2009 Ekim Anneleri

canım doğru söylüyosun testler çok öneml.bu arada bize verdiğin güzel bilgiler için çok teşekkür ederim.aklına yeni bilgiler geldikçe yaz bize.öpüyorum.sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallah

kizlar midem cok berbat hala yaa sabahlari ve oglenleri cok fena oluyorum midemde biseyler kayniyor resmen...

ay ben işte bundan çok korkuyorum Allah kimseye yaşatmasın hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah

kızlar nasılsınız selamlar herkese.tam bir saat tir geçmişi okudum ne kadar çok yazmışsınız okurken yoruldum walla.ama iyi oluyo geçmişi okumak. arkadaşların bilgi paylaşımlarını okumuş oluyoruz. ben iyiyim allaha şükür.ilk günden beri iyi gidiyorum .aman nazar değmesin daha hiç mide bulantısı kusma gibi şikayetlerim olmadı.sadece yemek yiyemediğim için halsizlik var o kadar.evde olduğum için bol bol dinleniyorum.umarım mide bulantısı ve kusma gibi şikayatleri olan arkadaşlar düzelirler.

kızlar ben haftasonu nete giremiyorum herkese iyi haftasonları dilerim.
pazar günü mevlüd kandili kandiliz mübarek olsun arkadaşlar bu kandil bol bol dua edelim bebişlerimize sağlıkla kavuşmak için. Şeniz

kızlar ben haftasonu nete giremiyorum herkese iyi haftasonları dilerim.
pazar günü mevlüd kandili kandiliz mübarek olsun arkadaşlar bu kandil bol bol dua edelim bebişlerimize sağlıkla kavuşmak için. Şeniz

amin canım :Saruboceq::Saruboceq: allah dualarımızı kabul etsin.hepimiz sağlıkla hayılısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah.

canim ben sana kizdim çünkü belli bir egitimden gecmissin bunun bilincinde olman gerekiyor , ama asla seni üzmek degildi niyetim özür dilerim korkun senin sorun cikmasi degilmi ? bu hepimizin korkusu endisesi her anne adayi korkar herseyin yolunda ilerlemesini ister , bugun elimizde artik belli imkanlar var sükür bunu degerlendirmekte bizim görevimiz , bu demek degilki doktora gidip testlerden gecip hic bir sorun yasamadan dogum yapacagiz !,,, dogum yapsak dahi dogumdan sonra tehlikeden kurtulmus olacagiz hayatta asla hic birseyin garantisi yoktur , ben ilk hamileligimde hersey normal guzel giderken ustelik o donem ben calisiyordum stresli bir gorevim vardi ayrica egitime devam ediyordum belki anlayamadim farkina varamadim bilemedim aniden erken dogum gerceklesti , doktorum dahi sasirmisti ama olan olmustu ALLAH kimseye yasatmasin dogumdan sonra olabilcek koplikasyonlar riskler devam ediyor , benim oglum canim 6 aylik dogdu dogumdan bir kac hafta sonra yeterli oksijen almadi kuvozde ve suan benim oglum yuruyemiyor 6 yasinda özel okula gidiyor okumayi dagi söktü ben buna sükrediyorum canim benim ALLAH insanlara asla kaldiramayacagi yükü vermez ben asla yakinmadim asla isyan etmedim yasadigim müdettce oglum icin elimden geleni yaparim , benim tek üzüntüm ilerde kendisinin bu duruma üzülecek olmasi , ablasi hayat dolu bir cocuk cok yakisikli ve güzel onun bir gulusu dunya ya bedel , daha da kötü olabilirdi ama benim bu durumum hamilelikte olan birsey degildi testlerimiz temizdi tamamen erken dogumdan kaynaklanan bir durumdu , ama 9 ay dogupta anne karninda sorunla karsilasip dogum esnasinda veya sonrasinda engelli veya baska hastaliklari cikan bir cok cocuk var , doktorlar % 80 herseyi görebiliyor bazende göremeyebiliyor ALLAH in taktiri , fakat elimizde imkan varken hamilelik döneminde bebekte herhangi bir sorun varsa doktor bunu tespit etmisse ona göre önlem almakta yarar var arkadasimizin dedigi gibi hamilelik te sorun varsa o bebegi aldirmak gerekiyorsa o an üz!lmek le sonradan üzülmek daha kötü testleri yaptirin , ALLAH kimseyi zor duruma zor kararlara mecbur kilmasin hamilelikte ve sonrasinda evlat acisi yasatmasin canim , saglik herseyden önemli ALLAH saglikli bir sekilde yasamayi nasip etsin :Saruboceq:

