2009 Haziran Anneleri!!

meraba pınar. sen mama VERMEYE DEVAM EDıYO MUSUN, ÖYLEYSE NE KADAR VERıYOSUN.
biz conformile geçtik diğerleri gaz yapıyo diye, bakalım bununla nasıl olucak

Narencim selam canim,

canim sen neden emzirdikten sonra merhem sürmüyorsun..Pure lan var mesela medelanin. onu silmen de gerekmiyor emziriken, ben cok memnunum..Benim kiz da 2 gündür emiyo cikariyo, cok normal dedi annem..Korkma fazlasi cikiyo..Hem 3. hafta da huy degistiriyor bu bebekler...

kızlar gaz cıkarrken sert vurun pat pat die okşar gıbı degıl..eşlerınkı ondan etkılı daha kuvvetlı vuruolar..aynı noktaya ve sert..doktor söledı asla acımaz dedı..ben öle yapıom işeyaradı ama sabırlı olun..bazen 15 dk aralıksız vuruyom sırtına..elım uyusuo..karnınada saat yönunde dairesel hareket iyi gelıo..ve hergun duş..bebginizi ve bagrsaklarını cok rahatlatır..hepsini doktorumuz söledı ve cok skukur bugune kadar 2 yada 3 kere gaz sorunumuz oldu..bgunde o gunlerden biri:)))) allah hepimize yardımcı olsun.. meleklerımıze saglık versın..

rekli emiyorssa bebeğin sütün birikmez zaten o akar gider sen anlamazsın bile müminecim

benmde contalar bozuk bu memişlerin biriyle emzirirken dieri selale oluyor akıyor inan

bir de onu deneyim nidacım sağol canım tavsiyen için

yelizcim bende öle yapıorum sert ama babası kıyamıyor neden sert yapıon o minicik die :) genelde ben cıkarıyorum gazını bebişimin

canım morelini bozma..üzüldukçe azalır sütün((( benımkıde dogduktan sora 300 gr verdı..doktor 1 hafta süre verdı..almazsa mama vercektı..500 gr aldı...sana bıse diim hıcbısey işe yarmıo tek çare su...doktorum hepsi boş dedı sadece ılık duş ve su iç dedı..emzrdıkçe gelır dedı..ve öle oldu..zorlaaaa emzrdım resmen..şimdi bırakmıo..mama tatlıymış anne sütü ekşimsi mama verrsen süte dönmez bıdaha ...göğüslerıne sıcak havlu yap ve cokkkkkkkkkkkk su iç dene bakalım bı..bıde baş hemşire eger sütün az gelrse humana süt artırıcı cayını iç dedı..yenı cıktı adını tam bılmedgım içn yazamadım..humana still tea gıbı bışi:)))) nolur üzülmeeee sanada melegınede sabrlara.s.

nidacım,
canım size orada gaz konusunda ferklı tavsiyelerde bulundular mı? Bizim bildiklerimiz dışında yapılabilecek ne var diye soruyorum:sinifsinif:
Ahmet uykusunda bile kıvranıyo resmen, bağırsaklarında gaz var, midedekileri bi çıkarıyoruz.O da kasılıp pırt yapıyo ama hala bitmedi gazı:1no2:
Herkesde bana yok soğuk mu içtin, bugün ne yedin gazlandı gibi şeyler söylüyo kendimi suçlu hissediyorum ama çok dikkat ediyorum.
bu arada üşütmüş sanırım kıvamlı bi şekilde kusuyo ve onu kusunca rahatlayıp uyuyone yapcaz bilmiyorum:sm_confused:

Nazancim ayni bizim bildiklerimiz aslinda cok degisik bir tavsiye yok...
Kelebek pozisyonunu cok öneriyor ebeler burada..bebegi yüz üstü elinin üzerinde yatirip karnina hafif baski yaparak tasimak...Diz üstüne yatirarak gaz cikarmak , o pozisyon da bebegin karnina baski yaptigi icin iyi gaz cikartiyor...
kisacasi bilinen disinda baska bir öneri yok...

kizlar elma yagiyla bebeginin ayaklarina masaj yapan var mi? gazi aliyormus, varsa ve ise yaradiysa hemen aktara gidip alicam, tavsiye edenler oldu....

mrhba kızlar bugün doktora götüedüm yine kızımı gazı cok oluyor diye
ilaca devem ediceksin masajı asla bırakmıycaksın sıcak su torbası koycaksın
karnına dedi 3. aya kadar sabrediceksin yapılacak bişey yok dedi
msj cok iyi geliyo ama huysuz kızım sevmiyo msjı zırlıyo ama ben saç kurutma makinesini
açıp öyle yapıorum sakinleşiyo öyle humananın kimyonlu çayını içiriyorum günde bunları düzenli yaparsan cok rahat oluyor
birde akşam 7 ila 9 arası krizimiz tutuyo doktora söyledim her bebegin belli
bir saatte kolik krizi olur normal dedi
sizlerinde oluyormu hergün aynı saatte kolik aglama ve ıkınma krizi

selam güzel anneler dün aksam kızımda huzursuzdu gazdan banyo yapınca çok rahatladı uyudu hemen.
banyo çok rahatlatıyo gercekten...
öyle çok gaz problemimiz olmuyo çok sükür masallah emme saatlerimizde belli 1-3-5 ve 7 de uyanıp emiyo...
albüme kuzucugumun son resmini ekledim kızlar

sağol canım yaa, demekki Avrupa bile "gaz sorununu" çözememiş:kedi:

bebegi yüz üstü elinin üzerinde yatirip karnina hafif baski yaparak tasimayı ben yaparken Ahmetin rengi değişiyo kızarıyo falan ben de kucağımda çıkarıyorum mecburen.

