2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ne demek rica ederim kizlar
daha aklima geldikce yazicam.

hastaneye mutlaka emzirme sutyeni getirin dedi, sutyen %100 pamuklu olsu ve tam acilsin dedi. oyle onden acilan sirf ucun ciktigi dantel balanli sutyenler istemiyoruz dedi. hic olmadi sporsutyeni alin dedi.
kolostrum sutu 7 gun ila 15 gun arasi goguslerden geliyormus ve cok acik renkte proteinden zengin bir sutmus. sonradan yagli ve sekerli yogun sut geliyormus. pes etmeyin az azda olsa surekli bebeginizi emzirin diyor.
zaten kolostrum bitip gercek sut gelmeye baslayinca gogusleriniz dolacak dedi. birde bebegi emzirirken gogsu bosaltana kadar emzirin dedi. cunku ilk basta gogusten sekerden zengin sut geliyormus o bitince yagdan zengin bebegin buyumesini saglayan sut geliyormus. goguslerinizi de sirasiyla emzirin. eger bir gogsunuzu bebek emdi digerini emmesine cok uzun vakit olacaksa mutlaka sagin dedi.
emzirirken gogsu alttan yarim ay seklinde destekleyin dedi ozellikle gogsu buyuk olan anneler. cunku o zaman bebek gogsude tutmak icin efor harciyormus emmeye gucu kalmiyormus. gogsunuzun neresi sertse oraya masaj yapin emzirirken dedi.
bebegi uyandigi zaman once altini temizleyin sonra emzirin derler, siz oyle yapmayin eger sadece cisini yapmissa bezine ilk once emzirin sonra gazini cikarin ondan sonra altini degistirin dedi. kakada sansiniz yok tabi huysuzlanir cunku dedi. ama emerken kakasini yaparsa de emzirmeyi kesmeyin bitirip gazini cikartip degistirin yine dedi.

yok canım hiç kaşıntım yok. koyu renkli bölgede değil sadece ucunda sütün geleceği yerde çok az beyazımsı böyle bişiler çıkıyordu ucundan tırnağımla ellediğimde. benimki içten içe acıydı canım ya. dıştan değil yani göğsümün tamamı acıdı.

kızlar ben geldim işe yürüyüm dedi, eskiden 20 dakikada yürüdüğüm yolu neredeyse 45 dakikada yürüyebildim.... resmen kalçalar, ayaklar bana ait değildi.... benim çocuk kesin aşağı doğru yol aldı, çünkü artık kaburgalarıma ulaşamıyo he he :)

ebrucum maşallah tatlım alişe, senin için rahat olsun tatlım sonuçta aliş ne derse o olacak :) artık ne yapalım elimizde olmuyor doğum şeklini belirlemek bu durumlar karşısında...

yasemin ben de evi dip köşe temizlemek istiyorum, daha doğrusu temizletmek... annem tatilde, gelir gelmez izne de ayrılınca ben yapacam onunla birlikte dip köşe temizlik, dolap içleri falan..... çok batıyo ya evin heli, ev çok düzenli ama biliyorum temiz değil.....

bahar canım erkencisin gözümüz aramıcak seni yani...

tülaycım canım temiz temiz otur evinde, paşanı bekle artık....

pembecim hayırlı yolculuklar inşallah güzel haberlerinle bizi sevindirirsin....

dün alt kattaki komşumuzun bebişi sezeryanla alınmış, gününü sanırım 5 gün geçmişti, suni sancıda işe yaramamış... o yüzden ben artık düşünmücem doğum şeklini, valla bi şekilde çıkartacaz bunları... son dakika herşey olabilir....

slm kızlar kahvaltımızı yaptık geldik.. nasılsınız.... hiç güzel uyuyamadık yaa...çok kalaktık wc ye eşimde üşütmüş biraz sabha kadar öksürdü gece yarısı kalktık ıhlamur kaynattım içti yattı ..sonra benim uykym kaçtıı.....çok yorgun vücudumm... dün yine baya işlerimi hallettim..az bişey kaldı... artık doğuma 2 gün kala genel bir temizlik yaptıkmı bitttii... inşallah... şimdide düşünüyorumm sahura ne hazırlasamm...aslında alışverişte yapmak lazımm...
emeli aradım ama ulaşamadımm .. merak ediyorumm acaba kilosunu yanlışmı yazdı bana okadar fark olmaz çünkii... inşallah bebeği emmiştir yaa...komşumuz hemşire bebeğin emmediğini söyledimm oda bebeğe narkoz geçince öyle oluyor dedii... ama keşke bekleselerdi emerdi ...haber alınca sizleri bilgilendiririm.. doğum yaptığı hastanenin sitesine girdim..ama bebeğin resmini bulamadımm..
ebrucumm çok güzel bilgiler teşekkürler... puan vardimm valla...kaydirigubbakcemile5

gunaydın kızlarrrr:)))) ay emelle ela kavusmus kuzularına.ne guzell.allah analı babalı uzun omurlu etsın ınsallahhh. ya bı heyecan basıyomu sızıde boyle dogum haberlerı okuyunca.benım ıcım tıtrıyo sımdıden...:)))

bunları öğrendiğimde iyi oldu canım...demek emzirmek herşeyden daha önemli....

