2009 Eylül Anneleri

Bakıcı işi çok zor yaaa. Bende kara kara düşünüyorum.En azından güvenebileceğiniz birisi. Ne mutlu size yakınımda kimsem yok.Allah yardımcın olsun.

Dilekcim yanlış hatırlamıyorsam senin kızının cildi çok hassasdı demi. Hangi krem ve nemlendiriciyiş kullanıyordun yazarmısın. Bizimde bazı şikayetlerimiz var. Doktora danışıp onları kullanayım.

Hormonlar değişiyor demekki artık saç dökme dönemindeyiz benimde dökülüyor. Kızımında saçlarının yarısı gitti neredeyse ve cansızlaştı. Yerine yenileri gelir inş.

Nihalcim tabii ki gelirim, hem bıdıklar da tanışmış olur

Tulaycık iyi geceler, prens'e de derin uykular ki annesi rahat uyusun

Dilekcim yanlış hatırlamıyorsam senin kızının cildi çok hassasdı demi. Hangi krem ve nemlendiriciyiş kullanıyordun yazarmısın. Bizimde bazı şikayetlerimiz var. Doktora danışıp onları kullanayım.

soruna atlamış gibi olmayayım ama benim kızım dogdu andan itibaren sivilceli idi, bir sure sonra biraz azaldı ama yinede yuzunde kızarıklıklar bir gun orda bi gun burda çıkıyordu.Doktorlar anne sutunden geçen hormonlardan dedi ama ben sonunda dayanamayıp cilt doktoruna goturdum oda bana Bioderma adında saf su verdi yuzunu onunla sil dedi bi de ketoral şampuan verdi çunki sivilceler saçlarının arasında da vardı.ketoralı pek sevmedim medikal şampuan diye fakat digeri super!! hem de ilaç degiill....

sağolasın cevapladığın için. Kaşınıyor sanki eli devamlı yüzünde. Geçmişti yine çıktı.

Bebeklerdeki huzursuzluğun bir nedeni GELıŞıM ATAKLARI

ınternette bir doktor, "Bir gece yatıyorsunuz ve sabah kalktığınızda uçtuğunuzu görüyorsunuz. ışte bebeğinizin yaşadığı değişimde böyle bir şey" diye anlatıyor.
Gerçekten de birkaç gün önce deyim yerindeyse "labut gibi yatan" bebeğiniz bir bakıyorsunuz gülümsüyor ya da emeklemeye çalışıyor.

Bebekler ilk 20 ayda 10 adet büyüme atağı geçiriyor, bu ataklar bebeğine göre değişecek şekilde 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 ve 55. haftalarda görülüyor. Bu dönemlerde bebeklere sakin, sevecen, taleplerini karşılayacak şekilde yaklaşılması önerilirken, bebekteki huzursuzluklar nedeniyle "büyüme geriliği" diye adlandırılan ve yalnızca birkaç gün süren bu günlerde anne ile babalara paniğe kapılmamaları öneriliyor.

inşallahh :sm_confused:öyledirrrrrrrrrr

bizimki artık atak faln değil yani huyu öle huysuz bebiş

meraba kızlar.
gecmişi okudum biraz hepsini okuyamasamda.
herkesin bebeginde bir huzursuzluk
aynısı bizdede var
ne yapacagımı şaşırdım uyumak istemiyor cok huzursuz mutsuz sanki kızım.
galiba diş çıkartcak ama eminde degilim elleri sürekli agzında
ben diş etlerini kaşıyorum hoşuna gidiyor.
ayrıca bugun 4 defa kakasını yaptı normalde son iki haftadır falan 2 günde bir yapıyordu tam yapıyordu ama bugun noldu anlamadım.

sıdocum ozelden yazdıgın soruyu burdanda yanıtlıyayım belkı faydası olur.canım benım dert etme bu kadar.ay okudum zaten dedım napmıs bu kız kafaya takmıs bebegıde ogurte kusa yedırıyoakannehirben yazıyorum hergun ne ıctıgını saat saat.ınankı bazen 20 bazen 150 cc ıcıyor ama ortalaması ogun bası 100-120 cc arası.4 olcek mama 120 cc suyu ıle 140 cc edıyor.kımı zaman 80 kımı zaman 120 cc sini ıcıyor.2 saatte bır ıdı sımdı 3 saate bır olu beslenmesı.ya huysuzlanınca ıyıce anlarsın zaten.baktım 3 ay sonrası gunde 420 -430 ıctıgı bıle olmus.onlar acıkınca ıstıyor zaten zorlama hıc.ayrıca kusma dersen bızdede var.kusma sayısını bıle yazıyorum mesela bı bakıyon tahmını 30 cckusuyor bı bakıyon 5 cc.anne sutum cok yok o yuzden gun ıcınde gece toplam 100 cc falan cıkıyor.mama + sut toplamı 24 saatte 650 falan ama sutsuz sadece mama sayarsan 550 de hadı.bazen rakam 50 cc dusuyor bazen artıyor.bebek ısteyınce bellı edıyor uzme kendınıde yavrunuda.ona bakarsan aptamılde 800 cc her ogun 150 cc den ama ona bakarsam benımde zorlamam lazım.buyudukce ıhtıyacı artar yemesı ıcın.bır ay onceden bu yana 100-150 cc beslenme gereksınımı artmıı toplamda.ayrıca dr browns bıberon al ve mama ıyıce erıyormu bak.bazen ucu tıkanıyor ben bıle cekemıyorum.o yuzden bıraz actım ınce uclu bıcagın ıcten bıberon emzıgıne batırarak ama az bısey.bakıyorum akıyor ve rahatsız etmıyor devam.hem ıctıgı oran artıyor.sutun varsa buyuk delıklı bıberon emzıgıyle verme tabı.cok akıyo hık hık bogazına kacıyor.bıberonun ucunu emıncede oyle.ıyıce yerlestırıyorum agzına.bogazına kacmayınca yutabılınce anlıuyorum.ama her bebegın degısır sen yavruna gore ayarlarsın.ne ögurur ne hık hık bogazına kacar.ay anca yazdım amma yazdım.

