2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

benimkininüst dilerinden biriçıkmış biri çıkmammıştı yanındaki çıkmıştı öbürtekide patlamış 2 tanedaha belli onlarda yolda

ay uyumayan bebişlerın annelerıne allah kolaylık versın dıyorum.
çokşükür öyle bır sıkıntım yok kızım 11 gıbı uyur 4 gıbı acıkır mızmızlanınca devam sutunden 5-10 ceker sonra uyr yıne.aralarda saga sola dönerken yada emzık düşünce mızıldanıyor ama sonra devam yıne.belkıde emzırdıgınz için gece kalkamaları cok oluyor.artık yavas yavas gece uykularını oturtma zamanları geldı.ınsallah tez zamanda hepsı düzene gırer.

canım beniki emmiyo ama yinede kalkıyo
bide ben ferber yönteminde geç kaldım çünkü beşiğinden tutup ayağa kalkıyo off ne zor dönemler yaa nerden tutsa ayağa kalkıyo çok düşüyo bu aralar napıcağımı şaşırdım daha yeni uyudu bakalım ne zaman mızmızlanacak bide poyraza çorba felan yediremiyorum yemiyo sadece kaşık maması kvanozda meyva püresi gecede biberon maması yiyo nasıl yedirebilirim kızlar yaa valla üzülüyorum hep aynı şeyleri yiyo:gitme:

günaydın
uykusuz birgece daha gece1 yattı sabah 7 de ayakta gece kaç kere kalktı hatırlamıyorum bile sanırım grip oldu burnu akıyo gecede tıkandı fizyolojik serumle açtım sabah peditus verdim öksürmeye cevirmeden atlatalım diş mi grip mi offf off yaz gelsin artık

Geçmiş olsun canım , yusuf kayrada öyle yapıyordu yalandan öksürür gibi boğaz ve kulaklarında enfeksiyon varmış kuzumun , öksürmesi ilerlerse doktora götür bence
inşallah hiçbişeyi yoktur senin yavrunun

Canım çok geçmiş olsun, bizde yeni atlattık ateş çok zor gerçekten günlerce başında bekledik, yemek bile yemedim 2 gün hiç abartmıyorum
Bizim doktor dediki, diş ateş yapar ama asla 39 u geçmez, eğer 39u geçiyorsa enfeksiyon vardır dedi, inşallah tekrar yükselmez yavrunun ateşide aklında olsun doktora götür istersen
sakın çok bilmişlik gibi algılamayın kızlar, benim başımdan geçtiği için söylüyorum
gerçekten çok zor

Acıkıyor olmasın canım, yatmadan muhallebi gece tahılı falan yedirsen, tok oldumu daha güzel uyur

Geçmiş olsun canım, bişey olmamış bebişine bak üzülme,
sana bişey oldumu ?

benimkininüst dilerinden biriçıkmış biri çıkmammıştı yanındaki çıkmıştı öbürtekide patlamış 2 tanedaha belli onlarda yolda
Hayırlı olsun yeni incileriniz canım

zorlamadan hergün dene canım, alışır zamanla
ben dün tavuk çorbası yaptım bugünde onu yicek, seviyor çok şükür , hergüne ayrı yapamıyorum napıyım yetişemiyorum

yusuf kayranında burnu akıyor, burun aspiratörüyle temizlemeye çalışıyorum
Canım birde cold mix dene tavsiye ederim yastığına damlatıyorsun açıyor nefesini rahat uyuyor

Arkadaşlarlar günaydın,
bende uykusuzum ama oğlum uyudu 12 gibi, sonra kahve yaptım eşimle konuş konuş sabah 3 olmuş, ondan sonra 2 kerede kalktı emdi yusuf kayra, 7 de kalktım geldim
kendi akılsızlığımdan uykusuz kaldım yani kaydirigubbakcemile

canım öncelikle kaza için geçmiş olsun
ben ferber yöntemini tam 3 aydır araştırıyorum
olumlu olumsuz tüm yazıları okudum
sonuç şu:
eğer bebek gün içinde ilgisiz ve sevgisiz bi ortamdaysa anne veya babadan kötü muamele görüyosa elbette bu yöntem psikolojisini bozacaktır
amma velakin gün içinde sıkca kaliteli vakit geçirip yeterli sevgisini alıyosa ve sevildiğini biliyosa sorun yok
zaten tamamen bırak ağlasın şeklinde değil belli aralıklarla kontrol ediliyo bebekler
kontrollü ağlatma deniyo buna
çağatay ilk doğduğunda kolikli zamanlarında abartısız 3 saat ağlama krizine giriyodu
zaten ben sallarkende sinirlenip ağlıyodu dalamayınca uykuya
hal böleyken ve tüm gün şımarıklıktan ayağımda sallanıp sonra ayağımda uykuya devam eder halindeyken benim başka hiç bi çarem kalmadı
tracy hogg ın yönteminden bahsetmişsin onu da denedim çağatay nerdeyse sinir krizi geçiriyodu ağla al sustur yatır salla dalmadan koy uyansın ağlasın al sonuç yine aynı saat aağlıyo sadece daha çok sinir daha çok anne yorgunluğu bu sefer ben sinir harbi yaşıyorum

yani herkesin kendi seçimi bi iki psikolog yorumlamış ii ya da kötü
ama ferber dünyaca ünlü bi uyku prof.u
zaten yurtdışında kimse ayakta çocuk sallamaz bu bize has bi method evet küüçükken işe de yarıyor ama artık 8 9 10 kilo bi bebek ayakta 2 3 saat uyuyunca anatomi el vermiyo
sonuç topuk sancısı kalça uyuşukluğu ve sinir harbiii

