2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

offf ya sıkıntıdan habire yemek programları izliyorum . . . . .digiturk home tv var bilenler bilir . . . .zemuszemus

parası biraz fazla evet ama kullanacağı süreyi göz önünde bulundursak
değer diye düşünmüştüm ama yanlışmıyım ki ? (

yok güzelim içine sindiyse al.kullanışlı birseye benziyor.hem nelere para vermiyoruzki kullanışlı bir seye para vermek insana dokunmaz .kacıncı aya kadar kullanılıyormuşki acep.

gunu bellı olacaktı dıye bılıyorum ama girmeyınce acaba demeye basladım bende:) ayy topiğimiz hareketlendi:) benım daha var ama heyecanlanıyorum:)

öle mi ozaman ben yanlış hatırladım p.be yada cuma diye aklımda kalmış
artık bundan sonra böle canım birer birer dökülcez agustos ortası oldu haftaya falan bi kaç haber alırız artık bencee:)))

amin canım amin.. evdeyim işim gücüm bebek ve detaylarla ilgilenmek.
ben de yapıyorum işte.. buyrunnnnnnnnn

tubacım normal doğumda da sezeryanda da komposto olayını tavsiye ediyorlar. Allah göstermesin ben şimdi kabızlık yaşıyorum, eğer doğüumdan sonra da olursa alttaki dikişler çok kötü olur, biterim valla.... sezeryan içinde iyi diyorlar... benim de aklımda var komposto canım, mutlaka yapıp hastaneye götürcem... komposto yapıp, onu püre haline getiriyorlarmış deneleriyle birlikte, sonrada içiyorlarmış... geçen burada bi doğum öyküsünde de okudum, kabız olacağıma diğerini olurum daha iyi:)

ninocum bir internet bir iş zaman daha hızlı geçiyor... evet canım bu madde yasaklanmamış yurtdışında, biberon ve emzikler de ama artık bpa sızlar üretime sunulduğundan doktorlar tarafından da tavsiye edilmediğinden bir nevi piyasada yok gibiler.... ama türkiyede tam tersi malesef.

senin canım nerden geliyo bpa bilgilerin. senin çalıştığın alan ne canım.....

ємєℓ;8464818 .!.:
offf ya sıkıntıdan habire yemek programları izliyorum . . . . .digiturk home tv var bilenler bilir . . . .zemuszemus

emelcim, ben de turkmaxı izliyordum şimdi bitti galiba. her gün 3 de aklında olsun Anne Olunca Anladım diye bir program var çok güzel.

kızlar bu gaz ıcın evrımın tavsıyesınıde soylıyım. rezene cayı goturmus yanında ertesı gun hemen gazını cıkartabılmıs. bende goturecegım

slm kızlar nasılsınız geçen gün ayağım kaydı ve düştüm çok korktum ama allah korudu ayağımın üstüne düştüm dikkat edin insanın dengesi gerçekten bozuluyor
aman çok gecmiş olsun, iyi belasız atlatmışsın valla
dikkat etmemiz lazım

ємєℓ;8464630 .!.:
kızlar az once chicco dan aradılar biberonlarında bpa maddesi varmıs ama en az duzeydeymis bilginiz olsun . . . . . . . .aldıklarımı kullanmycam . . . .. .bugun konustugumuz gibi nuby alıyorum
camda mı varmış???? :uhm::uhm:

ben de daha çanta yapmadım
kızlar ben bütün gece kabus göre göre uyuyorum artık
2 gündür de sırayla doğuma gittiğimizi görüyorum valla kafamçokkarıştı
yani bu forumdaki nickname'ler falan kafamda ucusuyor, sırayla doğuruyoruz -tatlicadiarzu-
hani bir yerim acık mı kaldı desem bu sıcakta kapatmak mümkün mü kaydirigubbakcemile3

emelcim, ben de turkmaxı izliyordum şimdi bitti galiba. her gün 3 de aklında olsun Anne Olunca Anladım diye bir program var çok güzel.

evet canım onada goz atıyorum ben yerimseniben . . . .bilgisayarda yorulunca uzanıyorum kanepeye elimde kumanda zaplıyorum iste yemek programlarını kaydirigubbakcemile3

kızlar bu gaz ıcın evrımın tavsıyesınıde soylıyım. rezene cayı goturmus yanında ertesı gun hemen gazını cıkartabılmıs. bende goturecegım

hmmmmm bizde alalım yanımıza o zaman . . . sıvı ıcmeye izin verdiklerinde iceriz hemen

valla canım cam yada plastık demedi biberonlarımızda bu madde varmıs dedi CADIARZU

yok güzelim içine sindiyse al.kullanışlı birseye benziyor.hem nelere para vermiyoruzki kullanışlı bir seye para vermek insana dokunmaz .kacıncı aya kadar kullanılıyormuşki acep.

haklısın canım bilmiyorum ki burda yok zaten bire bir görerek alma şansım yok
netten sipariş edeceğiz büyük ihtimal
hem anakucağı hem salıncak hem araba koltugu hemde ilerde mama sandalyesi olarak kullanıyormuş ama kaç yaşa kadar yazmıyor arayıp öğrenmek lazım sanırım

ıslak mendil, havlu peçete de onemli. koymadıysan ekle canım bence.
aldım onları güzelim.bebişin altını ıslak pamukla temizlemek gerekiyormuş.bol bol pamukta alın yanınıza.

eee baya bir işlevselmiş güzelim.

