2009 Haziran Anneleri!!

bugün kimsenin bebişi uyumuyo mu ne?ben de banyosunu yaptırıp zar zor uyuttum, günler geçtikçe uykusu hafifliyo bu zillilerin (

kızlar bişi sorcam, gece bezini kaç saatte bi değiştiriyosunus bebişlerin? Gündüz 3 saatte bi değiştiriyorum ama annem gece bezini değiştirme uykusu açılmasın diyor. Ama o zaman da 6 saat filan aynı bezle durması gerekiyor. Karar veremedim bi türlü.

Bi de benim minik cadım sürekli emme isteği içinde meme vermessem ortalığı yıkıyor, saat başı bazen daha kısa aralıklarla emişiyoruz ortalama, göbüşü kocaman oluyor sonra! Doktorum 2 saatte bi ver diyor ama mümkün değil. Siz ne yapıyorsunuz? Her istediklerinde veriyomusunuz meme;?

Özgecim nasılsın tatlım???benim sütüm çok az mama veriyorum dr 3 saatte bir ver dedi ama benim paşa dayanmıo 2 saate bir istediği oluo veriyorum mecbur ortalığı yıkıyor..gece 4 saatte bir dedi ama uyanınca ağlıyor mecbur yine veriyorum hemen .. bez olayına gelince batuş çok titiz altı azıcık ıslak olsun yırtıyor kendini bez dayandıramıyoruz bide titiz oğlum kakalı beze çiş , çişli beze kaka yapmıyor tam kakalı bezi alıyoruz o sırada çişi fırtlatıo bizim adetler bölee

merhaba kızlar
banyo termometrem kırıldı

dirseğimden suyun sıcaklığını nasıl anlayacağım bileniniz varsa söylesin lütfen

Canım bildiğim kadarıyla, dirsek suyun sıcaklığına dayanabilecek kadar olmalı.Dirseğini sok suya, sıcaklığa dayanabiliyosan sıcaklık idealdir demiştim ananem.

Pınarcım hayat aynı, hepimizde aynı resmen! Yaramazlar maymun etti bizi baksana. Bende baş edemiyorum ağladıkça veriyorum memişleri peeeek mutlu oluyor kuzucum, hele dün saatlerce durdu durdu emdi. Doyunca sütü de çekmiyo sıpa yolunu öğrenmiş, ağzının ucuyla tutup geviş getirip keyif yapıyor. Emziğe kesinlikle karşı zaten. Verdiğimiz anda ne kadar keyifli olursa olsun yaygarayı basıyor. Kızımın emziği ben oldum kafamçokkarıştı
Sizin bez olayı da tam şamataymış, benim kızımın da en büyük zevki altı açıldığı anda çişini yapmak kaydirigubbakcemile3 Geçen bol miktarda altın sarılarını yapmıştı, temizlerken tam 3 kere işedi, dalga geçiyolar bizimle yaramaslar :tomato:

selam hanimlar, kirk mevlutunu ben eylude ramazandan sonra yapicam,cunku cogu tanidik akraba vs yaz oldugu icin sehir disinda, banyosuna gelince 40 tas konulur suyuna diye bilyordum,birde ananemin dedigine gore 40 banyosunda suzgecle su dokulurmus,40 deligi var diyeymis, ama digerlerini yeni duydum.........gece bezi her uyandiginda degistiriyorum, genelde 2-3 saatte 1,bazen tertemiz oluyor,o zaman degistirmiyorum...

Bebek ağlarken ne demek istiyor?

