2009 Ekim Anneleri

:Saruboceq:Meraba arkadaşalar herkesin kandili mübarek olsun .Rabbim bu gecenin yüzüsuyu hürmetine sağlıklı ve hayırlı bir şekilde evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.Rabbim evlat isteyen herkese bu gecinin yüzüsuyu hürmetine nasip etsin...

RRROSE : KAC mm idi.. doktor soyledımı? benımkıde daha ufak gözüküyorda aklım takıldı

6.5 olmuş ama kese bu bebek daha gözükmedi yolk saçı filan var ama bebeği daha görmedik canım senin kaç ?

canım benim uzaktasın ya oda dokunuyo tabi bugün gözümün önünde bi kadına araba çarptı allahtan ufak şeylerle atlattı sonra iğne için hastaneye girdim bi baktım herkes ağlıo komada annem öldü die o kadar etkilendimki ağla ağla sinir krizleri geçirdim çıktıma çıkıcama pişman oldum gittik başka yerde yaptırdık artık herşeyden etkileniyorum korkuyorum da panik atak başladı ya bebeğime bişi olcak die kendimi nasıl dizginlerim kızlar nolur yardım edin kadına önümdeki araba çarptı gözümün önünde çığlık attım ama nasıl kasıldım karnımı tutuyorum akıntım da gelmiş ben kan sandım hemen girdik bi yerde wc ye girdim baktım şükürler olsun dedim ve kadın sadece topallıyodu ve önüne bakmadan karşıdan karşıya geçti ama ben çok tepki veriyorum sinirlerim çok fena laçka hemen ağlıom herşeye

Kızlar ben de mevlit kandilinizi ve dünya kadınlar gününüzü kutlarım.Biz bu sebeple Eyüp Sultan'a gittik eşimle, fakat türbe içine girmeye izdiham nedeniyle imkan bulamadık. Avluda dua ettim ben de hem bebeği hem eşim ve kendim için.Allahım nasip et şu bebeği hayırlısıyla, zaten 9 ay sonunda stresten ölecem bu gidişle. İlk bebeğimiz düşünce buna aşırı bağlanmamaya şartlamıştım kendimi, hatta eşimi bile tembihliyordum, bak buna da birşey olursa yıkılmayacağız, çünkü hazırlıklıyız artık ve denemeye devam edeceğiz falan diyordum, bugün 2 ay doldu, ilk bebişin kalbinin durduğu güne 3 gün var, aklımı kaçırmak üzereyim, ya birşey olursa diye. ne kadar bağlanmayacağım dese de insan bağlanıyor, hayaller kuruyor işte! Eşimle konuştuk buna birşey olursa, artık doğal yollarla hamilelik denemeyeceğiz, tüp bebek yapacağız, üfff ben neler diyorum yaaa! Saçmalıyorum değil mi?????

günaydın herkeseee
kızlar hepinizin kandili mübarek olsun geç kaldım ama hafta sonu hiç nete giremedim

Günaydın güzel ekim anneleria.s. herkese bulantısız, sorunsuz bi hafta diliyorumsengözlerimebaksanab
Bende haftasonu nete hiç giremedim, hepinizin mevlit kandili mübarek olsun:Saruboceq:
kadınlar gününüzde kutlu olsunhihoyyyt
ben biraz geçmişi okuyayım, umarım güzel gelişmeler vardır...

TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU MUCıZESı
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED); Hamile ya da hamile kalmayı planlayan kadınlar için portakal suyu tüketimi, doğum bozukluklarının önlenmesinde etkilidir.

