2009 Eylül Anneleri

bircancım nerelerdesin özlettin kendini
benden başka kimsecikler yok sanırım bende kahvaltımı yapıp geleyim bari hehe

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlar,
Dün doktora gittik, kustuğunu(nornalden fazla) yazmıştım halsizdi ve çok gazımız vardı. Doktor hepsine normal dedi. Kusması eger kilo alımını engellemiyorsa gelişimi normalse sorun değil dedi. Gazda artık çekmemiz gereken bir durummuş. Ama görseniz nasıl ağlıyordu gazı olduğunda ne yapalım az kaldı inş. geçer. Kulak için antkullanmıştık pislik yolu tıkamış test istedi yaptırdık çok problem değilmiş, yine şurup verdi antibiyotik sanırım.poposuda gazdan zarar görmüş, anestol ve medicassol verdi inş acısı geçer.Sağlık ocağındaki doktor aşıdan sonra ağrıkesici için dolven yazmıştı oda 6. aydan sonra kullanılırmı, gerçi şimdide çok sıkıntı değilmiş kullanılması ama ecz. calpol olmadığı için alamamıştım mecburen dolveni almıştım ama siirtteki doktorumuz calpol yazdı getirecek eczacı ne çok yazdım demi.

kızlar herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, baharcım, gülcancım, dilekcim, ebrucum, songülcüm teşekkürler pozitif yorumlarınız için. kendimi doktordan eve nasıl attığımı bilemedim ya, eşim olur mu senin sütünün maşallahı var diyodu dün ama ben manyak kadının etkisiyle görmüyormusun yetmiyormuş diyordum. halbuki kızım göğüslerimi boşaltacak kadar içmedi benim, var yani sütüm. ama o an söylenenlerin etkisiyle kendimi duruma o kadar inandırmışımki hemen buraya yazdım aklımdan geçenleri. işe başlayınca sütün sağıp bebeğe ver diyeceğine manyak karı, sen mama ver diyo. halbuki ankaradaki doktorum anne sütü kadar değerli bişey yok, ona çok iyi bak diye bana hep pozitif konuştu. kadını öve öve kolunu kırdırdık o ayrı da (he he :) ) neyse kızlar ya çok teşekkür ederim valla sağıp verecem ben de işe başlayınca sütümü....

dilekcim bak ben seni örnek alan bi anneyim, böyle konuşma lütfen. defne hiçbirşeyin farkında değil. sen uykusunu bozunca huzursuz olmuştur. yoksa o daha senin yokluğunun farkına varıp sana tavır alabilecek yaşta değilki canım... sen ne için çalışıyosun hem, sen çalışmasan defnenin ihtiyaçları bu kadar iyi karşılanabilir mi. eminim şuan ona en kaliteli giysileri, kremleri, oyuncakları alıyosundur, bunlar da maddiyata bakıyor malesef şekercim, senin sayende kızının hayat kalitesi artiyor. hafta sonları kuzucuğunla bol bol ilgilenirsin, sabah işe gitmeden önce ve akşamları uyumadığında da... zaten bu süre içinde sen ona sevgini verirsin yeter .... sen çok iyi bi annesin tatlım benim...

ebrucum belki de eşinin dediği gibi olmuştur canım ya banyo yaptırınca. benim kız da hep anlattığın gibi kusuyo fazla beslenince, oluk oluk akıyo sütler ağzından fışkırarak, ben çocukların bu şekilde kustuğuna rüzgarla tanık oldum valla.... ya ben de bu sütü biberonla verme ve saklama konusunda deneyimsizim. şimdi ben sütümü işyerinde sağıp buzdolabına atacam işyerinin, sonra eve getirecem soğutucuda.... tekrar evimin buzdolabına koyacam. annem sağdığım sütleri artesi gün içirebilecek mi yani... kızlar özellikle dilek bu şekilde kaç gün buzdolabında durabiliyo sütler. internette farklı farklı süreler var....

ebrucum sen sütün tadı ekşi gibi demiştin ya. geçen biberonla deneyelim sütü vermeyi dedik.... aldım buzluktan çözdürdüm benmari usulü sonra açtım kapağı fıs diye bi ses geldi, resmen gazlı içecekmiş gibi. bizim kıza verdik içmedi tabi sütü.... sonra tadına baktım iğrenç resmen ekşimsi gibi, resmen kokuyo kötü kötü. ama bozulmasının imkanı yok. bence beklemiş süt böyle oluyo, zararlı değil ama kokusu bozuluyo diye düşünüyorum...

