2009 Ekim Anneleri

Nihan a katılıyorum kızlar bezden kaynaklanıyodur
Çok sinirliyim kızlarrr hem kaynanama hem anneme kaynanam haber vermeden misafir davet ediyooo hafta sonuna yatıya yaaa diyorum istemiyorum söz vermişmiş bana mı sordun diyorum bi afra bi tafra zaten çocuk huysuz bu ara dişdenmidir nedir bide dıdısının dıdısı yani banane düğünüme bile gelmemiş insanlarrklava:
Anneme de sinirliyimmmmm yaaa elli defa dedim tencerelere çamaşır suyu koyma sonra geçmiyo dieee süt kaynattığım tencereye koymuşşş neymiş dezenfekte oluyomuşşş ay delircem şimdiiii çaktırmdan kekde ufalamış kızın ağzına bugünnnnklava:

bosver solstice. cagırsınlar misafir bizim gibi ailelerine 700 km uzakta olsan misafir deil dünyayı cagırsalar umursamazsın...agzına verdiklerine de verme de ama cokta endiselenme cignemeyi ve yutmayı ögrenir annenlere genede vermeyin diye kız. bebegini al dısarı cık bahar geldi artık parka gidin bebeginin büyümesinin tadını cıkar

Tatlım gerilme diyeceğim ama haklısın , zaten bebekler bütün enerjimizi emiyor, herşeye hemen parlıyoruz, tahammülsüzüz yani en azından ben böyleyim farkındayım. Bebekli insana çok çok elzem birşey olmadıkça yatılı gelinmesi olayına ben de çok fitil oluyorummm. Anneciğini de hoş gör napsın ne bilsin iyilik olsun diye öyle yapmış, yapmaz bidaha Şeniz

ben vitamin ve demir ilacini coktan biraktim demir ilaci icirmeye basladiginma midesi bulaniyordu memeyi birakacakti nerdeyse
bende ilaci biraktim
anne sutunde demirde var vitaminde ne gerek var ilaca ben dogal besleniyom zaten:lepi:

ya bende vermiorum zaten ama dr haberi yok veriorum sanıo anneme göre çocuk ilaçlardan o kadar bıktıki ek gıda için kaşığı o yüzden almıo tiksindirdiniz dio annem bence haklılık payıda var çünkü demiri kaşıkla veriodum mecburen her yere akıtıo die

bende prima kullanıorum ama dediğiniz kristal parçacıklar erkek çocukların hepsinde oluyo normal bişi sakın endişelenmeyin çünkü ben ayağa kaldırıdım herkesi normalmiş hep var bizimkinde walla genellikle çok beklerse oluyo bezi normalde ben aşırı bez kullanan biriyim erken sünnet olduk çünkü saat başı yada yarım saatte bir değişiyorum hastalık oldu bende çünkü çocukta çişli beze kaka yapmıo çok hijyenik bi oğlum var :) bezi kirliyse uyumaz ama o jel gibi şeyden korkmayın 18 sene önce erkek kardeşimde de oluyomuş anlayın yani artık çocuk üretio çişten

Kızlar vitamini ve demir damlalarını kafanıza göre kesiyorsunuz ama dr ların da bir bildiği vardır değil mi.. Zaten o vitamin ve demir damlaları ihtiyacının küçük bir bölümünü karşılıyor. Gıdalardan da alsa, günlük alması gereken vitamin vs. şeyleri anca almış oluyor bebek.O ilaçlar ve gıdalar birbirini dengeliyor. Bence kesmeseniz daha iyi olur..

ayy bende uyuz oluyorum bole seylere yaa evıme bırını cagıracaksam ben cagırırım kımse karısmasın kocam bıle agırflayan benım yanı kımse ben ıstemeden gelmesın evıme yanı ben cok surat yapardım heralde bole bısı olsa allah sabır versın

valla ben demir ilacını daha sağlık ocağından almadım bile kendim ferrum forte kullanıyorum bebeğşm sadece emiyor zaten, ayrıca bir arkadaşımız daha yazmıştı kim hatırlamıyorum bebeğin kan değerleri ölçülmeden fazladan demir verilmeside doğru değil zararlı ek gıdaya başlayınca veririm belki eminde değilim verme konusunda bebeğin süt dişlerini bile kapkara yapıyor demir damlası ne yazıkki arkadaşımdan biliyorum.

