2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

yasemincim ben dün akşam kitap okurken orada bebeğin 32-36 haftalar da döndüğünü yazıyor, bence senin de her an durumun değişebilir.

bu arada kitapda sezeryan kelimesinin bir rivayete göre sezarın doğum şeklinden geldiğini yazıyor.... tabi o kadar eski dönemlerde sezeryanın olamayacağına da dikkat çekiyor kitap...

ayrıca şu da çok ilginç geldi, dün okurken. ilk doğum ağrısını azaltmak için ağrı kesme yöntemleri kullanıldığında (anestezi vs.) kilise bunun ahlaken doğru olmadığını savunmuş.... çünkü kilise doğum sancısını havvanın yanlış davranışlarından dolayı kadınlara verilmiş bir ceza olarak görüyormuş kilise.....

vay be çok şanslı bi yy da doğuruyoruz valla....

günaydın conconlar. herkes iyiymiş şükür. şişikler ve uykusuzluğu saymazsak tabi. biz de iyiyiz oğlumla. sabah işlerini toparlamaya çalışıyoruz. bugün pek keyfimiz yok nedense ...

Gülaycım , sıkma canını kilo bakımından bebek iyi gidiyor sonuçta , sen yine de yemeye devam et ama sen birazda enerjiksin, anladığım kadarıyla öğlen falan çıkıp dolaşıyorsun , burada çoğu kişi ben de dahil akşam eve zor atıyoruz kendimizi yani aldığın enerjiyi yakıyor olabilirsin ...Ben tunalıdan kızılaya max 15 dakikada inerdim şimdi 45 dakikada gidiyorum bir de acıktığım için iş çıkışı bir gofret ya da çikolata kesin alıyorum düşün yani , harcanmayan enerjiyi ... Sonuçta ne oluyor bebelerin kilosu birbirine çok yakın yani aldığın kilo sana avantaj değil üzülme senin yerinde olmayı isterdim açıkçası ama pisboğazıma hakim olamaıyorum ben ....

Bu arada şerbet bizim adetlerde de yok bende buradan heveslendim , bende fındık ya da ceviz içi dökmeyi düşünüyorum üzerine ama soğuk olacak ....

gülaycım ben de sezeryanın bilinen ilk ameliyat olduğunu okumuştum bir yerde...

asos dün tarifini yazmıştım kaynar asıl ismi adana mersin yöresinde lohusa şerbeti olarak geçiyor ve anneye çok süt yapıyor... bunların dışında bir kaç baharat daha var, sen dün geçmişe bak istersen bi, şimdi o yazıyı bulamayabilirim.....

gülaycım günaydın hoşgeldın

şu hurma olayına bende ha.sonu başladım kıpada medıne bulmadık tunusta olur harelde...

ebrucum yat kalk dua et tatlım ne iii kayınvalıden var....

Gülaycım , bazen insanlar batılıların daha modern olduğunu düşünüyorlar ama kadınlara en çok haksızlığı yapan toplumlar ne yazık ki batılılar ... Düşün kü kitaplarında bile böyle yer alıyor , orta çağda suçu günahı olmayan ama zekasıyla ön planda olan kadınları cadı diye yakanlarda onlar...

Benim kayınvalide odayı süsleriz falan diyordu ama şu an yine psikoya girdi pek süsleyecek gibi değil , şu an sadece örgü örmeyle bozmuş durumda kafayı habire örüyor ... Bir de kızının evlilik sorunları var onlarıda takmış durumda , sabah kalkıyor aç karnına akşama kadar 2/3 paket sigara çay derken akşamı ediyor .ıyi bebek odası işini erken zamanda halletmiş şu an hiç bir şey yapası yok....

sağol yasemincim, tülaycım Allahtan siz varsınız kızlar içim rahatlıyor valla, yoksa artık bu durum ben de iyice stres yaratmaya başladı.....

bence de yasemin bu şerbet soğuk yapılsa oldukça hoş olabilir, sonuçta sıcağın bir yararı olmaz, yine de bi denemek lazım tabi, sıcak oldukça güzel çünkü.....

ben kayınvalıdeme falan okadar kızıyorum çocugun yüzünü bile göstermek istemiyorumm...yerı geliyo kendı ailemede karşı durum aynı oluyo...bu hamılılık benim ruhsallıgımı çok bozdu

Yok tülaycım zaten ben süsle demedim ki benim kapı süsüm sepetim , şekerlerim hepsi var zaten ... Hani kendi demişti ben süslerim diye, bir de yapmayacağı şeyi asla söylemez ama bu aralar dediğim gibi maddi problemleri ve kızının problemleri var ... Normalde bebek olacağı için onların bize yardım etmesi gerekirken bir de eşim onları düşünmek zorunda , yaptığı ettiği herşeyin parasını biz verdik , yani sağolsun aldıklarıda var ama yani çok cüzi bir şey , halada konu komşu kimi görürlerse annem yaptı annem yaptı diye anlatıyorlar ... Bazen diyorum hiç bir şey yapmasalar daha iyiydi , aman işte neyse huyunu öğrendi,m artık yapacak bişey yok ... Bizim paramız , onun emeği ama bizim ki gözle görülmüyor , demiyorki çocuklar alıyorlar ben yapıyorum ...

ben kayınvalıdeme falan okadar kızıyorum çocugun yüzünü bile göstermek istemiyorumm...yerı geliyo kendı ailemede karşı durum aynı oluyo...bu hamılılık benim ruhsallıgımı çok bozdu

valla kayın valideme karşı aynı hisler bende de var ama lahusalıkla alakası yok benimkinin öz be öz kendi hislerim

Canım boşver kızma , yapanda yapmayan da sağolsun , yaptıyı herşeyi reklam edip ortada gezeceğine yapmasın daha iyi ,benim dünyada minnetim yoktur kimseye asdla hiç bir şeyi yaparmısın demem , ama yapanada saygı duyarım ama sürekli yaptığınıda gözüne sokarsa yapmasın daha iyi ....

meryemcim haklısın tatlım, bebek iyi çünkü kilosu falan...

gülcansım yarasın hurmalar tatlım, ben bu aralar üşendiğimden biraz yemiyordum ama hız verecem hurma olayına.

yasemincim Allah'tan herşeyini halletmiş oğluşun odasının zaten pek de yapılacak bişey de kalmamıştı. benimki de süse çok öenm veriyor hele bi de Ankarada yaşasa neler yapar da, mersinde olduklarından 15 güne bir görüşüyoruz.

baharcım belki de sezardan geliyordur hakkaten, mademki en eski ameliyatlardan biri...

bazen küçükler büyükleri idare ediyor cnm bizde de çok oluyo ne yapalım allah bilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…