2009 Ekim Anneleri

iyi dusunmusun canim aslinda epidurali herkes denese kimse sancili dogum yapmaz...

bence bir tanidigin bambu besigi varsa alip kullanirsin sonra geri verebilirsin. Veya park yataklar var. Onu alabilirsin odana.Onu daha uzun kullanabilirsin.

mehaycım ben kısmetse üniversite hastanesinde yapmayı düşünüyorum doğumumu...
önceleri epidural olabilir diye düşündüm fakat o işleminde işinin ehli kişiler tarafından yapılması gerektiğini, aksi durumda telafi edilmeyecek sorunlara yol açabileceği duydum ve tırstım açıkcası...
Malesef türkiyede epidural benim gördüğüm kadarıyla çok yaygın değil yurtdışına oranla, kime dediysem bide ne oldunu anlatmakla uğraştım...
o yüzden çok güvenemiyorum açıkcası ama yaptırıp çok memnun kalanları duymuyoda değilim...

iyi dusunmusun canim aslinda epidurali herkes denese kimse sancili dogum yapmaz...

ben sordum onu ama bazı doktorlar duruma göre yapmıyorlarmıs çünkü ıkınmaları engelliyormus..sancıyı hissetmediğin için ıkınma zamanlarını ayarlayamayabiliyormussun..ne kadar dogru bilmiyorum ama ben öle duydum.

mehay sen epidural mi yaptın daha önce. anlatsana. bir sürü söylenti var bunu hakkında. saatlerce sancı çekip sadece son 2 saat sancı hissetmiyomuşsun. bilgilendirir misin bizi de.

elalı epidural normal mi sezeryan mı düşünüyorsun? ben sezeryanda kullanmak ve bebişimin doğduğunu görmek istiyorum. ablam bu şekilde 2 doğum yaptı ve çok memnun...

evet canim burda herkese epidural dogum yaptiriliyor normal yapan pek yok illaki isterlerse anestezisiz yapiyorlar onuda genelde araplar istiyor dogumda sanci cekerek bebegi dunyaya getirince gunahlari silinecegi icin.....ama dedigin gibi yutdisinda herkese yapildigi icin burdaki doktorlarin hepsi o isin ehli :)) burda duymadim ben hic sakatlanani....

yok canim yaa asil sanciyi hiossettikce ikinman zorlasir aci cekecegin icin...bence en iyisi epidural normal sancisiz dogum....
mehay sen epidural mi yaptın daha önce. anlatsana. bir sürü söylenti var bunu hakkında. saatlerce sancı çekip sadece son 2 saat sancı hissetmiyomuşsun. bilgilendirir misin bizi de.

canim benim ilk bebegim hic dogum yapmadim ben ama eltim ve gorumcelerim vede etrafimdaki herkes epidural anestezi ile normal dogum yapti ve cok rahatti dediler....boyle bir imkanimiz varken neden aci cekerek dogum yapalim dimi ama....sancilar basladigi an ve suyun gelince rahim yeterli acikliktaysa belinden igne yapiyorlar ve belden asagin uyusuyor sanciyi hissetmiyorsun sadece ikiniyorsun sancisiz bebegini doguguyorsun bu kadar basit canim...

elalı epidural normal mi sezeryan mı düşünüyorsun? ben sezeryanda kullanmak ve bebişimin doğduğunu görmek istiyorum. ablam bu şekilde 2 doğum yaptı ve çok memnun...

epidural sezeryen korkutuyo beni. bi perdenin arkasında bütün herşeyi izliyosun gibi sanki hissedecekmişsin gibi.

ben normal doğum istiyorum oanı iliklerime kadar hissetmek istiyorum annee olmak okadar kolaymı.eskiden hastanemi varmış insanlar nasıl doğuruyomuş.En sağlıklısı normal doğum epidural sonra bel ağrısı vs. şeylere sebep olabiliyor en kötü sonda sakatlık.doğumu takmıyorum ben pek sadece normal olsun istiyorum

Öncelikle en sık karşılaştığım soruyu hemen cevaplandırayım:

Epidural Analjezinin riskleri ve yan etkileri:

Epidural analjezinin yan etki ve riskleri, tecrübeli ellerde uygulandığında, zannedilenin aksine son derece azdır.

