uzulme uzum ye canim yanliz degilsin :)) ceylinin de 2 disi 4 olmadi :))geçmiş olsun miraç kuzusuna geçen hafta anne kız bizde orta kulaktan yattık
ekim kızları erkeklere göre daha tembel bide kızlar önen derler:)
kızlar dişsiz biz hala 2 deyiz
sutu nasil veriyosun sen ,icine meyve suyu katiyomusun,gerci kesin her yolu denemissindir ama sorayim dedim.Ben de danone aldim yemedi tadini begenmedi hepsini ben yedim cok severim de :))ne emzirmesi bizimkisi 6 ay zor emdi ne cektim en son pompayla sagiyordum oyle iciyordu zaten hep bu tür sorun yasadik biz oglumla ne emmek istedi ne süt içmeyi istiyor garip bir cocuk :ecrin_bebek: ama bugun doktoruna gittik soyledim süt icmiyor diye dediki gunde 2 tane minigo ( danone) gibi yogurt yerse gerci aslinda peynirmis iste ihtiyaci olan kalsiyumu alir dedi...birde bazi bebeklerde bir dönem sütten uzaklasma goruyoruz sonra tekrar icmeye baslar onemli degil dedi icim rahatladi azda olsa...senin memeyi biraktirma isin zor olur tamam ama ne guzel kizin faydalansin anne sütünden ben senin yerinde olsam 2 yil emzirirdim birak emsin sonra dusunuruz hep beraber nasil biraktiracagimiza saglikli olsun benim gelinim zemuszemus
teşekkürler kızlar a.s.
ben de üst solunum yolu enfeksiyonu olmuşum, bir sürü ilaç verdi dr...
sağol hacerimm...maşallah yarasın yiğit paşaya darısı boramın başına...Blüüüüüüü geçmiş olsun canımmmmmmmm,benimkide bu ara yine sade süt içmez oldu,içine kandırmaca 2 tane bebe bisküvisi atıyorum...ohh dikiyo kafaya hemenn..inş.boramda en kısa zamanda alışır sütee..cidden insan çok mutlu oluyo öle elinde biberon görünce zemuszemus
geçmiş olsunn arzummmm Rabbim şifa versin inş.
kızlar yeni diş geliyorr illallah dedirtti banada saygına da(( uyumuyor uyutmuyor gece kac kere uyanıyr uyanıncada meme istyrrr mahvoldum su içip yatmıyor napcam kışın Allah'ım deli olcam hasta olucaz (
ne dişmiş(( 5,5 6,5 aylıkken cıkardıgında fark etmedik bile durdu durdu 11. ayında bir geldi pir geldi ateş ishal huysuzluk huzursuzluk uykusuzluk istahsızlık hepsini yaşıyorm nazarım degdi galiba melegime ne kadar akıllı uysaldı
kimsecikler yok ama ben yazayım dedim dün gece saat 2 ccivarı yusuf utkan öyle bi cıglık atarak uyandı ki tüm ev halkı birden ayaga fırladık..ağlama ama nasıl ağlama(( önce korktu rüyasında sandık sakinleştirmeye calıstım sarıldım falan sonra agzını kapatarak aglamaya basladı dudaklarını büzdürüyor hıımm hıım diye aglıyor bir an aklıma bu cocuk korktu dilini yuttu diye geldi o telasede.anneme bagırıyorum anne dili yok yutmuss diye ((( annem sacmalama dedi aldı cocugu.odalara götürdü balkona cıkardı yook bagırmaya basladı iyice neyseki dilini gördüm sakinleştim:))) ama yusuf utkan bi türlü sakinleşmedi tam 40 dakika kesintisiz agladı ne yaptıysak susmadı .ateşine baktık yüksek değil bezini cıkardım elini yüzünü yıkadım yook susmadı susmadı (( omuzuma yatıp sürekli ağladı kuzum mafoldumben acaba gaz sancısımı var ki dedik ( o kadar cok sey ürettik ki o sırada yok kulagı mı agrıyor karnımı baska yerimi (( off anlayamamak cook kötü dedini (()) karnına masaj yaptık yaptırmadı yere koydugumuz anda daha cok agladı .sonunda babam okudu annem okudu babası okudu .... artık okumalardan mı yoksa kucagımda gizli gizli yaptıgım karın masajından sonra mı anlayamadık sakinleşti