2009 Haziran Anneleri!!

iyi geceler kızlar.
bu akşam ananaemizi uğurladık, yalnız kaldık kızımlaa.kendimi öksüz gibi hissettim Allah korusun.
bu annelerin hakkı hiç bi zaman ödenmez gerçekten.o gidince kolum kanadım kırık gibi kaldı ( :gitme:
neyse, hepinize gazsız, huzurlu uykular, iyi gecelerr, tatlı rüyalarr

benım annemde dun gıttı salı gunu gelıcek ama sımdıden yoruldum valla ne kadar yardım edıyormus megersem o tamamne gıdınce napcam bılmıorum

gunaydin kizlar..
bugunlerde yogunluktan yazamadimm..
hawacim cok gecmis olsun canm..okudum inan cok uzuldum...ins cabucak gecer..
nidacim kirkiniz cikti hayirli olsun canmcim..masallah ilaydaya
saol canım bende çok üzüldüm ama üzülmek çözüm deil tabi ama üzülmemek eldede deil geçiyo inşallah .bu gün görmedim hiç kakada kan felan ama her bezi açışımda için dasıl daralıyo anlatamam
saol canım .teşekkür ederim iyi bi anne olmaya çalışıyorumç tesellin içinde teşekkürler canım allah desteginizi eksik etmesin
kız deme öyle ne on yılı .daha büyütücez minikleri bu kadar çabuk yaşlanma bikiiim:))))))
canım çok geçmiş olsun gözümüzden bile sakınıyoruz ama nerde ne var buluyo işte . alabilecek şeyler ama gelde anlat kendine dayanılmıyo işte en ufak bişeyde o acı çekmesin ben çekeyim diyorsun
canım çok saol .kaka işte bu azıda zarar çoguda bi orta yolu bulamadı gitti bu minikler .inşallah tez zamanda bulurlarda üzmezler bizi daha fazla
canım ya allah kavuştursun çok zor gerçekten terkedilmiş gibi hissediyo insan kendini ama sonrasında allah tarafından öyle bi güç geliyoki herşeye yetebiliyosun alışırsın canım bak ben alıştım .annemde sagolsun elinden geldikçe aramaya çalışıyor beni
benım annemde dun gıttı salı gunu gelıcek ama sımdıden yoruldum valla ne kadar yardım edıyormus megersem o tamamne gıdınce napcam bılmıorum

anne olunca annelerimize dahamı çok düşkün olduk kızlar biz ya .canım sende annenle ol zaman geçirmeye bak napıcaksın işte gelenin işi gitmek.böyle gelip geçecek zaman bi bakmışız biz çocuklarımıza gelip gitmeye başlamışız . zmaan su gibi akıp gidiyo baksana daha dün hamileydik bu gün anne.......

kızlar nasılsınız bakalım kimse yok yine şansıma, biz bugün rota virüs aşısını yaptırdık, bir halsizleşti görseniz, hiç yerinde durmayan çocuk kucağıma alıyorum başını omzma yaslıyor kalıyor, sonrada uyuyakaldı 8 den beri uyuyor arada bir ateşine bakıyorum , yaptıranlar böyle oldumu sizin bebişlerinize de ?

bide kızlar arada hırıltılı oluyor nefesi doktora sormak aklıma gelmedi , normalmi acaba ?:uhm:
mayıs annelerini okudum biraz önce meyve suyu kavun karpuz verenler varmış , ben su bile vermeye korkuyorum

Canim merhaba..

Aynisi bizdede vardi dogdugundan itibaren. Hic gecmeyecek gibiydi cok endiselenmistik. Fakat dr. bize telaslanacak birsey olmadigini soylemisti ve damla vermisti. Birde masaj yapmak gerekiyor parmakla. Aktikcada kaynatilmis ilitilmis su ve pamuk ile sildik. Cok sukur birkac hafta once kesildi. Bizimde cok kotu akiyordu. Merak etme, bu olay yenidogan bebeklerin yarisinda goruluyormus. Internetten okumustum, bebek buyudukce o kanallarda buyuyecegi icin aciliyormus. Eger olurda acilmazsa bir operasyonla aciliyormus ama bu 1 yasina kadar acilmazsa soz konusu. Sen merak etme insallah bizimki gibi sizinkininde duzelecek.

bide kızlar arada hırıltılı oluyor nefesi doktora sormak aklıma gelmedi , normalmi acaba ?:uhm:
mayıs annelerini okudum biraz önce meyve suyu kavun karpuz verenler varmış , ben su bile vermeye korkuyorum

Canim bende bebegime zaman zaman su veriyorum bunda telaslanacak bir durum yok. Ayrica doktorumuz arada doymadiginda su verin demisti bize. Birde bir arkadas ogluna daha 40 gunlukken her yediklerinden parmagiyla tattirmaya baslamis ve simdi oglu herseyi ham ham diye yiyor, inan abartmiyorum, cocuk resmen ham ham diye yiyecek istiyor annesinden:)) cok istahli bir cocuk maasallah. Bu bayanin iki cocugu daha var, onlarada boyle yapmis, onlardada hic yemek sorunu yasamamis. Diger bir arkadasimda kizini 6 ay sadece anne sutu ile beslemis, 6. aydan sonra tattirmalara baslamis ve simdi kizi mizmizlik ediyor yemek yerken. Ve bunu sadece bu arkadastan duymadim, baska tecrubeli annelerde soyluyorlar bunu. Yani tattirma olayi icin 6. aya kadar beklemekle iyi edilmiyor.