herşeyin ALLAH tan olduğuna inanıyorsak sorunlu bile olsa onun yaşamına son vermek bize düşmez
tabiki bebği görmeye gidicem korktuğum için yanlız gitmek istemiyorum eşimi bekliyorum
burda hiç kimsem yok ilk evlendiğimde tek başıma kadındoğumcuya gitmiştim mantarım vardı özel hastane olmasına rağmen ordaki tutumları beğenmedim Türkiyede doktora giderkn çok ürküyorum tövbe ettim tk gitmemeye boşuna evham yapıyorum belkide kimseyi kırmak dğil niyetim hepinize saygı duyyorum fakat rica ederim büyütmeyin düşüncemi

bi yakınımız hamileyken testlerde bbklerinde ur göründü amerikaya gitti ordada aynı sonuç
herkes başını yedi kadının aldır da aldır diye o 9 ay boyunca hep dua etti kuranlar okuttu hiç durmadan şuan çok sağlıklı ikizleri var beni o etkiledi diyebiliirim 9 ay kabus tu benim için dedi silinmiyor böyle şeyler
yoksa ben istemem mi kalp atışını dinleylim nasıl bişymiş görelim dediğim gibi en yakın zamanda gidicm
1-2güne kalmaz inş.

Tamam canim madem oyle saygi duyarim benim niyetimi yanlis anlmadin umarim mevlam neylerse guzel eyler insallah hersey guzel olur

Valla masallah kizlar oku oku bitiremedim haftaya iki sinavim var hergun 2 saatimi burda geçiriyorum. Çok güzel bisey burada paylasmak bilgilerimizi uzuntulerimizi endiselerimizi sevinçlerimizi degilmi?... Allah herkese saglik sihhat versin ve saglikli ve hayirli evlatlar nasip etsin bizlere. Benim sabahlar mide bulantilarim ve aksamlari mide yanmalarim devam ediyor. Bakalim pazartesi günü ilk kez çocuk hastanesine gidip orda ilk kontrolden geçecegim ama bunu hemsire yapacakmis daha sonra dr'a randevu-verecekmis durumuma göre. Bende cok merak ediyorum daha hic bisey bilmiyorum guzum hakkinda insallah hersey yolundadir. Kendinize ve meleklerinize iyi bakin kaydirigubbakcemile3

Anne Adaylarına Beslenme Tavsiyeleri
Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesinin annenin sağlığı ve beslenmesi ile doğru orantılı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Yıldız Arslan, "Anne adayları, ilk aylarda görülen bulantı ve kusmaya karşı, galete, grisini, peynir ve salatalık tüketmeli, çok yağlı, bahartlı, kükürtlü yiyeceklerden uzak durmalı" dedi.

Gebelik öncesi vücudun besin ihtiyacını dengede tutmanın, aynı zamanda bebeğin normal büyüme ve gelişmesini sağlamak için önemli olduğuna dikkat çeken Fatma Yıldız Arslan, "Besin gereksinimini karşılamak, bebeğin gelişiminin yanı sıra anne sağlığı içinde önem taşıyor. Artan protein ve enerji gereksinimi, hele hele de ağır işte çalışan kadınların da ihtiyacı olan besinlerin karşılanamaması annenin zayıflamasına neden oluyor. Gebelik döneminde bebekte demir ve kalsiyum gibi mineraller depo edilir. Dolayısıyla annenin bu minerallere gereksinimi artar" diye konuştu.

SAĞLIKLI BESLENMENİN FAYDALARI
Arslan, anne adayının doğru beslenmemesi durumunda düşük ağırlıklı doğum, ölü doğum, bedensel ve zihinsel özürlü doğumlar ve düşükler gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Kendi sağlığında da kansızlık, tansiyon problemleri, su tutumunun artması, kemik ve diş problemleri, zayıflama ve aşırı kilo alma gibi problemler görülüyor. Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için, normal sınırlar içerisinde kilo almak, doğum sonrası formu korumak için dengeli bir beslenme alışkanlığı şart. Bu tür dengeli beslenme alışkanlığı ile gebeliğe has şikayetlerde azalma, bebeğinizin istenen kiloya ulaşması, rahat bir doğum ve loğusalık dönemi geçirmek, doğum sonrası sütün yeterli ve kaliteli oluşabilmesi, gebelik ve emziklik dönemlerinde sık görülen Demir Eksikliği anemisi gibi şikayetlerin azalmasını sağlar" şeklinde konuştu.