selam kızlarr
tesadüfen gördüm demir konusunu
ben kızıma hiç demir kullanmadım.maşallah bütün degerlerimizde normal.ferritin degerimizde cok güzel cıkmıştı
size tavsiyem ek gıdaya başladıktan sonra her yemegine mutlaka kıyma koyun.en cok vucut tarafından demir emilimi kırmızı etdeoluyor.tavuktada var demir.
birde harnup ve dut pekmezini ihmal etmeyin.
yumurtasını 1 yaşına kadar gün aşırı ,1 yaşından sonra s boyunu hergün verin.

bu şekilde beslendikten sonra ilaca şuruba gerek kalmaz.
bu tarz şurupların içinde paraben maddesi var ve buda bebeklerde erken ergenlige ve boy kısalıgına neden oluyor
kafanıza göre demir kullanmayın.ölcümlerini mutlaka yaptırın.

ben bugün kkan tahlili yaptırdım kanı düşük cıktı(( doktor günde 10 damla verdiğim ferro yu sabah öğle aksam 10 verecksin toplam 30 dedi.(((( ama ben vermedim zaten vermek istemiyorumo seyi kuzuma ben...baska bi doktora da götürecem

seldus gecmiş olsun.
başka bi doktora götürmene gerek yok ki.sonucta o da aynı tahlilleri yapcak.hem yazık bebegine tekrar tekrar kan alınmasın.zaten cok zor oluyor kan almaları.

illaa demir kullanmak gerekiyorsa kullanmakta fayda var.demir eksikligi devamında olumsuz şeyler getiriyor cünkü.en basitinden iştahsızlık,huysuzluk ve uyku sorunu cıkıyor bebekte.
demiri cok düşükse kullan bence.
zaten 6 aylık olmuşsunuz meyve püresiyle birlikte 1 çay kaşıgı da pekmez ver.
bi kac ay sonra tekrar kontrole gidersiniz.

ben 6 aylık olduktan sonra pekmezi hiç ihmal etmedim.iştahada büyük etkisi var kızlar.beyin gelişimi için gerekli olan enerjiyide pekmezdeki froktoz karşılıyor.

günaydın kızlar
bebişlere yoğurdu nasıl veriyorsunuz evdemi yapıyorsunuz yoksa babymixmi veriyorsunuz

şu pekmez olayı çok kafamı kurcalıyo..doktor pekmez yok dedi..ama nerde bi 6 ay üstü bebek menüsü görsem kahwaltılarında hep pekmez..doktoru pekmeze hayır diyen warmı???

tempom babymix werdim bikez ama kokusu çok iğrenç geldi bana..ewde yapıcam artık..dr de ew yapımı yoğurt dedi ısrarla

babymix de verdim. DR devam sütünden mayala dedi fakat ttuturamadığım için iyi günlük sütten aktım herkes yapıyo bende günlük sütten yapılmış yoğurt veriyorum

banada normal sütle yapabilirsin dedi..

selam kızlar,

ben pekmeze 5. ayda başladım bile kahvaltılarına koyuyorum pekmezden iyi kan yapıcı varmı ki.aşırıya kaçmamak şartıyla gün aşırı variyorum ben annem be 2 aylıkken tattırmaya başlamış.korktukça insanın başına herşey geliyo oğlum 6. ayına yeni girdi ben herşeyi tattırıyorum ve verdiğim hiçbirşeyi geri çevirmiyor maşallah

sanemcim çok sakınmamak gerek haklısın ama şuan erken bence çok rahat dawranmak için..midelerine doğduklarından beri sütten başka bişiy girmedi..alışma öneminde hassas olunmalı sonra ewet abartmamalı..2 aylıkken de tattırırsın doğduğu günde..önemli olan tattırılmış olması diiiil,doğru olup olmaması..benim nacizane fikrim bu yanlış anlaşılma olmasın tabi..herkes kendi yawrusu için en iyisini bilir yapar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…