biraz sonra aklımıza en sevdiği klibi acmak geldi ( babalar günü klibi) acmamaızla yusufun aglaması cırpınması kesildi !!!! el vurmaya oynamaya basladı :))) biz saskınlıkla onu izlerken klip bitti tekrar aglamaya basladı bu sefer de tekrar acın diye bi kaç kez dinledikten sonra emiştik ve uyudu sabaha kadar maasallah..sabah da gayet keyfi yerindeydi ne oldugunu anlayamadık neydi o öle bilemedim yaaa!! zaten bogazı agrıyor hafif öksürügü vardı doktorumuz antibiyotik vermedi sadece petidus verdi onu kullanıyordum.ama gece gece noldu ki cocuga acep??? dün gece ilk defa biraz daha büyüsün konussun istedim derdini anlatabilsin agrıyan yerini söyleyebilsin istedim cook kötü anlayamamak caresiz kalmak (((
gecmis olsun,dis cok zormus gercektende huylari degisiyor,bir an once dislenseler tamamen rahatlayacagiz.benım kuzumda diş sırasını bozdu 4 azı dişi çıkardı bırden kı bız geç diş çıkaranlardandık bır çıktı pır çıktı şimdı10 dişimız var tabı hastanelık olduk çok zor oldu.
gecmis olun seldusum,okurken korktum heyecanandim,neyseki bir sorun yok.Dogru soyluyosun oyle agladiklari zaman insan ne yapacagini sasiriyor,keske konusabilselerde dertlerini anlasak.Korkmustur belki bazen kotu ruya goruyolar heralde,ya da gaz olabilir.kimsecikler yok ama ben yazayım dedim dün gece saat 2 ccivarı yusuf utkan öyle bi cıglık atarak uyandı ki tüm ev halkı birden ayaga fırladık..ağlama ama nasıl ağlama(( önce korktu rüyasında sandık sakinleştirmeye calıstım sarıldım falan sonra agzını kapatarak aglamaya basladı dudaklarını büzdürüyor hıımm hıım diye aglıyor bir an aklıma bu cocuk korktu dilini yuttu diye geldi o telasede.anneme bagırıyorum anne dili yok yutmuss diye ((( annem sacmalama dedi aldı cocugu.odalara götürdü balkona cıkardı yook bagırmaya basladı iyice neyseki dilini gördüm sakinleştim:))) ama yusuf utkan bi türlü sakinleşmedi tam 40 dakika kesintisiz agladı ne yaptıysak susmadı .ateşine baktık yüksek değil bezini cıkardım elini yüzünü yıkadım yook susmadı susmadı (( omuzuma yatıp sürekli ağladı kuzum mafoldumben acaba gaz sancısımı var ki dedik ( o kadar cok sey ürettik ki o sırada yok kulagı mı agrıyor karnımı baska yerimi (( off anlayamamak cook kötü dedini (()) karnına masaj yaptık yaptırmadı yere koydugumuz anda daha cok agladı .sonunda babam okudu annem okudu babası okudu .... artık okumalardan mı yoksa kucagımda gizli gizli yaptıgım karın masajından sonra mı anlayamadık sakinleşti biraz sonra aklımıza en sevdiği klibi acmak geldi ( babalar günü klibi) acmamaızla yusufun aglaması cırpınması kesildi !!!! el vurmaya oynamaya basladı :))) biz saskınlıkla onu izlerken klip bitti tekrar aglamaya basladı bu sefer de tekrar acın diye bi kaç kez dinledikten sonra emiştik ve uyudu sabaha kadar maasallah..sabah da gayet keyfi yerindeydi ne oldugunu anlayamadık neydi o öle bilemedim yaaa!! zaten bogazı agrıyor hafif öksürügü vardı doktorumuz antibiyotik vermedi sadece petidus verdi onu kullanıyordum.ama gece gece noldu ki cocuga acep??? dün gece ilk defa biraz daha büyüsün konussun istedim derdini anlatabilsin agrıyan yerini söyleyebilsin istedim cook kötü anlayamamak caresiz kalmak (((
aybike ve seldacım,izmirli kızlar fırlama çıktılar, sanırım mirayında(selina79) 4, zeynonunda 4 dişi var:)))) biz tembel değiiz vallaaa...