Allah'ım şu cuma günü hürmetine kurtar bebişlerimiz şu gazlardan

kızlar ne gecem ne gündüzüm var ki gazsız ağlamasız ıkınmasız geçmesin
boynum tutuldu omuzumda gaz çıkartmaktan emzirrirken genzine kaçacakmı diye bakmaktan
öle yoruldum ki
eşimde de hiç durmuyo
sanırım babamız endişeli tuttuğu için rahatsız oluyo
emmeye doymuyo emdikçe karnı şişiyo uyuyamıyo fazla emmekten rahatsız oluyo
çok hızlı emdiği için gazı da çok oluyo
valla dr unu arayıp başka bi ilaç isticem
bizim ilaç bişeye yaramadı masajda yaramıyo
sadece ben konuşup omzumda pıt pıt vurduğum zaman çıkıyo
ama ne işkence oğluşuma
ıkınmaktan kıpkırmızı oluyo
uykusunda bile ıkınıp pırtlatıyo

valla yasemin
çağatayda akşam 8-10buçuk arası resmen ağlama krizine giriyo
sabahta 3 le 5 arası
ama bu gece hiç durmadı sağolsun
sabahı sabah ettik
kırkı çıkmadan gece yıkanmıyo diye hep öğlen yıkıyoruz sıcaklamıyo hem isilik falan olmuyo
ama inan eğer gece yıkayabilsem günde 2 kez yıkarım yanii
geçicek ama nasıl geçicek öle acıyorum ki oğluma
ama o bana hiç acımıyo illa ben de olucak
illa sesimi duyucak ağlasa bile
ağlarken sussam ben resmen katılıyo neefessiz kalıyo
napcağımı şaşırmış vaziyetteyim

hangi ilacı kullanıyosun canım gaz için..kolik in belli saatleri oluyomuş hep o saatte baslarmış kucagı alıp bulundugu ortamı degiştirmek kucakta odaları gexdirip dikkatini dagıtmak iyi geliyomuş sakinlestiriyomuş hatta bunu anne degil baba yada baska bi yakın yaparsa daha iyiymiş.arabayla dolastırmak da çok etkiliymiş

ayşecim olmaınca olmuyo herşeyi denedik fayda etmiyo
bi kere o anda anneden başkasını istemiyolar
feryat figan
ağlıcak o saatler geçicek ancak öle rahatlıyolar
hı bi de balkonda açık havada
ama benim ilaç etkili değil başka ilaç isticez dr dan

semacım bizim bugün çıkıyo kırkımız ama
ben şimdiye kadar akşamları yıkadım hep
yanlız zor oluyor yıkamak mecbur babamızı bekliyoruz
ALLAH a emanet et yıka canım bişey olmaz allah ın izniyle
bebegin kırkı diye birşey yok muş kızlar cok araştırdım yanı dinimizde öyle bişey
yok ama annenin kırkı var oda bilimsel çünkü dogumdan sonra vücut kendini 40 gün içinde topluyomuş
o kırk gün içinde vücut hastalıklara açık oluyomuş yani
sizlere tafsiyem cocugunuzu kırklarken dinimizde böyle birşey var ondan yapıyoruz diye
yapmayın sadece büyüklerimizden gelen bir adet böyle düşünerek niyetinize alın
suyun içine taş tır yüzüktür bilmem daha bir çok şey atıp yıkıyolar
aman diyim inanmayın böyle şeylere dine sonradan olmayan şeyler katmak bitattır biliyosunuz
yapıyosanızda adetlerimizdendir diye niyet edin
bebeklerimize bol dua edelim kırkında da ellisindede atmışındada onları koruycak olan dualarımızdır.

canım ya çok zor sancısı oldugunda ana kucagında sallıyorum biraz hızlı bi şekilde o zamanda sakinlesiyo çıkarıyo hemen gazını bide odalar gezerkende rahatlıyo benim cadı etrafı incelerken unutuyo sancısını ama tabi bizim kriz seklinde gelmediği için belkide etkili oluyo inş. böyle devam eder. inş. sizin bebişlerde kurtulurlar kolik belasından canlarım:Saruboceq:

bizde hep aksam yıkıyoruz yalnızım çünkü babamızı bekliyoruz mecburen duasını okuyup Allaha emanet ettikten sonra bişey olmaz inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…