öyle ya da böyle ben oğluma bu uykuyu öğreticem ve nasıl olursa olsun o alıştığı sekil olmayacağı için itiraz edip ağlıcak
he bu 1 hafta olur 10 gün olur onu bilemem ama öğrenicekkk

benim nacizane fikirlerim bunlar şekercim
bizim uygulamayla ilgili tecrübelerimi sık sık yazıyorum zatennnolumunekankayizsmile

canım geçmiş olsun elacığa
benim dr hemen ilaçlara sarılmaya şiddetle karşı
bence ıhlamuru dene
evdeki meyveleri iice yıka kabuklarıyla doğra
ıhlamurla beraber kaynat ve elaya öyle ver tadı da güzel oluyo hem sakinleşir hem rahatlar
hemen ilaç verme derim he ateşi yüksekse o ayrı

bi de öksürük eğer sıklaşır ve 2 3 günü geçmezse hemen dr a git canım çağatay 3 gün öksürdü ben hemen götürmek istedim dr müsait değildi
3 gün sonra bronşit başlangıcıydı
dişler gelirkende böle hastalıklara müsait oluyolarr

geçmiş olsun dilekleriniz için herkese teşekürler kızlar öksürük yok burunakıntısı var halsizlik var sanırım değişik haraketleri ateş 1 gün oldu geçti ama hafif oluyo çıkmasın diyeyarım cay kaşığı calpol veriyorum dr öyle söylemişti en son gittiğimizde of doktorada gitmek istemiyorum ilgilenmiyo bide git gel daha çok hasta yapıyoz

canım ne diyim
annesi sensin en iisini sen bilirsin
öksürük ateş yoksa nezledir
ama yine de burnunu sık sık temizle derim
geniz akıntısı oluyomu dikkat et derim
bi de ıhlamuru dene derim
biz çok faydasını gördüm
ben serum fizyolojik değil okyanus suyu kullandım hep fısfıs olandan çok da ii geldi oğluma
valla ben gitmesem bile cepten arıyorum dr u
eğer ulaşamazsam muayenedeyse hastaneden odasından arıyorummm

herkeslere selammmm..
10 gündür yoktum.izmirde annemlerdeydm.çok ii oldu gezdk dolaştık kızımla.
hafif nezle oldu dönmeye yakın.neyseki iyi şimdi.
sizler nasılsınız geçmişi okumadım.umarım bebişler iyidir.
yağmuru uyuttum evi toparlıyacam.öptük hepinizi...

ıhlamur deneyeyim cnm saol okyonus suyu 1 yaşından önce önermiyo doktorlar bende kullanmak istedim amaağır gelir küçük dediler ne güzeldoktor konusunda çok şansızız biz ilgi yok özele gitsek pat pat anlatıyo secenekte yok 2tane dr var cnm büyük ssehirde avantaj

canım biz dr la peşin peşin anlaştık
dedim ki ben yalnızım burda büyük yok başımızda her istediğimde arayabileceksem berabar olalım dedim
ne demek tabiki dedi
ev tel i bile var yanii
çağatay artık dr unu tanıyo ve çok seviyooo
içinii çeke çeke gülüyo adama:))))

Kızlar selam, Elif'in ve benim hastalığım dolayısıyla giremedim çok fazla. Çok fena grip olduk. Ateş,öksürük, burun akınıtısı. MEcbur antibiyotik başladık. Dün öküsürk iyice arttı. Sabah da hırıltı başladı. Bugün tekrar götürücem doktora. Ne zormuş hasta olmaları.Çok ağır geçti bi de. Ömrümden ömür gitti resmen.

Bizim de doktor amcamız çok iyidir. Ev telefonu da var.Ne zaman istersem arayabiliyorum.

Uyku sorunu olan bebişlerin annelkerine allah kolaylık versin. Elif de geceleri 10 gibi uyur.Sabaha karşı emer ve saat 8 gibi uyanırdı. dıııı diyorum çünkü hastalık tüm düzeni bozdu. 5 gecedir gece 12 gibi uyanıp gece 4 te tekrar uyuyor. Ne yaparsam yapıyım uyumuyor tekrar. Çok zor durumdayız yani .ınşallah döneriz eski düzene. Çünkü elif doğduğundan beri çok düzenli uyuyan bi bebekti. Hasta oldu huy değişti.

kızlar selam benim bebiş bugün bir kere uyandı bayağı sevindim ama saat 6,00 da yine ayakta idi. Gözleri faltaşı gibi açıkdı yani uyutmaya kalksam hayatta uyumaz anladım ve vazgeçtim. Bu arada benim miniğim emeklemeye başladı. Henüz çok yavaş emekliyor birde kıyafetlerini biraz inceltip de yere koyunca bayağı serbest hareket ediyor.

slm kızlar 3 gündür burda yağmur sel vardı nette koptu neyseki bugün hava çok güzell
ceylin artık kendi kendine uyuyor maşallah ama yalnız 2 gündür 12 de kalkıyo uyumak istemiyo sıkıntılı 4 e kadar uyumuyo mız mız üst dileri patladı ondan agrı yapıyo geceleri sanırım gündüz bi problem yok gece 12 den sonra mız mız hep bende çok uykusuzumm

herkese selamalr.. özgecim çok geçmiş olsun canımya.. benimkdie geçenlerde girp olmuştu.. anlıyorum ne çektğini.. çok zor hastalıkları(
herkese güzel bir hafta olmasını diliyorum...

kızlarrrr nasılsınızzz ses çıkmıyo hiççç
müminecim nasılsın şekerrr
azra nasıl ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…