ebrucum ben sağmıyorum. ama ankaraya gidince sağmayı düşünüyorum. mersine aleti getirmedim yanımda. artık azalmasın diye elimden gelen herşeyi yapacam....

songülcüm ya sen de üzme kendini lütfen, tabiki hastalanacak bebeklerimiz. ama bu senin anneliğinden şüphelenmeni gerektirmez.çünkü geçen rüzgarın da gözleri kırmızı kırmızıydı. sanırım yanlışlıkla kremi değdi. bişey yoktur eminim. off ya hepimizin psikolojisi bozuk sanırım bu sıralar.

canım çok geçmiş olsun. inşallah biran önce iyileşir bebeğin. ama benimkid ekusuyo, kusmayı takma bence canım.

dilekcim aşağıdaki bilgileri netten aldım doğrumu acaba...

Anne sütünün saklanma süreleri:
- Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklayabilirsiniz.
- Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.
- Sütünüzü derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklayabilirsiniz.

Günaydın kızlar. Nasılsınız?

Bende ofise geldim şimdi. Kızımdan zor ayrıldım yine. Bıraksalar sabah kadar koklardım..:gitme:. Akşam bende dilek gibi az gördüm kızımı maalesef. anca yarım saat falan. Sonra uyudu minik kuzum. Bende yatağında o uyurken onu seyrettim tabi akabinde gözyaşları sel oldu alışmak zorundayız bu duruma biraz zor olsada....

Melikecim geçmiş olsun cnm. Bebeğinin sana ihtiyacı var şuan.Herşeyde var bir hayır diyelim. Kısa sürede kendini toparlamaya çalış cnm.

Ummuyecim sizede geçmiş olsun cnm. Bende yarın doktora götürücem kontrole kızımı. İnş. herşeyi yolundadır.

Gülaycım dediğin gibi şu aralar hepimizin psikolojisinde bir dalgalanma var. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bakma o doktora hem sen kızının kilosuda gayet yerinde. daha ne olsun anacım. sütünde bol maşallah

günaydın kızlar.
melikecim çok geçmiş olsun canım üzme lütfen kendini daha fazla. sen bebeğini düşünerek bu kararı aldın şimdi de bebeğini düşün ve hemen toparlanmaya bak lütfen.
dilekcim canım yazdıklarına arkadaşlar cevap vermiş zaten. walla hepimiz sırayla cozutmaya başlıyoruz sanırım.
gülaycım toparlamana sevindim canım. heh şöle siz topiğin akıl küplerisiniz dilekle birlikte. imam böyle yaparsa cemaat napar söylememe gerek yok sanırım.
bebişi rahatsız olan arkadaşlarım çok geçmişler olsun. benim oğlum da ara ara hapşırıyor yüzü gözü kıpkırmızı oluyor.
kızlar oğlum akşam 9,30 da bi yattı sabah 6 da uyandı. kocaman bi maşallah deyin lütfen. uyandı memeye saldırdı tabi :) hem emmeye çalışıyor bi yandan da zorrrt zoooort osuruyor ay ne komikti yawrum benim ya :)

Oyyyyyyy maşallah paşama Yerim ben onun pırtlayan totosunu kaydirigubbakcemile3

kızlar çok sağolun cvplarınız için çok iyisiniz çok düşünceli siniz
bende 2 gündür evdeyim istirahat ediyorum bundan sonrası için çok dikkat etmeliyim psikolojik olrak darmadağınım ama toparlanıcam inş
kızımı emziriyorum ama kızım da pek oralı değil yani canı istemiyor mızmızlanıyor ama ben yinede zorluyorum bir ay daha idare etsem diyorum ama bakalım zaten çok ta sütlü nuriye değildim işte şekerleme niyetine veriyorum yine ne yapayım mahrum kalmasın aç kalmasın diyede mama veriyorum çok şükür iyi kızım
ama korkuyorum böyle günaha girdim ya kızıma biey olursa diye bunu alatmam lazım kızımı çok seviyorum keşke daha ileride hamile kalsaydım asla aldırmazdım ama ne yapabiliim allahım içimi biliyor başka ne diyeyim sık sık dua ediyorum af diliyorum
rabbim affetsin inşallah
ben her zaan bu siteye giriyordum ama fazla yazamıyordum şimdi kızım birazdaha fazla uyumaya başladı daha sık girerim sizlerle konuşmak çok güzel

merhaba kzlar uzun zamandır giremedim umarım herkes iyidir.