kızlar yumruklar agızda kulak cekmekten ve tırnaklamaktan ıcı yara.uyku gece 3 defa kalkmaca.gerıyor kendını yerden yere atacak nerdeyse.ayakta omuzda dolasın derım.ama bazen o bıle kar etmıyor.ustune ya mama yada stres atsın dıye meme verıyorum alırsa.

bu arada bebısı zor yıyen anneler ve sıdocum koltukta kafasının altında yastıkla yatırınca bıberonla beslenmeyı kucakta yemeyınce oyle yıyor bazen.ama boynu kıvrılmasın rahat yesın.kendın nasıl rahat edersen oykle dusun ben oyle yapıyom.sekılde resımdekı gıbı.yedıkten sonra 5 dak falan oyle duruyor.sonra ayakta dolasarak gaz cıkarıyorum.

Eklentiler

• $Fotoğraf-0087.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
kız gecmıs olsunnn.akıdem demıstı bende yıyom hala.ıyı gelıyo bol su ıle.ama bogazda kalması fena berbet tadı oluyo.yavrun nasıl ıstahı nasıl ya hep aklımda yaa.

ay canımm ınankı burda bı evınız var sayın.gezdırırız memleketını sekercımm.bu arada telsız aldıktı ama cok hassas cıkı her sese sınyal verıyr bızde bıraktıkdı.sefkatsız enne senııı deermısım saka yaf ne bılıyım bana garıban garıban bırakmısım gıbı gelıyor ondan ıstekaydirigubbakcemile3

bu arada gunduz tayfası ole yazısamıyom pek yaaa aksam gelıyoya laptop olsun bunada sukur.gecmıse az bısı bakabılıyom fırsat olunca.hepınızı sevıyom kıslarr kocamın faceındede bakım eylul annelerıneee.benım yok face ızın vermedı kocam ve abımakannehir

Günaydın kızlar . nabersiniz?

Ya benim kızın koltuk altları kıpkırmızı olmuş dokununcada acıyor. DÜn akşam pudaralamaya başladım. Biraz iyi geldi gibi. Sizdede varmı böyle bir durum?

canım doktora vitamin alabilirmiyim dedim al niçin dedi saçlar dedim hiç anlamı yok onlar hamilelikte gelen saçlar mecburen dökülücek üzgünüm dedi

hatun gızzlar selam benim bebede dün huysuzdu akşam yatırmadan sab verdim gece çayı içirdim yatağına koydum mama yedire yedire uyuttum uzun zamandır yatağında uyuya kalmıyodu galiba işe yaradı

tuba sabırsızlıklan bekliyorum hediyeni çalışmaya başlıyomuşsun biraz ani oldu galba kolay gelsin canım

ayfercim aynen anlattığın gibi bizim mama olayıda bizimki birazdaha fazla yiyo ve kucakta yemiyo artık hep koltukta döne döne yiyo bazen altını açıyorum ozaman yemeye başlıyo bazende arabasında gezdirirken yiyo en iyisi tam uykuya dalarken ama hem uyuyo hem yiyo deneyin bunları benimki çok iştahsızlaşmıştı bu yöntemlerle büyüttük mideyi şimdi gayet iyi yemesi

Günaydın özge.
Canaım bebeklerde pudra kullanılmıyor artık pişik kremi kullan. Benim oğlumunda kızarıyordu ben 2 banyo arası silmeye başlamıştım o yüzden. Terliyorya ondan oluyordur. Yaptırabiliyorsan sık banyo yaptır ve nemli bırakma koltukatını.

Günaydın kızlar . nabersiniz?

Ya benim kızın koltuk altları kıpkırmızı olmuş dokununcada acıyor. DÜn akşam pudaralamaya başladım. Biraz iyi geldi gibi. Sizdede varmı böyle bir durum?

canım bizimkide kırmızı ama acıyomu bilmiyorum sebamedin kremi var vicut kremi onu sürüyorum bide iyi kurulamaya çalışıyorum çünkü sımsıkı kapıyolar kollarını ne yıkayabiliyosun nede kuruluyosun doru düzgün bizimki pek rahatsız değil gibi bilmiyorumki

Hmmm o zaman dökülecek eli mecbur napalım. Ama insanın siniri bozuluyor yaw :)

Bende uzun süredir eski düzenine geri döndürmeye çalışıyorudum ve başardım şükür. Ben işe başladığından beri ayakta sallanıyordu hatun, ananesi dedesi kıyamıyolar hemen ayakta sallıyorlardı. artık yeter dedim ve dün geceden itibaren beşiğinde uyuyacak.

Canım pişik kremi kullandım 2 sefer daha beter yaptı. Dün akşam pudralayıp yatırdım. bugün annem yıkıcak. sık sık kurulamak lazım dediğin gibi.

Evet tatlım ya kurulamak lazım sık sık sanırım hep kapalı olduğundan bu hale geliyor

rüzgar dönmeye başladı sırt üstü yatarken yüzüstü dönebiliyo ama ben hiç çocuu düz zemine koymuyodum bi koydum fıldır fıldır dönüo şok oldum hafif eğimli zemine koyun bakın nasıl dönücekler allaaam bi tatlı oluyolarki uğraşırken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…