2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kıyamam sana ben ee beklemedesiniz demi siz artık malumm 38.haftadaın bizde pazartesiden sonra artık bekleme moduna geççezzzzz daha ciddi olarak hayırlsıı bakalım ama kalça ve kuku ağrısı hat safhada bende de

canım walla ben önceki sene genel anestezi ile uyumuştum hiç zorlanmadan uyanmıştım sigara içtiğim halde. çok ta hoşuma gitmişti keşke azcık daha uyusaydım demiştim :))) yelkenleri suya indirmek değil tatlım kendimi biliyorum ve sınırlarımı zorlamak istemiyorum sadece o kadar. yine de ben gel git akıllıyımdır bi dediğim diğerini tutmaz bakarsın epidural isterim bakarsın hiç uyuşturma doktorrrr kesss derim DD

baharcım benım ondan yana tereddutum yok. yanı o anda altımıı kesıyor olmaları benı çokda rahatsız etmez. uyuyup herseyden habersız olmak guzel ama narkozu atmak bazen zor olabılıyor. daha once ıkı sefer amelıyat oldum bırınde kolay diğerinde zor oldu. bırde aslında asıl düşündüğüm çocugumu ılk 1 saat ıcınde emzırebılmek

kizlar
dun emzirme dersimizde vardi
hemsire kesinlikle sut kaplari kullanmayin sut posetleri kullanin dedi
sut kaplari ve cam kaplar sutun tadini bozuyormus , ayrica cok fazla kotu kalite urun piyasada oldugu icin kansorejen etkileri varmis, ama sut posetleri kesinlikle guvenilir hic bir zarari yok sutun tadini en iyi koruyan saklama sekli dedi.
sutumuzu sagdiktan sonra var olan sut seviyesinin 1 parmak altindan tutup sıkıp yukarı kadar cekerek havayi bosaltiyoruz ondan sonra dolaba kaldiriyoruz.
eger difrize atarsaniz 6 ay, buzluga koyarsaniz 3 ay dolabin normal bir gozune kyoarsanizda 24 saat icerisinde sutu kullanmak gerekiyor.
birde sutun asla kendi kendine cozunmesini beklemiyoruz. derin dondurucudan felan normal dolaba alip erimesinide beklemiyoruz. direk ilik bir su icerisinde ya da biberon isiticilari icerisinde (poseti direk koyabilirmisiz biberon isiticiya ) cozdurup bebege veriyoruz. eger tamamini veremediysek kalani yine dolaba kaldirip 24 saat icerisinde 1 kez daha ilitip kullanabiliyoruz.
ilk 1 ay kizlar bebegi neredeyse her agladiginda emzircez geceleride uyanmasa bile biz 3 saatte 1 kaldirip emziricez. 1. aydan sonra eger kilo alimi iyiyse geceleri daha uzun uyuyabilir 3 saatte 1 kaldirmaya gerek yok ama oyle olsa bile biz yinede kalkip goguslerimizi sagip oyle yatacagiz. cunku sagmazsak beyin yanlis sinyal yolluyormus sutumuz azaliyormus ya da cok dolup iltihap gibi seylere sebep oluyormus.
bebeklerin 21. gununden itibaren 2-3 gunde 1, doyuracak kadar olmayan bir sutu alistirmak icin anneden baska birisi bebege verip biberona alistirabilirmis. 21. gunden sonra bebeklerin kafasi karismamaya basliyor yani ayirt edebilir dedi.
gogus kremleri bir ise yaramiyor dedi. onun yerine banyo yapmadan hemen once gosulerinize has zeytinyagi damlatip ıoyle dus alin dedi. ama sadece damlatin goguslerinizi ovalamayin cok fazla oynamayin cunku erken doguma sebep oluyor dedi. birde emzirmeye basladiktan sonra kendi sutunuzu meme ucunuza surup yaydirin o da antibiyotik ozelligi icerdigi icin iyi gelir dedi.
bir gogsun sutle dolmasi 1.5 saat felan suruyormus, eger gogsunuzu dahauzun bir sure emzirtemeyecekseniz mutlaka pompa i,le biraz sagip rahatlatin dedi.
sutu arttirici seyler maltbira, rezene, vs gibi seyler sadece %3-4 oraninda etki edebilir dedi. asil sutu arttiran sey gelmese bile emzirmek geceleri bebek kalkmasa da sutu sagmak, bebek uyurken anneninde uyumasi dinlenmesi, bebekle ayni odada bulunmak vs.
birde ne yaparsaniz yapin bebek yanlis emiyorsa gogus ucunuz catlar dedi. bebegin agzini kocaman actirip kendimize cekiyoruz ve meme ucunun tamamini almasini sagliyoruz. eger dogru emerse bebegin yanaklari siser sadece lik lik yutma sesi gelir dedi o zaman gogusler hic yara olmuyormus. ama eger bebegin yanaklari inik gamzeler olusuyor, ve cuk cuk cuk emme sesi cikiyorsa kendi dudagini emiyordur hemen ayirip duzgun almasini saglayin dedi.
emzirme yastigi mutlaka kullanin dedi, tum karin ve beli saran yastik tercih edin ne cok sert ne de cok yumusak olsun dedi.

Evet cnm bekleme moduna girdik. İlk defa kasığımda sancı var bu sefer kesik kesik geliyor kasılmayla birlikte. Bugünün şanslısı benmi olcam acaba kaydirigubbakcemile3

Bu arada benim kocam dün doğuma girmek istediğini söyledi..Şaşırdım..Şimdiye kadar hiç böyle bir düşüncesi olmamıştı..Her hastanede izin veriyorlarmı ki böyle bir şeye..Aslında yanımda olmasını ben de isterim..

zeytincim baharcım mozicim teşekkürler.

mozicim ben de fötr şapkamı kaldrıp selamlayarak bir giriş uygun görmüştüm zaten

kızlar çok guzeldı dunki eğitim. birde gögüz uçlarını uyarmayın dedı kadın. o koyu renk boolgeye kesınlıkle dokunmayın dedı ee tabı benım aklıma hemen gülay geldi:)

kocana kocaman bravo. eşim bırak doğuma girmeyi doğum konusu geçtiğinde bile rengi atıyor... ne yapcam ben bu adamla bilmiyorum :)

kızlar çok guzeldı dunki eğitim. birde gögüz uçlarını uyarmayın dedı kadın. o koyu renk boolgeye kesınlıkle dokunmayın dedı ee tabı benım aklıma hemen gülay geldi:)
gülay ha nihohoyyyyt kaydirigubbakcemile3
ya ben de sabaha karşı kalktığımda sol göğsüm inanılmaz acıyordu içten içten. yattım bu sefer de sancı karnımın altına girdi bir süre. sonra her zamanki gibi uyuyup kalmışım. kaydirigubbakcemile3

bahar acımı kaşınma mı? çünkü dedıkı dun kadın eger gogus ucalrında beyaz pul pul seyler varsa ve tatlı tatlı kaşınıyorsa mantar dır. dermatolog a görünmek lazım mıs.yoksa mantar senden bebege gecermıs. bebekten sana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…