2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

fiyatı normal bence işlevlerine göre. baya kullanışlı birşeye benziyor. bence de içine siniyorsa al cnm.

amin canım amin.. evdeyim işim gücüm bebek ve detaylarla ilgilenmek.
ben de yapıyorum işte.. buyrunnnnnnnnn

anladım canım sende bendensin :)))
bende loğusa bardaklarımı yaptım bitirdim bir ara fotosunu çekip koyacağım
şimdide doğum ramazanda olacağı için eve gelenler için lokumları jeletine koyup süslemeyi düşünüyorum organze kurdela aldım lokumlarıda alayım onları yapacagım
mevlüt için bebek şekeri yaptıracağım hastane için çikolata aldım

kolonya iyi fikir bende cantama koyayım bir tane.

koy canım hem senin içinde iyi ferahlatır arada bir dökersin :))
bu arada ben 5li sette aldım ama bakalım yakın zamanda karar veririm artık

dogurmuştur bile belkı heyecandan yazamamıştır ::)))

bende senin gibi perşembe yada cuma dedi diye hatırlıyorum
belkide canım belli olmaz :))

ıslak mendil, havlu peçete de onemli. koymadıysan ekle canım bence.

bende ıslak mendil koydum kızım için ayrı kendim için ayrı havlu ve kağıt havluda koydum birde peçete hımm birde gece acıkırsak diye bir paket bisküvide koydum :)))))))

• Sezeryan Ameliyatı sonrası ilk saatler
ü Odasına alınan annenin yanına ilk sütünü verebilmesi için bebek getirilir. Hemşire bakımı hemen başlar. Saatte bir annenin tansiyonu,idrar çıkışı ve kanama kontrolü yapılır.İlk gün yaklaşık damar yolundan 3000 cc serum verilir ve antibiyotik yapılır.
ü Anne ameliyattan 8 saat sonra ayağa kaldırılır (mobilizasyon). İlk kalkarken baş dönmesi, tansiyon düşmesi olabilir, telaşa gerek yoktur. Fenalık hissi olursa anne yatırılır ve bir süre sonra hemşirenin gözetiminde kaldırılmaya çalışır. Eğer sonda takılmış ise ve anne yürüyebiliyor ise bu dönemde sonda da çıkartılır .Ayağa kaldırılmadan önce komposto , hoşaf ,bisküvi-çay gibi hafif sulu gıdalar verilir.
ü Eğer ağrı oluyor ise ve ağrı pompası var ise hasta ağrısını kendisi pompa yardımı ile kontrol eder. Ağrı pompası yoksa doktor direktifi ile hemşire önerilen şekil ve miktarda kalçadan veya damar yolundan iğne ile ağrı kesici yapar.Tüm bu işlemler hastanın ameliyatını yapan jinekolog doktorun bilgisi dahilinde yapılır.
  • Sezaryan Ameliyatı sonrası birinci ve ikinci günler
ü Zannedildiği gibi kötü olmayan ilk geceden sonra kısmen daha rahat, fakat gaz sancılarının olabileceği ameliyat sonrası birinci gün başlamaktadır. Emzirmeyi de öğrenmiş anneye en çok tavsiye edilen şey yürümesidir.Sulu yumuşak özel diyet gıdalar verilir.Gazı kolay çıkartması için ilaçlar verilir. Ağrı kesici ve gerekirse verilen antibiyotikleri ağız yolu ile alır.Dikiş yerine pansuman yapılarak duşa girebilmesi için özel bir bant konur. Annenin daha da rahatlaması için bir hemşire nezaretinde ayakta duş alması tavsiye edilir.
ü İkinci gün genellikle gazını çıkaran ve rahatlayan anne büyük ihtimalle büyük tuvaletini de yapmıştır. Eğer yapmamış ise bir fitil veya makattan uygulanan bir krem ile tuvalete çıkıp rahatlaması sağlanır.Pansumanı gerek görülürse jinekolog tarafından tekrar değiştirilir, hatta flaster yapıştırmaya gerek görülmeden açık dahi bırakılabilinir.Artık bebeği alıp eve gitme zamanı gelmiştir.Büyük ve heyecanlı bir yolculuğun mutlu sonu….

