bu arada kızlar ben birkaç gündür forumdaydım ama bu kısmı sonradan bulduumm.bende eylül ennesi olucam inşallah hayırlısıyla.benide listeye alın,benide aranıza alıınkaydirigubbakcemile2 sat 5.12.2008 Allah hepimize sağlıkla nasip etsin çok iyi birer anne olmayı inşallah yarabbiiim.
hoşgeldin canım aramıza sat ımız aynı bakarsın doğumuda aynı gün yaparız delikafadulden
İnşallah ikili testinin sonucu iyi çıkar tatlım. Endişelenme eminim herşey yolundadır.
Yok canım ben aç gitmedim. Zaten ikili ve üçlü testler için aç gitmeye gerek yokmuş.
Canım dün ilk kez Reşat Bozoklar'a gittim ve çok memnun kaldım.
Günaydın arkadaşlar,
Öncellikle beni merak ettiğiniz için çok teşekkür eder, sizi bu kadar süre beklettiğim içinde özür dilerim. Dün doktordan eve geldiğimizde saat 17:00 falandı ve Tire-İzmir arası mesafe 1 saatten fazla olduğu için yol beni bir hayli yormuştu bu nedenle net'e giremedim, hemen yattım. Şimdi size herşeyi taa başından anlatayım. Öncellikle yeni doktorumdan çok memnun kaldım. Önce odasında aldı uzun uzun anlattı. Anlattıklarını birazdan paylaşacağım sizlerle. Sonra ultrasondan bebeğimizi gördük acayip tatlıydı... Ultrason'a karından baktı. Ultrasondan bile onu bu kadar sevebileceğim hayatta aklıma gelmezdi:))) Karnımın içinde yüzüyordu resmen. Ayaklarını, kollarını ve kafasını hareket ettiriyordu. Boyu 5,1cm olmuş ama ben dün 12+1 olduğumu düşünürken doktor 11+5 olduğumu söyledi ama bu 2-3 günlük fark hiç önemli değilmiş. Sonra ense kalınlığını ölçtü, ense kalınlığı 3 cm'in altında olması gerekiyormuş ve bizimkinin 1,6cm çıktı çok şükür. Yani ilk aşamayı bu şekilde hayırlısıyla atlattık. Darısı artık sizlerin başına , inşallah hepiniz iyi haberlerle dönersiniz doktordan benim gibi... Ultrasondan sonra doktorla biraz daha konuştuk ve sonra ikili test için lab.'a gittik. Ordaki bayan kolumdan 1 tüp kan aldı ve sonuçlarının çrş günü çıkacağın söyledi benim adıma doktor bey'e de yollayacaklar sonuçları.
Şimdi doktorun anlattıklarından bahsedeyim biraz. Tiredeki doktor bende smear test haricinde hiç bir testi istememişti. Reşat Bey ise bu testlerin acil olarak yapılması gerek dedi. Yani rubella, hemogram, tam idrar tahlili vb... testler. Yani sizin ilk 3 aylık dönemde yaptırdığınız testleri ben daha yeni yaptırıcam Tiredeki salak doktor yüzünden...
Artık yediklerimize çok diikat etmemiz gerekliymiş. Her öğünde mutlaka bir protein bulunmalıymış. Tavuk,balık,yağsız et,süt ürünleri,yumurtanın beyazı veya baklagillerden biri. Makarna,pilav,ketçap,mayonez,asitli içecekler,çay ve kahve kesinlikle yasak dedi.
Her öğünde mutlaka meyve yenilecekmiş ama muz ve üzüm yasak.Ayrıca günde 4 lt. sıvı tüketmemiz lazımmış. 1 adet demir hapı yazdı pazartesiden itibaren ona başlayacağım. Vitamin yazmadı sanırım sadece gıdalardan almamı istedi. Artık folic acid'i bırak dedi. Ben zaten yeni bırakmıştım. İlk aylarda yaşanılan bulantılardan kaynaklı olarak yemek yiyememenin bebeğe hiç bir zararı yokmuş. Lütfen sakın onu besleyemiyorum diye düşünmeyin. Ben son günlerde 1,2 kilo almışım yani artık 53 kiloyum. Tansiyonun düşün olması normalmiş gebelik süresince...