kimsecikler yok ama ben yazayım dedim dün gece saat 2 ccivarı yusuf utkan öyle bi cıglık atarak uyandı ki tüm ev halkı birden ayaga fırladık..ağlama ama nasıl ağlama(( önce korktu rüyasında sandık sakinleştirmeye calıstım sarıldım falan sonra agzını kapatarak aglamaya basladı dudaklarını büzdürüyor hıımm hıım diye aglıyor bir an aklıma bu cocuk korktu dilini yuttu diye geldi o telasede.anneme bagırıyorum anne dili yok yutmuss diye ((( annem sacmalama dedi aldı cocugu.odalara götürdü balkona cıkardı yook bagırmaya basladı iyice neyseki dilini gördüm sakinleştim:))) ama yusuf utkan bi türlü sakinleşmedi tam 40 dakika kesintisiz agladı ne yaptıysak susmadı .ateşine baktık yüksek değil bezini cıkardım elini yüzünü yıkadım yook susmadı susmadı (( omuzuma yatıp sürekli ağladı kuzum mafoldumben acaba gaz sancısımı var ki dedik ( o kadar cok sey ürettik ki o sırada yok kulagı mı agrıyor karnımı baska yerimi (( off anlayamamak cook kötü dedini (()) karnına masaj yaptık yaptırmadı yere koydugumuz anda daha cok agladı .sonunda babam okudu annem okudu babası okudu .... artık okumalardan mı yoksa kucagımda gizli gizli yaptıgım karın masajından sonra mı anlayamadık sakinleşti biraz sonra aklımıza en sevdiği klibi acmak geldi ( babalar günü klibi) acmamaızla yusufun aglaması cırpınması kesildi !!!! el vurmaya oynamaya basladı :))) biz saskınlıkla onu izlerken klip bitti tekrar aglamaya basladı bu sefer de tekrar acın diye bi kaç kez dinledikten sonra emiştik ve uyudu sabaha kadar maasallah..sabah da gayet keyfi yerindeydi ne oldugunu anlayamadık neydi o öle bilemedim yaaa!! zaten bogazı agrıyor hafif öksürügü vardı doktorumuz antibiyotik vermedi sadece petidus verdi onu kullanıyordum.ama gece gece noldu ki cocuga acep??? dün gece ilk defa biraz daha büyüsün konussun istedim derdini anlatabilsin agrıyan yerini söyleyebilsin istedim cook kötü anlayamamak caresiz kalmak (((
ayy Allah korumuş...konuşsalar da dertlerini anlatabilselerçok geçmiş olsun canım sen anlattımda aklıma geldı belkı facedekı resımlerden bılırsınız benım yeğnımde ekım doğumlu bızımkılerle aynı ayda yanı geçen buraya geldıklerınde annem bıze bı lokantaya yemeyı çağırmiştı neyse gıyındık çıktık bu çocuk arabada bır bağarmaaya başladı kı sormayın susturamıyoruz çocuk çırpınıyo napıyosak olmuyo neyse vardık hala susmadan bağrıyo lokantayı ayağa kaldırdı çıktık olmuyo gırıyoruz yıne nasıl ağlıyo annesı de şimarıklık yapıyo dıye kızıyo ona
o yuzde bana gelıyo kucağımda bı benı opuyo bı ağlıyo ama goz yaşlarını gormenız lazım atrık dayanamdım bezını her yerını baktım bişey mı ısırıyo dıye en son ayakabılarını bı çıkardım kı çocuğun parmağı mos mor ter donmuş ayakkabıde yavrum can acısıyle benı opup yardım ıstıyomuş meyer hemen hastaneyı ama ben nasıl ağlıyorum annesı bı tarftann neyse baktık sustu tuzlu suda bıraz masaj yaptım başladı gulmeyı.yanı gerşekten çok zor konuşsa lar ınsan bu kadar vıcdan azabı çekmez hıç değılse.
benım kuzumda diş sırasını bozdu 4 azı dişi çıkardı bırden kı bız geç diş çıkaranlardandık bır çıktı pır çıktı şimdı10 dişimız var tabı hastanelık olduk çok zor oldu.