Boyle tecrubeleri duyduktan sonra, bende bebegime ne yiyorsak parmagimin ucuyla tattiriyorum. Mesela bugun azcik muzu parmagimda ezip, parmagimi emdirdim. Resmen bayildi. Biraz daha, biraz daha verdim. Yine azcik krem peyniri parmagimin ucuna alip emdirdim. Onuda cok sevdi. Karpuz kavunada emzigini banip veriyorum. Gecen gun taze elma suyu siktim ve bir tatli kasigi verdim agzina. Az salataligi elimde tutuyorum,o yaliyor. Boyle boyle tatlara alistikca, ilerde yemekleri ham diye yiyecek insallah...Bence hicde erken degil bunlar icin. Korkacak, endiselenecek birsey yok bence.

ben sordum canım normalmiş tükrük bezleri çok çalışırmış bu ara ondan oluyormuş.birde burnunda et var gibi görünüyor ya oda normalmiş büyüyüp burnu şekillendikçe düzelecekmiş.ama burnunun tıkalı olmamasına dikkat etmek lazımmış burundan nefes alırlarmış agırlıklı olarak.

kızlar çok mutluyum oglumun eski neşesi yerine gelmeye başladı çok şükür .doktorumuz aradı nasıl duumu diye sanki iyiye gidiyor dedim 2 günde kullanılan ilç sayesinde mikrop ölürmüş .biz öldürdük galiba mikrobu.toplamda 7 gündede tamamen geçermiş .en başında yakaladıgımız için şanslıyız yani

4-6 Ay Arası Bebek Beslenmesi - Ek Besinlere Geçiş
Katı Besinlere Geçiş 4.-6. aylar bebek beslenmesinde çok önemli bir yer tutar. Bebeğinizi katı yiyeceklerle tanıştırmak için en uygun zaman 4.-6. Ay arasındaki dönemdir.

Çünkü artık bebeğiniz hızla büyüyordur ve buna bağlı olarak besin ve enerji gereksinimleri de artmaktadır. Bu dönemde, meme ya da biberonla gerektiği gibi beslendiği bir öğünden sonra bile mama istediğini doymamış olduğunu görebilirsiniz. Hatta günlük öğün sayısını arttırmanız bile gerekebilir. Bu bebeğinizin ek besinlere hazır olduğunun göstergesidir. Bunun yanısıra, anne sütü varsa mutlaka devam etmelisiniz. Biberon maması kullanıyorsanız kullandığınız 1 numaralı başlangıç mamalarından 2 numaralı devam mamalarına geçmelisiniz. Ek gıdalara başlama zamanı 4. aydan önce olmamalı ancak ek gıdaya geçiş zorlaşacağından 6.aydan sonraya da bırakılmamalıdır. Ek gıdalara geçiş dönemi yavaş ilerleyen bir süreçtir. Bir kez katı besinleri tattıktan sonra her öğünde aldığı katı besin miktarı gittikçe artacaktır. Yeni beslendiğinde olabildiğince çok seçenek sunarsanız bebek, zengin çeşitle beslenmeye alışır ve yeni tatlara karşı tepki göstermez. ıstediği kadar yemesine izin verin. Hiçbir zaman zorlamayın. Yemek zamanları bebeğin kişilik gelişimi için de önemlidir. Katı Gıdalara Erken Ya Da Geç Başlamanın Zararları Erken başlanılırsa ishal ve alerjik hastalıklar artabilir. Annenin sütü azalabilir. Zayıflık ve aşırı beslenme gibi sonuçlar olabilir. Geç başlanılırsa büyüme geriliği,bağışıklıkta azalma, ishal,vitamin eksikliği görülebilir. Bebeğinizi katı besinlerle tanıştırmak için en uygun zaman 4 ile 6 ay arasıdır. Bebeğiniz Ek Gıda Almaya Hazır mı? Bebeğiniz 4-6 ay arasında ek gıda almaya hazırdır. Bu süre içerisinde her bebeğin ek gıda almaya hazır olduğu zaman farklıdır. Bazı bebekler üç aylıkken katı gıdalar almaya hazır duruma gelmesine karşın dil atma refleksi genellikle dördüncü aydan itibaren kaybolmaya başlar. Aslında emme işlevinde önemli bir rolü olan bu refleks yüzünden bebek, ağzına sokulan her şeyi; kaşığı, yiyecekleri diliyle iter. Yedirirken başını çevirir veya ağlarsa onu zorlamayın. Katı gıdalara her ikinizin de zevk alacağı, hoşnut kalacağı bir dönemde başlamanız, herhangi belirli bir zamanda başlamaktan çok daha önemlidir. ıstemiyorsa zorlamayın, emzirmeye ve ya biberonla beslemeye üç-dört gün daha devam ettikten, sonra tekrar deneyin. Bebeğiniz tatmadan ve yutmadan önce yeni yemeğine belirli aralıklarla bakar, dokunur ve koklar. Bu nedenle yapılacak en iyi şey bebeğinize yeni yemeğini birkaç gün tanıtmanızdır. Bebeğinizi beslenme saatlerinde yüksek bir sandalyede oturtup besleyin. Böylece sandalyeye oturduğunda beslenme saatinin geldiğini anlayacaktır. Bebeğinizin yemeğini hazırlarken onun dikkatini çekmek için bebeğinizle konuşun ve hazırladığınız yemekleri ona da gösterin. Yemek yemesini eğlenceli bir aktivite haline getirin. Bebeğinizin ifadelerini ve davranışlarını izleyin. Bebekler artık yemek istemediklerinde bunu çeşitli şekillerde ifade ederler; örneğin, ellerini kaldırırlar, başka tarafa dönerler, kafalarını sallarlar ya da ağızlarını açmazlar. Bebeğinizin Ek Gıda Almaya Hazır Olduğunu Gösteren ışaretleri ızleyin
Sık sık anne sütü ister ve daha çok süt için ağlar. Bazı bebekler geceleri sık uyanırlar.
Başını tamamen rahatça dik tutarak oturabilmesi.
Parmakları ile tuttuğu nesneyi ağzına götürebilmesi.
Yiyeceği gözleri ile takip edebilmesi ve yiyecek verilince ağzını açması.
Ağıza verilen yiyecekleri dil ile dışarı atma refleksinin kaybolmaya başlaması.
Dudaklarına kaşık değdiğinde ağzını açmasıyla beraber dilini dışarı doğru çıkarmaması.
Isırma, çiğneme-yutma koordine hareketlerinin başlaması.
Başlangıçtaki emme şeklinin daha olgunlaşması ve emmenin adeta bir sıvı içiyormuşçasına güçlenmesi.
Diş çıkarmaya başlaması.

