şaşırttı beni

cicekcim teşekkürler ne güzel aydınlatmışsın bizi
yanlız benim merak ettiğim bişi var ben bukadar testlere karşıyım mecbur değiliz değilmi yani isteğe kalmış bişiymi bunlardan geçmek?

hmm tabi mecbur değiliz canım istersen yaptırma hatta dra gitmek zorunda bile değiliz benneyaptımkibenneyaptımki

ama bence yaptırmalısın en azından Allah korusun ama sağlıksız bir bebek dünyaya getireceksen buna hazırlıklı olur nasıl bir yol izlemen onu nasıl yönlendirmen geretiği konusunda araştırma yapabilirsin ..

bence drlar bebeği ultrasonda görmek için değil bu gibi testleri yaparak sağlıklı olup olmadıklarını öğrenmek için varlar..

ilk gebeliğimde drum bana şöyle demişti ki kendisi türkiyenin en iyi üni.lerinden birinden mezun olmuş amerikada master yapmış birisi
"biz drlar sizin durumunuzdaki kişiler için varız .çünkü aslında o kadar muhteşem bir sistem ki hamilelik herşey yolunda gittiğinde bize ihtiyaç yok.mesela beni annem evde doğurmuş ama önemli olan testleri yaparak sağlıklı bir bebeğin olup olmadığını öğrenmek"

bu arada ilk gebeliğim anembriyonik gebelikti lütfen testlerini ihmal etme bununla ilgili kuşku bile duymaa.s.a.s.a.s.:asigim::asigim:

a.sa.sa.s.a.s.a.s.

ben 6 aya kadar eliptik bisiklete bindim şimdi yürüyüş yapıorum zaten havalar da düzelio oh bebekcik oksijen alıo. nasıl olsa hamileyim canım çekio die çok yağlı yemekler yağlı tuzlu çerezler hamurişi fazla tatlı yemeyin çünkü tatlı tatlı yemenin hamileliğin ilerki döneminde size kötü kısıtlamalar olarak geleceğini ve bu tür besinlerin kuzucuklara bi faydası olmadığını yalnızca size fazladan kalça basen ve yan yağlar olarak geleceğini bilin. yani doğal beslenin bol sebze meyve yağsız etler özellikle yumurta yiyin sütünüzü sakın ihmal etmeyin. fazla kilo almak istemiosanız light sütlerde hem kalsiyum miktarı normal sütten daha fazla hemde bayağı az kalorili bol bol light süt için. zaten bi süre sonra doktorunuz muhtemelen demir hapı ve magnezyum verecek. magnezyum çok gerekli bi süre sonra kemikleriniz ağrımaya başlıyo çünkü bebek sizin kemiklerinizden kalsiyum ve magnezyum sömürücek:) ben 11 kilo aldım 1 kilo daha alır doğururum heralde. doumdan hemen sonra 6 kilosu kesin gidio. geri kalanlarda gider bi şekilde. aman etrafınızdaki sen 2 canlısın ye diyenlere fazla kulak asmayın çünkü içerdeki canlı minicik her halikarde beslenio o:) daha ben aklıma gelen şeyler olursa yazarım size güzeller

şekerler yaaa bu mide bulantısı mahvetti beni elma ile ömür geçer mi yada zeytinle başka bişi yiyemiyom...

gizemcim bende aynen senin gibiyim sadece elma yiyebiliyordum dun elmayi yiyip istifar edince ondanda tiksindim...ac kalicam anlasilan:çok üzgünüm:

çiçekçim sana öncelikle hayırlı doğumlar dilerim az kalmış artık
gerçekten çok güzel bilgilendiriyorsun canım teşekkürler bizi unutma arada gel bilgilendir bizi olurmu yerimseniben

kızlar bi de testlere karşı çıkmayın bizim nisan annelerinin içinde 19 haftalık bir anne adayımız vardı bu ayrıntılı ultrason sonucu bebekte anormali görüldü hastanede kurul toplandı anne çok zor bir karar vererek bebeğini aldırdı. bebek doğsaydı 3-5 yıl içinde kucağında ölecekti. bunun önüne geçilde tamam anne üzüldü ama 3-5 yaşında büyüttüğü evladının kucağında ölmesi kadar değil. o yüzden her test önemli lütfen testlerinizi yaptırın ilerde Allah korusun pişmanlık yaşamayın.

çiçekçim sana öncelikle hayırlı doğumlar dilerim az kalmış artık
gerçekten çok güzel bilgilendiriyorsun canım teşekkürler bizi unutma arada gel bilgilendir bizi olurmu yerimseniben

olmaz mı kızlar yeterki siz isteyin ben gelir arada bi hal hatır sorarım size:) zaten sormak istediğiniz bişey olursa bizim tpiğe gelirseniz yardımcı oluruz.
hah bu arada biz nisan anneleri olarak arda bir buluşuoruz yani hepimiz birbirimizi çok iyi tanıyoruz artık bence sizde ayda bir buluşmalar ayarlayın bi süre sonra kardeş gibi olursunuz. bizden biri 2-3 gün foruma girmezse arıyoruz soruyoruz iyi misin die:)

çok haklısın ama insan yaşadıklarından ne yazık ki çok kolay etkileniyor
benim bu testlere girmemle alakalı girdaplarım var ne yazıkki ve bunun için korkuyorum
eğitimime gelince terzi kendi söküğünü dikemezmiş
tam da korkumun sebebi bu işte ya bişey varsa kısmı doğuma kadar bynimi felç eder bu düşünce..
bugün çılgın sedatı izledim bi kanalda rahatsız bebeğinden bahsediyordu saatlerc ağladım
korkuyorum keşke yükleneceğinize biraz anlaşıylı davransaydınız:çok üzgünüm:

işte arkadaşım büyük konuşmak istemiyorum ama ben bunu yapamam
buyüzden de bişiler duymaya cesaretim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…