Merakla ve sabırla beklenen 9 ay. Bu ayları kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı açısından hiç kuşku yok ki beslenme kalitenize maksimum özeni göstererek geçirmek istersiniz. Bebeğin sağlıklı gelişimi için önemli bir folik asit kaynağı olan portakal suyunu gebeliğiniz boyunca elinizden düşürmeyin…

Türkiye Spina Bifida Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çocuk Cerrahı Uzm. Dr. H. Murat Mutuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada; hamilelik döneminde hücre bölünme hızının yüksek olması nedeniyle metabolizmada folik asit ihtiyacının arttığını, doğumsal anomalilerin başlıca sebeplerinden biri olan demir eksikliğinin, yeterli ve dengeli beslenme ile tamamlanabileceğini belirtti.

Hamile kadınlar günde 400-800 mikrogram folik asit almalıdır. Folik asit B9 vitamin olarak da bilinir. Bir bardak portakal suyu (200 cc.) ile gebelik döneminde günlük C vitamini ve folik asit ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir.

Ayrıca önemli bir antioksidan kaynağı olan portakal suyu, içeriğindeki bioflavin maddesi sayesinde damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelleyerek gebelik döneminde çarpıntı hissini azaltıyor, aynı zamanda içeriğindeki yüksek oranda bulunan potasyum ile de tansiyonu dengeliyor. Potasyum cildin kurumasını önleyen özelliği ile de hamilelik sırasında kadınların büyük problemi olan deri çatlaklarının oluşmasını da en aza indiriyor.

Spina Bifida Nedir?

Spina Bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Spina bifida başta myelomeningosel olmak üzere omuriliği etkileyen birçok şekilde görülebilir.

Genel anlamda omurilik, sinirlerden meydana gelmiş kapalı bir tüptür. Bu sinirler kaslarınızdaki sinirlere beyninizden gelen emirleri ileterek kasların hareket etmesini sağlar. Ayni zamanda bu sinirler hissetmemizi de sağlar. Bebek, spina bifidalı doğmuşsa omurilik denen bu tüp kapanmamış demektir. Bu nedenle, omuriliği örten omurga ve deri de kapanmamış demektir. Bebek, sırtında bir açıklıkla doğmuştur ve sinirlerinden emirlerin geçmesinde bir güçlük vardır. Sinirlerle beyin arasında düzgün bir bağlantı olmadığı zaman da, değişik derecelerde felçler (hareket etme ve hissetme kaybı veya yetersizliği) ortaya çıkar.

Son yıllardaki çalışmalar gebelik öncesi dönemde alınan folik asit vitamini ile bu hastalığın önemli ölçüde önlenebileceğini göstermiştir. Günümüzde birçok gelişmiş ülkede tüm anne adayları daha gebe kalmadan önce folik asit almaya başlamaktadır. Çünkü anne gebe kaldığını öğrendikten sonra artık spina bifidayi önlemek için zaman geçmiş olmaktadır. Bu durumda bebeğin spina bifidalı olup olmadığını anlamak için hamileliğin 16-18. haftaları arasında bir kan testi (AFP) ve Ayrıntılı Ultrason incelemesi yapılması gerekmektedir.

ArkadaŞlar herkese gÜnaydın.Öncelıkle sabah haberlerde dınledıĞım bır konuyu aktarmak ıstıyorum sızlere.hamılelıĞın ılk 3 ayında yeterlı mıktarda folık asıt alınmzsa bebeklerde tıp dılınde spına bıfıda denen , halk arasında sırt omırılık aÇıklıĞı denılen hastalık oluŞuyo ve bebekler sırtı aÇık bır Şekılde doĞuyo.Şımdı bızlerın yapması gereken Şeyler hamılelıĞın ılk 3 ayı mutlaka hergÜn 1 bardak taze sıkılmıŞ portakal suyu ıÇerek, folık asıt ılaÇlarımızı ÜÇÜncÜ ayın sonuna kadar kullanarak ve folık asıtın bol olduĞu ıspanak pazı brokolı ve cevızı bol tÜketerek bebeklerımızı bu hastalıktan korumaya ÇalıŞacaĞız.doktoru dınledım ve hemen sızlerlede paylaŞmak ıstedım ayrıca araŞtırma yaptım ınternette bulduĞum bır bılgıyı de konuyla ılgılı sıze kopyalıyorum.sevgıler.