Diyetisyen Arslan, normal kilodaki bir anne adayının gebelik sırasında ortalama 9 - 13 kilogram arasında almasının uygun olduğunu belirterek, "Gebeliğin ilk üç ayında kilo alımının 0.5 - 1 kilogram, son aylarına doğru da 1 - 1.5 kilogram arasında olması gereklidir. Eğer anne adayı zayıfsa bu ortalama 14 - 16 kilogram, kilolu ise ortalama 5 - 6 kilogram olabilir" dedi.

ANNE ADAYLARINA TAVSİYELER
Diyetisyen Arslan'ın annelere yönelik tavsiyeleri ise şöyle:

"Düzenli beslenin ve yemek saatlerini aksatmayın. Günde en az 15 dakika-yarım saat arası yürüyüş yapın. Yemeklerden sonra bir süre dinlenmeyi unutmayın. Özellikle ilk aylarda sık görülen bulantı ve kusma durumlarında galete, grisini, peynir, salatalık gibi besinler fayda sağlayacağı için tüketmeye özen gösterin. Çok yağlı baharatlı, kükürtlü, kokulu (lahana, karnabahar, pırasa, kereviz gibi)yiyecekler bulantı ve kusmayı artırabileceği için bu besinleri ayrı bir yerde pişirin veya yemeklere azar azar ilave ederek hazırlayın. Makarna, sebze gibi yiyecekleri haşlandıktan sonra suyu dökülmeden tüketin. Hazır gıdalardan kaçının (hazır çorba, hazır meyva suyu vs.). Doğal besin tüketin. Mevsimi olmayan sebze ve meyvelerden kesinlikle uzak durun. Bu dönemlerde sık görülen kabızlığın önlenmesi için bir bardak ılık suyun içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edip için. Kayısı, erik veya bu meyvelerin marmelatlarından tüketin. Ayrıca bulgur, sebze,meyve ve kurubaklagil gibi posalı yiyeceklerden yiyin. Meyveleri kabuklarını soymadan yemeye çalışın. Salam, sucuk, sosis gibi katkı maddeleri çok bulunan yiyecekleri fazla tüketmeyin. Mutlaka iyotlu tuz kullanın. Ödem, preklemsi, hipertansiyon gibi problemleriniz varsa tuzsuz yiyin. Bir günde ortalama 3 su bardağı süt veya yoğurt; 3 kibrit kutusu peynir, 1 haşlanmış yumurta; 3 köfte büyüklüğünde et, tavuk veya balık; 1 porsiyon kurubaklagil veya pilav makarna; 6 - 7 ince dilim ekmek; 3 porsiyon sebze yemeği; 3 - 5 porsiyon meyve yiyin. Kilo fazlası varsa yağda kızartmalar, hamur işleri, ağır tatlılardan uzak durun. Günde ortalama bir silme avuç kuru yemiş (fındık, fıstık, ceviz ) tüketin."
İHA

Beslenmek canlı olmanın temel gereksinimidir. Bu ihtiyaç yaşamımızın her devresinde ayrı özellikler taşımalıdır. Gebelik dönemi ise bebeğin ve annenin sağlığı açısından daha da önem taşır, çünkü bu dönemde annenin ihtiyaçları artar.

-Beslenme neden bu kadar önemlidir? Dengeli ve yeterli beslenmezsek ne olur? Almamız gereken besinlerin aksaması durumunda vücudumuzun çalışma sistemi olumsuz yönde değişir ve aksamalar başlar. Vücudumuzun büyümesi ve gelişmesi durur. Hastalıklara daha kolay yakalanırsınız. Hastalıklara yakalandığımızda ise iyileşme süremiz uzun olur.

-Beslenmenin önemli olduğunu belirtirken tabii ki dengeli bir beslenmeden bahsediyoruz. Peki, aşırı beslenirsek ne olur? O zaman da kilo alırız, şişmanlık oluşur. Daha da önemlisi ileriki yaşlarda şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi istenmeyen durumlara da kapı açar.