evet aynen katılıyorum sana canım benim 9 aylık yegenim var annemler aynısı yaptı şimdi herseyi yiyor hiç yemek secmiyor bu arada annesinide emiyor masallahı var bende 2 aylık olunca herseyden tattıracagım kasıgın ucuyla en azında tadını alsın :ecrin_bebek:

iyti pazarlar fıstıklar..
nilaycım geçmiş olsun kuzuma, üzüldüm maviş gözlerine efeciğimin, inşallah en yakın zamanda düzelir tatlım..
ek mamalarla ilgili yazılanları okudum kızlar, 4. ayda tattırmalara başlandığını bende duymuştum, ama kararsızım bakıcaz bakalım bi 4 aylık olalımda:))

bitanem Allah daha kötüsünü göstermesin hiç birimize..
üzme kendini çaresiz dert yoktur canım..
sen ağlarsan bebeğinde hisseder yapma..

iinsallah kızlar gözüne zarar vermeden geçmeye başlar..şu anda gözünü yarım açabiliyor..normalde başka bir yerinde olsa sorun olmazdı en geç okul çağına kadar kendiliğinden iyileşiyormus ama bizimki gözde oldugu için göz tembelliği yapabiliyor..göz tembelliği de gözün görme kapasitesinin git gide azalmasına sebep oluyormus..güçlü durmaya çalısıyorum..ben ağladıgımda yavrumda başlıyor aglamaya hissediyor sanki..:gitme::gitme::gitme:

nilaycım size de geçmiş olsunn..bizim de olmustu..geçti çok şükür..ılık suyla sildim sürekli..masaj yapmayı ihmal etme..zamanla açılır kanallar.

Niloşummm geçmiş olsunn Efe bebişimize nazar deydiiii ... kıyamam ben ona .....çabucak iyileşir inşallahhhh....

iyi pazarlar kızlar, kimsecikler yok yine pikniğe mi gittiniz kızz
biz de dün ve önceki gün dışarı çıktık kızımla, uslu durdu maşallah, bugün de babamızla temizlik yaptık.
ananemiz de gitti kaldık tek başımıza, 24 saat Azra hanımın hizmetindeyiz artıkın

Kızlar merhaba hepınızı cok ozledım 1 aydır yazlıktaydım annemlerle mınnosumum 2 ay 1 haftalık ve maalesef kolik,aksamları krıze gırıyor ve onu sakıınlestırene kadar bende bıtıyorum ama bır gulusune sonra herseyı unutuyorum daha gecmısı okuyamadım umarım herkes ıyıdır kocaman optum mucxxxxx

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…