Evden hastaneye gidiş
Sezaryen ameliyatı planlı bir şekilde önceden tarihi ayarlanarak yapılacak ise bir önceki gece saat 24.00 ‘ten itibaren hiçbir şey yenilip içilmez.En az 6 saatlik açlık ve susuzluk süresi olması önemlidir.
Takılarınızı evde bırakınız,yüzüklerinizi çıkarınız. Ameliyat esnasında kanamanın durdurulması için koter kullanımında problem yaratmaktadır. Zaten çıkartmayı unutursanız ameliyathane hemşiresi çıkartıp ailenize teslim edecektir.
Ağır göz makyajı yapmayın,ameliyat esnasında göz koruma kremleri kullanıldığı için problem olabilmektedir.Ojeniz var ise en azından işaret parmağınızdaki ojeyi çıkartın,ameliyat esnasında genel durumunuzun takibi için kullanılan cihazın sağlıklı çalışması için gerekmektedir.
Ameliyat saatinden en az 1 saat önce,çoğunlukla sabah saat 07.00-07.30’da hastanede olunması gerekmektedir.

ebru sende benim gibisin anacım, ben de dolduracam çantamı... madem bavul götürüyoruz bavulun hakkını verelim anacım.... şimdi kocama söylesem şunları şunları yanına al diye unutursa ben strese girerim... hastanede de beni bırakıp git diyemem.... ben de pembe pembe balonlar alcam, çantama koyacam, bunları bağlamak için ip falan... yatağımın köşelerine üçer tane uzunlu kısalı balonlar bağlamak istiyorum, kapı süsünü götürcem, kapıma asacam, şekerler için ayrı bir kutu yapmam lazım, onlar valize sığmaz malum elde gider, onu da evin girişinde hazır bekletcem. ama diğer herşey çantamda olsun... bu anı eksiksiz içimde hiçbirşey kalamdan yaşamak istiyorum... odam da böle cicili bicili olsunda gelen giden olacak, benim de içim açılır hem...

çocuğa götürdüğüm fazla olan şeylerin zarrarı olmaz, kullanmazsam çıkartır koyarım tekrar dolabına. bu arada nazarlık unutmayalım, ben nazar takıntısı olan bi insan olarak, dört beş tane küçük iğnelikli nazarlıklar götürcem.... bebeğin yatağına , kendime falan takıcam....

• Sezeryan Ameliyatı öncesi hazırlık
ü Hastaneye varışın ardından önceden rezerve edilen odaya hasta alınır.Yatış dosyası çıkartılır.Kat hemşiresi öyküyü alıp gerekli onay formlarını doldurur.Özel sağlık sigortası var ise gerekli ön onay işlemleri başlatılır.

ü Ardından lavman yapılarak bağırsakların boşaltılması sağlanır.Bu işlem zannedildiği kadar rahatsızlık verici değildir ve operasyon sonrası gaz ve büyük tuvalet sıkıntısı olmaması için uygulanır. Tüm işlem 5 dakikada biter.Bazı jinekolog doktorlar lavmanı tercih etmezler. Kişisel yaklaşımdır.
ü Ameliyat bölgesi hemşire tarafından kontrol edilip tüy varsa traş edilir.Ameliyat öncesi kan sayımı,kanama zamanı ve pıhtılaşma zamanı ve gerekli görülen diğer kan tetkikleri için kan alınır.
ü Ameliyathane önlüğü giydirilir,saç bonesi takılır.
ü Ameliyat yapılan hastanenin prensiplerine göre eğer doktor tarafından talep olursa ,hasta odasında veya ameliyathanede foley sonda takılır.Sonda genellikle ameliyattan 8 – 12 saat sonra çıkartılır.Sonda takılması birçok hastayı rahatsız etse de takılırken özel ağrı kesici jel kullanıldığından acı verici işlem değildir. Sonda takılması hem ameliyatı kolaylaştırır, hem de ameliyat sonrası hastanın idrar çıkışının takibi için önemlidir. Ayrıca hasta ameliyat sonrası ağrılı dönemde tuvalet ihtiyacını karşılamak için sıkıntıya girmemektedir.Sonda uygulaması da doktorun tercihine bağlıdır. Aksi de doğrudur.
ü Sedye ile ameliyathaneye alınır. Hasta yakını da gebeye ameliyathane kapısına kadar eşlik edebilir.
ü Video kayıt cihazını veya fotoğraf makinasını sezeryan sıraında çekim yapması için ameliyathane görevlisine vermeyi unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…