2009 Eylül Anneleri

geçmiş olsun canım.. o kadar gezersen düşersin tabii :mymeka:

Defne ve Esra prensesler karşınızda. kalan resimleri albüme eklicem. ekleyince bilgi veririm.
ay maşallahhhhh güzellerimeeeeeee ne tatlılar yarabbimmm
geçmiş olsun canım.. o kadar gezersen düşersin tabii :mymeka:

ay nen öyle canımda ne yapalım akraba cok gitmezsen alınırrlar birine git ötekine gitme oda olmuyoo(

kızlar kiloları yazıyoz galiba benimkide6500gr.ve 62cm.di en son gittiğimde (maşallahhh) lista yapan varmı aramızda... şu sırt dikeni olayını hala inanır bulmuyorum açıkçası ama deniycemmm

geçmişin hepsini okudum ama alıntı yapmayı unutmuşum :)
fatoş geçmiş olsun cnm ya biz bu sakar başımızla neyimize gezmek aman bebekleri saglam birilerine verrelim iyiki sende degilmiş oğluşun...
eser çıkıyomuş diken dedikleri şey bende denicem ne kaybederizki?
dilekçim bebeklerinize maşallah diger resimleri bekliyoz
meryem merak etme bişey olmaz benim kızda bu araalr hep uyumak sitiyo bende panikliyodum ilk başlarda ama artık alıştım
bahar ve gülcan sizde hoşgeldiniz
yeni gelen arkidişin adını bilmiyorum çok geçmişler olsun ama şu kaynana olayın canımız sıktı al o anahtarı ne yap et...allahım yaa bu kaynanalardan çektigimiz nedir..ben gönderdim memlketinede kurtuldum ohhhh...

Son düzenleme:
ya kızlar bu arada bugun benim gene kanamam başladı..ya ben şimdi adetmi oluyorum...5 kasımda yaklaşık 10 gün süren bi kanamam oldu sanırım o ilk adetimdi...şimdi bu ikinci adetimmi oluyo..çok yakın olmadımı arası bu ikisinin yaww:uhm:yoksa başka bişeymi bu yaaa...ameliyatımdan kaynaklanan bi kanama olmasın...çünkü rengi adet kanı rengi gibi degil çok açık kırmızı:uhm::uhm: vede çok fazlaaaa

Son düzenleme:
kızlarr herkese iyi geceler..
fatoşcum geçmiş olsun güzelim yaa onun bunun gönlünü yapacam diye neler geliyo insanın başına yaa Allah yinede beterinden saklasın diyelim canım...
yeni gelen arkadaşlarda hoşgeldiler..
şimdi gelelim esas konuya kız gülcan sen ne çemkiriyon bakiiiimmm Allah Allah yaa zart diye duyunca çocuğun sırtından tiken çıkıyo diye aa hemen yıkiyim benimkindende çıksın dicek halim yoktu herhalde yaa :)))
açıkçası ilkkez duydum ve duyar duymazda kafama yattı diyemem yani ne diyim bu gece yıkayamadım ama yarın yıkıcam görecemm :)))
ama hele bi tiken çıkmasıııınnn bak ben ozaman biiirrr kucak dolusu tikenle sizi gelip bulup naapıyom görün bakam ozaman :)))

selam kizlar

fatoscum gecmis olsun iyiki kuzun kucakta deilmis
bende artik topuklu felan giymiyorum yururken bastigim yere iki kez bakiyorum ali bendeyken allah korusun valla
dilekcim masallah kuzulara ikiside cok guzeller sizinde fotograflarinizi gormek istiyoruz
meryemcim ne guzel iste duzene giriyor bence oglunun uykulari sonucta 3 aya yaklastilar artik yavas yavas hersey duzene girecek bence hasta deildir bosuna uzulmussun
eminecim benim oglan 7 kilo oldu masallah boyu ise 61 cm sutum oyle bol deil ama doktorun dedigine gore cok proteinli ve yagliymis o yuzden yariyormus cok ogluma
sabahlari iki yumurta aksamlarida mutlaka ya et ya da balik yiyorum sut urunlerini hiiic tuketmiyorum onun yerine kalsiyum tablet aliyorum iki kez
balik yagina da almaya devam ediyorum

