2009 Haziran Anneleri!!

saol canım allah herkesin gönlüne göre versin iremde büyümüş çok tatlı olmuş maşallah

selam kızlar
benim tosbikte banyosunu yaptırdımda anca uyudu
1saattir uyuyo maşallah

benim kızımda tam tersi deli gibi memeye düşkün,sütüm yetmediği halde mamayı zor alıyor göğsümü istiyor,

ve ben yanında yatayım ,göğsüm ağzında uyumaya bayılıyor ,arada bi gözünü açıyor yanındaysam uykuya devam ama yoksam çığlığı basıyor zillim

bu arada bebeişler çokkkk tatlıya 41kere maşallah

canım sıacktan pişik olabilir ve ondan kaşınıyo olabilir dikkat et

benim sütüm de ucu ucuna yetiyor..bazen çok azaldıgı da oluyor ((ben de sütüm artsın diye yeşil mercimek yiye yiye yeşilleneceğim..yine ocakta pişiyor :))) bir de semiz otu aldım arttırıyor diye onu da deneyeyim bakalım..

sedacım dr a göster canım enfeksiyon mu kaptı ki acaba ..benneyaptımki ağır iş falan yaptın mı

yaptım tabi canımya yanımda kimse yokki tek başımayım ilk 10günden sonra herişimi kendim gördüm

offf moralmen çöktüm çok korkuyorum

ya tekrar dikiş atılmak gerekirse ya içte bir açılma varsa

insallah canım kötü bir sey yoktur...sen ihmal etme en kısa zamanda dr a git.dr a gidene kadar da su değdirme kuru tutmaya özen göster..

ben de sen gibiyim doğumdan bu yana hiç yatak yüzü görmedim hiç dinlenmedim desem yeridir.sezeryanla doğum yaptım bende ..ilk zamanlar bile iki büklüm iş yaptım mecburen kimse olmayınca yanımda.

sedacım yarın ilk iş dr a gidiyosun
bende 15 günlükten beri tekimm
heriş bende
ama dikişlerime çok ii baktım hem de malum yerde olunca taaaa afedersin popoma kadardı
her wc den sonra baticonladım
narencim söledi tahret suyuna bile baticon koydum şükür sorunsuzca atlattım evde baticonun varsa sür canım en azından bundan sonra mikrop almasın akıntı varsa

sedacım dr a bi git istersen hani sadece kaşınsa neysede akıntı var diyosun inşallah bişey yoktur

ya valla tam 1 saat emdi bıraktı uyudu uyandı ağladı emdi
versem yine emer
anlamadım doymuyomu yoksa ben emzikmi yaptı
kıslar bebişlerin aç olduğunu ağlama dışında nasıl anlarız
bilen varmı???

ben druma dikiş yerime bişey süreyimmi demiştim hiç bişey sürmüyorsun dedi gerzek ya

bende sürmedim offf çok morelim bozukya

yarın dra gidicem ama panik oldum şimdi

offf nie böyle olduki

ya iç dikişlerde bişey varsa o zaman ayvayı sapıyla yedim tekrar açıp dikerlermafoldumben

Anne sütünün yetip yetmediği nasıl anlaşılır?
Annelerin en büyük korkusu sütlerinin bebeklerine yetmediği düşüncesidir. Bebekler sebepli ve sebepsiz pek çok nedenden ağlarlar. Her ağlamada meme verildiğinde bebeğin çoğu kez sakinleştiği görülür. Bu yüzden bebeğin aç kaldığı fikri anneye yerleşir. Çevreden de bebeğin aç kaldığı söylenince anne hemen ek gıda başlama ihtiyacı duyar. Bunun sonucunda da bebek anneyi daha az emmeye başlar ve süt yapımı azalarak hızla kesilmeye doğru yol alınır. Bebekler tok olduklarında bile güçlü emme reflekslerinden dolayı sürekli emme ihtiyacı duyarlar. Amaç beslenme olmasa bile bu emme ihtiyacı tamamen emme hazzı duymaya yönelik olduğundun her emme isteği bebeğin aç olduğuna işaret etmez. Ancak bu duygu sayesinde bebekler annelerini sık sık emerek anne sütünün çoğalmasına ve devamına katkıda bulunurlar. Bir yandan sütün devamını sağlarken bir yandan da emme zevklerini tatmin ederler. Burada yapılan yanlışlar nedeni ile çoğu zaman gereği olmadığı halde ek gıdalara başlanır. Bebeğin normal gelişimi sırasında hayatın ilk 5 gününde fizyolojik ağırlık kaybının olabileceği bilinmelidir. Bu kayıptan sonra bebekler vücut ağırlıklarını arttırmaya başlarlar. Hayatın 10. günü civarı tekrar doğum ağırlıklarına erişirler. 10. günden sonra ağırlıkları sürekli olarak artma gösterir. Bu özelliklerin bilinmemesi nedeni ile bebeklerin fizyolojik ağırlık kayıpları yanlış yorumlanıp ek gıdalara başlanmaktadır.

ılk değerlendirme 1. ayın sonunda yapılır. Sağlıklı bir büyümede ayda 600 gr. Ve üzerinde bir ağırlık artışı yeterlidir. Bunun dışında hiçbir kriter bebeğin yetersiz beslendiğini göstermez. Ama anne sütü alan bebek ilk ay boyunca, 1. haftadan itibaren, günlük değişiklikler olabileceği de akılda tutularak bezini en az 6 defa idrarı ile 2-3 defa da dışkısı ile ıslatıyorsa telaşa gerek yoktur. Bu nedenle sabırla ilk ayın sonu beklenmelidir.

sedacım üzülme tatlım inşallah bişey yoktur bende sürmedim bişey seninkide yapıştımamı oldu yoksa tamamen diktilermi bende başta bi dikiş sonda bi dikiş diğer yerler yapıştırma seninki nasıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…