Şimdilik aklıma gelenler bular kızlar. Yine aklıma geldikçe yazarım.
Bircancım bu arada sen pzt gideceksin yaa, yanında mutlaka boş dvd götür doktor bebeğin görüntülerini çekebiliyormuş Bir ay sonra tekrar kontrole çağırdı o zaman 3'lü testi yaptıracağız ve boş DVD'de götüreceğiz.
İnşallah çarşamba günü tahlil sonuçlarımda iyi çıkar.. Allah herkese yardım etsin, gönlüne göre versin...
selam bende eylül annesi olucam :) sad 20 Kasım yarın doktora gidicem
Canım benim çok sevindim Şeniz Allaha şükür bebişinde iyi, Sonuçlarında iyi çıkıcak inşallah. Sanırım artık bizde bu yasakları gözardı etmesek iyi olucak. Neden acaba meyvelerden muz ve üzüm yasakmış Dilekcim?
Dilekçim senin adına çok sevindim darısı başımıza inşallah :)) Yanlız yazın süper olmuş çok aydınlatıcı , teşekkür ederim kendi adıma :)
günaydın güzel annişler
Dilek canım çok sevindim iyi bir doktor bulmana da ayrıca sevindim...sonuçlarında iyi çıkacak eminim...bende neden muz ile üzüm yasak dedi onu anlamadım muz mideyi rahatlatıyor diye epey yiyorum
dilekcim merhaba,
yazılardan seni tanıyorum artık.yeni geldim foruma ama çok sevindim senin adına maşallah kırkbir kere.ama testlerini doktorun yaptırmaması önceden ilginç yani kime güvenicez be kardeşim ne saçma şey.netten öğrenmesek kalıcaz öyle Allah bilir.neyse onları geçtik artık herşey iyi olacak inşallah maşallah iyi çıkmış.hayydi darısı başımıza kıslaar.bende yarın gidicem teste.boş dvd'de götüriiim sırnaşık şey
Çok teşekkür ederim canım benim. İnşallah yakın zamanda seninde iyi haberlerini alırız. Canım tek sebebi anneye aldırdığı kilolar , bebeğe de elbette yararı vardır ama onun yerine anneye kilo yapmayan diğer meyveleri yemek daha iyiymiş. Çünkü anne ne kadar fazla kilo alırsa doğum o kadar zor oluyormuş. Hatta yazmayı unuttum unlu mamülleri de tamamen yasakladı doktor.
Dilek ciğim senin kilon gayet iyi ben ne yapacam o zaman bilmem kaydirigubbakcemile3 doktor beni görse hiç bişiy yeme der heralde 65 kilo ile tombikim valla
2'li testi hepiniz yaptırdınız mı bende çok heyecanlıyım yarın bebişi mi görcem
2'li testi hepiniz yaptırdınız mı bende çok heyecanlıyım yarın bebişi mi görcem
dilek 3 kere okudum çok heyecanlandım bende kesin reşata gidicem bu gün arıyayım randevu alayım dimi? olmadı salı yada çarşamba ne zamana verirse artık. üzümle muz nedne yasak tatlım bide ben ketçap yiyorum artık yemeyeim üzümde yiyorum...
ya dilek çok sevindim ya renkli ultrasyona mı soktu? cinsiyeti hakkında bişiy dedi mi?
Dilek ciğim senin kilon gayet iyi ben ne yapacam o zaman bilmem kaydirigubbakcemile3 doktor beni görse hiç bişiy yeme der heralde 65 kilo ile tombikim valla
sad'cım hoşgeldin aramıza.hayırlı olsun,Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini.
ben yarın gidicem ikili teste ama bir hafta sonra çıkıyormuş sonuç.yarın 11+1 olmuş oluyor.hayırlısı bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?