2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar var ya şimdi mynette bir haber okudum artık ne kadar doğru ne kadar gerçek bilmiyorum , Rusya da bir bebek doğmuş ve doğar doğmaz anne ve baba demiş , ertesi gün de baba kim? diye soru sormuş ..... Dr. gözlerimle şahit oldum diye açıklama yapmış:) Vay anasını yahu ....

hadi ya inanamıyorum gerçek mi acaba?

İyiyiz Bircancım bizde kahvaltımızı ettik kızımla birlikte oturuyoruz şimdi... Eylül gayet iyi bu sabah erkenden uyandı artık tepiklemenin yanında itmeye de başladı benim kız:)))

Canım hemen sana söyleyeyim neler yediğimi valla bende durum kilo bakımından şimdilik gayet ii gidiyor...Ama ne kadar sağlıklı oluyor onu tam bilemiyorum((

Sabah : 1 kibrit kutusundan daha büyük peynir , 1 salatalık , 1 domates , 5 zeytin , 1 yumurta beyazı , bal ve yarım simit.

Öğleden önce : İşim olmazsa ve eğer yemeğe de geç gideceksem ya meyve yiyorum ya da çeyrek simit ve 2 adet ceviz (bazen cevizleri öğleden sonra yiyorum yani belli olmuyor)

Öğle : Muıtfağımızdaki yemeğe göre değişiyor canım ama hiçbirşekilde ekmek yemiyorum.
Çorba , tavuk , et (yağsız kısımlarından) ve zeytinyağlı yemekler yemeğe özen gösteriyorum. Ayırca 1 tabak yoğurt.

Öğleden sonra : meyve

Akşam : Yine tabii annemin menüsüne göre hergün değişiyor ama aynı öğle yemeğindeki gibi dikkat etmeye çalışıyorum sadece bazen akşamları makarna da yiyorum..Mutlaka cacık, yoğurt yiyorum ya da ayran içiyorum. Yine ekmek hiç yok

Gece : Bazen meyve bazende çerez yiyorum ama hergece 1 bardak süt içiyorum mutlaka.

tatlım bende yazayım

sabahları: yarım simit ve kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve süt

ara öğün: bir elma

Öğlen: bizimde mutfaktaki yemeğe göre değişiyor ekmek yemiyorum. yoğurt her gün var

ara öğün: bazen bir eti puf bazen çubuk kraker

saat 5 gibi kalan simidimi yiyorum çünkü eve yürüyorum 20 dk. midem kötü oluyor eşimde geç geliyor

Akşam: 1-2 dilim ekmek ne pişirebilirsem bazen makarna bazen pilav yemeye çalışıyorum akşam ve öğlen mutlaka yoğurt yiyiyorum

son olarak meyve yiyioyrum oda her gün değil

bide sabahları 20dk. akşamları 20dk. eve yürüyorum

günde 2 - 2,5 litre su içiyorum, tuzlu yemiyorum, haftada 2-3 küçük bardak çay içiyorum

ama arada çikolata kaçamağı yapıyorum, dondurmada haftada bir

Canım bence sende gayet iyi besleniyorsun öyle kilo yapacak pek birşey yemiyorsun...
Bende bazen pilav yiyorum akşamları. Ve hiç yürüyüş yapamıyorum maalesef(( Su senin gibi bende bol içiyorum. Zaten tuzu sevmiyorum hiçte aramıyorum dondurma kaçamağı bende de var ara sıra tabiki:)) Çay , kahve hiç içmiyorum kola ise çok çok nadir. Benim yaptığım en büyük kaçamak ise hergece sütüme 4 tane şeker atmak... Ama şekerli de olmayınca içemiyorm ne yapayım.
Gördüğün gibi canım aslında hemen hemen aynı besleniyoruz ama sanırım biraz bünye meselesi benim zaten önceden de hemen kilo alıveren bir yapım yoktu.

Benim süt ve yogurtla aram iyi değil sadece ilk hamile kaldığımda bol süt istemişti canım. Deli gibi yeşil elma ve erik istiyorum başka türlü midemi bastıramıyourm ve tuzdan uzak durmak malesef zorlaşmaya başladı benim için( Günde bazen 1 bardak çay içiyorum ama sabah uyandığımda ilk canımın istedği şey malesef kola ( eski bir kola kolik olarak).
Dr süt ve yogurt çok yemiyourm diye calsium hapı verdi umarım kızıma yarıyordur.

Kızlar sizdede acıktığınız halde yememe isteği varmı?

evet canım bende onu anlamıyorum ama geçen 1 haftada 1 kilo almışım çok şaşırdım ya
dediğin gibi bünye meselesi sanırım. neyse bebeğim sağlıklı olsunda önemli değil o kadar
bende öncede hemen kilo alıp hemende veremezdim yani hep aynı kiloda olurum. ama evlendikten sonra o araalr sıkıntılarla baya kilo vermiştim ama sonra eski koluma döndüm. 1 senedirde aynı kilodaydım

Canım aslında kalsiyumu doğal yollardan alman çok daha iyi olurdu. Yoğurtu bende hiç sevmiyorum bir görsen ağzımda büyüte büyüte yiyorum ama ne yapayım mecburum sende öyle düşün. Yeşil elma ve erik gerçekten benimde favorilerim arasında:)) Ki ben önceden hiç ekşi şeyler yiyemezdim. Tatlıya daha düşkündüm. Şimdi ise tam tersi.
Canım tuzdan uzak durmalısın Allah korusun tansiyonun yükselmesine bile yol açıyor çok tehlikeli ben hiçbirşeye tuz atmıyorum ne yumurtaya ne domates, salatalığa. Yemeklerde yapılırken ne kadar tuz atıldıysa o kadar başka da yok. Kolayı gerçekten bende bazen çok arıyorum ama yine de çok nadir içiyorum. Çayve kahveyi benim doktor tamamen yasakladı ve sanırım içmeyeli 1,5 aydan fazla oluyordur. Evet canım o bende de oluyor ben zaten hiç acıkmıyorum yani iştahım hiç yok sadece tüm bunları yemem gerektiğini bildiğim için yiyorum kaydirigubbakcemile3
Hani diyorlar yaa işte gece kalktım yedim sürekli canım birşeyler istiyor yakında kapıları falan yiyicem şaşırıyorum çok acaba bende mi bir anormallik var yoksa daha çok mu erken bu dönemler için diyorum

günaydın dilek günaydın bircan. oğlum çok şükür iyi. hareketlerinden bende iyi olduğunu düşünüyorum:)sizinkiler nasıl

Anladım canım önemli olan bebişlerimizin gelişiminin iyi olması ne yapalım kiloları emzirirken veririz hiç takma kafana. Çünkü bu yediklerini de kısarsan allah korusun belki yetersiz kalır bebek için... Ben mümkün değil daha fazla kısamam yani..

Günaydın kızlar? Nabersiniz??

Günaydın canım biz iyiyiz sağol siz nasılsınzı?

günaydın dilek günaydın bircan. oğlum çok şükür iyi. hareketlerinden bende iyi olduğunu düşünüyorum:)sizinkiler nasıl

Benimki de gayet iyi canımcım artık tepiklemenin yanında itmeye de başladı acayip hoşuma gidiyor :dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…