Mevlüt kandiliniz mübarek olsun..
Mevlüt kandiliniz mübarek olsun..
Kızlar bi süredir yzamadım başıma ne geldi, doktorum smir aldıktan sonra (bu ikinci alışı ve ikinci oluşu) koyu renk, sarımsı hafif bi akıntım, birkaç saat sonra ise sümüğümsü pembemsi bir akıntı geldi, dedim bebek gitti ama doktorumun dediğine göre 12. haftadan sonra öyle kolay kolay düşük olmazmış, gittim baktı Allaha şükür birşey yok ama rahim ağzından gelmiş o sıvı, ben smirden şüpheleniyorum 3 kere aldı ve çok canım yandı ama aldırmazsamda bu sefer enfeksiyon geçtimi öğrenemiycektik ,buda Allah korusun erken doğuma sebebiyet veriyo. Neyseki her lekelenme yada bu tarz akıntı (şiddetli kramp ve pedleri dolduracak kadar çok olmadığı sürece) direk düşük yapmıyormuş, bendeniz progestana devam hala karnım ağrıyo hafiften. Progestan zamanla o kaybedilen servikal mukusu yerine koyar dedi dokturum, İnşallah öyle olur.Araştırdıklrımı sizinle paylaşıyorum, Allah hiçbirinize yaşatmasın.
Kanama nedenleri
• Serviksin incinmesi, zedelenmesi, (cinsel birliktelik yada smir testinden sonra olursa).
•Servikal ve vajinal enfeksiyon.
• servikste polip olması.
• plesentanın yerleştiği yerde fibroid olması.
• Genetik bazı hastalıklar.
Erken gebelikte kanama ne kadar kötü olursa olsun düşük önlenme olasılığı yüzde 50ymiş.Kadınların yüzde 15 ila 25 inde en az bir kere yaşanıyormuş.
Daha ileri gebelikte olan kanamalar
,düşük plesenta(zamanla ve istirahatle tekrar yükseliyormuş)
,erken plesenta ayrılması, yırtılması (buda istirahatle önlenebiliyormuş)
Yani her akıntı ve ya lekelenmede benim gibi ruhunuzu teslim etmeyin diye yazıyorum arkadaşlar, Allah bu kandil gecesi hepinizi ve bebişlerimizi korusun.
canım çok geçmiş olsuuuun dinlenmen lazııım dikkat et kendinneee
ben geldiim, asoscum canım geçmiş olsun
limonlu ıhlamur iç derim, Rabbim sana da bana da şifa versin
bende mideyi üşüttüm galiba
dünden beridir yediklerimi çıkarıyorum, karnım midem çok ağırıyor
sıcak yatakta sıcak su torbasıyla 1 saat kadar yattım, şimdi biraz daha iyiyim
ıhlamur + nane+ limonu kaynattım, birazdan içicem
ay kızlar bugun eşimle dolasmaya cıktık.bı dukkana grdık.kucucuk bı dukkan ama ıcerısı mal dolu.gıyım satıo tıklım tıkış cok sıkıcı..ben yukarı raflara bakınırken bır fenalastım.eşime dedım ben ıı dıılım.bıden nefes alamadım yanı alırken bogazıma batıodu sankı aldgım nefs.sonra basım donmeye basladı.bembeyaz olmusum.elım ayagım buz kesmıs hemen su verdıler.esım arabaya atıp eve getrdı hemen tuzlu ayran ıcırdı.sonra ıyı oldum.ama o kadar korktum kı.rabbım kımseye yasatmasın.cumlemıze ve bebeklerımıze saglık versın ınsallah
doğru diyosun canım işimiz zor.Yazın kavurucu sıcaklarında neler yaparız inan bende bilmiyorum.şimdilik tek tesellim hormonsuz yaz meyvalarından dilediğim kadar yiyebilecek olmam..cokacimcoook
günaydın kızlar herkeze selamlar... ujmarım herkez iyidir ben iyi sayılırım ama sabah öğürmeler hala devam ediyor... bide hamiş kalalı sadece 800 gr. almışım ... herşeyin hayırlısı yarın ikili sonuç çıkıcak .. doktora gidicem kısmetse...
günaydım güzel eylül anneleri herkes iyidir umarım...
iyiz tatlım sen nasılsın bebeklerimizin hareketlerini hissedene kadar ben pek iyi olmuyacağım hep onu düşünüyorum
aynen canım bende seninle aynı duygular içindeyim ama kalbimizi ferah tutmaya çalışalım
gunaydın kızlar.
dilek kendini çok zorlamaman lazım. istersen netten arastır bu taşıma şirketlerının fiyatlarına bak uygun gelırse onlar toparlasın. ben 6 aylık evlıyken tasındım felaket yorucu bişey. Allah yardımcın olsun. evınde hayırlı olsun
Günaydın kızlar,
Öncelikle burdan kadınlar günümüzü ve kandilimizi kutlayan herkese teşekkür eder,
aynı şekilde hepinizin geçmiş kadınlar gününü kutlar , kandilinizin mübarek olmasını dilerim. Allah hepimizin tüm dualarını kabul etsin, bu zorlu zamanlarımızda meleklerini yanımızdan esirgemesin inşallah.
Nasılsınız bakalım kızlar? Bebişleriniz nasıl ? Haftasonunu tamamladık yine işteyiz işte senağlama . Umarım hepimiz iyi bir hafta geçiririz.
Bu arada biz ev bulduk taşınıyoruz. Bu hafta kendi evimizdeki eşyaları toplayacağız , önümüzdeki cumartesi de taşınacağız. Çok zor bir hafta bekliyor olacak beni ne yapıcam hiç bilmiyorum :1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?