ninocum tatlım bu bpa olayını internette yazan annelerden biri de kimya mühendisiydi, zaten tahmin etmiştim hemen senin kimya mühendisi olduğunu.... hatta o bayan kimyevi ürünleri bildiğimden daha da dikkat ediyorum ve hassasım bu konuya diyordu....

bu arada canım silikon emziklerin tümü değil mesela , sadece nukun bazı modellerin de içermiyormuş... sitede ki listede öyle... yani silikon ya da cam olanların da içerebileceği yönündeydi tatlım, acaba cam biberon diyince onlar biberonun ucundaki emziği mi kastediyor tam bilmiiyorum tatlım....

• Evde iyileşme
ü Evdeki ilk günlerinde anneye aktif olması, bebeğin bakımı üstlenmesi ve hareket etmesi önerilir.
ü Fakat ağır fiziksel aktiviteler önerilmez.
ü Jinekolog doktorun önerdiği ilaçlar var ise (antibiyotik , ağrı kesici) düzenli kullanılır.
ü Gebelik öncesi aldığı vitamin ve demir haplarını 1 ay süre ile kullanması tavsiye edilir.
ü Kanama ve akıntı gittikçe azalarak devam eder,40 günü bulabilir.
ü 40 gün cinsel ilişki yasaklanır.
ü 40 gün süre ile küvette sıcak su ile yıkanması,havuz ve denize girmesi yasaklanır.Ayakta ılık su ile duş alması tavsiye edilir.
ü Gaz şikayetini arttıracak yiyeceklerden kaçınılması tavsiye edilir. (portakal,lahana ,kuru fasulye gibi.)Tuvalete rahat çıkmasını sağlayacak yiyecekler (kayısı ,şeftali gibi..) önerilir.
ü Günde en az 3 litre sıvı gıda alması önemlidir.
ü Hastaneden çıktıktan sonra 4-5 gün sonra ameliyatını yapan jinekolog tarafından kontrolü önerilmektedir.

anammm ben bi dr.la konusayım. ojemi sürüp, kolye falan takmayı ve makyaj yapmayı düşünüyordum. sagol cnm paylaşım için.

aldım onları güzelim.bebişin altını ıslak pamukla temizlemek gerekiyormuş.bol bol pamukta alın yanınıza.

eee baya bir işlevselmiş güzelim.

fiyatı normal bence işlevlerine göre. baya kullanışlı birşeye benziyor. bence de içine siniyorsa al cnm.

sağolun kızlar bakayım artık burda bulabilseydim keşke görerek alsaydım ama neyse
olmazsa 5-6 lık olduktan sonra bakarım şimdi 5li sette aldım ondaki anakucağında fazla yatamıyormuş diye duydum ondan sonra buna geçeriz

bu arada emel canım benim verdiğin bilgiler iiçin teşekkürler

gulaycim bak nazarlik benim aklima gelmemisti , iyi oldu hatirlattigin alayim hemen
yaa benimde esime kalsa orda dimdizlak kaliriz. o heyecan ve stresten kendi esyalarini bile unutur gibime geliyor ama allahtan kayinvalidem var ben ona guveniyorum o eksikleri halleder.
yani ne kadar cikip alinabilecekte olsa evden de getirilebilecekte olsa bende yanimda olsun hersey istiyorum. oo streste bizde insanlari azarlamak suratimi asmak istemiyorum. o yuzden burda herkesin hazirladigi cantalara bakip tum eksiklerimi tamamlicam.

yasemincim bu hediye olayına bilerek bişey yazmadım canım çünkü bu konuda çok başarızım, genellikle bebeğin değil de kendi beğendiğim şeyleri alıyorum :) bence de oyuncak al tatlım, o kadar güzel oyuncaklar varki bebek mağazalarında, bu bebeğin dişi de çıkabilir, ses çıkaran dişlikler de olabilir çok güzel şeyler var...

