2009 Ekim Anneleri

demrecan ve dilse hosgeldiniz arkadaslar aramiza , nasilsiniz hamilelik nasil geciyor bakalim ? insallah hersey yolundadir ALLAH tamamina erdirsin bebeklerinizi kucaginiza almayi nasip etsin hep birlikteeeeeeee :)))))))) baya kalabaliklastik sanirim ekim anneleri , masallah bize

ben yukarıda da anlattığım gibi sizin yazdığınız güzel şeyleri okuyup üzülüyordum dr umun bana demediği olumsuz şey kalmamıştı o dönem ama şimdi o kadar rahatımki bebeğim ben varız ve artık bende bir 2009 ekim annesi olacağım ama anlamadığım bir şey var ben sata göre 4 ekimde yapacağım ama ultrasonda 2 hafta fark ediyor doğumun şimdi 2 hafta soramı olck yoksa sata göremi kalcak bilginiz varmı???

Fundacım senden haber aldığıma çok sevindim , iyi düşün iyi olsun herşey sakın moralini bozma tatlım bak bunları atlatınca boşa vesvese yapmışım kendime diyeceksin, herşey güzel olacak merak etme,Allah yardımcımız olsun hepimizin.:Saruboceq:.:CüvCüv:

Şekercim bende tam anlamıyorum bu farklılık olayını ama sanırım ultrason doğruyu gösteriyordur, çünkü geç döllenme falan oluyor bazılarımızda.

hoşbulduk ılkay cım hamılelık ıyı gıdıyor aslında mıde bulantıları harıcınde pek bı sıkayetım yok ıdrar enfeksıyonu varmıs o yuzden kasıklarım agrıyor sureklı ama onlarada pek kafa yormuyorum.ben asıl hamıle oldugumu bılmeden yaptıklarıma uzuluyorum bısey olursa dıye.yınede llah korur ınsallah

eğer öleyse 23 ekimde doğum yapacağım :) çok heyecanlıyım sende ne gibi değişiklikler var??

merhaba sekerlerr-tatlicadiarzu-
ya aklıma bisi takıldı. ben folik asidi sabah ve aksam tok karnına olmak uzere gunde 2 defa alıorum. ama hergun cok alakasız saatlerde oluo bu.yani dun sabahkini 12.30 da aldım bugun 9.30 da aldım. bazen unutuorum almayı fisfisfis yani saatler hic tutmuo birbirini.siz duzenli mi alıosunuz?

canım ben folik plus kullanıyorum ama ben günde 3 kez yemeklarden sonra içiyorum .eğer sende folik plus içiyosan 3 kez içmelisin.doktoruna sor bence

merhaba bukett nıye gunde 2 tane alıyorsun kı bana dr.gunde 1 tane verdı ..benımde zamanım tutmuyor bı sabah alıyorum bı aksam...bısey olmaz heralde

Öncelİkle sabah haberlerde dİnledİĞİm bİr konuyu aktarmak İstİyorum sİzlere.hamİlelİĞİn İlk 3 ayında yeterlİ mİktarda folİk asİt alınmzsa bebeklerde tıp dİlİnde spİna bİfİda denen , halk arasında sırt omİrİlİk aÇıklıĞı denİlen hastalık oluŞuyo ve bebekler sırtı aÇık bİr Şekİlde doĞuyo.Şİmdİ bİzlerİn yapması gereken Şeyler hamİlelİĞİn İlk 3 ayı mutlaka hergÜn 1 bardak taze sıkılmıŞ portakal suyu İÇerek, folİk asİt İlaÇlarımızı ÜÇÜncÜ ayın sonuna kadar kullanarak ve folİk asİtİn bol olduĞu ıspanak pazı brokolİ ve cevİzİ bol tÜketerek bebeklerİmİzİ bu hastalıktan korumaya ÇalıŞacaĞız.doktoru dİnledİm ve hemen sİzlerlede paylaŞmak İstedİm ayrıca araŞtırma yaptım İnternette bulduĞum bİr bİlgİyİ de konuyla İlgİlİ sİze kopyalıyorum.sevgİler.

--------------------------------------------------------------------------------

TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU MUCİZESİ
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED); Hamile ya da hamile kalmayı planlayan kadınlar için portakal suyu tüketimi, doğum bozukluklarının önlenmesinde etkilidir.

Merakla ve sabırla beklenen 9 ay. Bu ayları kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı açısından hiç kuşku yok ki beslenme kalitenize maksimum özeni göstererek geçirmek istersiniz. Bebeğin sağlıklı gelişimi için önemli bir folik asit kaynağı olan portakal suyunu gebeliğiniz boyunca elinizden düşürmeyin…

Türkiye Spina Bifida Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çocuk Cerrahı Uzm. Dr. H. Murat Mutuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada; hamilelik döneminde hücre bölünme hızının yüksek olması nedeniyle metabolizmada folik asit ihtiyacının arttığını, doğumsal anomalilerin başlıca sebeplerinden biri olan demir eksikliğinin, yeterli ve dengeli beslenme ile tamamlanabileceğini belirtti.

Hamile kadınlar günde 400-800 mikrogram folik asit almalıdır. Folik asit B9 vitamin olarak da bilinir. Bir bardak portakal suyu (200 cc.) ile gebelik döneminde günlük C vitamini ve folik asit ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir.