çok geçmiş olsun canım sen anlattımda aklıma geldı belkı facedekı resımlerden bılırsınız benım yeğnımde ekım doğumlu bızımkılerle aynı ayda yanı geçen buraya geldıklerınde annem bıze bı lokantaya yemeyı çağırmiştı neyse gıyındık çıktık bu çocuk arabada bır bağarmaaya başladı kı sormayın susturamıyoruz çocuk çırpınıyo napıyosak olmuyo neyse vardık hala susmadan bağrıyo lokantayı ayağa kaldırdı çıktık olmuyo gırıyoruz yıne nasıl ağlıyo annesı de şimarıklık yapıyo dıye kızıyo ona
o yuzde bana gelıyo kucağımda bı benı opuyo bı ağlıyo ama goz yaşlarını gormenız lazım atrık dayanamdım bezını her yerını baktım bişey mı ısırıyo dıye en son ayakabılarını bı çıkardım kı çocuğun parmağı mos mor ter donmuş ayakkabıde yavrum can acısıyle benı opup yardım ıstıyomuş meyer hemen hastaneyı ama ben nasıl ağlıyorum annesı bı tarftann neyse baktık sustu tuzlu suda bıraz masaj yaptım başladı gulmeyı.yanı gerşekten çok zor konuşsa lar ınsan bu kadar vıcdan azabı çekmez hıç değılse.
gecmis olsun,dis cok zormus gercektende huylari degisiyor,bir an once dislenseler tamamen rahatlayacagiz.
gecmis olun seldusum,okurken korktum heyecanandim,neyseki bir sorun yok.Dogru soyluyosun oyle agladiklari zaman insan ne yapacagini sasiriyor,keske konusabilselerde dertlerini anlasak.Korkmustur belki bazen kotu ruya goruyolar heralde,ya da gaz olabilir.
aferin izmirin firlama guzellerin :))
selduş benim de aklıma ilk diş geldi, yazdıklarını okuyunca. Bizim dr diş çıkarken burun akıntısı ve kulak boğaz ağrısı yapabilir demişti, Elif'in 8 oldu dişler ama Allaha şükür hafif atlattık. Geceleri 5 kez kalkıp emzik takıyorum hemen dalıyor. Yusuf Utkan da belki diş patlatmıştır?
çok geçmiş olsun kızlar bende bunu çok kez der oldum en azından derdini anlatacak kadar konuşabilsen büyüsen kızım die bütün gün derdini hımm hımm die anlatıyo aglıyo sebepsiz neye agladıgını anlamak asla mümkün değil tam bişiler veriyim oyalıyım derken koca çay poşetini yere döküyo ben temizliyom obaşka bişi buluyo dökmek için mutfakta bian önce büyüsünler yavvv ne zaman dinlencez bizde
belirli dönemlerde bu kuzulara bişi oluo demekki , arasda herdeyse 1 haftadır geceleri aglıyor anlamıyoruz derdi ney dönüyor dönüyor aglıyor mama yapıyorum almıyor emzik veriyorum atıyor kucagıma alıyorum kendini atıyor şaştık kaldık üstten dişleri şişmiş sanırım onlar patlıyacak ama 2 haftayı geçti hala patlamadı beyaz beyaz görünüyor ama damakta off
aynı olay bir kaç defa bizim başımıza da geldi selduşum,gecenin üç buçuğu ağlama ama nasıl ağlama canı acıyormuş gibi...hiç br neden bulamamak daha kötü...sonra lambayı açınca bizim yatakta zıplamaya alkış yapmaya başlamıştı =)) gülelim mi ağlayalım mı bilememiştik...mutlaka bir nedeni vardır ama sonuçta sakinleşsinlerde kuzular...
ayy Allah korumuş...konuşsalar da dertlerini anlatabilseler
maşallah kuzuya...bizde 6 diş mevcut ama azılarımız yoldaymış...yazık yavrucaklarda biz de mahfoluyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?