• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri

dilek haklısın canım. aynı seylerı bende yasayacagım. Allah sabırlar versın. çocugun annesıne babasına ihtiyacı var. akşam biz evdeyken ya bende ya babasında olmalı ki çocuk da kendını ıyı hıssetsın

dilek haklısın canım. aynı seylerı bende yasayacagım. Allah sabırlar versın. çocugun annesıne babasına ihtiyacı var. akşam biz evdeyken ya bende ya babasında olmalı ki çocuk da kendını ıyı hıssetsın

Sağol canım yaaa valla şu an içim içimi yiyor ama tekrar aynı şeyi yapmaya kalkarsa uyarırım.Hatta beklemesem şimdiden mi uyarsam acaba diyorum sen ne karışıyorsun ama di mi biz çocukmuyuz al elimizden götür öbür odaya orda salla. Acayip sinirliyim.Eşimde hareketlerimizle belli ederiz aynı şeyi tekrar yapmaz diyor offff offf defne ağladığında haa şimdi yine gelcek bu sefer kıyamet kopacak diyorum içimden....mafoldumben

Bu fitil kakasını yapması içinmiydi. İsmi nedir?

Sivaslı canım benim kızımdada var bir huzursuzluk 2-3 gündür.
12. hafta bebeklerin gelişim atağını yaşadığı dönem ben buna bağlıyorum.
Eli devamlı yüzünde kaşıyıp duruyor.
Bunun nedeni ne olabilir diye sormuştum cevap verenlere teşekkür ederim.
Gece doğru düzgün uyumuyor. En erken 2 de yatardı şimdi 3 yaptı.
Gün boyu uyudu durdu uyumadığında ise ağlıyo, eli yüzünden düşmüyo sağa sola sallanıp duruyo sanki hasta gibi.
Bu en fazla 1 hafta sürer sanırım. İnşallah düzelirler.
ya umarım çabuk atlatırlar cnm yaa bu atakmıdır nedir....fitili kabızlık için verdi doktor adı supp gliserin kansuk cnm yarım veriyoz hemenişe yarıyo:emir_bebek:
cnm ilk defa bu kadar çok yaptı ama ya göbeğine kadar düşün

dr umuz normal dedi anne sütü aldığı için emilim fazla olur posa kalmayabilir dedi bize ama

canım hoşgeldin...ela yı öp benim için ciyaklamaz inş. hehee
cnm benimkisi dogru düzgün anne sütü almıyokimafoldumben hep mama:gitme:

ebru yedi bitirdi beni bu oğlan:) canım ben 14 kilo verdim dogumdan sonra. şimdi zar zıor 1 kılosunu gerı aldım:) ben zaten zayıftım canım eskı halıme döndüm bitek şu göbek istediğim gbi değil. seninle sn görüşmemizden 3 hafta soonra dogum yptım karnım dahada buyumustu:) halıyyle kuculmesıde zor
bendede var koca bi göbek:1no2:
aman valla tencere dibin kara seninki benden kara misaliiiii olduk ama sinirleri bozuluyor insanın....şimdi bak mızıldıyo oğlum hemen emzir dio diyom saati gelmedi acıktı diyo yaaa
herşeyi biliyolar

:oklava:

benım gibi yap:) dun cocuk aglıyo banyodan sonra ayy beynımı yedı emzır sussun dedı. yok dedım. ısrar edınce cık dısarı dedım gitti odadan:)

yaaa denmiyo işte cnm dediğini yaptım aldım emzircem tabi halil ibrahim tv ya bakıyo sağa sola bkıyo felan hı gör dedim bak aç dediğin çocuk
tulaycim bak senin iccin kocama indirttim canim
alis ve ben

canım yaaaaa çok sağol.kıssss çok iyi bakmışsın valla kocaman adam olmuş maaşallah aliş çim yaaa ayyyyy öp o yanaklardan tülay teyzesi için maaşallah süphanallah
oğluşuma

Offf bende de aynı psikoloji var birde zaten gündüzleri yanında olamıyorum yaaa geceleri sürekli onunla oynamak zorundaymışım yoksa beni annesi gibi görmez başkalarına alışır gibi bir fikre sahibim maalesef.

Bu arada kızlar canım çok sıkıldı yaaa çok mutsuzum mafoldumben Şimdi söyleyin bakalım haklımıyım yoksa abartmışmıyım defne demin çok fazla huysuzlaştı uyutma çabalarımıza rağmen uyumadı gözler kıpkırmızı oldu. Ve sürekli bağırıp ağlıyordu eşim aldı ayağında sallıyordu ben sallayayım dedim tabi akşamdan beri ilgelendiğim için çok yoruldum deyip ona vermiştim o nedenle zaten yorgunum diye ben sallarım dedi sonra yan odadan kayınvalidem geldi işte zorla eşimin ayağından aldı götürdü salona, orda sallamaya başladı ayağında tabi ben aşırı derecede sinirlendim gittim bende zorla aldım ayağından birde gerizekalı ısrar ediyor bırak ben uyuturum diye deli oldum. Sonra eşime patladım neden veriyorsun diye o da zorla aldı ben vermedimki diyor, tabi orta yolunu bulduk bundan zorla almaya kalksa bile tersleyecek vermeyecek ama haksızmıyım kızlar yaaa bebeğim huzursa ağlıyorsa avutması gereken biri varsa o da benimdir ben dururken sana ne oluyor ama di mi????