* En sık görülen yan etki ani tansiyon düşmesidir. Baş dönmesi, göz kararması, kendini fena hissetme gibi belirtilerle fark edilir. Önceden damar yolundan yeterli sıvı(-serum) verilmesi veya bazı damar daraltıcı ilaçlarla önlenebilir.

* Baş ağrısı genellikle işlem sırasında hareket edildiğinde veya çok deneyimli olmayan ellerde uygulandığında daha sık görülür. 100 veya 500 hasta da bir rastlanılabilir. Dura zarının delinmesine bağlı dura dışına sıvı kaçmasıyla oluştuğu düşünülür. Hareket edince, ayağa kalkınca çoğalan bazen oldukça şiddetli olabilen karakteri vardır. Bulantı da eşlik edebilir. Çok sıvı ve kafein içeren içecekler alınarak, batın içi basıncı artırıcı uygulamalarla, olabildiğince yatak istirahatı ile ve gerekirse çeşitli ilaçlarla yok edilir. Bütün bu önlemlerle geçmez ise epidural sahaya 10-15 ml kadar hastanın kanı enjekte edilerek pıhtı yaması yapılır.

* Bazı doğumlardan sonra epidural yapılsa da yapılmasa da bel ağrısı görülür. Hamileliğe bağlı vücudun ağırlık merkezinin zamanla öne kaymasıyla bel kaslarının bunu karşılamasının, doğum sonrası aniden değişmesine bağlayanlar vardır.

* Bazı hastalarda hafif allerjik reaksiyonlar görülebilir. Bölgesel, geçici kaşıntı kendiliğinden veya basit bir ilaç yardımıyla geçer. Genellikle birkaç saatte geçer.

* ılaç dozu iyi ayarlandığında, ıkınamama ve idrar yapma zorluğu çok çok nadirdir. Çeşitli yöntemlerle halledilir.

* Norolojik komplikasyonlar çok çok nadirdir.2006 yılında ANESTHESIOLOGY dergisinde yayınlanan bir meta analiz çalışmasında; ağrısız doğum uygulanan hanımlarda; epidural hematom oranı 183 000 de bir; enfeksiyon oranı 145 000 de bir; kalıcı nörolojik zedelenme 257 000 de bir bulunmuştur.

cnm ben epiduralsiz normal düşünüyorum nasipse...
açıkcası pek bi bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem cnm:1hug:

cnm yurtdışında çok yaygınmış o yüzden bende orda olsam güvenirdim ama burda güven meselesi ağrıdan daha ağır basıyo bana...
ben günahlarım silinsin falan diye değil, onuda ilk kez duydum bu arada, gerçekmiymiş kısskaydirigubbakcemile3
ben herşeyin normalinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ve tıbbi bi gereklilik gerekmediğince normal istiyorum bakalımyerimseniben
hakkımızda hayırlısı bakalım:Saruboceq:

evet ama ne bileyim ben zaten sezeryan olacaksam en azından bebişimi çıktığında görmek isterimsenağlama

bencede hisiz bir doğum olmaz bu anı hissetmek lazım sancı ıkınmanı kolaylaştırır çünkü sancı geldiğinde ıkınmaya odaklarsın kendini

kızlar yanlız sezeryanda epiduralin önemi nedir tam anlayamadım ben?
zaten sezeryanda acı çekmiyosun seni bayıltıyolar, bunda sadece ayık oluyosun ve gene dikişli oluyon dimi?

etrafimdaki butun kadinlar epidural anestezili yapti dogumunu ama hic sakatlanan yok....

kızlar yanlız sezeryanda epiduralin önemi nedir tam anlayamadım ben?
zaten sezeryanda acı çekmiyosun seni bayıltıyolar, bunda sadece ayık oluyosun ve gene dikişli oluyon dimi?

canim bunda ayik oluyorsun bebeginin dogumunu goruyorsun yani dogdugu an onu hemen goruyorsun...hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…