kızlar yanlız sezeryanda epiduralin önemi nedir tam anlayamadım ben?
zaten sezeryanda acı çekmiyosun seni bayıltıyolar, bunda sadece ayık oluyosun ve gene dikişli oluyon dimi?
hahahahahahhaahahahahahahahahah elali hic gulecegim yoktu ...heralde dikisli oluyorsun karnini acik birakip eve gonderecek degillerya :))))))))))))))
etrafimdaki butun kadinlar epidural anestezili yapti dogumunu ama hic sakatlanan yok....
selduscum ilac dozu iyi ayarlanmazsa ikinmada zorluk cekiyormussun iyi ayarlanirsa sorun yok...
canım benim türkiyede bu işi çok iyi yapan uzman kişiler bence az ve yaygın bir yöntem değil şunu düşünürsek normal doğumdao an sancıyı çekiyosun ve bitti dikdik ayktasın anne için bebek için en sağlıklısı epidural anestezi de 1 mm. kayma hayatına mal olur ben bu riski göze almaktan bassediyorum bu konuda uzmana güvenmek önemli bende bu güveni sağlayamıyolar. ve belden vurulan iğnenin acısını eşim ameliyat olrken yaşamıştı neerden oldum berbat bişe diye ve ayakları çözülmedi bir zzaman.bu tercih meselesi bana herşeyin normali doğal geliyor bu benim düşüncem
kizlar epidural dogum dusunen yokmu dedim..??
canim o da anestezi yani epidural sezeryandada aci cekmiyorsun ama bazi seyleri hissediyormussun arkadasim oyle dedi.....kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 gülmeee nann:mymeka:
epidural sezaryanı hiç duymadım, hem o manada demedim delüülaelaelaelaelae
madem acı çekmiceksen, ameliyat gibi olacaksa sezaryanda normal olmak daha mantıklı ozaman epiduralli sezaryan pek mantıklı gelmedi:mymeka:
tabi korkmakta haklisin turkiyede cok yaygin degil o yuzden guvenememen normal..burda doktorlar aliskin bu igneyi vurmaya her dogumda yaptiklari icin hata yapmiyorlar....umarim hersey gonlunce olur ama normal sancili dogumda uzun surdumu cok zor oluyormus annem anlatir cok cekmis...Allah herkesin yardimcisi olsun....canım benim türkiyede bu işi çok iyi yapan uzman kişiler bence az ve yaygın bir yöntem değil şunu düşünürsek normal doğumdao an sancıyı çekiyosun ve bitti dikdik ayktasın anne için bebek için en sağlıklısı epidural anestezi de 1 mm. kayma hayatına mal olur ben bu riski göze almaktan bassediyorum bu konuda uzmana güvenmek önemli bende bu güveni sağlayamıyolar. ve belden vurulan iğnenin acısını eşim ameliyat olrken yaşamıştı neerden oldum berbat bişe diye ve ayakları çözülmedi bir zzaman.bu tercih meselesi bana herşeyin normali doğal geliyor bu benim düşüncem
anladım canım ..ama dediğin gibi sizin ordakiler işin ehliymiş..ben burdakilere güvenmiyorum ne yalan söyleyeyim..aslında yanlıs bi düsünce ama o kadar cok sey duyuyoruz ve görüyoruz ki insan hayatı cok kıymetsiz burda.....
mehay bi şey daha sorucam. epidural normal yapan arkadaşlarına alttan kesi de yaptılar mı. acaba dikişte acı duydular mı. çok afedersiniz kızlar ürkütmek istemiyorum sizi. normal doğumda yaşadığın en büyük sıkıntı o. yoksa sancı falan geliyo geçiyo dayanıyosun bebek için.
evet sanirim dikisi var ama cogu kadinda oluyor zaten yeteri kadar acilmadiysa
yanlış anladın canım. normal doğum yapınca alttan kesi oluyor çoğunlukla. epidural normal de dkiş atılırken hissediliyomu acaba diye merak etmiştim ben.
hayir hicbir aciyi hissetmiyorsun ne keserken ne dikisi aci olarak degil ama kestigini hissedebilirsin yani oraya bisey dokunur gibi....
ayy bende korktum şimdiiiiii en çok dikişten tırsıom bende yaa arkadaşım çok çekti normal dogumdan sonra orasındaki dikişlerden wcde ayakta yapıodu kıscagız oturamıodu :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?