ah canım yaaa kıyamam sana ben elbette o hak illaki senin ama oda babanesi emin ol kötülüğü nü istemez...cnm sabırlı ol bu durumlara..ama kim ne yaparsa yapsın defne herzaman sende daha çok sakinleşip duracak ve mutlu olucak senin kucaağında unutma sen onun biricik annesisin....

ben şimdi siparişini verdim umarım pişman olmam benimki de oynar

ben de sendenim arkadaşım bıktım valla hazırlık yapmaktan yine geleceklermiş cuma günü.sağolsunlar ama benim için çoooook yorucu oluyor

ay cnm yaaa valla bi anlasalar bizi accık gelenler ama nerdeeee

dilek şimdi uyarma bence anlamıştır. bütün gün bakıyorsun dimşi akşamıda bize bırak. zaten yorulsan rica edersin. oda kendınce yardımcı oluyor.. ama biz biraz fazla hassas davranıyoruz. gelirse almaya tersleme biz susturmayı biliyoruz de:) bende çok kızıorduum. çocuk ağlayacak ve ben benım yanımda olsun ıstıyorsam bırakılmasını isterim ama onlar istenmeyen tüy gibi dibimizde bitiyorlar::)

ah canım yaaa kıyamam sana ben elbette o hak illaki senin ama oda babanesi emin ol kötülüğü nü istemez...cnm sabırlı ol bu durumlara..ama kim ne yaparsa yapsın defne herzaman sende daha çok sakinleşip duracak ve mutlu olucak senin kucaağında unutma sen onun biricik annesisin....

Ama bunu birde o anlasa. Biliyorum elbette kötülüğünü istemez ama ben dururken karışma di mi daha çoooo...k kavgalar edicez biz bu gidişle... Ben uyumlu biriyimdir çok ama işlerime burun sokulmasından hiç hoşlanma bu da onun adetidir.

dilek şimdi uyarma bence anlamıştır. bütün gün bakıyorsun dimşi akşamıda bize bırak. zaten yorulsan rica edersin. oda kendınce yardımcı oluyor.. ama biz biraz fazla hassas davranıyoruz. gelirse almaya tersleme biz susturmayı biliyoruz de:) bende çok kızıorduum. çocuk ağlayacak ve ben benım yanımda olsun ıstıyorsam bırakılmasını isterim ama onlar istenmeyen tüy gibi dibimizde bitiyorlar::)

Bencede anladı zaten küsmüştür şimdi ii geceler bile demeden yatar uyur benimde çok tınımda yani.. Anlar ama aynı şeyi 1 hafta sonra yapmaktan alıkoyamaz kendini. Evet biliyorum sağolsun yardımcı oluyor mutfağımı topluyor yeri geliyor lavabomu temizliyor ütümü yapıyor çamaşırlarımı dürüyor , defneme bakıyor ama bıraksın işte yaa geceleri de ben karışmıyıvereyim desin annesi - babası var bana düşmez desin. Ben avuturum yada susturum demek ona yetmez ki hemen arkasından hani susturamıyorsun ki demeye kalkar... :oklava:

Ama bunu birde o anlasa. Biliyorum elbette kötülüğünü istemez ama ben dururken karışma di mi daha çoooo...k kavgalar edicez biz bu gidişle... Ben uyumlu biriyimdir çok ama işlerime burun sokulmasından hiç hoşlanma bu da onun adetidir.

hiiiiççç kasma kendini bence zaten tüm gün özlüyosun, iş stresi içinde kalmasın fazla kırmadan söle yeri gelince yoksa sen arada için içini yersin...zaten bi gıdımlık canım var..senin evladın o yaaaaaa demi ama....gaz vermiş gibi olmıyım ama sen bilirisn yine cnm

hiiiiççç kasma kendini bence zaten tüm gün özlüyosun, iş stresi içinde kalmasın fazla kırmadan söle yeri gelince yoksa sen arada için içini yersin...zaten bi gıdımlık canım var..senin evladın o yaaaaaa demi ama....gaz vermiş gibi olmıyım ama sen bilirisn yine cnm

Yok be tatlım gaz vermek ne demek burda sadece birbirimizn iyiliğini isteriz buna ne şüphe. Bende öyle düşünüyorum kırmadan konuşmayı çünkü ben aynı evde öyle somurtarak gezemem gezilmesinide istemem.

