2009 Eylül Anneleri

kk da gececi olmak daha iyiymiş ya..en azından sistm hata verip durmuyor..daha rahat mesaj yazabiliyoruz...Hadi kızlar hepinize iyi geceler..
bu arada annem 2 hafta önce arada arada bir ağzına zararı dokunmayacak şeylerden tattır demişti.ben oğluma geçen gün 2 çay kaşığı mandalinanın suyunu verdim bide bayramda azına kçük bir et parçası koydum maşallah suyunu çok güzel emdi.(1 çay kaşığını geçmez emdiği ).hatta eti ağzından çekince ağlamaya başladı...elma koymuştum bi ara yüzünü ekşitti diliyle itti....kayınvalidem boğazında balgam var dedi..arada bir kuru kuru öksürüyomuş...onun için ıhlamur ve ayvayı kaynatmış 2 ölçek içirmiş...tabi benden saklı...kızarım diye korkmuş..sonradan itiraf etti:) çok güzel içti dedi...bu arda öksürükte kalmadı demek ki benim oğlan tatlıyı sevmiyor ekşi ve tuzlu şeylerle arası iyi olucak galiba.....
 

evet iki gündür giremedim sinir olmuştum.. daha erken değilmi yaa.. birşey olmasın bağırsaklarına.. bence biraz daha bekle.. hadi iyi gecler..
 

bana niveanın yada jahnson nemlendirci kremini alabilirsin dedi..bende niveanın aldım..12,5 tl idi fiyatı..
şimdi receteye baktımda burun için olan ila. buymuş...

[STERIMAR Deniz Suyu Burun Spreyi Prospektüs Bilgileri
3 ay üzeri bebekler kullanabiliyormuş..elimdeiler bitsin bende bundan alıcam..
 
evet iki gündür giremedim sinir olmuştum.. daha erken değilmi yaa.. birşey olmasın bağırsaklarına.. bence biraz daha bekle.. hadi iyi gecler..

sanmıyorum tatlım haftada bir rezene çayı veriyodum 100 cc buda ona benzer bişe zaten...bide şunun surasında ek gıdalara geçmemizede 1 ay kaldı.
 

sağol canım yaa.. bende yarın aldırayım nemlendirici..bunu da not ettim benimde elimdde var tonimer daha yeni bir kutu aldım.. ondan sonra buna geçerim..
 
sanmıyorum tatlım haftada bir rezene çayı veriyodum 100 cc buda ona benzer bişe zaten...bide şunun surasında ek gıdalara geçmemizede 1 ay kaldı.

oo bayağı çok veriyomuşsun.. ben 10 ml falan veriyodum rezeneyi..demek senin minik alışık.. ben et için tedirgin oldum sen yinede dikkat et.
 
Herkese günaydın kızlar,

Geçmişi okudumda destekleriniz için sizlere ne kadar teşekkür etsem az.... canlarımsınız benim. Dün hiç giremedim şirkette çok şükür ki işim çoktu kafamı kaldıramadım.sunda bazı sorular sormuşsun gülaycım ben dolapta 24 saati geçirmemeye çalışıyorum. yine nasıl yaptığımı bir ara ayrıntılı yazarım kızımı uyandırmam lazım beslenme için. bu arada aslında bu kadar kısa yazmak yerine bugün için daha sonra ayrıntılı yazarım diye düşünmüştüm ama eminenin bebeğine et verdiğini duyunca hemen yazma gerekliliği hissettim. eminecim sakın bir daha et verme ek gıdalara geçince bile hemen et verilmiyor 8. aydan sonra diye biliyorum.
 
Günaydın kıslarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kaydirigubbakcemile2 oley kk açıldı. Valla sizsiz gün geçmiyor kızlar ya. Nasıl alıştırdınız uleyyyyynnn kendinizi bana kaydirigubbakcemile3

Meryemcim
sgk ya giderken doğum raporunu, vizite kağıdını, işyerinden izinliyken çalışmadığıma dair yazı, çalışamaz raporunu götürdüm cnm ben.

Tülaycım
temiz kalpli gönlü geniş yüreği pamuk arkadaşım benim. saol cnm sen bize dua et yeter
opuyorumnanaktan
 
ecem87
mandalinanın asit yapma özelliği var şimdiden midesini yakma bebişimizin
babanneler hep aynı bizimki de kağan 1 aylıkken muz yalatıyordu
 

canım ek besinleri incelerken mandalina ve portakal için en az dört ay hatta daha ilerleyen zamanlarda verin yazıyordu.Portakal ve mandalinayı ben şimdi sütüme geçer gaz yapar diye içmiyorum değil ki bebeğime vereyim bi araştır istersen.
 