-Gebelik döneminde yeterli ve dengeli beslenmeniz özellikle gebeliğin ikinci yarısında çok önemlidir. Çünkü ana rahmindeki bebek, annenin aldığı besinlerle büyür gelişir. Bunun üç açıdan önemi büyüktür: Annenin sağlığı, bebeğin sağlığı ve bebeği verilecek olan sütün yeterli olması. Bu dönemde doğru beslenirseniz bebeğinizin normal bir şekilde büyüme ve gelişmesini de sağlarsınız. Ayrıca ona vereceğiniz sütün de besleyici olmasını sağlamış olursunuz.

-İlk 3 ay içinde bulantılar veya diğer sebeplerle iyi beslenme olmasa da bu bebeği pek etkilemez. İlk aylarda kilo verilse bile bebek açısından üzülmek gereksizdir. Çünkü bebek annesinin depolarını sonuna kadar kullanır ve kendinden en ufak bir fedakarlık etmez. Aslında anne ve bebek arasında ortak bir yaşam sürülmemektedir. Ortak yaşam demek ortaya gelen besinin -örneğin %90-10 oranında paylaşımı, gerekli hallerde ihtiyaç oranında paylaşımı demektir. Halbuki hamilelik döneminde -kulağa kötü geldiğini biliyorum ama- bebek tıbbi deyim ile parazit konumundadır. Tıbbi deyim ile parazitler bulundukları -tıbbi deyim ile konağın aldığı besin içinden öncelikle tüm ihtiyaçlarını karşılarlar, karşılayamazlarsa konağın tüm depolarını sonuna kadar harcarlar, annenin ihtiyacı var mı yok mu demezler. Tam bir sömürü durumu söz konusudur. Fakat 4. vaya 5. aydan sonra anne depoları yeterli olamayabileceğinden annenin besin alımı azalır ise bebek büyümesi de etkilenir, bebek zayıflayabilir. Ancak her durumda sömürü düzeni doğum sonrasında bebeklik döneminde hatta ergenlik bitene kadar ,hatta daha da uzun süre devam eder.

-Peki ya anne yetersiz besleniyorsa ne olur? Bu durumda bebek annenin depolarını kullanır. Bu durumda bir yandan bebeğin büyüme ve gelişmesi olumsuz yönden etkilenirken diğer yandan annenin sağlığı tehlikeye girer. Özellikle genç ve ağır iş yapan gebelerin beslenmelerine özen göstermek gerekir. Çünkü genç yaştaki (19 yaşından önce) anne adayı daha kendi büyüme sürecini tamamlamamıştır. Benzer şekilde ağır iş yapan annelerin, zaten çok olan enerji harcamalarına bir de gebeliğin yükü eklendiği zaman, anne kendi dokularını kullanmak zorunda kalır.

-Yetersiz beslenmenin bebeğinize zararları nelerdir? Bu zararlar, ölü doğum, erken doğum, düşük yapma ve beyin gelişiminin tamamlanamaması şeklinde sıralanabilir. Ancak, yetersiz ve dengesiz beslenen tüm annelerde bu olayların görüldüğünü de söyleyemeyiz.

-Yetersiz ve dengesiz beslenme anne üzerinde de çeşitli bozukluklara neden olur. Gebelik süresince bebek, anne zayıf olsa bile kendisi için gerekli olan enerjiyi, proteini, demir, kalsiyum gibi mineralleri ve vitaminleri anneden alarak gelişimini sürdürür. Bu nedenle annenin bu besin öğelerine olan gereksinimi artar. Artan gereksinimlerin karşılanmaması halinde, beslenme yetersizliğinin belirtileri olan kansızlık, diş çürümesi, kemik bozuklukları gibi sorunlar ortaya çıkar. Sonuç olarak anne halsiz ve yorgun düşer.

-Gebelikte istenmeyen diğer bir beslenme bozukluğu da şişmanlıktır. Aşırı beslenmeyle ilgili enerji dengesizliği oluşur ve doğumu güçleştirir. Gebelikte kilo alışını izlemek ve aşırı kilo alışını önlemek için bilinçli bir beslenme programı yapmak gerekebilir. Bu konuda doktorunuzdan yardım almalısınız.

-Gebelik sırasında neler yemeliyiz? Yukarıdaki bilgilerin ışığında gebelikte sırasında yemeniz gerekenlerle ilgili birkaç öneri verelim:

- Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peyniri belirtilen miktarlarda düzenli olarak tüketmelisiniz.