su sirt dikeni olayini bende deniim bari bu aksam yikarken

bu arada yeni bir kitap aldim bebek sorunlarina mucize cozumler diye
onda bebekleri belli bir rutine alistirmak gerekir diyor
ornegin sabah 7 de mutlaka kaldirin ve yedirme aktivite uyku seklinde dongulerle aksama hazirlayin diyor
yani 7 de kaldirip emziriyoruz sonra 45 dakka felan uyanik tutup sonrasinda 1 bucuk saat uyutuyoruz
uyaninca yine hemen karnini doyurup uyanik tutup uyutuyoruz yani 3 saatte 1 dongu tekrarlaniyor
sadece aksam 4 ten sonra biraz degisiyor 5 ve 7 ya da 6 ve 8 gibi besin yuklemesi yapiyoruz gece rahat uyusun diye
7 de banyo
eger cok uykusu gelmisse 5 6 arasi 40 dakka sekerlemeye izin veriyoruz banyo sonrasi da yatiriyoruz
gece siz yatarken saat 10-11 arasinda da onu uykusunda besliyoruz ama saat 11 i gecirmiyoruz uyku ogunu icin
bebeginiz yine gece uyanirsa emzirmeyip kucaga alip yatirma yonetemiyle yeniden uyutmaya calisiyoruz boylece bebek gece sabaha kadar uyumayi ogreniyor
kucaga alip yatirma ise soyle bisey bebek agladiginda alip susunca hemen yerine koyma bunu bebek aglamayip uyuyana kadar yapmak lazim yorucu bisey tabi
gun iicindeki uykularini da bir bucuk saat uyumasi icin yine erken uyanirsa bu yontemle kalkma saati gelene kadar gerekirse yatakta tutuyoruz 4-5 gun icinde beb ek duzene girer diyor
ben dun alip okumaya ve de uygulamaya basladim

oglani 6 gibi yikadim besledim yatirdim saat 10 bucuktada uyku ogununu verdim saat 5 e kadar uyudu 5 te de hafif hafif mizil;danmaya baslamistiki ben ilk gece diye dayanamayip aldim emzirdim yani ugrassam hakkaten sabah 7 ye kadar kesntisiz uyuyacakti
sabah 7 de o uyumak istesede uyandirin diyor 5 dakka sonra kaldircam sipayi emzircem

aslinda benim gunduz uykulariyla sorunum var hic uzun uyumuyor bakalim bu yontemlerle onlari halledebilecekmiyim kitaba gore gunduz iyi uyuyup dinlenen huzurlu bebekler geceleri iyi ve kesintisiz uyurmus

Son düzenleyen: Moderatör:
DERTLER OLSADA ÖMRÜMÜZDE IŞIK BıTMEZ KALBıMıZDE YıNE GÜLEREK BAŞLIYACAĞIZ BU GÜNE GÜNAYDIN OLSUN EYLÜL ANNELERıNE..

bu arada dediğiniz gibi kapı kilitlendi akşam ve her zaman ki gibi gece kontrolune geldi kapıyı açamayınca tıpış tıpış gittii hehehehe......o an içeri giremediği an süperdi ya

sanada günaydın canım.. hele ondan çok keyiflisin sabah sabah.. ohhh iyi olmuş..kaydirigubbakcemile5

[günaydın milleetttt :) geçmişte biriktimi fena oluoo yaw alıntıyı unuttum :))

öncelikle şu diken olayını keşke dün görseydim akşam yıkadım kızımı ossun yarın denicem bende.. mutelemelen sürekli sırt üstü yatmaktan oluyordur.

gizemdn
geçmiş olsun zor bi süreçtir. k.validen dert etme biz burda ne kayınvalidelr gördük seninkinide hallederissss :)

fatoşgül cüm geçmiş olsun bende ilk gün topuklulardan gazi oldum )

fesleğen ben aşıdan sonra sabah 5 e kadart nöbet tuttum kızımın başında ama şükür yapmadı hiçbişicik

dilekcim prensesler çokkk dadluuuu :) maşallah

canım geçmiş olsun allah korumuş. dikkatli ol kuşum koştur koştur yapma aman diyim.
Defne ve Esra prensesler karşınızda. kalan resimleri albüme eklicem. ekleyince bilgi veririm.
oyyyy kuzulara bak yaaaaaaa... maşallah kardeş kardeş poz vermişler. dahasını bekliyoruz dilekcim.
canım benim hala kanamam olmadı ben de diğer ilginç vakayım sanırım. doğumdan sonra da çok uzun sürmedi kanamam. sen bence doktoruna bir danış.
hoşgeldin aramıza canım öncelikle. oh iyi olmuş kaynanana. neymiş o öyle odaya dalmalar falan iğğğyk sinir şey