kızlar yapmayın noolur..sakin biraz..hele sen felisim..neler söylüyosun..biliyosun bebişlerin neden annelerini bıraktıklarını..genelde kalıtsal,genetik vs. ciddi problemli olan fetuslar tutunamıyo anneye..o da rabbimin bi mucizesi güzelim..hergün gözünün önünde kahrolma diye erkenden alıyo yawruyu..tabiki çok zor,sakın yanlış anlama beni..inşallah şefaatçin olucak o minik senin annesi..kafanı böyle şeylerle lütfen doldurma..karnındakine odaklan we de sakin..herşey Allah'tan..böyle yazıları okuyunca üzülüyorum çok..en keyfini çıkarıcağımız günlerde nelerle zehir ediyoruz kendimize de eşimizede..yapmıyalım canlar..bugünleri çok özliycez..meleklerimiz O'na emanet..

günaydııııın...............cumartesi dr gittik.bebeği gördük....elleri kolları bacakları oynuyordu....dans ediyordu yaniiiii.......2 hafta sonra tekrar gidip 2 li test yapılacak....

beryalcim saol hayatım..ben portakal suyunu çok sewerim ama midemi çok ekşitiyo..o yüzden normal yiyorum sadece..aynı kapıya çıkar kanımca????

gözün aydın nazyazım..ayhh ne güsel yaa..bak heycanlandım şimcik..hemen bi hafta geçsin de bende gidiim kuzumu görmeyee:)))

gözün aydın nazyazım..ayhh ne güsel yaa..bak heycanlandım şimcik..hemen bi hafta geçsin de bende gidiim kuzumu görmeyee:)))

ilk defa bebek gibi gördüm.......kalbide 160 atıyordu...hadi darısı başına canım.....kaç haftalıksın?

Nazyazcım gÖzÜnaydın bende heycan yaptım ınŞallah bebegım ıyıdır haftaya pazartesı gıdıyorum bende ınŞ benımkıde dans eder:))

sen kaÇ haftalıksın canım ben haftaya gıdınce 2lı testımızı yapar dıe dÜŞÜnÜyorum bakalım

günaydın kızlar...bakıyorumda bizim yaramazlar dansa bile başlamış...gözünaydın nazyaz...bende cuma günü gidicem inşallah bebişim dans etmeye başlamıştır:))))))))))

rrose ; gecmıs olsun dıyorum canım sana cok kotu bı seye sahıt olmussun benımde onumde oyle bı sey olsa mahvolurdum baygınlık falan gecırırdım heralde gercekten cok gecmıs olsun.bende herseyden etkılenıyorum cok duygusallastım bebısın etkılerı bunlar herseyı pozıtıf dusunmelıyız cunku bebısımız bız ne hıssedersek onu hıssederama tabı elımızde deıl kı:1no2:

Son düzenleme:
günaydııııın...............cumartesi dr gittik.bebeği gördük....elleri kolları bacakları oynuyordu....dans ediyordu yaniiiii.......2 hafta sonra tekrar gidip 2 li test yapılacak....

canım gözün aydın . dans etmesine çook güldüm. sabah sabah neşelendirdin beni.
9+3 olduğunu yazmışsın 12 hafta dolunca yapıyorlar 2 li testi diye biliyordum. hatta doktor bana 1 ay sonra gel dediğinde 12 hafta dolmamış olacağı için ben gidip te 1 hafta sonra tekrar gitmiyim diye 1 hafta geç gidicem garanti olsun diye. bu arada ben ilk gördüğümde bebişimi 7 +4 tü. bebeğe benzemiyordu . şimdi 10 hafta geçti. demekki benimki de artık bebeğe benziyordur kaydirigubbakcemile2
eğer benden önce gidersen 2 li teste bana nasıl geçtiğini anlatırsan çok sevinirim. hala doktora gitmeye tırsıyorum da kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…