2009 Haziran Anneleri!!

herkeslere merhaba tatlı anneler 17 sinde doğum yaptım bebişim 50 cm doğdu 1 aylık muayenede 51.5 dediler şimdi düşünüyorumda normal kaç olması gerek sizinkilere baktım boy uzamaları almış başını gidiyor niye benim beb işim böyleki?

sedacım bebişin pek tatlu maşşş. Rabbim bağışlasın sizee
sağol tatlım ,senin kuzunuda size bağışlasın Allahım a.s.

canım birinden biri yanlış ölçmüş olabi,lirmi

valla sedacım bende bakıyorum hiç boy uzaması yok kilo aldı ama dr da bişi söylemedi ama zaten peşpeşe devamlı hasta alıyordu hiç konuşmadı bile

Vücut Ağırlığı

Ortalama doğum ağırlığı 3000-3500 gram kadardır. ıkinci ve üçüncü çocukların doğum kilosu birinciden, erkeklerinki kızlardan fazladır. Zamanında doğan bebekler normal olarak ağırlıklarının % 5-10'unu, erken doğanlar tartılarının % 10-15'ini ilk bir iki hafta içinde kaybederler. Buna fizyolojik kayıp adı verilir.

Çocuklar ilk 6 ay içinde ayda 600-1000 gram, sonraki 6 ay içinde ayda 400-600 gram ağırlık kazanırlar. Bir bebek 5. ayda doğum ağırlığının 2 katına, bir yaşın sonunda 3 katına, üç yaş sonunda 4 katına çıkar. 7. yaşın sonunda 7 katına ulaşır. 2 yaşından büyük çocuklarda normal vücut ağırlığını kabaca hesaplamak için Yaş X 2 + 8 formülü kullanılabilir. Bulunan rakam ortalama değerdir.

Sevgili anne ve babalar, her çocuk kendi büyüme eğrisinde izlenmeli, ne kendi kardeşleriyle, ne de diğer ailelerin çocuklarıyla karşılaştırılmalıdır.

Boy Uzunluğu

Doğumda boy uzunluğu 48 ile 52 santimetre arasında değişmekle birlikte ortalama 50 cm kadardır. Sonraki 3 ay içinde 8 cm, ikinci 3 ay içinde 8 cm, üçüncü 3 ayda 4 cm, dördüncü 3 ayda yine 4 cm boy uzaması olur. Çocuklar ilk yaş sonunda doğum boylarının yarım katı olan 75 santimetreye, dört yaşında iki katına, 13 yaşında 3 katına erişirler. ıki yaşından büyüklerde yaklaşık boy uzunluğunu bulmada Yaş X 5 + 80 formülü kullanılabilir. Elde edilen rakam ortalama boy uzunluğudur. Normal değerler ise çok geniş bir yelpazeye dağılır.

Sevgili anne ve babalar, ağırlıkta olduğu gibi her çocuğun boy gelişimi yine kendi eğrisi üzerinde izlenmeli, başka çocuklarla hatta kendi kardeşleriyle bile kıyaslanmamalıdır.

bencede yanlış ölçmüşlerdir canım çünkü benim de öle oldu sağlık ocağında 54 dediler 3 gün sonra drumuza götürdük 58 dedi yani 4 cm açık var kesin siznde öle olmuştur

süt arttırma konusunda arkaaşlar süt mısırı çok iyi geliyo.ben denedim normalde sütüm var zaten onu yiyince taşıyo akıyo valla deneyin isterseniz

nazcım benim kızımda maşallah meme manyağı,ne derdi olursa olsun göğsüme koyunca susuyor

ama gel görki bende işyok sütüm çok az ((

bende malesef mama verenlerdenim

benimki manuel elimle sağıcam elektrikliler çok pahalı ablam almıştı bi tane 100 milyona almış bütçe yetmiyo neyse gelelim asıl konuya 20 milyona aldım wee ninki

basbelam o nasıl yanlışlık öyle ne biçim ölçüyorlar haklısın seda kafama takmamalıyım gözüme pek bi bücür geliyor bide yanlar büyüyor belki ondan böyle geldi bana

basbelam o nasıl yanlışlık öyle ne biçim ölçüyorlar haklısın seda kafama takmamalıyım gözüme pek bi bücür geliyor bide yanlar büyüyor belki ondan böyle geldi bana

evet canım kilo aldığı ve orantılı boy uzaması olmadığı için sana kısa geliyor

ama bance yanlış ölçmüşlerdir takmaya

bi topiktede oğlu 48cm doğan arkadaşa 20gün sonra 57cm demişler
20günde o kadae uzarmı hiç

ondada yanlışlık olmuştu

bugün aldım denemeye fırsat olmadı ama kolay bi,şey birazcık uğraşıyosun ama olsun 100 150 milyon vermektense uğraşmak daha iyi ama kızım uyusun birazdan denicem

bişey sorcam kızlar siz biberonla sütü kaç cc veriyosunuz

canım bencede kafana takma bence bizinklindede yanlışlık var doğumda yanlış ölçmüş olabilirler 47 ile doğdu 1 aylık kontrolde 55 di dr bile şaşırdı doğduklarında fazla önemsemiyormı boyunuda öylesine ölçüyorlar

tersine dünya işte, kimi bebiş bulur yemez kimi de bulamaz:ecrin_bebek:
valla canım yeme konusunda ben de senin gibi düşünüyodum ve normal yeme alışkanlığımı sürdürüp üstüne içtiğim suyu 3-4- litreye çıkardım ama olmadımafoldumben halsizlikten kendim de soldum bebekte açtı yani. Hemşire arkadaşlarım falanda ye dediler hatta her emzirmeden sonra tatlı yeyip su içip süt duasına çıkıyoruz! Sütten çok kilo yapıyo ama oğlum sağolsun..
nazcım benim kızımda maşallah meme manyağı,ne derdi olursa olsun göğsüme koyunca susuyor

ama gel görki bende işyok sütüm çok az ((

bende malesef mama verenlerdenim

biz de gece sen uyu deyip eşim bebeği susturmaya kalkınca başa çıkamazsa gelip dayıyo mememe sıpa hemen susuyo. Bıraktırabilene aşkolsun, uçları yara oldu göğüslerimin.Bi tanesinin iltihaplandığından bile şüpheleniyorum. Çok ağrı yapıyo..

bence de bebekleri doğduğunda düzgün ölçmüyolar..
benim oğlum 50 cm doğdu dediler, 15 günlük kontrole gittik 56 cm dediler.
Yuh dedim çocuk sünmüş mü yani, ama doktor bi yorum yapmadı. Doğumda yanlış ölçülmüş dedirtemedim!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…