ya bu alt değiştirmek konusuna gelince altlarını nasıl değiştircez? her altına yaptığında hemen değiştirmemiz gerekiyor mu?Bu konuda bilgisi olan?ona göre bez stoğu yapıcam..bizim burda yeni bir market açıldı bez fiyatları baya indirimde kaçırmıyım diyorumdaa.s

ılk zamanlar evet her yaptıgında değiştireceksın. sadece uyanmıssa çocuk emecekse gazını cıkardıktan sonra bezını değiştirmek gerekıyormus. kaka yapmıssa zaten emecek olsa bıle once bezi değişecekmiş sonra emzirilecekmiş

ebrucum bilgiler için sağol tatlım, bizde de hemen hemen aynı şeyler anlatılmıştı... krem kullanabilrisiniz dedi doktor meme uçlarına ama doğru emzirmemeye devam ettiğiniz sürece yara olmasını engelleyemezsiniz dedi. ve alt dudağının dışarıya çıkık olmasına dikkat edin dedi, sanırım dudağını emmek demek bu oluyor....göğsün siyah kısmını sokmaya çalışın ağzına merak etmeyin boğulmaz dedi.....

ya bu arada göğüs ucunu uyarmak erken doğuma mı neden oluyomuş... ben zaten erken doğurmak istiyorum devam ediyim o zaman he he :) ama ben bu egzersizi 3 günde bir yapıyorum ve meme uçlarım çok küçüktü şimdi büyüdüler ve ben de bunu bi kitapta okumuştum.... tabi ben meme ucumu çekmiyorum siyah bölgeyi de elime alacak şekilde öne doğru uzatıyorum.... neyse biraz doğumuma yakın yapıyım ben, şimdi doğurmak için daha çok erken :)

gülaycım hoşgeldin canım.ben hala işteyim tatlım haftaya evden katılcam olaya.
ayşecim hoşgeldinnnn. geçmiş olsun kocana canım inşallah iyidir şimdik
sido sen de hoşgeldin canım. doğuranları okudukça hemennnn hemennnn doğurasım geliyor ama daha var zaman tabe dursun eccuk daha :)

ay ben o kuzuların küçücük totolarını yerim yahu... bir avuç toto ayyy çok sevimli yaaaaaaaa opuyorumnanaktan

günaydın kızlar yenı gelen arkadaşlarda hoşgelmişler....
ebrucum canım bılgıler için çok saol faydalı bılgiler okudum ve hemen alıp kopyaladım dursun bi köşede mutlaka işime yarar.puan vercektım ama veremedım((alişinide görmüşsün gözün aydın dogum şeklıde hiç düşünme herşey olduguna varır...onun saglıgı yerınde olsunda...ha bide ben gebe rüyamda seni gördüm hayıra çıka

pembecım sanada iyi yoluculuklar kazasız belasız hayırlısı ıle varırsın yerıne

arkadaslar ben bugun ögleden sonra giremem şimdi azcık bakıyım dedim işlerim var yarın akşam. yada c.tesi sabah ızmır yolcusuyum bı daha evime geldıgımde yavrumla gelcam evıme bunu düşündükçe heyecan basıyo...

sğl tatlım o zaman ilk 3 ay ayda ortalama 300 bez muhabbeti doğru o zaman:bbo:

Bugün eşimle markete gidip canbebe ve primanın uyu oyna bezinden aldık...
canbebe 80 li 2 pakette 64 lü ıslak havlu hediyesi ile 13 tl idi....çok hesaplı geldi...4 tane aldık.... primanın uyu oynalarıda 54 lü paket 9 tl idi...ondan da bi 4 paket aldık...3 aylık bez stoğumuz şimdiden hazır...kartala yakın oturanlar varsa bu indirimden faydalanın derim...

kızlar ağustos annelerinden uzun süredir görüştüğüm çok yakın dostumun açılması 2 cm olmuş akşama doğum olacak demiş doktor... ayyy bugün geçmicek bana yaaaaaaaaa.

canım market ismi ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…