melikecim çok geçmiş olsun .kolay bir durum değil yasadıkların ama sen iyi olki bebeğin etkilenmesin.bazen yasananlar insanın aklına gelmeyen boyutlarda olabiliyor canım.çok geçmiş olsun ama unutmaki elinden gelen bir şey değil.

kızlar yarın iznim bitiyor .yeni okula tayinim çıkmıştı.göreve baslama yazımı verip p.teside sanırım rapor alıcam.sonrasındada ücretsiz iznle bu yılı kapatmaya çalışıcam.

kızlar çok az bakabildim geçmişe. herkeste bir karamsarlık var, alın benden de o kadar...

yavruları hasta olan annelere çooook geçmiş olsun.

melikecim çok üzüldüm ben de inan senin durumunda olmayı kimse istemez. allah affetsin, çok zor bir durum ve karar...

kızlar,
1 haftadır kızım az emiyordu. ben de hep çene kasları gelişti, daha az emerek aynı sütü alıyor diye düşünüyordum, dr.um soylemişti. dun iyice azaldı emmesi, benim de canım sıkılıyordu bu duruma derken akşam göğüslerimi istemedi. şok oldum, o red ediyor, ben zorluyorum. kan ter içinde 4-5 saat emmedikten sonra 1 göğsümü 7-8 dk.emdi. ama sebebini buldum. ben kızımı emzige alıştırdım. biberona alışan bebeklerin anne gögsunu reddedebilecegini duymustum ama emzikten dolayı boyle birsey olacagı hic aklıma gelmezdi. emzigi alıyor, gogsumu almıyordu. o an, istemedigi an ne yapacagımı sasırdım. aklımdan bir suru olumsuz dusunceler gecti. kızım perisan oldu aglamaktan, ben aynı sekilde ve cok korktum eyvah almayacak artık diye. gece de zorlandım emzirirken. bugun gunduz bir parça daha alıştı, şimdi iyiyiz gibi. tabi emzigi direk kestim vermiyorum. şu anda da sallıyorum ama yine uyumak için emzik istiyor, kendi mememi verdim ama yarım saatten cok emdi, acıdı ve cıkardım. aç oldugundan degil, bu defada uyumak için istiyor. offfffffffff ne yapacagımı sasırdım. basına gelen varsa yazsın nolur nasıl kurtulucam bu durumdan?

bu arada ebrucum sen yazmışsın çok kusmuş, geçmiş olsun tatlım.
geçenlerde annemde emzirdim kızımı 2 kes üst üste. yola çıktık, arabada kıvranıyordu oto koltugunda. ben de kucagıma aldım, gazı var çıkarsın diye. bir kustu üstüme var yaaa sanki 2 biberon sütü alıp üstüme boşaltmışsın gibiydi. çok korktum hemen dr.u aradım ilk kez oldu diye. o da çok emdiyse, gaz çıkarmadıysa olabilir dedi. bir kaç kez olursa haber ver dedi. olabilirmiş yani, endişelenmeyin dedi.

offff hala uyumadı. ben gidiyorum kızlar, yarın sitede sorun olmazsa gorusuruz inş. optum

bu site sanki nefes almamı sağlıyor yaaa. bugün giremedim sanki üzerimde tonlarca yük vardı. Girdim yazdıklarınızı okuyunca biraz rahatladım. Oh bee

kızlar aranızda sgk dan para alanlar varsa giderken doğum kagıdı vs istedilermi? acil bilgi verirmisiniz? 3 tane vizite dışında bişey isteniyormu?

Canım neden tek bir doktora takılı kalıyorsun aşka doktora götür hem sütün fazla fazlaysa ne gerek var mamaya manyakmı bu doktor..