--------------------------------------------------------------------------------

Araştırmalara göre, ağlamanın da bir dili bulunuyor. Bebekler ihtiyaçlarına veya sıkıntılarına göre ağlayarak annelerine mesaj veriyor. "Ağlamanın Dili" adlı incelemede, bebeklerde ağlama aşırı olmadığı sürece bebeğin özellikle akciğerleri için yararlı bulunuyor. Ancak ağlamanın aşırı olması halinde bebeğin kan basıncı artıyor ve kalp atışları hızlanıyor. Böylece bebeğin kanındaki oksijen azalıyor. Araştırmalar bebeklerin günde ortalama 1-4 saat ağladıklarını ortaya koyuyor. Doğuştan sorunlu olan
çocuklar daha fazla ağlıyor. Öte yandan uzmanlara göre, eğer bebek oldukça sessiz bir yapıya sahipse bu durum onda bir rahatsızlığın olabileceğini gösteriyor. Ağlama şekillerinin belli gruplara ayrıldığına dikkat çeken uzmanlara göre bebekler acıktığında başka türlü, yorulduğunda başka türlü ağlıyor. Bebeklerin bu şifreli ağlama türlerinin bilinmesi anneliği de kolaylaştırıyor. Ağlama türleri şöyle sıralanıyor:

"Acı çektiğinde: Keskin bir feryat, nefes almadan devam eden kısa periyod bir çığlık, içe doğru çekilerek ağlama.

Acıktığında: Düşen ve yükselen ses tonuyla kısa ağlama. Bebekler parmaklarını emer, yanaklarına vurur, annesi tarafından kucağa alınıncaya kadar bu ağlamasını kesmez.

Yorulduğunda: Uykusu geldiği zaman yumuşak şekilde, tıpkı şarkı söyler gibi ritmik bir şekilde ağlar.

Sıkıldığında: Yankı yapan bir ses tonu. Bu durumda ağlamasını kucağa alınıncaya kadar kesmez.

Rahatsız olduğunda: Huysuz ve aksi bir ses tonu. Bu ağlama türünde bebeğin altını ıslattığı, üşüdüğü, terlediği mesajları alınabilir."

Alıntıdır...

kızlar bide benim kızımın sırtında alnında ve kollarının üstünde tüyler var bunlar ne zaman dökülüyor bilen varmı yada dökülmesi için bişeymi yapılıyor

herkes dökülür dedi ama 27gündür pek bişey değişmedi sanki

canım benim kızdada var kıllı olduu 20 günlük ve dökülmedii inşallah dökülürr bekliyorumm bakalım:sinifsinif:

selam güzel anneler.nasılsınız.
biz iyiyz çok şükür.
zeynebim çok alıştı fön makinasına .ağlayınca açıyoruz anında susuyo.ve uykuya dalıyo şaşılcak birşey.
bizizmde gaz sancımız var ama çok değil.bugünde kakamız hafif yeşil sanki neden acaba

emelcim dünürüm nasılsınnnnnnnnnnnnnnnn

canım nasılsın bebşinde iyidir inşallah kakası yeşilimsi demişsin sanırım senin meleğin biraz üşümüş bebeklr üşüyünce kakları yaşil olur önceki kızımdan biliyorum ayrıca şimdiki bebeğimde ara sıra kaksını yeşl yapıyor sıcak bi banyo yaptırıp uzun kolluları giydiriyorum sanırım camlar açık falan olunca ceyrandamı kalıyor anlamıyorum bende ama inşallah meleklerimiz iyi olur hasta olmazlar

kızlar emzirdikten sonra göğüslerimdeki taşlık şişlik gitmio.ne zamana kadar böyle olurki?ben hep taş gibimi gezicemkafamçokkarıştı
acaba sütüm çok ondn mı ki?
mutlaka sağmam lazım.benim gibi bu durumu yaşayan,daha sonra şişliği giden warmı?emzirdikçe büyüdükçe o azalır diolar doğrumu acaba?*

sedacım daha erken sanırım, bizde de çok var.böyle kalırsa bizim kız kuaförden çıkamaz zaten :))

canım benim kızdada var kıllı olduu 20 günlük ve dökülmedii inşallah dökülürr bekliyorumm bakalım:sinifsinif:
evetya kızlar çok siniroluyorum
en sonunda alıcam elime sir ağdayıkaydirigubbakcemile3

nasıl yani fön makinesi
anlamadım ben
böyle bir yöntemmi var :1shok:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…