- Her gün 1 adet yumurta ve 1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil yemeye özen gösterin.

- Kuru fasulye, nohut, mercimek ve bulgur karışımı yemekleri, portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamini yönünden zengin sebze ve meyvelerle birlikte sık olarak yiyin.

- Vitaminlerin zengin kaynağı olan taze meyve ve sebzeleri her öğünde düzenli olarak tüketin.

- Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi (dayanıklılığını artırmak amacı ile eklenen) içeren besinleri mümkün olduğu kadar seyrek yiyin.

- D vitamini besinlerde bulunmaz. Ancak güneş ışınlarının doğrudan cilde yansıması ile sağlanır. Bu nedenle güneşlenmeye özen gösterin.Aksi halde D vitamini ilaç olarak alınmalıdır.

- Mutlaka iyotlu tuz kullanın. Çünkü ana rahmindeki bebeğin gelişiminde çok önemli olan, yetersizliği zeka geriliği yapan iyot, doğal besinlerle alınmaz.

- Gebe kaldığınızda, ağırlığınız normal ise her ay 1-1.5 kg. ağırlık kazanacak şekilde yediklerinizi ayarlayın. Zayıfsanız biraz daha kilo almak için yiyecek (değişik grupları temsil edecek şekilde) miktarınızı arttırabilirsiniz. Şişmansanız şekerli, unlu, yağlı yiyecekleri az yemeye çalışın.

- Kuru meyveler ve kuru yemişler yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi minerallerden de zengindir. Beslenmenize uygun şekilde, ağırlığınızı kontrol ederek tüketebilirsiniz.

- Bir hastalık nedeniyle yiyeceklerinizi ciddi bir şekilde kısıtlamayın. Bu konuda doktorunuza, beslenme uzmanınıza danışın.

- Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerlerini korumak, özellikle kansızlığı önlemek için yemeklerle birlikte çay içmeyin. Çayı ikindi ve kuşluk gibi öğün aralarında yani yemek yedikten 1-2 saat sonra açık olarak için. İçecek olarak ıhlamur nane, papatya, kuşburnu gibi bitki çaylarını tercih edin.

- Sebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama sularını dökmeyin. Kuru fasulye,nohut ve barbunya gibi baklagilleri iyice yıkadıktan sonra ıslatın.Bu suyu dökün.Ancak bebek için önemli olan bazı vitaminler içerdiğinden haşlama suyunu dökmeyin.

- Sebze ve meyvelerinizi iyice yıkayın. İlaçlandıkları için, böceği öldüren ilacın çocuğunuza da zarar verebileceğini unutmayın.

- Yoğurt, süt, pekmez, reçel gibi yiyeceklerinizi boşalttıktan sonra yıkanmış da olsa deterjan ve ilaç kavanozlarına koymayın.

- Yiyeceklerinizi hazırlarken ellerinizin temiz olmasına dikkat edin.

- Mümkünse, suyunuzu kaynattıktan sonra için.

- Sigara ve alkol kullanmayın. Sigara içilen odada oturmayın.

- Doktorunuza danışmadan ilaç almayın.

Bi kac defa ayni soruyu sordum ama kimse cevaplamadi ben yinede sorayim.aranizda akintisi cok fazla olan varmi?bende son 2-3 gundur cok fazla olmaya basladi ve koyu sari renkte.acaba idrar yollarimda enfeksiyon falanmi oldu diye dusunmeye basladim ve dr umu aramalimiyim sizce?Bne daha hic gormedim bebegimizi insallah sali gunune randevum var.nolur bana dua edin sagsalim goreyim hala cok korkuyorum goremeyecegim diye.tesekkur ederim simdiden cevaplar icin.bu saatte kimse olmuyor ama ilkay sen burdasin heralde.

insallah ters bise yoktur Allahim iyice paranoyak oldum ciktim hayirlisiyla su gunleri gecirseydik.bende bu ikili test konusnda emin degilim ama yaptircam heralde bakalim gittigimde dr sorcak buyuk ihtimalle istiyormusun diye.bugun cok fazla yurudum kasiklarim agrimaya basladi dinlenmem lazim.
tesekkurler cevap icin aybike_zehra:)

Canim bende oyle bisey yok zaten hamilelik oncesinde de boyle akinti problemlerim hic olmadi.Sende oncede var miydi boyle birsey belkide hamileligin etkisidir bilemiyorum ama doktorunu ara bence icin rahat etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…