iyi geceler şükürler olsun yaaaa sonunda açıldı sizlerle konuşamamak ne kötüymüş

tuba bende emzık alsın diye ugraşıyorum tersine hiç bi emzigi begenmiyo 5-10 sn emiyo tamma atıyo geri ben emzık yüzünden memeyi almamazlık yapcagını sanmıyorum canım yaaa canı istememiştir hanımefendinin
siz bebişlerinizi nasıl uyutuyosunuz yagız önce gögüsümde uyucak sonra ayagıma alıp sallıcam uykusu pekışsin yoksa uyumuyo yaaa kendı kendı uyumasını çok istiyorum ama alıştıramıyorum bi türlü aglayıp duruyo bırakınca:sinifsinif:

kızlar bi ara sormuştum bebeğimin cildinde kuruluklar oluşmaya başladı acaba neden diye..bugün doktara gittik.kolllarının altında başlayan kuruluk sırtına ve karnınada yayılmış..doktor ne ile yıkıyosun dedi bende omo baby deyince hacışakir granül kullan dedi..alerji yamış omo dedi..niveanın nemlendirici kremini aldık..onu sür dedi..bugünde ne var ne yoksa tüm kıayfetlerini baştan yıkadım.Sizlerinde aklında bulunsun..gerçi ebrununda doktoru hacışakir demişti...Keşke o zamanda seni dinleseymiim yaklava:
elim vucuduna değince içim parçalanıyor..

tubaok
canım benimkide ilk 20 gün sadece emdi.sonra ememedi..bu arada gögüz ucum yoktu slikon gögüs ucuyla emziriyodum..mama takviyesi yaptım...biberona alışınca emmeyi iyice kesti..bende sağarak vermeye başladım..tabi bu arada sütümde git gide azalmaya başladı..120 140 cc çıkan sütüm 30 cc lere kadar düştü...ara ara emzirmeye çalışıyodum ama aklına eserse binde bir alıyodu..derken oğlum bahar ayfer ve ebrunun bize gelmesinin ertesi günü huy değiştirdi..İnan buna hala anlam verebilmiş değilim..karnı tok olmasına rağmen sürekli aranıyodu..emziriyim dedim öyle bir emdiki uç bile çıkarttı..slikon gögüs ucuda kullanmıyorum artık..ve çok şükür sütüm de yeniden artmaya başladı..

Ben oğlumu yatarak emziriyorum kafasının altına yastık koyuyorum.bende yanında yatıyorum.bi süre sonra uyku moduna geçiyor emmesi yavaşlıyor yavaşca gögsümü ağzından çekiyorum sonra sadece burnuyla kokluya kokluya olduğu yerde uyuyor..tam uyku moduna geçincede beşiğine yatırıyorum..genelde böyle yatıyor..bazen hiç ayrılmak istemiyor süt gelmese bile çekiyor o zamanda uyku sersemiyken memeyi çekip ağzına emziği koyuyorum..öyle yatıyır..yani canım sana taviyem emzirdiğin oda karanlık olsun bide yatarak emzir..

kızlar şunu söyliyim.bebeklerin yattığı odanında bana göre büyük önemi var.Çünkü yatak odasında uyuttuğum zaman daha çabuk yatıyor..perdeler hep kapalı oluyor..ışığı açmadığm müddetçede karanlık...gece 11-12 gibi bir yatıyor sabah 7-8 gibi kalkıyor..karnını doyurup altını değiştiriyorum sonra yatıp 10:30 11 gibi tekrar kalkıyor..o zamanda ışıkları açıorum bu sefer oda gözlerini iyice açıyor bizim yatakta kendi kendine oyunlar oynuyor sonra ağlmaya başladığında anlıyorum ki kakasını yapmışkaydirigubbakcemile3 sonra 2 gibi tekrar yatıyor...gündüz yatmalarında en büyük destekçim hami şu 5 li setlerle satılan pusetler vardı ya onda yatmaya bayılıyor..onu sallamakta hem kolay..onun içinde uyutuyorum..daha sonrada işte 3 saat uyanık 1 saat uyuma gibi günümüz geçiyor...eğer karnı açsa yada doymadıysa tüm gün uykusuzluk gece sürekli uyanma şeklinde düzenimiz bozuluyor..birde burnu tıkalıysa huzursuzluğu hiç geçmiyor..

Ohhh beee nihayet girebildimm kkya ... Ne kötü oluyorr ya hayır girip bişe yazmasam bile takip ediyorr arkadaslarımdan haberimm oluyorduuu cook sıkıldımm bugun vallaaaa.... tubacım oglum emzik emiyorrr acken kesinliklee emzigi kabul etmiyorrr diliyle yitiyorrr uyurken istiyorr tam olarak uyuyuncada agzından atıyorrr bende gulcan gibi düşünüyorum canı istememiştirr.....

gülcancım benimki uykusu gelince cok aglıyorr emzigii tutturupp beşiginde sallıyorumm bazende kucagımda yumulup uyuyorrr.... Ben cok zorluk cekiyorum cunki cok zor dalıyor oglum uykuyaa...(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…