Ayrıca önemli bir antioksidan kaynağı olan portakal suyu, içeriğindeki bioflavin maddesi sayesinde damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelleyerek gebelik döneminde çarpıntı hissini azaltıyor, aynı zamanda içeriğindeki yüksek oranda bulunan potasyum ile de tansiyonu dengeliyor. Potasyum cildin kurumasını önleyen özelliği ile de hamilelik sırasında kadınların büyük problemi olan deri çatlaklarının oluşmasını da en aza indiriyor.

Spina Bifida Nedir?

Spina Bifida ayrık veya açık omurga anlamına gelir. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Spina bifida başta myelomeningosel olmak üzere omuriliği etkileyen birçok şekilde görülebilir.

Genel anlamda omurilik, sinirlerden meydana gelmiş kapalı bir tüptür. Bu sinirler kaslarınızdaki sinirlere beyninizden gelen emirleri ileterek kasların hareket etmesini sağlar. Ayni zamanda bu sinirler hissetmemizi de sağlar. Bebek, spina bifidalı doğmuşsa omurilik denen bu tüp kapanmamış demektir. Bu nedenle, omuriliği örten omurga ve deri de kapanmamış demektir. Bebek, sırtında bir açıklıkla doğmuştur ve sinirlerinden emirlerin geçmesinde bir güçlük vardır. Sinirlerle beyin arasında düzgün bir bağlantı olmadığı zaman da, değişik derecelerde felçler (hareket etme ve hissetme kaybı veya yetersizliği) ortaya çıkar.

Son yıllardaki çalışmalar gebelik öncesi dönemde alınan folik asit vitamini ile bu hastalığın önemli ölçüde önlenebileceğini göstermiştir. Günümüzde birçok gelişmiş ülkede tüm anne adayları daha gebe kalmadan önce folik asit almaya başlamaktadır. Çünkü anne gebe kaldığını öğrendikten sonra artık spina bifidayi önlemek için zaman geçmiş olmaktadır. Bu durumda bebeğin spina bifidalı olup olmadığını anlamak için hamileliğin 16-18. haftaları arasında bir kan testi (AFP) ve Ayrıntılı Ultrason incelemesi yapılması gerekmektedir.

kız beryaaall daha kaç kere kopyalıcan kızz :))kaydirigubbakcemile3 kuşlarr çok şükür artık pek bulantı derdim yok..ama kötü haberr bugün iştahım çok açıkk..ay bööle dewam edersem naparımkaydirigubbakcemile3

ankaşıldı beni kimse merak etmemiş.ben de 10 gündür k.k'daki arkadaşlarım çok merak etmiştir diyodum.neyse canınız sağolsun:a015:

ya ben yarın ilk kontrolüme gideceğim ve folik asit kullanmıyorum

ankaşıldı beni kimse merak etmemiş.ben de 10 gündür k.k'daki arkadaşlarım çok merak etmiştir diyodum.neyse canınız sağolsun:a015:

Hosgeldin tekrar canim , gecmis olsun bu arada ve ayni zamanda gozun aydin olsun bebegini gormussun , kusura bakma bazen bir anda yazilinca fark edemeyebiliyoruz tatlim zaten kimi zaman formda cok kisi kimi zaman hic kimse olmuyor ve birde isimler falan degisik hafizamizda tutmak zor oluyor kalabalik bir ekim anne adaylariyiz o nedenle bazen gozden kacabiliyor tekrar burda olmana sevindim , zaten diyordum ekim annelerinin yarisi ilk zamanlarki gibi görünmüyorlar diye yakin zamanda yeni bir sayfa daha ekleyecegim boylece duzenli bir listemiz olacak ve guncellecegiz insallah :CüvCüv:

Ne güzel bilgiler edinmissin beryal bizimlede paylastin tesekkürler ben folik asit birakmistim elevit kullandigim icin ama yeterli degilmis sanirim 3 aya kadar tekrar almaya devam edecegim hayirlisi bakalim yeterki bebeklerimiz saglikli olsun , haftaya pazartesi gunu doktoruma detaylarini sorarim insallah kaydirigubbakcemile2

hayatım böyle alınganlıklar yapmıyalım..çok kalabalığız..gözden kaçabiliyo..hadi üzmiyelim birbirimizi...

Arkadaşlar merhaba nasılsınız, bende epeydir ugrayamadım işyerimde internette sıkıntı var akşamlarıda vaktim olmuyor ama aklım sizlerde, ben geçen cuma doktora gittim keseyi gördüm ama kalp atışını duyamadık 2 hafta sonra yine gidicem...

13 şubatta benim kan testim yanlış çıkmıştı kızılayda, 48 saat için 16 kat artmış gözüküyordu. Güvendiğim bir labaratuvarda tekrarlattım,kızılayın sonuçlarıyla alakası yoktu, kızılayın saçma sapan sonucu nedeniyle 1 gün boyunca gözyaşı döküp, Cumartesi günü jinekoloğa muayenehanesini açtırmıştık. Neyse ki o gün keseyi görebildik de rahatladım, sonra da Gelişim Labaratuvarında yaptırdım, gayet normal sonuçlar çıktı dediğim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…