anammm ben bi dr.la konusayım. ojemi sürüp, kolye falan takmayı ve makyaj yapmayı düşünüyordum. sagol cnm paylaşım için.

malesef onlar uygun degilmis canım rıca ederim :)

rica ederim canım sezeryan olacaklar için koydum sayfaya on bilgi olur onlar icin :)

emsalcim, benim bi şekerlerim kaldı. lokum için hiç oyle ayrı paket yapmayı düşünmedim.

sen loğusa bardaklarının, şekerlerinin ve yapınca lokumlarının resmini koysana cnm ben de fikir alayım bir an evvel yapayım.

:))))) alemsin kızzz
sor bakalım ne diyecek dr.un
belkide genel anestezi olunca bunları yapıyorlardır
çünkü ben iki kez narkoz aldım makyajım çok soruldu sadece rimel var dedim dr.um tamam dedi ama saçımdaki paravanaları çıkardılar küpe ve kolyelerimi ellerinizde oje varmı diye sordular yok dedim çok şaşırmıştım sonra uyutuldum ama belki genel anestezi olmayınca bunlara gerek yoktur varsada artık çantaya makyaj çantasınıda ekleriz :))))

kızlar birkaç gündür arada adet olunca olan gibi hafif karnım ağrıyor. bunlar yalancı dogum sancısı mı?
bir de az once ilk defa midem kaskatı oldu, 30 sn falan sürdü geçti. acaba bu da kasılma mı oluyor? sanki dr.boyle tarif etmişti.??

ebrucum özellikle sen foto falanda çekileceksin daha dikkatli olman lazım, doğal fotoların yanında ekstra birde yani hafif bi makyaj hafif allıkllı fotolarda fena olmaz... fotoğrafçı işini ayarladınız mı tatlım....

bu arada beni aklıma daha bir sürü komik şey geliyo ama şimdi yazmayım ben listemi sana mesaj atarım he he :)

kızlar kontrolden geldim..oğlum 2883 gr olmuş..kafa boyu 9,5 cm..(ebrucum sana yetişmişim)kaydirigubbakcemile3doktor gene dedi bu bebek çok iri gidiyor...vitamin hapını falan kes dedi...yoksa senin için zor olur doğum diye ekledi..(zaten ilaçlar aldığımdan beri evde duruyor öyle içtiğim yoktu doğru dürüst...kim bilir içseydim şimdi ne olurdu:)
normal doğum pozisyonunda duruyor hala.. 2 hafta önce 10 gün önden gidiyordu bugün gittiğimizde 15 gün olmuş.. doktor teyzemiz eğer bu bebek bu kadar hızlı devam ederse 40.haftaya kadar bekletmem dedi..senin ve rahminin sağlığı açısından hiç iyi olmaz dedi.zorlamaya gerek yok..çünkü bu gibi durumlarda rahim bile alınabiliyormuş.....dua et 37.haftadan sonra gelsin diyede ekledi....bunun için bol bol yürüyüş yap..2 hafta sonra yürüyüş saatini 2 saat olarak belirle dedi..ne kadar çok yürürsem bebek o kadar erken gelirmiş..... birde 37.haftadan sonra artık doğum şeklini belirliycez dedi..çatı müsait değilse sezeryanla alırız dedi....ya kızlar böyle işte.......normal yada sezeryan istemiyorum artık...bebeğim ve benim için sağlımızı riske atmayan neyse o şekilde doğum olsun....

aa ayıpsın şekerim çantaya zati ekledim ben makyaj çantamı ))
ama doguma girerken ve cıkarken de soluk benizli gorunmek istemiyorum resimlerde :))
belki dedigin gibi genel anestezi olunca vardır bu yasaklar. eh artık sorup ona gore davrarınım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…