kızlar bu arada dün güneşi gördüm filmini izledik. oyyy çok etkilendim. o bebişin ölümünde nefesim kesildi. annelik beni çok zayıf yaptı diye başladım ağlamaya busefer de kızlar yılbaşı çekilişi falan ok de. bence durumu olmayan birkaç bebiş için de bişiler yapabiliriz ya. ne bileyim doğuda görevli arkadaşlarımız var aramızda. belki çevrelerinde vardır böyle bebişler. biz de bişiler alır yollarız. ya da kendi bebeklerimizin küçük gelen az kullanılmış bir sürü kıyafeti var onları göndeririz. bişeylere vesile oluruz. ne dersiniz? var mı fikir verebilecek?

Son düzenleme:
baharcim iyi fikir valla ben bir suru kuculmus kiyafet ayirdim

bi de bisey sorayim alis beni cok az emiyor artik ama oyle cabukta acikmiyor 3 saatte bir 7 dk anca emiyor uzuluyorum sizde durumlar nasil

günaydın şekerler yeni bi haftaya daha başlıyoruz bol uykulu ve sütlü günler bizim olsun
fatoş geçmiş olsun canım ucuz allatmışsın iii kucagında yiğit yokmuş....
sivaslı(ben nickini sölemeyi tercih ediyorumyerimseniben)niye öle olmuşki senin bencede bi dr sor benim daha hiç gelmedi
dilekcim maşallah kızlara biri esmer güzeli biri sarışın güzeli
gamzecim çemkırmedim canım tmm uslubum biraz sert olmuş olabılır belkı afff ola ama gerçekten sinirlendim diğer msj da kafamı kırıyo falan yazıyodu biz burda elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz burda ögrendıgım bişeyin de dogrulugunu teyit etmek için yazmıştım o dikenmidir ne poksa çıkınca bende çok şaşırdım heyecanlandım hemen gelip burda paylaştım sizlerlee haa isteyen inanır isteyen inanmaz sadece kadir inanmaz yanikaydirigubbakcemile3neyse daha fazla uzatmaya gerek yok senin cimcimede vadır kesin oda geceleri dogru düzgün uyumuyo

ebrucum bilgiler çok güzel canım denicam bende ama bizim zuzu ne kadar uyar bılmıyorum bu duruma

baharcım katılım olursa bende katılırım cnm bende burda saglık ocagına sorup ihtiyacı olan bi bebişe vermek istiyodum

baharcim iyi fikir valla ben bir suru kuculmus kiyafet ayirdim

bi de bisey sorayim alis beni cok az emiyor artik ama oyle cabukta acikmiyor 3 saatte bir 7 dk anca emiyor uzuluyorum sizde durumlar nasil
canım benim aliş te çoğu zaman öyle yapıyor. öyle uzun uzadıya emmiyor ama doyuyor belli canım. emme sıklığı arttı sadece. en fazla 2 saat bekliyo emmek için.
kıyafet konusunda da saol canım. ne güzel olur düşünsene bebeciğine öyle şeyler alamayan birkaç anneyi mutlu etsek.
canım işte doğu batı önemli değil. köylerde falan vardır mutlaka. eğitimci arkadaşlar var. onların öğrencilerinden de çıkabilir belki kardeşi olmuş falan. ne bileyim önerileri bekliyoruz. toparlayıp gönderelim. olmadı herkes bütçesine göre belki bişeyler almak ister.

gulcancim valla bende uymaz diyordum ama resmen oluyor yaw
sabah 7 de kaldirdim emzirdim sonra uyanik tuttum 8 bucuga kadar sonrada yatagina yatirdim
40 dk sonra uyandi yanina gittim kucagima aldim tekrar yatirdim hemen emzik verdim felan
1-2 kez daha agladi kalkmak istedi her defasinda gittim bir iki oksadim yeniden uyudu valla 10 da zor kaldirdim
sonra hemen yine emzirdim uyanik tutup saat 11 bucukta yatirdim bakalim ne kadar uyucak bu sefer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…