dilekcim bişey sorcam
ben işe kısa bir süre başlıycam şu anda bebek ev yetişemiyorum.
ışe başladığımda sanki daha rahatlayacakmışım gibime geliyor.
Öyle mi oluyor yoksa kendimi rahatlatmayamı çalışıyorum

ya ben kırşehire yeni taşındım daha hangi kuurma geçeceğime karar veremedim 2 kurum arasında kaldım biri evimin yanında hemen çok rahat iş yönünden ama maaşı normal memur maaşı diğeride daha yoğun ve uzak ama parasal yönden arada 400 tl oynuyor.mantığımın ve duygularımın çapraz ateşindeyim.2 side olumlu cvp verdi ama karar veremedim henüz yardım edin

ee tabi sütün kilo aldıran kısmı yaglı olan arka kısmı. boşa demiyorlar herkes kendının dr u diye. ben 2 saatte bir emzırıyorum. benımde annemler az emırıyorsun ondan dıyordu. halbukı sık emzırınce benımkıde az emıyor ve oynuyor.
sen sık emzırınce de gögsün o kadar çok doluyormu? benım en fazla 1 gögüsten 130 ml süt cıktıgını görmüştüm. oda 5 saatte falan sagmıstım. tabı su an oda olmuyor. sadece çocuga yetecek kadar sütüm cıkıyor

canım benim sabahları büyük olan göğsüm 200 ü geçiyor, ama diğer küçük olandan en fazla 50 cc çıkıyor. ben genelde büyük göğsümü içiriyorum.. tabiki bizimki en fazla 70 cc içiyor, yani büyük olan göğsüm genelde hep büyük olarak kalıyor... sanırım rüzgar o göğsü biberon olarak gördüğünden hiç sevmiyor,süt ağzına fışkırarak hiç durmadan akıyor bir kaç kez emmeye başladığında. sanki fıskiye gibi. rüzgar da hızlı hızlı yutmaya çalışıyo,, tabi dayanamıyo, tıkanıyo... küçük göğsümü çok seviyo ama ondan da süt çıkmıyodoğru dürüst... bazen büyük olanı biraz boşalttıp içiriyorum... sanki bir göğsün süt kanalları diğerine kaymış gibi....

selammmm
yorgun bitkin bi haldeyim tüm gün temizlik yaptım ve eşimle tartıştık hem ağladım hem iş yaptım...çok moralsizim yaaaa

ay canım ya ağlama valla sen ne güzel oğluşun için yapıyorsun, kocalar düşünmezbunları.... benimki de temizlik yapmadığım için bana laf söyler durur. ben de çok tembelim...

dilek oyun halılarınmda yere koydugumuz zaman soğuk almazmı acaba ben ondan tereddut edıyorum

canım kalın battal bpy battaniyeyi 4ekatlıyorum, üzerine de küçük bir yorgan seriyorum 4 kat... yoksa soğuk alır dediğin gibi.

Dilekçik hayırlı olsun, nasıl birşey aldın?? ben hala bakınmaktayım. Birde benim yerler parke acaba oynarken kafayı sertçe vururmu oyun halısının ustundeyken??? Şişme olanlara baktın mı hiç??

canım altına mutlaka kalın bişeyler sermelisin, yoksa halı dediğine bakma, çok ince....

tulaycim bak senin iccin kocama indirttim canim
alis ve ben

off ya ne tatlı, valla damadım benim....

kotunun beli de ar gelirmiş artık, sığamazmış, koca adammış... ebrucum maşallah, alişe nasıl güzel baktığın fotoğraflar da bile belli oluyo....

dilekcim bişey sorcam
ben işe kısa bir süre başlıycam şu anda bebek ev yetişemiyorum.
İşe başladığımda sanki daha rahatlayacakmışım gibime geliyor.
Öyle mi oluyor yoksa kendimi rahatlatmayamı çalışıyorum

Yanılıyorsun canım evde olmak çok farklı çünkü her nekadar yoruluyor olsanda istediğin an oturup yan gelip kafa dinleyebiliyorsun ev yormuyor insanı ama iş öyle değil çok rahat işin olsun yine de yoruluyorsun geceleri sadece bebeğimle ilgileneyim diyorsun ben birde süt sağdığım için hergece 2 kez sağıyorum ortalama 45 dk desen 1,5 saat ediyor.Yemek falan derken nasıl yorgun yatıyorum var yaa anlatamam haftasonu biraz daha ii oluyo en azından uykumu alıyorum işte bu çok önemli bir faktör.

Yanılıyorsun canım evde olmak çok farklı çünkü her nekadar yoruluyor olsanda istediğin an oturup yan gelip kafa dinleyebiliyorsun ev yormuyor insanı ama iş öyle değil çok rahat işin olsun yine de yoruluyorsun geceleri sadece bebeğimle ilgileneyim diyorsun ben birde süt sağdığım için hergece 2 kez sağıyorum ortalama 45 dk desen 1,5 saat ediyor.Yemek falan derken nasıl yorgun yatıyorum var yaa anlatamam haftasonu biraz daha ii oluyo en azından uykumu alıyorum işte bu çok önemli bir faktör.

demekki kendimi motive etmeye çalışıyorum. Allah tüm annelerin işlerini kolaylaştırsın ki bebişlerimizle daha çok ilgilenelim inş.

Back
X