ay site ne gıcıklaştı yaaaa. geçmişi okuyana kadar 1 saat geçti. hep hata veriyor deli oldum...
eminecim arkadaşlar da uyarmış canım zaten. ben iki gün önce çok canım çekti 1 tanecik mandalina yedim ve şuan oğlumun totosu pişik içinde. sürekli krem ve zeytinyağı ile geçirmeye çalışıyorum. verme sakın canım sen de. sütümden bile böyle etkilediyse içince daha köt yapabilir allah korusun.
ali efe de biberon emzik kabul etmiyor kızlar. sütümü sağıyorum ama biberonu almıyor ki bir türlü. dün akşamüstü babanemi asker etmiş ağla ağla mahvolmuş oğlum. gittim bi yapıştı memeye bir saat ayrılmadı acıkmış tabi. offff çok zor yaaaa. günde iki defa gitcem artık. napayım kuzum doysun yeterki..
 
selam kizlar nasilsiniz bakalim bebislerimiz nasilllllllllllllemine kiz ne cesaret et ve mandalinaaaaaa kiz eti 8aydan sonra hatta bebege gore 1yasdan sonra veriliyorrrrrrr asmissin canim sen me
mandalina portakal bende yemiyorum gaz yapiyor cunku ve sekeri cok bebek icinde zararli olur cunku cok sekerli
 
gunaydin kizlar
ben mandalinayi deli gibi yiyorum valla ozellikle gripten korunmak icin
allaha sukur ne gaz ne de pisik yapmadi bize

cok moralim bozuk kizlar yaaaa
ali sabah iki kez yine fiskirtarak kustu yani okadar cok ki hem kendi hem benim ustumu batirdi
sonrasinda da emmek istemiyor memeyi verdigim an tekrar oguruyor yenden kusmasin diye hemen kaldiriyorum
doktoru aradim atesi ishali olmadigi icin reflu gibi duruyor dedi bisey yapmana gerek yok biraz daha bekleyip takip edelim dedi

nazar degdi kuzuma yaaaa ne guzel emiyordu daha once
cok korkuyorum emzirmeye bile korkar oldum kuscak diye offff offfff
 


canim gecmis olsun bendede olmusdu aynisi. ama bebegimin bas kismini biraz yukselttim gecdi canim sende dene goreceksin ise yarayacak.
 

gülcancım aslında emzikle ilgili olduguna emin oldum.
mesela gögsumu vermek için ugrasırken baktım almıyor bagarıyor, emzigi verdim. cuk cuk emdi, hemen çıkarıp aynı anda gogsumu verdim ve o şekilde aldırabildim. ama uyurken vermeye devam etmem lazım, çok arıyor geceleri.

ben gunduzleri salonda ana kucagında uyutuyorum sallayarak gülcancım.
gece uyuturken de yatak odasında, loş ışıkta ve sessizlikte ayağımda sallayarak uyutuyorum.



canım o kuruluklar bizde de vardı. ben bebe yagı, mustelanın 2 ayrı losyonunu kullandım geçiremedim. dr. excipial lipo diye tamamen yağ-su emilasyonudan oluşan bir krem verdi. 2 gun kullandım geçti. bu arada ben de omo baby kullanıyorum ama sabun tozunda geçicem.

ben o geceden beri emziği kestim ve beni emmesi 2 katı arttı. bugun artık normale dondu gibi. allaha sukrediyorum. cok uzulmustum cunku..


DENEMEKTE FAYDA VAR.... dur bide öyle deniyimm ya uykusuzluk beni mahfediyorr 3 saatte bir uyanmakk hele bazen 2 oluyor buu .. cok yoruyor benii

fatoşcum defneyi ben gece loş ve sessiz bir ortamda uyutuyorum. ona ragmen en az 2 en çok 3,5 saatte bir emmeye kalkıyor. aynıyız yaniii.. sabah 7 ye kadar bu şekilde yatıyor. sonra kaka için kalkıyor, 1-1,5saat uyanık kalıp tekrar yatıyor. en çok 2 saat uyuyup kalıkıyor. tekrar bir kaç saat uyumayıp, 2 saat uyuyor. bu şekilde gidiyor. saat süreleri şaşsada aşağı yukarı bu şekilde.




gülaycım bu arada unutmadan canım aç olan bebek durmaz bence senin sütün yetiyor. 1 ay daha sabret bence de. şurda ek gıdalara ne kaldı. sen annesin sütün yetmese emin ol anlarsın. aksine gayet iyi diyorsun. bebekler hareketlendiği icin daha az kilo alacaklar artık. bir de unutmayalım ki her bebek ne kadar birbirine benzese de aslında çok farklılar. senin kızın iyi toparlanmış bence aynen anne sütüne devam.
 
ebrucum cok gecmis olsun. dun okudun mu bilmiyorum bizde de 1 kez oldu. sanki 2 biberon sütü alıp üstüme dokmuşsun gibi. çok korkmuştum ben de. dr. bana takip et, tekrarlarsa, sıklaşırsa bir fitil vericem onu alıp kullanıcaz demişti canım aklında olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…